Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 917 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המבדל העיקרי במחירי מורשה יבואן לאחרים זה היכולת להתחבר למחשבי היצרן לביצוע עידכונים ויישום TSB a שלא זמינים למי שאינם קשורים ליבואן.

קמפיינים כאלה קיימים אצל כל היבואנים בכל מיני דגמים. מחירי השמנים והחלפים כמו גם שעתון יצרן ועל כל זה מע״מ אלה היחידים שניתן להשוות בהם בין מוסכים.

אם מוסך נוקב בשעתון יצרן של 280 שקל, אחר מורשה יבואן יקח 380. אותו הדבר לגבי שמנים, לקוראנים יש הרבה שמשתמשים ב kixx שזה שמן יחסית זול תואם תקנים בסיסיים , מוסכי היבואן לא נוטים להשתמש במותג הזה אלא באלו שמומלצים על ידי היצרן. אצלי בקיה מומלץ טוטל קוורץ, וזה מה שהמוסך השתמש.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 11 שעות, לירון .ה. כתב:

איפה לוקחים ככה?

במורשה שאני מטפל זה 380 תוסיף מעמ מגיע ל 444.

יש שעת תקן.

יש עוד דברים שעושים, לא רק מחליפים שמן ומחליפים פילטר.

בודקים עוד דברים.

בלמים, נזילות, חופשים, מצבר..

כן וכל התהליך הזה פעם שעברה לא לקח שעה אבל עדיין חייבו אותי על שעה מלאה.. קצת מוזר לא?

פורסם

יש הגדרות יצרן לכמה זמן תיקונים שונים אמורים לקחת. ולפי זה אתה משלם (במוסך יבואן). אם עבד ביעילות וסיים מהר יותר - חסכת זמן (אבל התשלום אותו תשלום). מנגד, אם היה עובד לא מנוסה שלקח לו יותר זמן מהתקן - גם לא יחייבו אותך אקסטרה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא הייתי מסכן אחריות יצרן בשביל כמה אלפי שקלים 

זה זניח בהשוואה לעלות הרכב

דעתי לטפל במורשה עד תום תקופת האחריות

פורסם

ושאני שולח מתכנת ללקוח,ושעת עבודה היא 1000 שקל, והוא עבד 50 דק.

עדיין מחייבים על שעה.

יש הרבה עבודות במוסך ששעת התקן היא 0.9, 0.5.

כנראה שעל טיפול קטן לוקחים ריזיקה של שעה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

תעריף שעת עבודה הוא לא פועל יוצא של זמן העבודה בפועל. 

הקיצוני ביותר זה בהייטק . שבו תעריף עבור שעת עבודה לדוגמא הוא 200 דולר וחיוב מינימלי להזמנת שעות 8 או 10 או יותר ועבודה בפועל שאינה עוברת חצי שעה ולפעמים פחות.😐

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בסוף שולם 900 שקלים אבל עדיין מאוד יקר עבור טיפול 30 אלף.... ברוך ה' שנה הבאה לא נשלם כאלה סכומים

IMG_20240105_051352.jpg

פורסם

אני הייתי עושה משהו אחר - 

עובר על הרשימת recall ועל הרשימת manufactere communication באתר הרשות האמריקאית לבטעחות בכביש ודורש מהם לבדוק כל דבר שמוזכר שם, במיוחד אם קשור לבטיחות או משהו שיכול להתקלקל.

צריך לזכור, בארץ נותנים אחריות קצרה, תקלות הן כסף טוב ליבואן המקומי.

הערה - אני לא בטוח שהמנוע של הרכב בארץ הוא כמו המנוע בארהב, אבל למיטב ידיעתי הרכב נמכר בארץ בגרסא אמריקאית.

זה סלטוס מודל 2022 הנעה קדמית

https://www.nhtsa.gov/vehicle/2022/KIA/SELTOS/SUV/FWD#manufacturerCommunications

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, UDI200 כתב:

בסוף שולם 900 שקלים אבל עדיין מאוד יקר עבור טיפול 30 אלף.... ברוך ה' שנה הבאה לא נשלם כאלה סכומים

IMG_20240105_051352.jpg

זה לא היה טיפול קטן.

הוחלף גם נוזל בלמים. השעתון לטיפול ה 1.2.

כמה אתה חושב שהיית משלם על זה במוסך כללי?

אם היית מביא את החלקים?

כמה ליטר שמן אתה צריך?

לא רשום בקבלה, המחיר שלו יקר לפז.

על העבודה שילמת 354, שזה נמוך.

• מעניין 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 10 שעות, לירון .ה. כתב:

זה לא היה טיפול קטן.

כמה אתה חושב שהיית משלם על זה במוסך כללי?

אם היית מביא את החלקים?

כמה ליטר שמן אתה צריך?

לא רשום בקבלה, המחיר שלו יקר לפז.

על העבודה שילמת 354, שזה נמוך.

500 שקל כמו בכל מקום אחר

פורסם
לפני 12 שעות, לירון .ה. כתב:

בו נסכים שרוב הסיכוי שהחליפו רק נוזל בכוסית. של נוזל הבלמים. חייבו אותו על בקבוקון 1.

המוסך שאני מתקן מחליף רק בכוסית. לא לפי הוראות יצרן. וגובה שעתיים עבודה. למשל בסוזוקי סויפט.

עמדתי ליד הלקוחה. על החלפת שמן. פילטר שמן. ונוזל בלמים. שעתיים עבודה. כמובן שבודקים עוד דברים. 

זה חלק "מהפרוטקשן" של רכב חדש באחריות.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, yor2 כתב:

בו נסכים שרוב הסיכוי שהחליפו רק נוזל בכוסית. של נוזל הבלמים. חייבו אותו על בקבוקון 1.

המוסך שאני מתקן מחליף רק בכוסית. לא לפי הוראות יצרן. וגובה שעתיים עבודה. למשל בסוזוקי סויפט.

עמדתי ליד הלקוחה. על החלפת שמן. פילטר שמן. ונוזל בלמים. שעתיים עבודה. כמובן שבודקים עוד דברים. 

זה חלק "מהפרוטקשן" של רכב חדש באחריות.

דווקא לא תתפלא שמו 2 בקבוקים קטנים הוציאו את כל הנוזלים הבלמים אבל מה שכן עצבן אותי שהם לא שומרים על הרכב והערתי כמה פעמיים בסוף יצאתי עם נזק הידית קיבלה מתנה מהצינור אוויר וגם בקשתי כמה פעמיים להיזהר על צבע הרכב וראיתי אותו מנקה את שאריות השמן עם נייר התרחפן לי המוח

IMG_20240104_144741.jpg

עריכה אחרונה על ידי UDI200
  • תוכן חדש...