Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.חיפשתי בפורום ובלינקים וגם שאלתי בעבר ולא מצאתי תשובה לשאלה מה הדרך הטובה ביותר להתקין HEAD UNIT. המכשירים מגיעים עם צמת חוטים שמצד אחד מתחברת למכשיר ומצד שני יש לה מכין חיבור פלסטיק שחור וגדול שלא מתאים לשום דבר. ראיתי מתקינים שחותכים אותו ומחברים ידנית עם החוטים של האוטו עם איזולירבנד או הלחמה. האם יש דרך יותר אלגנטית? (כל האמור כמובן לא נוגע ל preout).

2. אני שומע מהרמקולים האחורים לעתים בצלילים מסויימים רעשים כאילו משהו קרוע. ויזואלית לא רואים כלום. איך ניתן לבדוק תקינות של רמקול בצורה מדוייקת? יש איזה מכשיר שמעביר בו את כל תחום התדרים ובודק או משהו? יש דרך אחרת? אני אפילו לא יודע מאיזה רמקול זה.

3. לפני כמה חודשים יצא עשן לבן מהמגבר שלי. ניתקתי אותו חיפשתי ממה זה, חיברתי הכל בחזרה וכל הרמקולים שמחוברים אליו עדיין עבדו. האם ייתכן שהם עובדים אבל שהמגבר שרוף? איך ניתן לבדוק?

4. האם זה מזיק להתקין רמקולים אחוריים לא בחלקו העליון של המדף האחורי עם הרשת שהם מגיעים, אלא מתחת לחור, ועל זה לצפות מלעלה בבד אקוסטי? המטרה כמובן שהם לא יהיו גלויים לעין כי כבר נגנבו פעם אחת וגם אולי פחות חשיפה לשמש?

פורסם
1.חיפשתי בפורום ובלינקים וגם שאלתי בעבר ולא מצאתי תשובה לשאלה מה הדרך הטובה ביותר להתקין HEAD UNIT. המכשירים מגיעים עם צמת חוטים שמצד אחד מתחברת למכשיר ומצד שני יש לה מכין חיבור פלסטיק שחור וגדול שלא מתאים לשום דבר. ראיתי מתקינים שחותכים אותו ומחברים ידנית עם החוטים של האוטו עם איזולירבנד או הלחמה. האם יש דרך יותר אלגנטית? (כל האמור כמובן לא נוגע ל preout).

2. אני שומע מהרמקולים האחורים לעתים בצלילים מסויימים רעשים כאילו משהו קרוע. ויזואלית לא רואים כלום. איך ניתן לבדוק תקינות של רמקול בצורה מדוייקת? יש איזה מכשיר שמעביר בו את כל תחום התדרים ובודק או משהו? יש דרך אחרת? אני אפילו לא יודע מאיזה רמקול זה.

3. לפני כמה חודשים יצא עשן לבן מהמגבר שלי. ניתקתי אותו חיפשתי ממה זה, חיברתי הכל בחזרה וכל הרמקולים שמחוברים אליו עדיין עבדו. האם ייתכן שהם עובדים אבל שהמגבר שרוף? איך ניתן לבדוק?

4. האם זה מזיק להתקין רמקולים אחוריים לא בחלקו העליון של המדף האחורי עם הרשת שהם מגיעים, אלא מתחת לחור, ועל זה לצפות מלעלה בבד אקוסטי? המטרה כמובן שהם לא יהיו גלויים לעין כי כבר נגנבו פעם אחת וגם אולי פחות חשיפה לשמש?

1. אין דרך אלגנטית יותר, אלא אם כן אתה עובר חנות חנות, מתקין מתקין, עד שתמצא את המחבר

או המתאם המתאים...

חוץ מזה, עצם זה שצריך לחתוך - לא הופך את זה לפחות אסטתי, אם אתה יודע איך לעשות עבודה

נקייה.

ואולי, אולי תמצא את המתאם שאתה צריך - כאן:

http://www.ecar.co.il/index.php?cat=2&sub=4

2. הדרך הטובה ביותר לבדוק היא לנתק רמקול, ולהקשיב לשני, אם הרעש לא מגיע ממנו - כנראה

מדובר ברמקול האחר.

תבדוק את האחר, אם מרעיש - תנסה לחבר אותו על היציאה של הרמקול השני, ואם עדיין מרעיש,

סביר כי הוא לא תקין, ואם איננו מרעיש - כנראה שזו היציאה עצמה ותצטרך לבדוק את החיווט.

3. עשן לבן = לא טוב/שרוף

לא יכול להיות שהמגבר יהיה שרוף והכל יעבוד, אלא אם כן החיבור לרמקולים לא עובר דרכו מלכתחילה.

לא ממש ניתן לעזור לך מבלי לראות מה מחובר.

4. לא מזיק ולא כלום - אפילו מומלץ.

גל

פורסם
1.4. לא מזיק ולא כלום - אפילו מומלץ.

גל

התקנה של רמקול מיתחת למגש פוגעת בבס של הרמקול. בדקתי את זה כשלמישהו היו מותקנים רמקולים מיתחת למגש ולאחר מיכן הוא הלך למתקין שאמר לו שאין באס ביגלל שהרמקול מיתחת למגש, וכשחיברו את הרמקול מילמעלה נהיה הרבה יותר באס.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם
התקנה של רמקול מיתחת למגש פוגעת בבס של הרמקול. בדקתי את זה כשלמישהו היו מותקנים רמקולים מיתחת למגש ולאחר מיכן הוא הלך למתקין שאמר לו שאין באס ביגלל שהרמקול מיתחת למגש, וכשחיברו את הרמקול מילמעלה נהיה הרבה יותר באס.
אני מציע לך לחשוב על מה שכתבת...

זה כמו שתאמר לי שזה לא משנה היכן אשים את הסאב בתיבה, עם השפה בקדמת העץ, או מאחורי

הפלטה...

כל עוד שהנפח לא משתנה משמעותית (והוא לא בשני המקרים) התהודה תהיה זהה כמעט לחלוטין.

ואם אתה עדיין חושב כך - אני אשמח לשמוע מה הסיבה לפגיעה בבאס, רק אל תגיד לי על חבר שהלך

למתקין, אלא משהו קצת יותר קונקרטי.

פורסם

כל עוד שהנפח לא משתנה משמעותית (והוא לא בשני המקרים) התהודה תהיה זהה כמעט לחלוטין.

ואם אתה עדיין חושב כך - אני אשמח לשמוע מה הסיבה לפגיעה בבאס, רק אל תגיד לי על חבר שהלך

למתקין, אלא משהו קצת יותר קונקרטי.

הרמקולים בנויים כך שהם אמורים להיות מותקנים מעל המגש וכך יש עטימה טובה יותר בין המגש לרמקול.

כאשר מתקינים רמקול מיתחת למגש אין עטימה טובה ביגלל שהחלק העליון של הרמקול לא מיועד לבוא במגע עם המגש וזה יוצר חוסר אטימות בין המגש לרמקול לכן הבס נפגע.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

אתה נותן לי סיבה אינדיוידואלית בלבד, ז"א סותר את עצמך.

אם אתה תמקם את הרמקול למעלה, עם "אטימה" טובה, ותמקם מתחת עם "אטימה" טובה - הרי שהם

יהיו זהים לחלוטין בצליל, אז על מה אתה מדבר?

ולמה לקרוא לזה אטימה?

מדובר בסך הכל בחיבור של 4 ברגים, או למטה, או למעלה, כאשר הם מהדקים את הרמקול למשטח.

כל עוד שהמשטח חלק, לא יהיה אויר בין הרמקול למשטח, ואם כן יהיה אויר, הוא יהיה בצד העליון,

וגם בצד התחתון.

אז שורה תחתונה... אל תטעה אותו - כי המצב זהה לחלוטין.

ולא - הרמקולים לא בנויים כך שהם "צריכים" להיות מותקנים מעל המשטח, הם בנויים בדיוק אותו

הדבר לשני הכיוונים.

פורסם

את האמת גל, אם אני הייתי הבחור היתי שמח שיציינו בפני שיש צורך בעובדה הזאתי ..

אז אומנם הבחור לא הציע את הפיתרון, אך לפחות עכשיו פותח התדר ידע להימנע מאחת הבעיות.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
ולא - הרמקולים לא בנויים כך שהם "צריכים" להיות מותקנים מעל המשטח, הם בנויים בדיוק אותו

הדבר לשני הכיוונים.

פה אתה מטעה ממש, אני עוד לא ראיתי רמקול שמגיע עם הוראות יצרן שמוסבר בהן שאפשר להתקין את הרמקול מיתחת למגש.

אני לא יודע אם אתה מדבר מניסיון או מביא את זה מההגיון שלך אבל מה שאני יכול להגיד שאני שמעתי רמקולים שמותקנים מיתחת למגש ולאחר מיכן את אותם רמקולים מעל המגש והיה הבדל משמעותי.

SUZUKI Ignis Sport

פורסם

פריסטייל אתה צודק, וכפי שגל אמר צריך שלשניהם תהייה אטימה זהה.

אם לא תהייה אטימה זה כבר לא אותה משוואה .....

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תוכן חדש...