Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצלמת "gopro" לא מקורית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 57 דקות, falou כתב:

שוב אני מציין שהוידאו הוא לא תחום שאני מבין בו, אבל למצלמות של פאנסוניק מסוג- Micro Four Thirds (הסוג מגדיר את סוג העדשות שהמערכת עובדת איתן וגודל החיישן), נחשבות מאוד מתאימות לוידאו, ויש להן 4K כבר לפחות 8 שנים. יש הרבה עדשות זמינות וזולות, חלקן עם פוקוס ידני (אני יודע שלוידאו יש כאלו שמעדיפים).

ברמות הגבוהות הן נחשבות ציוד מועדף לוידאו, דווקא בגלל הקוטן היחסי של החיישן/עדשות (פחות בעיות התחממות של החיישן, ועומק שדה יותר גדול). לדגמים החדשים יותר יש גם מייצב תמונה אפקטיבי.

יש לי מצלמה כזו עם שתי עדשות זום. אם אתה רוצה להתנסות, אני אביא את המצלמה, אתה תביא את המוסיקה (וכרטיס זיכרון יותר גדול, לוידאו...). היא קצת ישנה אבל יש לה 4k. 

מעולה, אז תרשום תאריך - 11\11 הופעה של הטריו שאהבת, בירה ומוזיקה עלי :-)

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא פנסוניק פוקוס אוטו׳ זוועתי, לך על סוני, אבל בכל מקרה כזה זאת תהיה השקעה, כל סמארטפון מודרני היום יספק תוצאה טובה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 47 דקות, Mikelt89 כתב:

לא פנסוניק פוקוס אוטו׳ זוועתי, לך על סוני, אבל בכל מקרה כזה זאת תהיה השקעה, כל סמארטפון מודרני היום יספק תוצאה טובה.

תכלס, הזווית הכי טובה בכל מה שצילמתי זו הזווית הסטטית של הפלאפון S20

פורסם

אל תתייחס לאמירות בעלמא שמכלילות על יצרנים. אין בהן שום תועלת או ידע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

^^ נכון זה בא רק מנסיון אישי שלי שנתמך על ידי קהילה של צלמים מכל העולם, אלו אמרות שמבוססות על אנשים עם נסיון, כאמור עדיף להתבסס עליהם מאשר על מישהו שלא מבין בוידאו. 

פורסם

אתה לא מתבסס על כלום. 

לסוני יש יותר מקו מוצרים אחד של מצלמות, כנ״ל לפנסוניק.

הבדלי העלות, ולכן הרלוונטיות, בין קווי המוצרים הללו, גדולים מאוד.

הרלוונטיות של ״פוקוס אוטומטי״ (מונח לא ברור) לשימוש הנדרש, לא ברורה, כמו גם המינוח ״זוועתי״, שהוא ממש ״מקצועי״. אני מניח ש

בווידאו אני לא מבין, בחינטרוש לא רלוונטים שמועילים כמו קוץ ברגל, אני כן מבין. לא כתבת שומדבר מועיל, מושכל או רלוונטי.

אבל בבקשה, בו תציע לו איזו מצלמת סוני לקנות...

פורסם

לי יש אחת מהחברה הזאת:

https://www.olficamera.com/product-category/camera/

בזמנו הזמנתי ישירות מהאתר שלהם. סה״כ מרוצה, אך היא לא עובדת קשה אצלי.

לחיוב: עובדת. האביזרים הנלווים לא היו יקרים כמדומני. סה״כ ממשק די נוח. הזמנה ישירות מהאתר בלי קשקושים.

לשלילה: אפליקציה חלשה(לאייפון). לא שומעים דבר כשיש עליה קייס אטום למים(לא יודע איך זה במצלמות אחרות).

פורסם

גם אני כמוך התלבטתי וחשבתי ואפילו בדקתי איזה דגמי sjcam יש היום, במיוחד בגלל שיש לי את אחד הדגמים הראשונים שלהם עד היום (כמובן שכבר ללא שימוש, זרוקה במגירה). בסוף הבנתי שעל מצלמה איכותית משלמים וקניתי גופרו 9 ואני לא מצטער לרגע. היום היא נמכרת סביבות 1000 שקל ואביזרים נלווים כגון קייסים, תופסנים וכו' עולים גרושים באלי אקספרס. היתרון שם זו האפליקציה שלה שמאפשרת בקלות רבה לערוך סירטונים מרשימים בקלות. אני לא דוגמא, אבל אני גם מאוד אוהב לצלם איתה סטילס בגלל העדשה המגניבה. 

אחלה רכישה, משמשת כמעט לכל יציאה לשטח, לטיול וגם סתם חו''ל עם המשפחה.

פורסם

הגו-פרו עד דגם ה-11 אינם אמינות מנסיון שלי ושל הרבה לקוחות שלהם, תקיעות, ממשק איטי וסוללה שפתאום על 0% הם דבר שקורה בתדירות מאוד מאוד גבוהה וזה מביא גם להפסד של סרטונים (תדמיין מצב שאתה מצלם סרטון ארוך של כמה דקות הסוללה מחליטה למות והסרטון אינו נשמר, זה קרה גם לי), הגופרו 11 הצליחה לפחות עד כה אצלי להימנע מכל זה, אז אם גופרו מומלץ לרכוש את ה-11 ומעלה (שכבר היום תהיה במחירים סבירים לאחר שיצאה ה-12) או ללכת על המתחרה שלה DJI כפי שכבר הומלץ כאן ושם לא תחווה שום תקלות\באגים ותקבל אמינות מלאה וממשק משתמש הרבה יותר נעים, כל השאר הם גימיקים שלא יביאו לך הנאה או תוצר טוב.

פורסם

קניתי את ה9 זמן קצר לאחר שה10 יצאה ולא נתקלתי בדבר מכל מה שציינת. 

החבר שבזמנו המליץ עליה (שהוא אגב עובד בחנות צילום מאוד ותיקה ומוכרת במרכז) סיפר על לא מעט דיווחים על ההתחממות ותקיעות של ה10 ולכן כיוון אותי ל9 שאיתה כאמור לא חוויתי שום דבר כזה.

פורסם
לפני 15 שעות, Mikelt89 כתב:

^^ נכון זה בא רק מנסיון אישי שלי שנתמך על ידי קהילה של צלמים מכל העולם, אלו אמרות שמבוססות על אנשים עם נסיון, כאמור עדיף להתבסס עליהם מאשר על מישהו שלא מבין בוידאו. 

לפני 14 שעות, falou כתב:

אתה לא מתבסס על כלום. 

לסוני יש יותר מקו מוצרים אחד של מצלמות, כנ״ל לפנסוניק.

הבדלי העלות, ולכן הרלוונטיות, בין קווי המוצרים הללו, גדולים מאוד.

הרלוונטיות של ״פוקוס אוטומטי״ (מונח לא ברור) לשימוש הנדרש, לא ברורה, כמו גם המינוח ״זוועתי״, שהוא ממש ״מקצועי״. אני מניח ש

בווידאו אני לא מבין, בחינטרוש לא רלוונטים שמועילים כמו קוץ ברגל, אני כן מבין. לא כתבת שומדבר מועיל, מושכל או רלוונטי.

אבל בבקשה, בו תציע לו איזו מצלמת סוני לקנות...

צרצרים.

מה צריך לצלם פה בוידאו?!

להקה מנגנת ממיקום קבוע.

האם יש כאן משהו שדורש מערכת פוקוס מתקדמת?

לא.

מה שצריך זה לקבוע פוקוס במקום הנכון עם עומק שדה מספק, שכל הנגנים יהיו בפוקוס. אפשר לעשות את זה גם עם פוקוס ידני.

מה האיש רוצה?

יותר רזולוציה. זהו.

האם מדובר בצלם מקצועי שמחפש ציוד מקצועי להפקה מקצועית?

לא.

מדובר בחובב שרוצה לצלם את החבר'ה.

גם אם הוא היה מחפש צילום מקצועי (תנועה, שילוב בין המוסיקה לתנועת המצלמה) לא הייתי מפנה אותו לקנות ציוד מקצועי, כי הציוד הוא לא עיקר הבעיה.

וידאו צריך לדעת לצלם וצריך לדעת לערוך, ואלו שני עולמות נרחבים.

אז הדרך הזולה להשיג מצלמת 4k לוידאו, אם אין אייפון בסביבה, זה לקנות פאנסוניק משומשת 

אבל אם ציוד...

מצלמת הוידאו/הייבריד הכי זולה של סוני, הקומפקטית: https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=1075346

יצא דגם חדש, אבל בטח אפשר להשיג גם את זו.

מתאימה בעיקר ל-vlog, חיישן קטן, אבל בטח טובה מספיק.

מחיר: 2800 ש"ח

בשביל לצלם 4k על חצובה.

לך תמצא משומשת בפחות מ-2000

מצלמות של פאנסוניק אפשר למצוא במחירים מאוד זולים, כולל עדשה.

משומשת (אם כי רצוי לחפש אצל מוכר מבוסס מחו"ל, כי מי שמוכר בד"כ בארץ חי בסרט עם המחירים...).
https://www.facebook.com/marketplace/item/2338110086373516/?ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A6db99737-e1d5-4a9f-aca7-792622a01d1c

האם זו המצלמה הכי טובה?

לא.

אבל אנחנו לא מחפשים מצלמה "הכי טובה", אנחנו מחפשים 4k לחובב לצילום סטטי.

לפאנסוניק יש גם מצלמות יקרות לוידאו וגם מצלמות FF (אם כי חיישן גדול מביא את הצרות שלו, עם קבצים ענקיים, עדשות יקרות וכו'), אבל ל-4k לצילום פשוט... אני לא מכיר אופציה טובה יותר.

• רעיון טוב! 1

פורסם

תגדיר ״צלם״. כי להגיד ״צלם״ זה כמו להגיד ״נהג״. יש נהג מירוצים, יש נהג משאית, יש נהג מונית, כמו ״שחובב רכב״, יש אספני מכוניות ישנות ויש חובבי נהיגה וכו׳.

כנ״ל צלם. יש צלם חתונות/אירועים ויש צלם אופנה ויש צלם אוכל ויש צלם עיתונות, וברמות הגבוהות רמת ההתמחות עוד יותר מוגדרת (צלם אוכל בסגנון מסויים לחברות בסדר גודל מסויים)

יש צלמים שהם מאוד טכניים ויש צלמים שמבינים מעט מאוד בצד הטכני או שמכירים רק מה שרלוונטי להם.

אבל הדיון כאן עוסק במצלמות, לא בצילום.

בד״כ מה שמבדיל צלם מקצועי מחובב צילום זה שצלם מקצועי לא מדבר על המצלמה שלו, אלא אם משלמים לו על זה...

• תוכן חדש...