Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1063 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרוע מזלי זכיתי לעמוד אחרון בפקק בכביש 90 בין היישוב מגדל לקיבוץ גינוסר. נהגת שאלוהים יודע מה עשתה באותו רגע נכנסה בי ב60-70 קמ״ש אחרי שלא שמה לב לפקק, כל זה אני רואה בזמן אמת במראה האחורית וכל מה שנשאר לי לעשות זה לנסות לברוח לשול ולהתקפל אל תוך עצמי.

הרכב שלי הוא סיאט ארונה 2021.

לאחר שהתאפסתי שמתי לב לכמה דברים שרציתי לשאול-

1. המושב שלי נשבר, הכוונה שנהגתי בישיבה ואחרי הפגיעה מצאתי את עצמי שוכב לגמרי. לא הבנתי אם זה בגלל המשקל שלי (120-125) או שזה פיצ׳ר כלשהו.

2. הרכב כיבה את עצמו.

3. ידית ההילוכים הייתה פתאום בניוטרל.

4. הדלת שלי נפתחה, הכוונה לא לנעילה אלא הייתה פתוחה (לא לרווחה הכוונה).

מעניין אותי אם כל זה סט של פיצ׳רים או שאני פשוט אידיוט ובזמן אמת כשהייתי מטושטש עשיתי אותם לבד ועכשיו אני ממציא.

הרכב כמובן ז״ל, ויותר גרוע שהוא גם הוחרם ע״י המשטרה. מחר אני צריך ללכת עם חברת הליסינג לשלוף אותו מהמגרש של המשטרה. 

אני יצאתי בזול, כמה מכות יבשות, אנצל את ימי המחלה למנוחה.

IMG_8771.jpeg

IMG_8772.jpeg

IMG_8774.jpeg

• מבאס 10

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

קודם כל תרגיש טוב ותעשה את כל הבדיקות והצילומים. אחת התואונות הכי מסוכנות לצוואר.

לגבי השאלות:

1. הדלת נפתחה מהלחץ שהופעל על השלדה. ניתן להבחין בקורה העליונה שהתעקמה מהמכה.

2. כסא לא אמור לשכב - נהפוך הוא! צריך להדק את הגוף ביחד עם החגורה ומשענת הראש כדי למנוע "צליפת שוט" - פגיעה הרסנית לעמוד השדרה והצוואר.

3. ידית הילוכים - יכול להיות שנגעת בה בלי כוונה בזמן התאונה ודחפת אותה. מ D ל N לא צריך לחיצה כדי להזיזה.

4. לגבי כיבוי מנוע - אולי s&s?

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, GABIUBOGI כתב:

1. המושב שלי נשבר, הכוונה שנהגתי בישיבה ואחרי הפגיעה מצאתי את עצמי שוכב לגמרי. לא הבנתי אם זה בגלל המשקל שלי (120-125) או שזה פיצ׳ר כלשהו.

2. הרכב כיבה את עצמו.

1. לא יודע, לי לא נשמע תקין 

2. תקין. הרכב מכבה את עצמו למקרה חס וחלילה שיש דליפת דלק שלא תהיה דליקה.

3. נשמע גם הגיוני ומתקשר לסעיף 2

4. מהמכה רואים שהשלדה התעקמה כנראה המסגרת של הלדת התעוותה והדלת נפתחה.

מזל שנגמר בשלום, יחסית. נראה שהסיאט ספגה יפה יחסית את המכה.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני 57 דקות, LEGACY 1.8 כתב:

קודם כל תרגיש טוב ותעשה את כל הבדיקות והצילומים. אחת התואונות הכי מסוכנות לצוואר.

לגבי השאלות:

1. הדלת נפתחה מהלחץ שהופעל על השלדה. ניתן להבחין בקורה העליונה שהתעקמה מהמכה.

2. כסא לא אמור לשכב - נהפוך הוא! צריך להדק את הגוף ביחד עם החגורה ומשענת הראש כדי למנוע "צליפת שוט" - פגיעה הרסנית לעמוד השדרה והצוואר.

3. ידית הילוכים - יכול להיות שנגעת בה בלי כוונה בזמן התאונה ודחפת אותה. מ D ל N לא צריך לחיצה כדי להזיזה.

4. לגבי כיבוי מנוע - אולי s&s?

2. כסא אמור להשכב, למנוע פגיעה מגג קורס. בגלל זה אסור כסא באקט יצוק במכונית בלי כלוב התהפכות. 

4. מנוע אמור להכבות גם. יש אפילו כפתור שמבטל את המשבת, למקרה שהופעל מתאונה קלה. 

• מעניין 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עם כל הכבוד , הנהגת אשר פגעה בך ככל הנראה הייתה בטלפון , באופן אישי הייתי תובע על נזקי גוף .

הרכב ספג היטב את המכה , כיסא שנשבר זה לא אמור להתרחש , מענין מה קרה שם.

• רעיון טוב! 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
Just now, CX25GTI כתב:

כיסא שנשבר זה לא אמור להתרחש

כן אמור להתרחש, לא בכל תרחיש.

• מעניין 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

עוד משהו קטן,
התאונה הייתה בדרך לעבודה או בחזרה ממנה?
אם כן יהיה אפשר להכיר בה כתאונת עבודה - ואז יש חישבו אחר לימי מחלה וביטוח לאומי מעביר תשלום למעסיק,
תתעד כל ביקור רופא שלך, אל תתביש לקחת ימי מחלה הכל יחזור אליך בתביעת נזקי גוף מהביטוח, מוזמן להתייעץ בכיף.

והכי חשוב רק בריאות, כנראה לצערך את הכאבים תרגיש בעוד יום-יומיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם (נערך)

המשטרה לא "מחרימה" את הרכב
הרכב נגרר למגרש משטרי לכמה ימים בכדי שהחוקר יוכל לבדוק את הרכב לעומק - בדרך כלל כאשר יש נפגעים.
או לחילופין כאשר אין מי שיגרור את הרכב מכיוון ש2 הבעלים פונו לביה"ח והרכבים חוסמים את הכביש.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם

עשית מצווה בכך שהורדת עוד ניסאן ג'וק מהכביש. ואם זה כל הנזק שנגרם לאוטו אחרי פגיעה ב-60 קמ"ש ואתה במצב מספיק שלם כדי לכתוב פה... וואו. התעשייה התקדמה יפה.

תרגיש טוב ואל תדלג על אף בדיקה או סעיף שאפשר לתלות על הביטוח. 💪

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

קודם כל רפואה שלמה!

מהתמונות זו לא נראית פגיעה קלה בכלל. נפתחו כריות?

יכול להיות שהגוף עדיין בהלם ורק אחרי כמה ימים הצצרות יתחילו לטפטף (מקווה מאד שלא).

אני מניח שנעשו צילומים בצוואר, אם לא לך לב״ח תתלונן ותדאג שיצלמו אותך.

עוד בפנים:

לפני 18 שעות, GABIUBOGI כתב:

לאחר שהתאפסתי שמתי לב לכמה דברים שרציתי לשאול-

נדמה לך שהתאפסת, יקח לך כמה ימים טובים, וזכרון התאונה יכול לחזור אליך רק עוד כמה זמן.

בטח לא המשקל, מה ש  Falou כתב נשמע סביר.

2. הרכב כיבה את עצמו.

בטוח מנגנון הגנה.

אם היד הימנית שלך לא הייתה על ההגה זה גם סביר או מהמכה שנתת לה או מפעולות שעשית ואתה לא זוכר.

באיסטינקט יכול להיות שניסית לברוח מהרכב. ראיתי פעם תאונה שהנוסע ליד הנהג נפגע, פתח את הדלת ויצא, ואז המווטט על המדרכה.

מעניין אותי אם כל זה סט של פיצ׳רים או שאני פשוט אידיוט ובזמן אמת כשהייתי מטושטש עשיתי אותם לבד ועכשיו אני ממציא.

בכלל לא אידיוט חלק ממה שאתה מתאר זה תוצאה של מנגנוני הגנה ביולוגים שיש לנו להתמודד עם טראומות.

הרכב כמובן ז״ל, ויותר גרוע שהוא גם הוחרם ע״י המשטרה. מחר אני צריך ללכת עם חברת הליסינג לשלוף אותו מהמגרש של המשטרה. 

סיכוי סביר לטוטאל, אבל אז זו הבעיה של הליסינג. תברר איפה הרכב נמצא ולך לקחת משם חפצים אישיים אם יש כאלה.

את השאר תשאיר לליסינג.

אני יצאתי בזול, כמה מכות יבשות, אנצל את ימי המחלה למנוחה.

לא בטוח, תשמור על עצמך, תנוח הכי הרבה שאתה יכול ותקשיב לגוף שלך.

IMG_8771.jpeg

לפני 18 שעות, דובצע כתב:

סליחה על החוכמה בדיעבד-בכאלה מצבים לשים 4 וינקרים

אם החשד הסביר נכון, גם 10 ונקרים ופרוז'קטר לפנים לא היו עוזרים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

ראשית, רפואה שלמה.

שבירת הכסא זו תופעה שרואים יותר בכסאות בהם הטיית משענת הגב היא על ידי ידית שמרימה שן נעילה על גבי מסילה משוננת. לכן שינוי זוית המושב היא לא רציפה. 

ככל שאני זוכר בארונה, בהיותה רכב שמיוצר באירופה עם מושבים ארופאים הכיוון הוא רציף על ידי בורג/חוגה שהתבריג עובר לרוחב כל הכיסא. לכן מאוד מוזר שגב הכסא קרס. 

חוקר תאונות יוכל לוודא אם כתוצאה מהחבטה החזקה נשבר ראש ההברגה. אם אכן זה המצב, החבטה הייתה אדירה (רואים את עיקום השלדה בקורת הגג)  

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לדעתי כדאי לך ללכת לרופא ולתעד כל דבר שכואב לך מאז התאונה - יכולה להיות פגיעה שתרגיש רק בעוד שנה וכדאי שיהיה תיעוד מעכשיו. 

• רעיון טוב! 2
  • תוכן חדש...