Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על ביטוח לכלב.

ממה שפשפתי ברשת יש 3 חברות שמבטחות - 2 בהן נותנות החזר על כל וטרינר. אחת מהן עובדת עם רשת משלה.

המחיר כ-100₪ בחודש.

אשמח לשמוע דעות ורשמים או דברים נוספים שצריך לדעת.

תודה

פורסם

יש לי ביטוח כזה, למרות שאני לא יודע כמה הוא משתלם.

יוצא שמשלמים כ12-15 אלף שקל במהלך חיי הכלב.

כמה תשלם אם הכלב יחלה או יפצע ואין לך ביטוח? אני לא בטוח שהרבה יותר מזה.

בכל אופן, אם כבר ביטוח, אני מעדיף כזה שמאפשר לי לבחור את הוטרינר ואת מקום הטיפול. לא אוהב שמחליטים בשבילי, ביחוד כשהרבה וטרינרים מוצלחים מעדיפים לא לעבוד עם הביטוח הזה, כי הוא גובה מהם עמלה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

האמת שלא הייתי בעד ביטוחים לכלבים גם לאור נסיון עם כלבים שהיו לנו במשפחה בעבר שאף אחד מהם לא נזקק מעולם למשהו כלכך חריג שהעלויות הגיעו למצב שזה מצדיק ביטוח. אבל השתכנעתי ממספר מכרים והחלטתי לעשות לשנה שנתיים לראות אם אני מנצל את זה באיזשהו אופן.

עשיתי ביטוח בליברה כשהכלבה היתה בת חצי שנה אולי קצת יותר. ממש חודשיים לאחר מכן התגלה אצל הכלבה אלרגיה שמתבטא בגירודים עד פציעה. חשבתי כמה טוב שעשיתי ביטוח, אבל לא. הביטוח התנער בגלל שקצת לפני שעשינו את הביטוח ביקרנו אצל הוטרינר לצורך קבלת טיפול לפרעושים ובסיכומים הרפואיים הוטרינר ציין שהכלבה מתגרדת (מן הסתם..). מבחינתם זה "מקרה קודם" להצטרפות לביטוח ולכן כל מה שקשור בגירודים = לא מכוסה.

כמה ניסינו להתווכח על זה, 2 חוות דעת של וטרינרים מעבר לוטרינר הקבוע שגם איתו דיברו טלפונית וכולם שהדגישו שאין קשר בין המצאות פרעושים בעבר לבין אלגריה סביבתית ברורה - לא עזר. הביטוח בוטל וגם פה מרחו אותנו. שלחנו בקשה מסודרת לביטול, אמרו טלפונית שקיבלו ויטופל והמשכנו לקבל חיובים. מדברים עם חברת הביטוח אחרי חודשיים ואומרים לנו שאין פניה לביטול ואפילו לא רואים תיעוד של שיחה טלפונית. בקיצור, במקרה שלנו זה היה זריקה מוחלטת של כסף לפח. וליברה סומנו באיקס גדול על ההתנהלות בפעם השניה (שנה קודם לכן עשיתי מולם ביטוח רכב בעקבות הצעה זולה, תנאי הפוליסה שנשלחו לא תאמו לאף מילה שסוכמה טלפונית ועוד הייתי צריך לריב איתם בשביל לבטל).

בכל מקרה, בהמשך להתייעצות עם וטרינרים כנראה שהביטוח לא היה חוסך לי סכום משמעותי למדי כי הביטוח לא מכסה כמעט באף מקרה כדורים שניתנים כטיפול קבוע ולמעשה זה מה שנדרש במקרה שלי.

הנסיון הזה מלמד אותי שכמו שחשבתי בהתחלה - ביטוח לכלב ברוב המקרים לא משתלם, כמובן שתמיד יש את החריגים שיחטפו מחלה או בעיה כזו או אחרת לאורך השנים שזה אולי יכסה עלות משמעותית כלשהי. אבל האם זה יהיה מספיק משמעותי כדי להצדיק את כל הפרמיה של הביטוח לאורך השנים? גם כאן לדעתי התשובה תיהיה לא.

אם כבר החלטת לעשות ביטוח - בשום אופן לא בחברה שכובלת אותך למרפאות מסויימות. לך תדע אם חס וחלילה הכלב/חתול יפצע בשעה שהמרפאות שלהם לא עובדות ואתה תקוע (קרה למכר לעבודה עם החתול שלו, הלך למרפאת חירום בסוף וכמובן שלא כיסו לו שקל).

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אני עשיתי בחיותא ל 2 כלבות, כבר יצא לי לתבוע בכמה אלפים טובים (6 ו2.5) והתביעות אושרו ללא קושי. 

יש חופש בבחירת הגורם המטפל, כך זה מאפשר ללכת למומחים הכי טובים ולא לחשוש מהעלות. 

סה"כ הפרמיה היא כ10% מהמקסימום שיכסו בשנה/אירוע. 

לא זול אבל לאחר שיצא לי לתבוע בשנים הראשונות אני משאיר. 

יתרון אחר הוא שהכיסוי והעלות נשארים גם אם הכלב עולה קטגוריה בפרמיה. וככל שמתבגרים הסיכוי להפעיל עולה. 

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

הביטוח נועד לאפשר הוצאה גדולה שלא הייתה בתכנון, למי שלא יכול להוציא פתאום מהתקציב המשפחתי כמה אלפים טובים ולא רוצה להיכנס לדילמה של האם לטפל או לתת לכלב למות ברגע האמת.

זה לא רגע קל להיות במצב שצריך להחליט אם לשים כמה אלפים על ניתוח או לתת לחיה למות. אצל חתול זה יכול להיות משהו טריוויאלי ומוכר כמו חסימה בדרכי השתן.

אלטרנטיבה לביטוח יקר היא פשוט לפתוח קרן צדדית ולשים שם כסף כל חודש במקום ביטוח. אני מכיר מישהו שמנהל ככה את ביטוח רכב השטח הישן שלו. לא הגיוני כלכלית לבטח, מצד שני, תקלות באות ותאונות קורות. אז הוא שם כסף בצד כל חודש בשביל זה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כמו כל ביטוח, אתה מרגיש פראייר כשאתה לא זקוק לו, ושדפקת את המערכת כשיוצא לך לקבל החזר.

עד לפני כמה שנים שום חיה שלי לא הייתה מבוטחת (זה לא היה קיים בעבר, וכשכבר התחיל הם היו מבוגרים מידי).

כיום הכלב שלי מבוטח בחיותא, 3 שנים ללא בעיה, צעיר בריא.
והנה לפני 3 שבועות התחיל לשלשל בלי הפסקה. בדקו הכל: בדיקות דם וצואה, וצילומים, ועוד בידקת דם, ואוטלרסאונד, וכמעט הגענו לאשפוז, ותרופות וכו.

כל הסאגה עלתה כמה אלפי שקלים, עוד לא סיכמתי הכל כי אנחנו מחכים לוודא שאכן עבר לפני הגשת התביעה. ממש ששמעתי על חיותא, כנראה שישלמו. אבל כן, תמיד יש את החשש שימצאו סיבה להתנער.

אני הלכתי על חיותא כדי להמשיך טיפול אצל הוטרינר הקבוע שלנו. מרפאט זה יותר כמו קופת חולים, אתה חייב ללכת לרופא שעובד איתם, ומצד שני התשלוום כולל גם חיסונים. מצד שלישי, לרוב הוטרינרים יש תוכנית חיסונים שנתית מוזלת.

יש כאן השוואה של רוב הביטוחים(לא אני הכנתי, מצאתי ברשת): 

https://www.dogsrecommend.co.il/post/dog-insurance?fbclid=IwAR3Kv9GNbi7p_lAu9U2FJFV5xGaZ9Uivk9eFSYdwRG8ErtK9Vf20e5aSAug

• רעיון טוב! 1
פורסם

עד כה 5 שנים אצל מרפאט ומבסוט.

כעת כאשר הכלב בוגר יותר ויש פחות ביקורי "הורים לחוצים" אצל הוטרינר ויותר צפי לדברים גדולים ויקירם + אני מעוניין בביטוח צד ג' אז אני שוקל לעבור.

כרגע הפניקס נראה כמו אופציה מעולה ולא שמעתי תלונות ממבוטחים.

פורסם

3 שנים במרפאט מאז שהכלב גור. תכלס אני מבסוט אבל קצת קשה לי המבחר המצומצם של הוטרינרים. אני אצל אותה הוטרינרית מתחילת הדרך ונוסע עם הכלב 40 דק כל כיוון כדי להגיע אליה, קצת נמאס עליי.

מבחינת השקעה כבר קרו לי עם הכלב כמה תקריות בעיקר של דלקת בדרכי השתן שחסכו לי בערך 2400 עד היום. 

אני מעדיף לא להוציא כסף מהכיס ולעבוד בשיטה של מרפאט מאשר לשלם כמו בחיותא ואז לתבוע.

היתרון בחיותא הוא באמת חופש בחירת הוטרינר.

יש גם מסלולים שונים וכיסויים שונים בין החברות שצריך לבדוק לעומק.

לאחרונה יש עוד שחקנים בשוק כמו הפניקס אבל אני לא מכיר שופ דבר לגביהם.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני במרפאט כ 3 שנים. זה כיף ללכת לוטרינר בלי לשלם. לנו זה יצא משתלם מאוד. הכלבה חלתה בפרוו שהייתה גורה. והטיפול היה חינם. אחרת היינו צריכים להוציא כמה אלפי שקלים.

פורסם

בסוף סגרתי בחיותא בעיקר בגלל העניין של הבחירת מרפאה.

הפער בין חיותא למרפאט זה בערך 30-50 שקל בחודש. זה מכסה חלקית את ההוצאות על חיסונים שוטפים.

פורסם (נערך)

המחיר לכולם זהה באמת? 100 שח? יש לי כלב בן שנתיים וחצי מגזע קטן ואמרו לי בפניקס 80 שח בחודש בערך.

בחיותא יש השתתפות בחיסונים שוטפים? יפה.. לא שמעתי על השתתפות כזו באף מקום.

דרך אגב, תקרת כיסוי שנתית של 20,000 לא נשמע קצת ? אני מניח שיכולים לקרות מקרים של יותר מזה.. אולי זה הסטנדרט.
מה דעתכם לגבי לחכות עם הביטוח לגיל 5 6 7 בערך ולא בגיל צעיר?

עריכה אחרונה על ידי MZN
פורסם

המחיר מושפע מגיל הכלב בעיקר, וגם לגזעים מסויימים יש החרגות.

בחיותא אין כיסוי לחיסונים, זה קיים רק במרפאט שזה לא באמת ביטוח אלא יותר כמו קופת חולים.

לגבי גובה הכיסוי, רוב המקרים ה"שגרתיים" לא מגיעים לסכומים כאלה, אבל כן, יתכן מקרה שיחרוג. יש חברות שמציעות תקרה גבוהה יותר, כממובן בעלות נוספת.

פורסם
לפני 10 שעות, MZN כתב:

המחיר לכולם זהה באמת? 100 שח? יש לי כלב בן שנתיים וחצי מגזע קטן ואמרו לי בפניקס 80 שח בחודש בערך.

בחיותא יש השתתפות בחיסונים שוטפים? יפה.. לא שמעתי על השתתפות כזו באף מקום.

דרך אגב, תקרת כיסוי שנתית של 20,000 לא נשמע קצת ? אני מניח שיכולים לקרות מקרים של יותר מזה.. אולי זה הסטנדרט.
מה דעתכם לגבי לחכות עם הביטוח לגיל 5 6 7 בערך ולא בגיל צעיר?

לא יודע איך הבנת את זה ממה שכתבתי אבל.

1. בחיותא אין השתתפות בחיסונים שוטפים. הוא זול יותר ממרפאט. ההפרש מכסה חלק מעלות החיסונים.

2. המחיר לא זהה לכולם. זה תלוי בגיל בוודאות. לא יודע במה עוד.

3. הם לא מכסים בעיות רפואיות קודמות. עכשיו אני ראיתי הרבה תלונות של אנשים מתישהו הכלב שלהם ביקר בוטרינר על משהו ובהמשך הדרך, גם אחרי הרבה זמן - הדבר הזה שימש לדחיית התביעה. 

אני לא אשקר, לא יודע כמה אני שלם עם הביטוח הזה. 

• תוכן חדש...