Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלוםקניתי לפני מספר חודשים רכב מליסינג והתחלתי להרגיש ריח מסריח של גומי. עד שהבנתי שהריח מגיע מגומיות האיטום של דלתות הרכב. 

מה לדעתכם הסיבה ואם יש מה לעשות עם הריח( למרוח חומר כלשהו) 

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נראה שמדובר בגומיות לא מקוריות, ואתה יכול לשקול להחליף את כולן/חלקן לכאלו, או להמתין בתקווה שהריח יעלם. זה מה שנראה קורה כשמנסים לחסוך כסף ברכישת רכב מחברת ליסינג, ומאמינים לשטויות כמו "השבחת" הרכב לפני המסירה. מה  שעולה לי לראש, באם הנושא אפשרי בכלל על פי ההסכם, זה שכירת מריח מקצועי (איש בשר ודם) שעובד עם המשרד לאיכות הסביבה לצורך כתיבת דו"ח בנושא הריח, חוות דעת על מקוריות הגומיות, החלפתן למקוריות אם זה המקרה כולל איסוף הנוכחיות מהמוסך, ותביעת חברת הליסינג (או שלא).

בהצלחה עם מכירת הרכב בהמשך.

פורסם

אין פה עניין של אמונה להשבחת הרכב, הרכב הוצג כך למכירה. חלק ניכר מהשוק זה רכבי ליסינג או יד 2 פרטית אחרי שהראשונה ליסינג. באותו זמן לא שמתי לב לכך שיש ריח חריג. אין מק"ט או דרך לבדוק את מקוריותם מלבד זה? 

פורסם

לדעתי זה נשמע יותר כמו שמרחו חומר על הגומיות כדי שיראו טוב והחומר הזה בשמש מוציא ריח רע.

הייתי מנסה לשטוף את הגומיות בצורה איכותית כדי להוריד מהם את החומר.

• מעניין 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

אולי יש חומר כלשהו סיליקוני בעל ריח או מונע ריחות למרוח עליהם 

Just now, המהיר הזהיר כתב:

לדעתי זה נשמע יותר כמו שמרחו חומר על הגומיות כדי שיראו טוב והחומר הזה בשמש מוציא ריח רע.

הייתי מנסה לשטוף את הגומיות בצורה איכותית כדי להוריד מהם את החומר.

מרגיש לי גם ככה,על פניו לא נשמע הגיוני כל-כך שהחברה תוריד בכוונה גומיות ותחליף ללא מקורי . ניסיתי לנגב עם מגבונים לחות, אולי נדרשת שטיפה קצת יותר טובה באמת

אולי גם יש חומר כלשהו סיליקוני בעל ריח או מונע ריחות למרוח עליהם 

פורסם (נערך)
לפני 21 דקות, המהיר הזהיר כתב:

תנסה להוציא את הגומיות ולשטוף עם גרניק.

או מנגד, איזה חומר מסיר שומנים / משהו בסגנון.

רק תוודא במקום נסתר שזה לא הורס את הגומיות.

תודה אנסה

עריכה אחרונה על ידי saltkach
פורסם

כחלק מ״השבחה״ לפני מכירה, חברות מבצעות ״ריענון״ חלקי גומי ופלסטיק. אבל חומר יעודי לנושא עולה קצת כסף ונגמר אחרי שימוש על מספר קטן של כלי רכב. הפתרון הוא בדמות שמן - בחלק מהמקרים שמן דליל מאוד שנספג בגומי.

זכור לי תהליך ריענון דשבורד בתחנות רחצה בשנות ה 80 על ידי מריחת שמן ברקס עם מטלית על מנת לתת ברק ללוח. אחר כך שמו עץ ריח לנטרל את ריח השמן.

תעבור על הגומיות על מטלית ספוגה ב APC ( לא הרבה) ואחר כך שים חומר יעודי לגומי ופלסטיקה. רצוי כזה שאינו מכיל נפטא. 

בפורום המקביל שאינו פעיל יותר כתב ״מושיקו״ את הפרוט הבא : (ואני מאד מכבד את דעתו בנושא זה)

ככל שמדובר בקוסמטיקה וטיפוח לרכב, כולם משתמשים באותם מרכיבים בסיסיים  וזאת על מנת שלא לקלקל את הצבע, הפלסטיק או את העור שברכב.

קנו מוצרים מפירמות בינלאומיות מוכרות ויחד עם זאת יש כמה כללים שחייבים לזכור-
1. אל תבחרו במוצר שמכיל סיליקון, לעולם תעדיפו מוצר על בסיס טפלון. אבל אם אין ברירה, תעדיפו סיליקון כאמולסיית מים.
2. אל תבחרו במוצר שיש על גביו אזהרה בינלאומית המציינת זהירות מפיצוץ. (ציור להבה אדומה). המוצר הזה מכיל נפטא, בעיקר, או חומר אורגני  ממיס אחר. נפטא הוא חומר שמסיר לכלוך במהירות אך גם ממיס בעיקר משטחי פלסטיק וגומי.
3. הווקס הטוב ביותר הוא ווקס טבעי - קרנאובה. ווקס שגם מגן באופן טבעי מקרינת UV.
4. הימנעו מווקס שמותיר אחרי היישום אבקה לבנה. אבקה זו היא שאריות של חומר לטש (אבקת סיליקה) שהכניס היצרן למוצר. ווקס קרנאובה טבעי לא מותיר אחרי היישום שום אבקה. 
5. שימוש בווקסים שמכילים סיליקון או כל חומר אקרילי/סינטטי  אחר -כגון  ננו וכד' - לא מאפשרים לבצע תיקון בצבע, אם יידרש תיקון. יצטרכו לבצע ניקוי עמוק עם אלכוהול, שלייף סבון או פוליש אגרסיבי.
6. מוצרים שמכילים מגיני קרינה מוגבלים בתוקף שימוש. שימו לב לתאריך התפוגה. אחרת תמצאו גושים במיכל ונוזל שהתפרק לגורמיו. נוזל ששינה צבעו מלבן לגווני בג'-חום - פג תוקף השימוש שלו.

מנסיון של עשרות שנים, מוצרי דו-פונט, טרטל-ווקס, קאר-פלאן, זונקס, דה-טריטמנט -  הם מוצרים טובים ובמחירים סבירים.אין צורך להוציא כסף על מוצר דומה שמקודם אגרסיבית במדיה.

• אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...