Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1219 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ויכוח אתמול בעבודה (היה יום שקט במיוחד).

נגיד ולאדם יש ביטוח חיים, ביטוח סיעודי, קופת גמל או כל דבר אחר, ונגיד אותו אדם היה בריא כמו שור בזמן חתימת ההסכם וכעת חווה שינוי בריאותי חד (נגיד מחלה ממארת, תאונת דרכים שבה איבד רגל, כל דבר, לא משנה כרגע). האם חלה עליו חובת דיווח למבטחת לגבי שינוי מצבו הבריאותי?
האם חלה עליו אותה חובת ביטוח כלפי מי מהגורמים במדינה? ביטוח לאומי? מס הכנסה? מישהו?
אם כן - מהן ההשלכות? האם ידרשו ממנו לשלם יותר לפוליסה?

פורסם

אין חובה גורפת. זה תלוי בביטוח.

בזמן חידוש ביטוח - במידה ושואלים אם חל שינוי במצב בריאותי.

לחלופין, אם השינוי הבריאותי מכוסה בפוליסה - אז לדווח ולהגיש תביעה לביטוח למימוש הפוליסה.

חובת דיווח לגורמי מדינה, כתלות במהות הבעיה :

בעיה שמשפיעה על כושר נהיגה, יש חובת דיווח למשרד רישוי, כולל חובת רופא מטפל לדווח.

בעיה בריאותית שגורמת לנכות - אתה תרצה לדווח לביטוח לאומי בכדי לקבל תגמולי נכות ובמקביל אולי זכאות להטבות במס הכנסה.

פורסם

זה לא רק נהיגה, יש עוד כמה חוקים המחייבים דיווח - למשל חוק הטייס.

דרך אגב, גיא - האם ניסית פעם לדווח למרב"ד? לפני מספר שנים רציתי לדווח למרב"ד על חולה בסיכון גבוה מאוד, אפילו כתובת לדיווח התקשיתי למצוא (הכתובת בטופס שמצאתי לא היתה מעודכנת).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל הדברים הנ"ל רשומים בפוליסת הביטוח, ובמקרה הגרוע ביותר לכל הפחות נאמרו בעל פה למוציא הפוליסה. 

למיטב ידיעתי כן קיימת חובה שכזו, וגם אם זה לא מוצהר- זה עדיין רצוי, כדי שחברת הביטוח לא תוכל בקלות להתנער מהמבוטח. וכבר היו מקרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 7.3.2023 בשעה 08:42, ירחמיאל כתב:

ביטוח חיים, ביטוח סיעודי, קופת גמל

ביטוח חיים -  לפי דרישת החברה, ממלאים הצהרת בריאות בזמן החתימה ועוברים תקופת אכשרה. מעבר לזה, כל זמן שהביטוח תקף, השינוי היחידי שנדרש לעדכן את החברה, הוא.. פטירת המבוטח.

ביטוח סיעודי ובריאות - גם כאן, מרגע שמילאת הצהרת בריאות וסיימת תקופת אכשרה, אין חובה לעדכן את החברה, אלא במקרה של שינוי שדורש תביעת הביטוח לשלם.

לפני 11 דקות, ברווז כתב:

כבר היו מקרים.

יש לך דוגמאות?

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא כאלו שאני יכול לשלוף מהרשת בתוך שניות. 

זוכר שקראתי כמה כתבות בנושא, לאורך השנים האחרונות. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@sperial
אני אח מוסמך ולא רופא, כך שאף פעם לא ניסיתי..., אבל ראיתי פעם מכתב שהרופאים אצלנו דיווחו.

למיטב ידיעתי, אינך מדווח ישירות למרב"ד אלא למשרד התחבורה.

אתה יכול לשלוח מכתב/ פקס למשרד רישוי אזורי או להנהלת אגף רישוי.  לחלופין, אפשרי דרך פניה מקוונת.

(אני מקווה שהקישור יעבוד. אם לא - ניתן להגיע אליו דרך קבלת קהל ועמדות שרות באתר משרד התחבורה)

https://govforms.gov.il/mw/forms/[email protected]

פורסם (נערך)

ברור שמשרד הבריאות, הרי המרב"ד הוא יחידה במשרד זה.

אני מקבל מדי פעם מיילים המזכירים את חובת הדיווח, כולל את החוזרים והטפסים, והכתובת לא מתעדכנת. וגם החיפוש במרשתת לא פשוט.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו הכתובת לפניות נהגים. לא להודעות על מסוכנות רפואית, שמן הסתם צריכות להתבצע בחיסיון רפואי כלשהו.

פורסם

אין לי מושג בהליכים האלו, אני רק יודע שכשאבא שלי אובחן עם פרקינסון, הרופא דיווח והרשיון שלו בוטל.

ואין לי מושג איך אחר כך הוא הצליח לעבור טסט איכשהו ולקבל שוב רשיון, אבל זה כבר סיפור אחר.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מסתבר שטעיתי... :-)

אכן, דיווח למשרד הבריאות.

בויקירפואה מצאתי חוזר בנדון. דורש שליחת הודעה למרב"ד ברחוב הארבעה 14, ת"א.

(הערה : בדקתי מספר פקס - תקין. מספר טלפון - אין מענה אוטומטי/קולי. על פניו - נראה לי נכון)

הבעיה -> לפי גוגל מפות, לא נמצא שם. מאידך, לשכת בריאות ת"א נמצאת ליד (מספר 12).

https://www.wikirefua.org.il/w/index.php?title=חובת_הודעה_על_נהגים_עם_מצבי_בריאות_העלולים_לסכן_את_עצמם_וזולתם_-_חוזר_מנכ"ל_-_Reporting_of_health_conditions_that_affect_drivers

פורסם

ביום ראשון אבדוק במייל הארגוני שלי, אם טרם מחקתי את ההודעה הרלוונטית במחשבה שהיא כבר לא רלוונטית. 

הארוע שעליו אני מדבר התרחש לפני הקורונה, לא קיבלתי שום פידבק ישיר - אפילו לא אישור שפנייתי התקבלה.

שים לב שהחוזר הוא משנת 2009, אפילו המיקוד הוא בן 5 ספרות.

• תוכן חדש...