Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, זכור לי שבעבר היה שרשור ארוך בנושא, אבל אני לא מוצא אותו, אז אכתוב את השאלה בקצרה.

אנסה להדגים:

רכב ירוק נוסע בנתיב השמאלי, הוא מתקרב לרכב אדום שנוסע לפניו ואז הירוק רואה שהנתיב הימני ריק, אז הוא עובר לנתיב הימני ונוסע בימין מהר יותר ממה שהאדום נוסע בשמאל. אחרי שהירוק חולף את הרכב האדום, יש רכב שחור בימין, אז הירוק חוזר לשמאלי.

האם זה מהווה עקיפה מימין?

אנסה לנסח אחרת:

נסיעה מהירה יותר בנתיב הימני מהווה עקיפה מימין?

כלומר, הנתיב השמאלי נוסע על 100 והימני על 110. לנסוע בימין מהווה עקיפה מימין?

תודה רבה לכולם

עריכה: משיטוט בגוגל זה מה שמצאתי:

5. כאשר יש שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה והתנועה מתנהלת בתורים וישנה צפיפות תנועה, כלי רכב מותר לכלי רכב בתור הימני לעבור את אלה משמאל.

אני שאלה. בא נניח ואני נוסע ב2 בלילה בכביש, וכמו ילד טוב אני בנתיב הימני מהירות 110. אם יש איזה רכב שנוסע על השמאל ב100, אסור לי להמשיך ב110 בימין?

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

אם אתה נוסע בימין וחולף על פני רכב שנוסע בשמאל, זה אולי לא עקיפה, אבל מבחינה חוקית זה בדיוק אותה עבירה.

אסור לעקוף או לחלוף ע"פ רכב מימין.

לשאלתך האחרונה, בדיוק כך לפי החוק.

מה בפועל זה כבר עניין אחר.

פורסם

אם ככה, אז מה זה הסעיף שמצאתי שכותב שמותר?

לפני 25 דקות, המהיר הזהיר כתב:

5. כאשר יש שני נתיבים או יותר באותו כיוון נסיעה והתנועה מתנהלת בתורים וישנה צפיפות תנועה, כלי רכב מותר לכלי רכב בתור הימני לעבור את אלה משמאל.

אם ככה, אז מה זה הסעיף שמצאתי שכותב שמותר?

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
לפני 9 שעות, itzik123 כתב:

אסור לעקוף או לחלוף ע"פ רכב מימין.

אסור לעקוף מימין, מותר לעבור/לחלוף מימין.

לעבור/לחלוף זה כמו עקיפה רק שיש מאחורי מי שאתה "עוקף" רכב שנוסע בעקבותיו.

או שאתה (בימין) בנתיב לפנייה ומאותת.

במקרה שנתת לפי החוק היבש אסור.

מה שאתה יכול לעשות זה לחכות שיבוא עוד רכב (שיסע מאחוריו, לא מאחוריך) ואז זה לא נחשב עקיפה.

פורסם (נערך)

יש כמה מצבים המפורטים בתקנה 47.

לרכב ציבורי בנת"צ מותר לעקוף\לחלוף מימין.

לרכב הנע בנתיב המיועד לפניה מותר לעקוף\לחלוף מימין על פני רכב הנע בנתיב להמשך ישר..

לרכב הנוסע ישר מותר לעקוף רכב הנע בנתיב שמאלה בלבד.

בפניה שמאלה עם יותר מנתיב אחד מותר לעקוף מימין עד השלמת הפניה.

לרכב הנע במסגרת של טור כאשר יש טורים לפני איזו האטה מותר לחלוף מימין.

המצב שאתה מתאר הינו עקיפה אסורה מימין. בישראל האכיפה דלילה מאוד, באירופה סיכוי טוב שיעצרו אל שני הנהגים - גם המתנחל וגם העוקף.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Sparrow420 כתב:

מה שאתה יכול לעשות זה לחכות שיבוא עוד רכב (שיסע מאחוריו, לא מאחוריך) ואז זה לא נחשב עקיפה.

יש לך אסמכתא שמצדדת בפרשנות הזו?

החוק התיר לעבור על פני רכב מימין כשיש עומס תנועה. הוא לא קבע מה נחשב לעומס תנועה.

אתה החלטת שמספיק עוד רכב אחד בשביל שזה יחשב עומס, ועל בסיס זה מיעץ לאחרים. היות ולא אתה זה שישלם את הדו״ח, אם אין לך סימוכין, ראוי לפחות לסייג שמדובר בפרשנות שלך.

ואם שואלים אותי, מטרת הסייג היא למנוע מטור שלם של מכוניות להפוך להיות עבריינים רק בגלל שבאותו רגע בפקק, הנתיב הימני נוסע מהר יותר מהשמאלי, ומעולם לא היתה כוונה לאפשר לשני רכבים ב-100 קמ״ש לעקוף שני רכבים ב-90 קמ״ש, גם אם נורא מעצבן שהם התנחלו בשמאל. 

מי יקבע מתי זה פקק/עומס, ומתי לא? בית המשפט, שעד כמה שחיפשתי טרם עסק בנושא.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הם מצלמים, ואם השוטר שבוחן את הסרטון קובע שיש עבירה - למה לא?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקורס נהיגה מונעת שעברתי לפני מספר שנים היתה התייחסות לנושא הזה,

והמדריך אמר שמותר בנתיב פונה וכדו', אבל בכביש ישר צריך 'שיתקיים טור'.

ההגדרה ל'טור' של מכוניות היא רחבה, ואפשר תמיד לטעון שהיה רכב מלפנים ומאחור

במרחק מסוים בזמן העקיפה, כלומר שנכון לאותו רגע "התקיים טור" ואז העקיפה חוקית.

מה שהוא אמר בעיקר, זה שבגלל שההגדרה היא גמישה, שוטר בד"כ לא יתייחס לכך

בגלל שיהיה לו קשה להוכיח, אלא אם הוא 'מחפש' את הנהג מסיבה אחרת.

כלומר - אם זה לא "מהמקפצה" - אז רוב הסיכויים שלא תהיה אכיפה על זה.

,

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

יש לך אסמכתא שמצדדת בפרשנות הזו?

החוק התיר לעבור על פני רכב מימין כשיש עומס תנועה. הוא לא קבע מה נחשב לעומס תנועה.

אתה החלטת שמספיק עוד רכב אחד בשביל שזה יחשב עומס, ועל בסיס זה מיעץ לאחרים. היות ולא אתה זה שישלם את הדו״ח, אם אין לך סימוכין, ראוי לפחות לסייג שמדובר בפרשנות שלך.

אני כרגע לומד תאוריה C\E, לפני שבועיים עברנו על זה בדיני תעבורה.

זה הפרשנות של המרצה שלי לתקנה 47 (ג').

פורסם
לפני שעתיים, Sparrow420 כתב:

@Sparrow420,

הסייג בתקנה 47(ג) מדברת על טורים ב-2 הנתיבים.

על פי תיאורו של פותש, בנתיב הימני יש שחור ואדום.

אמת, על פי הצעתך, כשיתווסף רכב נוסף בטור השמאלי, היכן שנוסע הירוק, תנאי הסף הראשון לסייג מתקיים.

אך תנאי נוסף הוא הפרשנות לעניין "מחמת צפיפות התנועה" המופיע בסייג. אני לא בטוח שדי ב-2 רכבים בכל טורים כדי לטעון ל-"צפיפות". כנראה שיהיה מקום לשאלות באשר למהירות המותרת בקטע, למהירויות שנסעו בכל טור, ולרווחים בין הרכבים.

אני לא משוכנע שיהיה קל לטעון, ברמת סבירות נאותה ל-"צפיפות" במקרה כזה.

פורסם
לפני 33 דקות, Sparrow420 כתב:

אני כרגע לומד תאוריה C\E, לפני שבועיים עברנו על זה בדיני תעבורה.

זה הפרשנות של המרצה שלי לתקנה 47 (ג').

צר לי, אבל שמעתי לא מעט טעויות בקרב מדריכי תיאוריה, שוטרים, ועו״ד, שחוזרים על טעויות אחד של השני. כולל שוטר תנועה שמדריך מתנדבים וטוען שאסור להחליף נתיב קרוב לצומת ברגע שמופיעים החצים שמסמנים את כיוון הנסיעה. או טענה שזו עבירה לנסוע על ה״עטרה״ המרוצפת שעוטפת את מרכז מעגל התנועה.

הסמכות לתת פרשנות משפטית לחוק היא של בית המשפט. וכל עוד הדיון לא הגיע אליו, אין לנו החלטה חד משמעית. אפשר לפרש לחומרה או לקולה, אבל לסייג את הנאמר.

לפעמים יש הנחיה פנימית של המשטרה לא לאכוף במקרים מסויימים, כי הם לא מעוניינים בהליכים משפטיים שיבזבזו זמן, אבל זו יכולה להשתנות כל רגע.

פורסם

לפי הפסיקה, 2 מכוניות באותו הנתיב נחשבות לטור, ומותר לחלוף מימין. 

אין אכיפה כלל, אלא במקרה של נהג משתולל ומזגזג.

בעיה נפוצה היא נהגים הנוסעים במהירות נמוכה בנתיב האמצעי, ולא מבינים מה הבעיה, הרי הם לא בשמאלי, והימני זה בכלל למשאיות...

לפני שעה, Be roo כתב:

אבל שמעתי לא מעט טעויות בקרב מדריכי תיאוריה, שוטרים, ועו״ד, שחוזרים על טעויות אחד של השני. כולל שוטר תנועה שמדריך מתנדבים וטוען שאסור להחליף נתיב קרוב לצומת ברגע שמופיעים החצים שמסמנים את כיוון הנסיעה.

אכן מותר

לפני שעה, Be roo כתב:

או טענה שזו עבירה לנסוע על ה״עטרה״ המרוצפת שעוטפת את מרכז מעגל התנועה.

אין תקנה כזו, וזה נועד (הנדסית) למשאיות ואוטובוסים. לא שאסור לנסוע עליהם.

לפני 3 שעות, המהיר הזהיר כתב:

מישהו יודע האם שומרי הדרך יכולים לתת דוח על כזה דבר? שרכב נסע בנתיב הימני מהר יותר מהשמאלי?

הם מנפיקים דוחות רק על עבירות מסכנות, לא על עבירות כאלו (אולי כן אם המדובר על נהג משתולל).

• אהבתי 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 24 דקות, tinoki כתב:

לפי הפסיקה, 2 מכוניות באותו הנתיב נחשבות לטור, ומותר לחלוף מימין. 

אשמח לראות את הפסיקה, חיפשתי כזו לא מעט.

• תוכן חדש...