Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1262 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לפני המון שנים הייתי מאוד בקיא ברזי עולם הסאונד לרכב, ואפילו הייתי מאוד פעיל בפורום (בימים של @lanosforce עוד הייתה Daewoo Lanos 😆).

הרבה שנים עברו, ואני כבר ממש לא בטוח בכמה הידע שלי עדיין רלוונטי, ואשמח להתייעץ עם הפורום המכובד לגבי איך אני משפר את רמת הסאונד ברכב שלי.

הרכב הוא סובארו פורסטר 2018.

ברכב קיימים:

• מערכת Android מבית Joying יחסית חדשה, הגיעה עם הרכב ואני מרוצה ממנה, לפחות מבחינת המולטימדיה (לא יודע כמה שווה הDSP שמובנה בה)
  • לרמקולים מקוריים - עדיין מנסה להבין אם הגרסא הרגילה או המשודרגת של סובארו, אם זה רלוונטי בכלל.
  • סאבוופר מוגבר של JBL שהבעלים המקורי שדרג דרך הסוכנות - ממלא טוב את מקומו באיכות סבירה ברמה שאני שוקל לשמור אותו בשלב הזה.

מה אני מחפש?

• סט קומפוננט ומגבר שישדרגו לי את חוויית הסאונד ברכב.
  • אני לאו דווקא אוהב לשמוע חזק, מחפש בעיקר איכות.

בעבר (הרחוק, לפני 15 שנה) היה לי קומפוננט של JBL (לא זוכר איזה דגם, היו בטווח מחירים של ~400 שקלים) שהיו מוגברים ע"י JBL GTO 4*75RMS - ולא הייתי מרוצה מהם כלכך.

לגבי איטום - ברור לי שהדרך לאיכות לא יכולה לדלג על השלב הזה,

אבל ממש ממש לא בא לי להיכנס לפרוייקט איטום של הרכב.

• האם איטום של הדלתות בלבד בכלל יתרום משמעותית להעלאת רמת האיכות?
  • חומרי האיטום שמוצעים באמזון שווים משהו?
  • לאיזה חומר איטום בימינו יש את הכי Value for Money?

התקציב שלי לפרוייקט הוא 4000 שקלים, לא כולל התקנה.

אפשר למתוח את התקציב טיפה עבור הצעות מעניינות.

אשמח לשמוע את דעתכם 😎

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, Tweet כתב:

שלום רב,

לפני המון שנים הייתי מאוד בקיא ברזי עולם הסאונד לרכב, ואפילו הייתי מאוד פעיל בפורום (בימים של @lanosforce עוד הייתה Daewoo Lanos 😆).

הרבה שנים עברו, ואני כבר ממש לא בטוח בכמה הידע שלי עדיין רלוונטי, ואשמח להתייעץ עם הפורום המכובד לגבי איך אני משפר את רמת הסאונד ברכב שלי.

הרכב הוא סובארו פורסטר 2018.

ברכב קיימים:

• מערכת Android מבית Joying יחסית חדשה, הגיעה עם הרכב ואני מרוצה ממנה, לפחות מבחינת המולטימדיה (לא יודע כמה שווה הDSP שמובנה בה)
  • לרמקולים מקוריים - עדיין מנסה להבין אם הגרסא הרגילה או המשודרגת של סובארו, אם זה רלוונטי בכלל.
  • סאבוופר מוגבר של JBL שהבעלים המקורי שדרג דרך הסוכנות - ממלא טוב את מקומו באיכות סבירה ברמה שאני שוקל לשמור אותו בשלב הזה.

מה אני מחפש?

• סט קומפוננט ומגבר שישדרגו לי את חוויית הסאונד ברכב.
  • אני לאו דווקא אוהב לשמוע חזק, מחפש בעיקר איכות.

בעבר (הרחוק, לפני 15 שנה) היה לי קומפוננט של JBL (לא זוכר איזה דגם, היו בטווח מחירים של ~400 שקלים) שהיו מוגברים ע"י JBL GTO 4*75RMS - ולא הייתי מרוצה מהם כלכך.

לגבי איטום - ברור לי שהדרך לאיכות לא יכולה לדלג על השלב הזה,

אבל ממש ממש לא בא לי להיכנס לפרוייקט איטום של הרכב.

• האם איטום של הדלתות בלבד בכלל יתרום משמעותית להעלאת רמת האיכות?
  • חומרי האיטום שמוצעים באמזון שווים משהו?
  • לאיזה חומר איטום בימינו יש את הכי Value for Money?

התקציב שלי לפרוייקט הוא 4000 שקלים, לא כולל התקנה.

אפשר למתוח את התקציב טיפה עבור הצעות מעניינות.

אשמח לשמוע את דעתכם 😎

ערב טוב, אני מזמין אותך לבוא לתחרות גמר אליפות ישראל למערכות סאונד 2022, שיתקיים בתאריך 7/1/2023 משעה 17.30 לאחר צאת השב. מקום התחרות - רח' גלבוע מס 2 איזור תעשייה שילת ( ליד מודיעין ) 

פורסם (נערך)

בנוגע למערכת הבעלים הקודם שיחק אותה כי הוא השאיר לך יופי של בסיס 

בעיקר ברמת יחידת המולטימדיה ,וגולת הכותרת היא שהמולטימדיה שלך 

מגיעה עם יציאה דיגיטלית אופטית וגם אופטית קוואסלית {ברזולוציה גבוהה עוד יותר}.

משיקולי תקציב אני אציע לך להשתמש ביציאה האופטית 

ולא בקוואסלית האיכותית יותר {כי זה דורש שימוש בפרוססור יקר יותר}

ראשית ממה שבררתי יש לך סט קומפוננט 6X9 בדלתות מקדימה 

עם הטוויטר מותקן בפינות של הדשבורד.

אני מאמין שעם רמקול 6X9 הדלתות חייבות להיות מבודדות ברמה כזאת או אחרת מעל הממוצע 

וגם אם לא אז שימוש בחומרים של STP או דיינמייט אקסטרים לבידוד הדלתות מומלצים.

אז מה אני ממליץ.?

סט קומפוננט של מורל בגודל 6X9

https://www.google.com/search?q=TEMPO+ULTRA+692+קומפוננט&sxsrf=ALiCzsZmng2ZmqPuNUqoioaZEX5tOH4KlA%3A1672683078439&ei=Rh6zY7qwGu-H9u8Pr72fwAU&ved=0ahUKEwi669iFvqn8AhXvg_0HHa_eB1gQ4dUDCA8&uact=5&oq=TEMPO+ULTRA+692+קומפוננט&gs_lcp=Cgxnd3Mtd2l6LXNlcnAQAzIFCCEQoAEyBQghEKABOgoIABBHENYEELADOgYIABAWEB46CQghEKABEAoQKjoHCCEQoAEQCkoECEEYAEoECEYYAFDDAVi-FGD1F2gBcAB4AIAB5AGIAd4LkgEFMC44LjGYAQCgAQHIAQfAAQE&sclient=gws-wiz-serp

מגבר 4 ערוצים של מורל בשני גישורים 

מגבר איכותי ביותר ביחס למחיר.

https://www.google.co.il/search?q=morel+mps+4.400&sxsrf=ALiCzsaRV6_meKVIJ7EZF81A9qYXdo-fmw%3A1672683244216&source=hp&ei=7B6zY_THCozhkgW2_LeYBQ&iflsig=AJiK0e8AAAAAY7Ms_KNkk5_x-7YZRAGt-lEQ39mpQ9vv&oq=MOREL+MP&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYADIECCMQJzIECCMQJzIICAAQgAQQywEyCAgAEIAEEMsBMggIABCABBDLATIICAAQgAQQywEyCAgAEIAEEMsBMggIABCABBDLATIFCAAQgAQyCAgAEIAEEMsBOgsIABCABBCxAxCDAToRCC4QgAQQsQMQgwEQxwEQ0QM6BAgAEEM6BAgAEAM6CAgAEIAEELEDOg0IABCABBCxAxCDARAKOgcIABCABBAKOgcILhCABBAKOggILhCABBDLAVAAWLMeYKwqaAFwAHgAgAG-AYgBpAmSAQMwLjmYAQCgAQE&sclient=gws-wiz

פרוססור בסיסי איכותי מבית טוב

https://www.google.com/search?q=Helix+–+DSP+Mini+MK2&sourceid=chrome&ie=UTF-8

עריכה אחרונה על ידי AUDIO KING
פורסם
לפני שעתיים, AUDIO KING כתב:

אני מאמין שעם רמקול 6X9 הדלתות חייבות להיות מבודדות ברמה כזאת או אחרת מעל הממוצע 

וגם אם לא אז שימוש בחומרים של STP או דיינמייט אקסטרים לבידוד הדלתות מומלצים

לא הבנתי את המשפט הזה. 

ההנחה הסמויה היא ש-stp או דיינמייט הם מתחת לממוצע?

פורסם

אתה מבין ממש לא נכון.

ברכב הזה יש רמקולים 6X9 מקוריים בדלתות ,מניסיוני רכבים עם רמקולים בקוטר הזה שמיועדים להוציא יותר בתדרים הנמוכים 

מגיעים עם בידוד מקורי בדלתות שהוא מעל הממוצע ,אם יש רצון לבודד מעבר אז ציינתי 

ששימוש בחומרים של STP או דיינמייט אקסטרים לבידוד הדלתות מומלצים.

פורסם
לפני 15 שעות, Tweet כתב:

אתה יכול להוציא את הלאנוס מהדייהו אבל אתה לא יכול להוציא את הדייהו מהלאנוס. 

או משהו כזה.

תראה - קודם כל רצוי לעשות שיעורי בית להבין מה באמת יש לך ברכב הזה - אם המקוריים הם באמת 6*9 אולי כדאי לנסות לשמר אותם ולתת להם צ'אנס. 

מראש - כן בדלתות הקידמיות תבצע בידוד - יש לך היום בית נהדר לנושא הבידוד - caraudio.co.il חומרים מעולים של STP ויבואן עם ידע עמוק ורציני בתחום. 

לגבי רמקולים - אולי כדאי להבין קודם כל ממה לא היית מרוצה מהJBL - אני מתאר לעצמי שלא נתנו מספיק באס והטוויטרים היו חדים מידי - טיפוסי לסטים מבית הרמן קרדון לתקופה שאתה מדבר עליה. ניחוש פרוע. 

אבל יותר חשוב לנסות להבין לאיזה גוון או אופי סאונד אתה מנסה להגיע בתוצאה - אני קצת נמנע מלהמליץ היום ספציפית על מותגים אלא אם כן יש סיבה טובה מאוד וברורה מאוד לעשות זאת - כגון נושא הבידוד. 

הDSP שיש בJOYING הוא חביב מאוד כל עוד אתה עובד עם סטים פסיביים וכן הייתי נותן לזה סיכוי ומנסה לנצל אותו עד תום - לדעתי לך זה כנראה יספיק. 

הייתי מוסיף בתור התחלה מגבר 4 ערוצים ובתור התחלה מגשר אותו כי יש לך סאב מוגבר, סט קידמי 2 חלקים 

או מגבר 4 ערוצים, סט קידמי וסאב. 

ומנצל את הDSP של הJOYING בשביל לעשות חיתוכים בסיסיים - תזמון בין הסאב לסט הקידמי וקצת EQ. (יש לו EQ סביר ביותר - ביותר!) 

• אהבתי 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 12 שעות, lanosforce כתב:

תראה - קודם כל רצוי לעשות שיעורי בית להבין מה באמת יש לך ברכב הזה - אם המקוריים הם באמת 6*9 אולי כדאי לנסות לשמר אותם ולתת להם צ'אנס. 

לחלוטין. לפני שאני נכנבס לאירוע של לפרק את הרכב,

אני רוצה להעמיק באיזה רמקולים וטוויטרים יש כרגע, ואיזה כניסות יש לסאב הנוכחי - ובעיקר לתכנן את הכל לפני שאני מתחיל.

יש לי השערה, ספק Wishful Thinking, שאם בעלי הרכב המקורי שדרג את מערכת הסאונד בסאב JBL עוד במעמד הרכישה מהיבואן - הוא הוסיף אופציה שהייתה קיימת דאז לשדרוג הקמרולים לסט קדמי של Kicker שסובארו מכרה כOEM בזמנו.

מראש - כן בדלתות הקידמיות תבצע בידוד - יש לך היום בית נהדר לנושא הבידוד - caraudio.co.il חומרים מעולים של STP ויבואן עם ידע עמוק ורציני בתחום. 

התכנית שלי הייתה לבודד רק את הדלתות, גם כי הם דלתות יפניות עם פוטנציאך קרקוש גבוה וגם כי זה יחסית יותר קל מלהיכנס לפרוייקט איטום רצפה\גג וכד'.

לגבי רמקולים - אולי כדאי להבין קודם כל ממה לא היית מרוצה מהJBL - אני מתאר לעצמי שלא נתנו מספיק באס והטוויטרים היו חדים מידי - טיפוסי לסטים מבית הרמן קרדון לתקופה שאתה מדבר עליה. ניחוש פרוע. 

בדיוק, הגבוהים היו גבוהים יותר מדי ביחס לנמוכים שנבלעו והלכו לאיבוד.

יש סיכוי לא רע שהם גם היו לא מכוונים כמו שצריך ואני סתם משמיץ אותם, אבל אני ממש זוכר איך תמיד נאבקתי בנסיון לכוון אותם ותמיד הטוויטר היה צורם לי.

אבל יותר חשוב לנסות להבין לאיזה גוון או אופי סאונד אתה מנסה להגיע בתוצאה - אני קצת נמנע מלהמליץ היום ספציפית על מותגים אלא אם כן יש סיבה טובה מאוד וברורה מאוד לעשות זאת - כגון נושא הבידוד. 

אני שומע הרבה ז'אנרים, אבל רוק תמיד היה הז'אנר העיקרי אצלי.

אם להיות ספציפיים, רוק 90s קלאסי כמו Nirvana, Guns, Foo Fighters ולצידו רוק מודרני יותר כמו Muse, Blur וכן הלאה.

בוא נגיד שאם הרמקולים יתאימו יותר לרוק ובפלייליסטים של פופ/היפ-הופ וכד' הם יהיו קצת פחות - אני אחייה עם זה בשלום.

הDSP שיש בJOYING הוא חביב מאוד כל עוד אתה עובד עם סטים פסיביים וכן הייתי נותן לזה סיכוי ומנסה לנצל אותו עד תום - לדעתי לך זה כנראה יספיק. 

אני שמח שאתה אומר את זה, כי אני בהחלט דוגל בשיטת המיצוי למה שקיים ומקסימום לשדרג במידה וצריך.

כן קסם לי הרעיון של להוציא כבל אופטי אחד מהHU לכיוון סביבת המגבר כדי להימנע מרעשים שכבל אנלוגי יכול לתפוס (עוד יש Ground loops בטכנולוגיה של ימינו?)

מה שכן,

ש פיל גדול בפוסט הזה שעוד לא נגעתי בו - העברת כבלים חדשים לדלתות.

אני ממש הייתי שמח להימנע מלהעביר כבלים לחדשים לדלתות. 

זה היה Huge PITA שעשיתי את זה לפני 15 שנה ואני מניח שיצרני הרכב לא הקלו בנושא הזה מאז.

מצד שני, להשקיע זמן, כסף ועבודה ולא לעשות את זה עד הסוף יגרום לי לא להתחיל את הפרוייקט הזה מלכתחילה.

עשיתי את זה במיצובישי סופר לנסר 96

עשיתי את זה בגרנד ויטארה 2002

עשיתי את זה בסובארו B4 2009

ובכולם קיללתי (בB4 היה הכי קל באופן יחסי לשאר)

מה דעתכם?

כמה אני אקלל בפורסטר 2018?

כואבות לי האצבעות רק מלחשוב על זה.

פורסם

קח בחשבון ששימוש ביציאות ה RCA של הJOYING הרבה פחות איכותי ולא מומלץ

אם אתה חושב על איכות ויש לך יציאה אופטית במערכת וזה גם עומד בתקציב 

אז שימוש ביציאה האופטית הוא הדרך הנכונה גם ברמת האיכות וגם ברמת ספיחת הרעשים 

וכן גם כיום ברכבים החדשים יש בעיות של לולאות הארקה.

אם אתה רוצה לחסוך בכסף אז אתה יכול ללכת על מגבר אינטיגרייטור 

עם כניסה אופטית שמשלב מגבר + DSP באותו שאסי.

יש פה סרטון שיכול לעזור לך:

פורסם
לפני 10 שעות, Tweet כתב:

אני שומע הרבה ז'אנרים, אבל רוק תמיד היה הז'אנר העיקרי אצלי.

אם להיות ספציפיים, רוק 90s קלאסי כמו Nirvana, Guns, Foo Fighters ולצידו רוק מודרני יותר כמו Muse, Blur וכן הלאה.

בוא נגיד שאם הרמקולים יתאימו יותר לרוק ובפלייליסטים של פופ/היפ-הופ וכד' הם יהיו קצת פחות - אני אחייה עם זה בשלום.

הז'אנרים האלה באופן אוטומטי גורמים לי לחשוב לכוון של BLAM/FOCAL בעקרון אבל קודם כל תבדוק באמת מה יש ברכב. 

הייתי הולך על מידבאסים התקפיים - אגרסיביים שלא יורדים נמוך מידי כמידבאסים ומשאיר את הנמוכים לסאב - ולא הייתי עובר קוטר 10 אינטש לסאב עצמו. 

וטוויטרים הייתי מחפש או אינברטד דום (פוקאל, אקוטון) או טוויטרים מהעולם המתכתי - קראמיים, בריליום, קופר בריליום, אלומיניום אבל אלו הן כבר אופציות מאוד יקרות וגם טוויטר קטן יקח אותך לכוון של סט שלושה חלקים ואיתך, אני לא רוצה ללכת לשם לפי מה שאתה כותב ולדעתי יהיה לך שפוי הרבה יותר אינברטד דום בגלל זה. 

זו כמובן הדיעה שלי, האישית שלי בלבד! 

וכן נראה לי שכדאי להשקיע במגבר 4 ערוצים חזק - סט שני חלקים פסיבי טוב ובהתחלה לנצל את הסאב הקיים. 

זה לדעתי גם יאפשר לך קודם כל לנסות למצא את הפוטנציאל שיש בDSP של הJOYING - חושב שעם עבודת EQ ותזמון טובים ובידיעה שיש לו יציאה נפרדת לסאב עם שליטה נפרדת לסאב. לדעתי זה כל מה שיידרש. 

הדלתות של הפורסטר הן הדלתות של הB4 בד"כ - זה תכלס כמעט אותו מרכב... 

תבדוק אם בדלתות של הפורסטר שלך זה גומיה בדלת ללא קונקטורים - או שבדור הזה כבר יש קונקטורים. 

אם זה ללא קונקטורים זה ממש שטויות להעביר חיווט לדלת - פשוט מפרקים בעדינות את הגומיה מצד הדלת ומצד המרכב - לוקחים חוט השחלות ומעבירים דרך הגומיה אל הדלת ואל המרכב. זה במידה ואין קונקטור. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכל  מי שהגיב לת'רד, עזרתם לי מאוד להתמקד.

בשבועיים האחרונים השקעתי לא מעט זמן בקריאה והאזנה לביקורות ביוטיוב, ואפילו יצא לי להאזין לסט Morel Tempo  שמותקן אצל חבר ברכב.

אמנם האקוסטיקה של כל סטאפ שונה - כי זה רכב אחר, עם בידוד אחר, עם מגבר אחר ועם HU אחר - אבל סה"כ מאוד אהבתי את הסאונד שלהם ואני אתקדם עם הMorel Tempo Ultra 692.

דבר אחד עקרוני שלא יצא לי להעמיק בו בסטאפ שאני מתכנן הוא הרמקולים האחוריים.

מה נהוג לעשות איתם?

משאירים אותם מחוברים לHU?

מתנתקים אותם?

מחליפים אותם? 

איך מגבירים אותם במקרה שלי?

אשמח לעצתכם.

• אהבתי 1
פורסם

רמקולים אחוריים יכולים לשמש למטרות שונות - 

סתם עוד סט שנותן אזור האזנה ליושבים מאחור. 

הם יכולים לשמש כרמקולי REAR FILL ועל זה יש תורה שלמה של איך לשלב אותם במערכת. 

הם יכולים לדמות סנטר אחורי (ריר פיל מונוראלי) 

והם יכולים להיות חלק מסטאפ קולנוע ביתי או פרוטוקול שמדמה 5.1 וממש לתת סאונד שהוקלט לערוצי רמקולים אחוריים ייעודיים (נדיר מאוד ברכב) 

בלי להכנס יותר מידי ובלי לגרום לך סתם לשבור את הראש - תתחיל כשהם כבויים או מושתקים לגמרי - ותתחיל לספק להם כוח עד שתרגיש שהם מפריעים לך - ותוריד טיפה. אם אהבת את התוצאה יותר כשהם כבויים - נתק אותם. 

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...