Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכנסו לי ברכב יונדאי I30   שנת 2013  ברמזור וכנראה אני צריך להחליף טמבון אחורי.

הנהג מודה באשמה,לכן יהיה קל עבורי לקבל את הסכום מהביטוח שלו.

1.מה עדיף לי לתבוע את הביטוח או לקבל הצעת מחיר ולתת לנהג האשם את האופציה לשלם לי ישירות?

2.התחלתי לדבר אם שמאים והם רוצים 10 אחוז ממחיר הנזק נשמע לי קצת מוגזם.

אני חושש כי ברכב של אחי שנכנסו בו מאחורה השמאי רצה 1800 ₪ והביטוח היה מוכן לשלם עד 1300 ₪.

האם מקובל לסגור אם שמאי סכום מקסימלי נגיד  1000  ₪ או שזה תמיד 10 אחוז?

פורסם

כדי לדעת מה נזק האמיתי, חייבים לפרק את הטמבון. יש מצב, אבל לא בהכרח, שמאחוריו נגרם עוד נזק, כגון לפח האחורי.

אל תסתפק באמירה בע"פ של הנהג הפוגע שהוא אשם.

תגיד לו שכדי לדעת מה הנזק האמיתי, יש לגשת למוסך, ולפרק את הטמבון, ורק אז לקבל הצעת מחיר, ושהוא יחליט אם הוא מעוניין לסגור מולך, או לערב את הביטוח שלו. תדאג להקליט את השיחה.

לדעתי, רק אם יחליט לערב ביטוח, יהיה צורך בלערב שמאי, ורצוי כזה שאתה תבחר.

פורסם

הי,

תודה על המענה.

מה לגבי השאלה הנוספת שלי

"התחלתי לדבר אם שמאים והם רוצים 10 אחוז ממחיר הנזק נשמע לי קצת מוגזם.

אני חושש כי ברכב של אחי שנכנסו בו מאחורה השמאי רצה 1800 ₪ והביטוח היה מוכן לשלם עד 1300 ₪.

האם מקובל לסגור אם שמאי סכום מקסימלי נגיד  1000  ₪ או שזה תמיד 10 אחוז?"

פורסם

לא מוכר לי העניין של "10 אחוז ממחיר הנזק".

לשמאים שעבדתי איתם בעבר, היה מחיר שנקבע מראש, לסקירת הנזק והגשת דוח בהתאם. וכן בדיקה בסיום שהעבודה בוצעה כפי שנדרש.

אבל אולי יש שמאים שעובדים בצורה שונה, כמו בתעריפים של עו"ד.

פורסם

באירועים דומים אני משאיר את הטיפול לסוכן הביטוח. ממלא כמה טפסים, שולח במייל עוד כמה מסמכים, במקביל משאיר את הרכב במוסך עד השלמת התיקון. 

תבין שהסוכן מטפל בשני אירועים כאלה ביום, לך אין ניסיון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מעולם לא שמעתי על שמאות רכב לפי גובה הנזק. יכול להיות שמאי שיקח 800 ואחר 1300. 

שמאי מטעם הביטוח יקח פחות אבל יש להמנע ממנו, ולקחת שמאי פרטי שמייצג את האינטרסים שלך ולא של חברת הביטוח שרוצה להפחית נזק.

חפש המלצות מחברים, יש גם כאן בפורום.

בכל מקרה, עלות השמאי צריכה להיות כלולה בתביעה.

פורסם

צריך למצוא שמאי שלא עובד עם חברת הביטוח של הנתבע - הניסיון שלי בחיפוש שמאי (לדירה, נזק בהיקף של רכב משפחתי חדש) היה קושי גדול כי כמעט כל השמאים הופיעו ברשימות של (כמעט) כל חברות הביטוח.

חוץ מזה - עוד יותר חשוב לבחור פחח טוב. הוא יסתדר עם השמאי, זו מסחרה שתעבור מעל הראש שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מכיר תמחור של שמאי לפי אחוזים. אבל שוק חופשי, וכנראה שהכל אפשרי.

מה שאני מכיר עלות שמאי היא באזור ה-1000 שח פלוס מינוס (900-1200). כנראה שאפשר למצוא זולים יותר, וכנראה שאפשר למצוא יקרים יותר.

בלי קשר, שים לב שאתה מחוייב במזעור ההוצאות במידה סבירה. למשל, הרכב במוסך - אתה רשאי לשכור כל עוד רכבך במוסך רכב חלופי מ-"דרגה" דומה. אבל אם הרכב שלך הוא סוסיטה והשכרת ריינג' רובר - לא תזכה להחזר מלא.

איך זה קשור?

כבר קראתי פסק דין שמסכום התביעה קוצץ חלק משכר טרחת השמאי, על אף שהוצגו הקבלות ועל אף שלא הייתה מחלוקת כי הסכום שולם והועבר לשמאי בפועל.

בית המשפט סבר שעלות השמאי הייתה גבוהה מהמקובל בשוק במידה ניכרת, ולכן לא קבע שיפוי מלא, אלא חלקי בלבד.

עליך לקחת בחשבון כי עסקה לפי אחוזים עלולה להסתכם בעלות שכר טרחה גבוהה מהמקובל, וכי אתה עלול שלא לקבל את ההחזר המלא.

ומה שכתבו קודמי נכון ואני מחזק: דאג להקלטה בה הפוגע מודה באשמתו, או תיעוד בכתובים - עדיף (למשל, תכתובת סמס עם הפוגע) 

פורסם
בתאריך 5.12.2022 בשעה 19:46, Keyser Söze כתב:

בית המשפט סבר שעלות השמאי הייתה גבוהה מהמקובל בשוק במידה ניכרת, ולכן לא קבע שיפוי מלא, אלא חלקי בלבד

קרה לי אישית בעבר.

בתאריך 5.12.2022 בשעה 19:46, Keyser Söze כתב:

סוסיטה

סוסיתא (פורום רכב 🤷‍♂️)

• תוכן חדש...