Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, yd b-4 כתב:

אבל בכל זאת שאלה מעצבנת. אם הרכב היה תקין מכנית והא כל כך זול. אז בשביל מה כל ההשקעה הזו?

מתאמן על רכב זול עד שיהיה לי כסף ל - MX5 (;

וברצינות, מדובר ברכב בן 21 ללא היסטוריית טיפולים, ולכן מתבקש לעשות לו תחזוקה מונעת. החלפת דברים שממילא צריך להחליף: משאבת מים, רצועת טיימינג, מותחן ועוד. נזילות השמן זה לא משהו חריג ברכב כזה ישן וסידרתי את זה על הדרך. לא היה צורך להחליף את האטם ראש מנוע או גומיות שסתומים, אבל פירוק שלו הוא לא משהו מסובך ואיפשר לי גישה נוחה יותר לעבודה על הרכב כמו כן מחיר של אטם מקורי לרכב הזה הוא 150 שח אין מה להתקמצן על זה. ואם כבר פירקתי את הראש אז אני יחליף את הגומיות וילטש את השסתומים - זה הדבר הנכון לעשות  אם אני יחפף פה ושם או יתקמצן על חלק שעולה 100 שקל אני יצטרך לעשות את העבודה פעמיים.

לסיכום לא מדובר פה בהשקעה מאסיבית, כמו שיפוץ מנוע/גיר בסה"כ תחזוקה סטנדרטית לרכב ישן.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע תחזוקה סטנדרטית זה לא אבל אני חייב להוריד את הכובע בפניך שאתה מחזיר מנוע כזה ישן למצב כמו חדש.

מאיפה אתה בארץ? אני אשמח לבוא לראות ולעזור בתהליך אם הוא עדייו קורה

פורסם

פשוט אין מילים

שאפו

אפשר ברשותך לשאול כמה שאלות של בור?

יש לי משהו שנקרא 'סיליקון אדום' שכתוב עליו לאטימת מנוע - זה מתאים לאטימה של חלקי המנוע באמת ?(כתוב שזה יכול לשמש תחליף לאטמים)?

איך מפרקים מנוע? מתחילים עם המכסה שסתומים - אוקיי ואז מה יש? חייבים קומפרסור בשביל החלק הבא? הפסנתר הזה מחייב ידע מכני בשביל להוציא אותו? הכל מאד מבולבל לי ואני אחרי שעות על היוטיוב,

יש לי סוויפט 2003 עם הזעת שמן איפשהו מתחת למכסה שסתומים (זה בברור לא המכסה שסתומים אלא שלב אחד מתחת) שחודרת למע' הפליטה ומייצרת עשן לבן על הבוקר וסירחון - כבר חודשיים אני מבטיח לעצמי שאני ינסה לאטום אותו אבל אני מפחד לגרום יותר נזק מתועלת, מה גם שאין לי כלים מיוחדים כמו קומפרסור וגם לא ידע להשתמש בהם ואני מפחד להיתקע באמצע... והתקציב גם לא משהו משהו :(

אולי אפשר להעלות את הרכב ולמרוח את הסיליקון מלמטה (הגישה לא משהו אבל יש)

אולי אתה תיתן לי את האומץ...

פורסם
לפני 35 דקות, נקודה טובה כתב:

פשוט אין מילים

שאפו

יש לי משהו שנקרא 'סיליקון אדום' שכתוב עליו לאטימת מנוע - זה מתאים לאטימה של חלקי המנוע באמת ?(כתוב שזה יכול לשמש תחליף לאטמים)?

יכול, אבל זה תלוי באטמים

איך מפרקים מנוע? מתחילים עם המכסה שסתומים - אוקיי ואז מה יש? חייבים קומפרסור בשביל החלק הבא?

לא חייבים קומפרסור בשביל לפרק מנוע

הפסנתר הזה מחייב ידע מכני בשביל להוציא אותו? הכל מאד מבולבל לי ואני אחרי שעות על היוטיוב,

יש לי סוויפט 2003 עם הזעת שמן איפשהו מתחת למכסה שסתומים (זה בברור לא המכסה שסתומים אלא שלב אחד מתחת) שחודרת למע' הפליטה ומייצרת עשן לבן על הבוקר וסירחון - כבר חודשיים אני מבטיח לעצמי שאני ינסה לאטום אותו אבל אני מפחד לגרום יותר נזק מתועלת, מה גם שאין לי כלים מיוחדים כמו קומפרסור וגם לא ידע להשתמש בהם ואני מפחד להיתקע באמצע... והתקציב גם לא משהו משהו :(

שמן שמטפטף על הסעפת פליטה מגיע מהאטם מכסה שסתומים או מאטם ראש מנוע.

אחרי שמפרקים ראש מנוע צריך לכל הפחות להחליף אטם ראש.

פורסם
לפני 4 שעות, Shab00 כתב:

תשמע תחזוקה סטנדרטית זה לא אבל אני חייב להוריד את הכובע בפניך שאתה מחזיר מנוע כזה ישן למצב כמו חדש.

מאיפה אתה בארץ? אני אשמח לבוא לראות ולעזור בתהליך אם הוא עדייו קורה

העבודה כבר לקראת סיום, וכן אתה צודק תחזוקה סטנדרטית זה לא, אבל כל העבודה הייתה הכרחית. אני לא הייתי נוהג על הרכב הזה בראש שקט מבלי לדעת שהחלפתי את כל החלקים הנ"ל.

פורסם

אחר בקשת המחילה מבעל השרשור על ההסטה

עכשיו הסתכלתי שוב בשרשור שפתחתי בזמנו וראיתי שבאמת כתבו לי אז שזה יכול להיות גומיות שסתומים

נסעתי אם זה כבר לפחות אלפיים ק"מ ולא הרגשתי שינוי - האם זה שולל ראש מנוע? בשיטוטי ברשת ראיתי שזה אמור לפגוע בכח

אודה לכם אם תסתכלו כאן בתמונות, שם נראה שיש נזילה חיצונית - זה לא קשור? 

תודה 

פורסם
לפני שעתיים, נקודה טובה כתב:

פשוט אין מילים

שאפו

איך מפרקים מנוע? מתחילים עם המכסה שסתומים - אוקיי ואז מה יש? חייבים קומפרסור בשביל החלק הבא? הפסנתר הזה מחייב ידע מכני בשביל להוציא אותו? הכל מאד מבולבל לי ואני אחרי שעות על היוטיוב,

אני יענה לך באריכות, אבל שים לב שכל מה שאני כותב - זה לא המלצה, או שידול

לעבודה עצמית על הרכב. תראה במה שאני כותב כתיאור למה אני עושה.

לפני שאתה מתחיל בכלל, אתה צריך רקע תאורטי. כן אתה יכול לפרק דברים בלי לדעת

הרבה אבל זה יוריד את סיכויי ההצלחה שלך באופן משמעותי. אני יוצא מנקודת הנחה

שאתה יודע לקרוא אנגלית ברמה טובה, ולכן אני ימליץ לך להתחיל עם הספר הזה:

https://www.amazon.com/Hilliers-Fundamentals-Motor-Vehicle-Technology/dp/1408515180

וכן לצפות בקורס הווידיאו הזה (עולה $25 ושווה כל שקל):

https://www.howacarworks.com/

כמו כן תשיג עותק של ה - workshop manual של הרכב שלך, ותראה איך המנוע שלך מורכב תסתכל על הדיאגרמות גם אם אתה לא מבין שום דבר, פשוט תעיין.

אחרי שתסיים לצפות בקורס ולעיין בספר, כל התשובות ששאלת יענו לך. אתה תבין

מה זה אטם ראש מנוע, למה הוא משמש, מתי משתמשים בסיליקון (RTV) ואיפה ועוד הרבה. אני לא רוצה לנסות להסביר לך על רגל אחת. יש אנשים שעושים את זה הרבה יותר טוב, ויודעים הרבה יותר ממני.

לגבי כלים. לי אישית אין מדחס, וכל העבודה על הרכב נעשתה עם כלים ידנים: מפתחות פתוחים, רצ'טים, בוקסות, ידיות ברך וכדומה. כל כלי שעובד על חשמל\אוויר הוא מותרות. ובדרך כלל ברכב יפני ישן אתה יכול לפרק את כל מה שמתחת למכסה המנוע עם כלים פשוטים. אני יכול להגיד ש - 70% אחוז מהעבודה נעשתה עם רצ'ט 1/4 ו  - 3/8. אחרי זה יש לך כלים מיוחדים כמו ידיות מומנט שבהם השתמשתי לפי הצורך.

לסיכום, הדרך היחידה ללמוד לעבוד על רכבים, היא לעבוד עליהם. וצריך להתחיל איכשהו. רכב יפני ישן, זה אחלה פלטפורמה ללמידה. אבל תזכור שזה לא עבודה קלה, ואתה תעשה טעויות כמו כולם. ככל שתעבוד יותר על רכבים ותעשה טעויות כך תצבור יותר נסיון.

וכמובן אל תשכח שרכב הוא מכונה שיכולה להרוג אותך ואנשים אחרים. הרמת את הרכב לא נכון? במקרה הטוב זה פציעה קשה במקרה הרע אתה מת. אני בכוונה גרפי כדי להמחיש את גודל הסכנה. בטיחות לפני הכל. אני לא נכנס מתחת לרכב בלי לפחות 2 בוקים, וג'ק לגיבוי.

בהצלחה.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

עבודה יפה, ניכר שיש לך ידיים וידע. אני הייתי ממשיך גם להונינג ורינגים.

עריכה אחרונה על ידי teyal
פורסם
לפני 18 דקות, cpu כתב:

כמו כן תשיג עותק של ה - workshop manual של הרכב שלך, ותראה איך המנוע שלך מורכב תסתכל על הדיאגרמות גם אם אתה לא מבין שום דבר, פשוט תעיין.

זה הדבר היחיד שיש לי (וגם זה בזכות בוקי) לא ידע באנגלית ולא כלום

אני לא מתכוון להחליף אטם ראש - לזה ודאי אין לי ידע וכנראה גם לא להחליף גומיות שסתומים (עכשיו אני תופס שמי שמפרק את הראש מנוע לא צריך קומפרסור רק מי שמנסה להוציא את הגומיות דרך המכסה שסתומים בלי להוציא ראש מנוע, צודק?)

השאלה היא כזו - אני רואה נזילה מחוץ לבלוק (הנה התמונה)בתוך הסעפת - זה אומר אטם ראש או אולי סתם אטם חיצוני שדולף (ואז אולי אפשר לאטום אותו מבחוץ)?

image.png

והנה תרשים של המנוע

image.thumb.jpeg.e7fb432571c2a823dc9791f870b57ee4.jpeg

כמו שאני מבין האטם ראש מנוע הוא התחתון בתמונה וארבעת החורים בדופן הקדמית היא יציאה למע' הפליטה שמשם בעצם אני רואה שמן מבצבץ 

האמת היא שגם בצינור שמתחבר למטה יותר רואים דבר כזה

image.png.33dae504ece07713be6846433e221c5c.png

האם יתכן שזה גומיות והשמן נוזל לכל אורך הדרך לאגזוז?

נ.ב. אני מרגיש שאני מטריח מדי ולכן אני מבקש שמי שלא בא לו בקלות שלא יכתוב

פורסם (נערך)

לפני 27 דקות, נקודה טובה כתב:

כמו שאני מבין האטם ראש מנוע הוא התחתון בתמונה וארבעת החורים בדופן הקדמית היא יציאה למע' הפליטה שמשם בעצם אני רואה שמן מבצבץ 

האמת היא שגם בצינור שמתחבר למטה יותר רואים דבר כזה

image.png.33dae504ece07713be6846433e221c5c.png

האם יתכן שזה גומיות והשמן נוזל לכל אורך הדרך לאגזוז?

נ.ב. אני מרגיש שאני מטריח מדי ולכן אני מבקש שמי שלא בא לו בקלות שלא יכתוב

אתה צריך להחליף אטם מכסה שסתומים

וכמובן פרגון ל CPU על העבודה הכירורגית.

כל הכבוד.

@cpu

עריכה אחרונה על ידי tribel
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, tribel כתב:

אתה צריך להחליף אטם מכסה שסתומים

בראבוו ! זה נשמע עוד הכי קל !

מספיק לזה סיליקון אדום או שצריך אטם כזה מובנה?

ועכשיו לשאלה האמיתית

האם אתה מתכוון לזה?image.thumb.png.7b094c0dd77ceea5da7701f5420fe287.png

אם ככה אני אמור לראות את הנזילה מלמעלה פה

image.thumb.jpeg.2d97f7e57988f552888b7cfe3cce8b51.jpeg

ואני לא רואה (ניסיתי כמה פעמים לנקות ולראות אם חוזר)

באמת תודה

פורסם

החלק הגדול שמחובר בעזרת ברגי 10\12 שאחד מהם מוסתר על ידי החוט שהולך לפלאג השמאלי קיצוני שבתמונה - זה חלק מס' 1 בסרטוט וכשהוא נגמר מתחיל האטם המדובר.

לאטם מהצורה הזו לא מתאים תחליף מסיליקון, בזמן שהיצרן בדרך כלל אומר למרוח מעט חומר אטם ייעודי (שלא תמצא) בחצאיי העיגולים.

image.thumb.jpeg.2d97f7e57988f552888b7cfe3cce8b51.jpeg

פורסם (נערך)

אני באמת לא מבין (אולי זה בעיה באטום ראש :))

אני לא אמור לראות את הנזילה כאן? בהנחה וזה האטם הזה?

image.thumb.png.68b683b58296d82447a83e366cd0d642.png

אולי כוונתך שהנזילה פנימית (נניח כאן)

image.thumb.png.0f0b47a6baf844db9f128de45cfa09b5.png

ואני רואה את זה רק אח"כ מלמטה שהשמן נשפך לסעפת?

לפני 25 דקות, tribel כתב:

בחצאיי העיגולים.

מהם חצאי העיגולים המדוברים? מה שליד החץ של הספרה 2?

לפני 25 דקות, tribel כתב:

לאטם מהצורה הזו לא מתאים תחליף מסיליקון,

אז אין איך להחליף בלי למצוא כזה חדש מגומי?

ממש תודה שאתה עונה לי - אין לך מושג כמה אני מיואש מהעניין

עריכה אחרונה על ידי נקודה טובה
פורסם
לפני 9 דקות, נקודה טובה כתב:

אני באמת לא מבין (אולי זה בעיה באטום ראש :))

אני לא אמור לראות את הנזילה כאן? בהנחה וזה האטם הזה?

הנזילה מתחילה מהאזור שסימנת.

image.thumb.png.68b683b58296d82447a83e366cd0d642.png

אולי כוונתך שהנזילה פנימית (נניח כאן)

מה שסימנת זה חלק שנמצא על הגב של חלק מספר אחד.

זה חלק פנימי.

image.thumb.png.0f0b47a6baf844db9f128de45cfa09b5.png

מהם חצאי העיגולים המדוברים? מה שליד החץ של הספרה 2?

כן.

אז אין איך להחליף לי למצוא כזה חדש מגומי?

אטם חדש אפשר למצוא או להזמין מחוץ לארץ.

ממש תודה שאתה עונה לי - אין לך מושג כמה אני מיואש מהעניין

בשמחה.

בציטוט

• תוכן חדש...