Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1200 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, tribel כתב:

הנזילה מתחילה מהאזור שסימנת.

לא

אין שם נזילה

בדקתי עשרים פעם 😪 ניקיתי עם סמרטוט וחזרתי למחרת כדי לראות שזה נשאר נקי

מה שרואים בתמונה קצת כהה זה כנראה לכלוך ישן

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 23 שעות, teyal כתב:

עבודה יפה, ניכר שיש לך ידיים וידע. אני הייתי ממשיך גם להונינג ורינגים.

תכננתי לעשות רינגים בהתחלה ועוד כמה דברים, אבל התעשתתי מהר ועצרתי את עצמי, ההשקעה על הרכב הזה פשוט לא שווה.

פורסם

ולחשוב שהשירשור הזה התחיל בכותרת בסגנון של: חיפוש חומר להסרת שומנים😄

ולא סתם חיפוש, אלא עם  אזהרה מראש שהרכב עלה 800 שקל , ושלא ימליצו לך על חומר יקר, כי אין לך רצון לבזבז עליו יותר כסף.

כבר כמעט ירדתי למחסן לחפש את הספריי "אינג'ין דיגריזר" שקניתי לפני יותר מ 10 שנים (נשאר איזה חצי מיכל),  רק כדי לשלוח לך אותו בדואר רשום.

עד שהבנתי שאתה קצת יותר מיקצועי ומעמיק בתוך המנוע.

"גריז מאנקי" מהסוג הקשה.

כבוד על הסדנה שפתחת בבית. 👍

(*) רכב ב 800 שקל עדיין צריך למלא בדלק, וזה יכול להגיע לעלות של שניים תידלוקים.

הופ הגעת לתקציב של הרכב.

אז מה נעשה לא נתדלק ?

כנ"ל עם חומרים וחלקים.

פורסם

אני מודה שעשיתי טעות או שניים בהפעלת שיקול דעת לגבי העלויות וזמן ההעבודה (:

המטרה הייתה לתקן את מה שצריך ולהעביר את הרכב הלאה, מפה לשם הסתבר

שלא הערכתי כראוי את הזמן שיקח לי לעבוד על הרכב. השתדלתי להחליף את מה שצריך להחליף בלי להתקמצן, ואני מעריך שאחרי 4 צמיגים חדשים העלות הכוללת של העבודה תהיה משהו כמו 3500 - 4000 שח.

כשאני חושב על זה עכשיו, אין לי תירוץ לוגי ללמה בחרתי לתקן את הרכב הזה, אבל מה שכן נהנתי מהעבודה ולמדתי לא מעט.

• אהבתי 3
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון הנעה ראשונה. לפני שאני יספר איך הלך, קצת תמונות מהעבודה על הראש מנוע:

a.thumb.jpeg.5b9aede76c75a2afffadbd0b1e188bb7.jpeg

b.thumb.jpeg.f5e9ff072e54ad5aefbaed11814f1ffa.jpeg

c.thumb.jpeg.80dcf909166895e6a9e4f23f47c35ccc.jpeg

d.thumb.jpeg.53c7d3b0c751c1eac49937ed4b24e6f7.jpeg

e.thumb.jpeg.71af3d5e81f3464b599990299bff2efd.jpeg

f.thumb.jpeg.3ff1efd2e38a4e6f4e42310d08bde758.jpeg

ואחרי הרכבה של הכל:

h.thumb.jpeg.4f2d5b9846f0873a2e44f94c66e856b1.jpeg

אז אחרי חודש וחצי (בערך) שהיפנית חיכתה בסבלנות, מילאתי שמן ומים נכנסתי לרכב והנעתי.

כמה שניות של בניית לחץ שמן ופמפומים של דוושת הגז והמנוע חזר לחיים. בלי נורות בלי תקלות - פשוט. בעבודה בסדר גודל כזה הכנתי את עצמי לבלתמ"ים אבל לשמחתי הכל עבר חלק. מרשמים ראשונים נראה שלא יזיק למנוע כיוון שסתומים.

הבעיה היחידה שנתקלתי בה ודורשת את תשומת ליבי, היא שמאוורר הרדיאטור לא נכנס לפעולה (המאוורר והממסר עובדים, והחיישן טמפרטורה חדש) אבל זה משהו שאני ישבור איתו את הראש בסוף השבוע. (אם למישהו יש נסיון עם הפלטפורמה ויכול לתת רעיון או תשובה מהירה לפשר הבעיה אני אשמח לשמוע - זה יחסוך לי נבירה במסמכים טכנים) לבנתיים ניתקתי את חיישן הטמפרטורה והמאוורר עובד תמיד.

אם לומר את האמת, אני מתפתה להשאיר אותה אצלי עוד קצת. למרות שזה לא יהיה הדבר הכי הגיוני לעשות. אבל מי יודע, חובבי רכב כמוני לא בדיוק ידועים בלקיחת החלטות רציונליות כשזה נוגע ליפניות מסוף שנות ה - 90 (:

• אהבתי 1
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אני חוזר לעדכן. הרכב עבר טסט לפני שבועיים. זאת הייתה הקלה די גדולה מבחינתי, כי לא היה לי רצון גדול להמשיך לעבוד על הרכב הזה. ידעתי שמבחינה מכנית הרכב פיקס ואין שום סיבה שייכשל. הדבר היחיד שהדאיג אותי הייתה בדיקת זיהום האוויר אבל הרכב עבר בקלות, ותוך 5 דקות הייתי מחוץ למסלול.

עד כה הרכב נסע (לאחר הטסט) בערך 800 ק"מ,  חלקם בנהיגה אגרסיבית על מנת לוודא שהכל תקין והמנוע לא מזייף או מתחמם בתנאים שונים, ועד עכשיו הכל תקין.

דברים שעשיתי שתרמו לכך היו כיוונון שסתומים והצתה. כמו כן החלפתי נוזל בלמים (מערכת הבלימה תקינה לחלוטין כולל ABS) כי אין לי הסטוריית טיפולים לרכב הזה ואני לא לוקח סיכונים בכל מה שקשור למערכת הבלימה.

וזהו כרגע הרכב תקין לחלוטין, אם אני ישאיר את הרכב אצלי, לקראת הטסט הבא כנראה שאני יעבוד על המתלים. הרכב עצמו רכב זול מאוד לתחזוקה צריכת הדלק סבירה (לא נמדד) והוא פשוט מבחינה מכנית, ואני אוהב מערכות פשוטות. מתחום ההנדסה למדתי שככל שמערכת יותר פשוטה, עם כמה שפחות חלקים נעים כך היא יותר אמינה. הכל straightforward. לפרויקט הבא אני יקח רכב קצת יותר מעניין חשבתי על רכב צרפתי כמו ה - 206 או 205 והפלואנס 1.6 (שמעולם לה היה לי) או רכב עם מנוע דיזל (שגם מעולם לא היה לי).

• אהבתי 3
  • תוכן חדש...