Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה הזמינו אותנו לפרוטוקול מסירה ראשוני. 

הוואטסאפ של הפרוייקט שוצף וגועש.

מציעים מבחר של חברות של בדק בית. ההפרשי מחיר בין ההם שהם "זולים אבל הביקורות עליהם ככה ככה" להוא ש"הוא ממש טוב אבל ממש יקר" זה איזה 200-300 שקל.

כל הדיירים של כל קומה מתווכחים ביניהם את מי יקחו כי אם כולם יקחו את אותו אחד יקבלו 100 שקל הנחה. 

בקיצור, אני אקח בדק בית. למרות שזה ממש מרגיש לי כמו מכון בדיקה לרכב משומש. משהו שאומרים לך - מה? השקעת ככה וככה לא תשים עוד ככה וככה בשביל להיות בטוח.

אני גם לא ממש מתכוון לעבוד בלשכנע את עמיתי ליום הבדק שניקח את אותו הבודק. 

השאלה שלי - בבחירת החברת בדק בית האם יש משהו קריטי שעליי לשים לב אליו? יש איזה דגלים אדומים שצריך להזהר מהם?

האם זה באמת עדיף לקחת בפרוטוקול המסירה הראשוני? כי מצד אחד יש לקבלן זמן לתקן את הריג'קטים במידה ויהיו. מצד שני אין עדיין חשמל ומים. מצד שלישי הם בכלל לא בודקים חשמל מסתבר.

אשמח לשמוע מהניסיון של החברים פה מתי לקחו ומה זה נתן להם, אם בכלל.

פחות קריטי לי המלצות לחברות כי אני כבר עם איזה 10 הצעות ביד וזה די מתיש כבר כי אין לי מושג להשוות ביניהם. אבל אם באמת יש איזו חברה שהיא דה בקסט, אשמח לדעת.

פורסם

ראשית שיהיה בשעה טובה.

אז קודם כל, שלא יהיה לך ספק, עדיף שתביא חברת בדיקה.

הבטן שלי אמרה לי שכדאי להביא חברת בדק שונה מכל מה שרץ בוואטסאפ של הבניין וכך עשיתי

מתי להביא? אני הבאתי לפרוטוקול מסירה ראשוני- אם כי המהנדס שהגיע לא היה מרוצה מהסיטואציה - הבית היה מלא בשאריות חומרי בניה, לא היה מים וכלים סניטריים.

הבאתי לאחר מכן גם למסירת המפתח (או יום מאוחר יותר כדי לדייק).

דנתי שם קצת עם המהנדס (אחד אחר) והוא דווקא אמר שלמרות שזה היה המצב, טוב שהבאתי לפרוטוקול ראשוני.

בתאכלס פשוט כמעט כל מה שקשור לבניה (שזה לא עכשיו איזה פיניש), יש להם יותר מהר מבלי שתרוץ אחרי הקבלן.

השתמשתי בשירות של 'ארד בדק בית'. מצאתי בפורום אזכור ישן כלפיהם, היו נשמעים לי מקצועיים וגם מבחינתי עשו גם עבודה כזו(אבל מה אני מבין?).  היו יקרים יותר ב 40% מההצעות שרצו אצלנו בוואטסאפ ולמרות זאת החלטתי להמשיך איתם(כסף קטן לעומת הבית עצמו).

העצה שלי להסתכל גם טוב על הריצוף ולחפש אריחים דפוקים. אני מצאתי 2, והחליפו אותם(היו עוד 2 שראיתי קצת אחרי שכנסנו).

פורסם (נערך)

מזל טוב ומברוק על הנכס

לגבי קבוצת הווצאפ, אם אני מבין אותך, זה כנראה רעשי רקע שיכולים לפגוע בך (או שיכולים לעזור לך - תלוי בשכנים שלך, אם גרתם כבר איתם ויש היכרות עם הנפשות הפועלות אזי הייתי נותן יחס מסוים לדעתם - למרות ה100 שקל הנחה).

בנוגע לאנשי מקצוע של בדק הבית, צריכים שיהיו מקצועיים, אתה תרצה שהמכונאי שלך ידע בעל פה, את הרכב והדגם שהוא עובד עליו.

אתה תרצה שהוא גם רכש סוג מסוים של ידע מחוץ ל"ברנז'ה" ויהיה נחמד אם הוא עבד כבר על כמה וכמה רכבים בחייו.

אז חברת הבדק צריכה לטעמי לעמוד בדברים הבאים:

1. עבדה בעיר/יישוב שבו נמצא הנכס. עוד יותר כירורגי - בדקו יותר מפרויקט או שתיים של הקבלן שבנה לך את הנכס (יענו כבר מכירים את הטריקים והשטיקים של הקבלן) אבל אין לו היכרות ישירה עם הקבלן.

2. מי שבודק את הנכס, יש לו את הידע לבדוק נכסים.

3. מי שבודק את הנכס, יש לו את הניסיון בבדיקת נכסים.

ואיך אפשר בלי איזה meme

52344293_2110942618985584_4154363389717512192_n.thumb.jpg.ccfc352c7fdd54086d1a3a25aaaad1b0.jpg

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
  • מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני חייב לציין שכל שיפוצניק מקצועי וחשמלאי מקצועי בשעה עושה לך רשימה של רג,קטים - בעקרון עם מספר כלי מדידה בסיסיים ועין חדה אפשר לתפוס את רוב הבעיות בינוי.

חשמל צריך לבדוק - האם החבר'ה האלה מפרקים את הכיסוי בארון חשמל? מפרקים כמה מפסקים לראות את ההתקנה? בודקים זליגת חשמל?

ממה שהבנתי הבלאגן הבאמת גדול - לוודא שאף אחד מהבניין לא מאשר את המערכות המרכזיות בלי בדיקה רצינית. זה תיק. תאורת חירום, גנרטור, כיבוי אש וכו וכו.

לפעמים נופלים על הדייר הראשון שחותם בשם כולם...

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, KipodYam כתב:

אני חייב לציין שכל שיפוצניק מקצועי וחשמלאי מקצועי בשעה עושה לך רשימה של רג,קטים - בעקרון עם מספר כלי מדידה בסיסיים ועין חדה אפשר לתפוס את רוב הבעיות בינוי.

חשמל צריך לבדוק - האם החבר'ה האלה מפרקים את הכיסוי בארון חשמל? מפרקים כמה מפסקים לראות את ההתקנה? בודקים זליגת חשמל?

ממה שהבנתי הבלאגן הבאמת גדול - לוודא שאף אחד מהבניין לא מאשר את המערכות המרכזיות בלי בדיקה רצינית. זה תיק. תאורת חירום, גנרטור, כיבוי אש וכו וכו.

לפעמים נופלים על הדייר הראשון שחותם בשם כולם...

איש מקצוע ביצועי כגון שיפוצניק בהחלט יכול לתפוס רג'קטים ברור שכן,   אבל יש בזה יותר מזה, איש בדק מקצועי בעבודתו בודק דברים נוספים שמייצגים את האינטרס שלך ומספקים לך הגנה נוספת, למשל אחוזי סטיות שמתיר החוק כדוגמא.

איש ביצוע לרב לא ידע לעשות בדיקה על פי סעיפי תקנים .כשאתה חותם על מסירת הדירה לוקח את המפתח ומפספס תקלות קיימות שצצות אחר כך בטוח שלא לטובתך כבעל הנכס (וכן אני יודע על אחריות בדק ועדיין  ).

עריכה אחרונה על ידי yb

פורסם

למרות ההנחה, ממליץ לא לעשות עם זה ש"כולם עושים איתו", מהניסיון וההרגשה שלי הספקים האלה קובעים הרבה באותו היום וממהרים להספיק את כולם...

פורסם

לדעתי יש מקום להביא איש מקצוע.

אני גר היום בדירה שכורה  בבניין שאוכלס במרץ, יש לא מעט ריג'קטים שהמשכיר שלי פספס בפרוטוקול הראשוני , קרמיקות פצועות, דלתות ומשקופים עם מכות, הדירה הגיעה צבועה בסיד ולא באקריל ועוד דברים שאיני זוכר...

דברים שאיש מקצוע עם הציוד הנכון היה עולה עליהם עוד בשלב זה.

פורסם

הטיפים שלי:

1. להביא רק איש מקצוע/חברה שחוות דעתם קבילה בבית משפט. אחרת, יתכן שתמצא את עצמך עם רשימת ריג'קטים שהקבלן לא מוכן לקחת עליה אחריות ("אני אומר לך שזה תקין. מי זה המשה הזה שהבאת? כמה בניינים הוא בנה בחיים שלו?").

2. לא מאמין בעבודה תחת לחץ, לא מנטלי מצד מוסרי המפתח ולא זמן ("הוקצבה לכם שעה למסירה"). אין שום משמעות האם גילית ריג'קט בפרוטוקול המסירה או רק ר ימים אחר כך (ואפילו 12 חודשים פחות יום).

קח את המפתח וקשקש להם חתימה על הפרוטוקול המאיים שלהם (אני מצהיר שבדקתי את הדירה והיא לשביעות רצוני בלה בלה בלה), אחר כך תביא בלי לחץ את חברת הבדק שתוציא דו"ח מסודר, ועם זה תתקדם.

בהצלחה!

• אהבתי 1
  • מעניין 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
לפני שעתיים, avargel כתב:

הטיפים שלי:

1. להביא רק איש מקצוע/חברה שחוות דעתם קבילה בבית משפט. אחרת, יתכן שתמצא את עצמך עם רשימת ריג'קטים שהקבלן לא מוכן לקחת עליה אחריות ("אני אומר לך שזה תקין. מי זה המשה הזה שהבאת? כמה בניינים הוא בנה בחיים שלו?").

2. לא מאמין בעבודה תחת לחץ, לא מנטלי מצד מוסרי המפתח ולא זמן ("הוקצבה לכם שעה למסירה"). אין שום משמעות האם גילית ריג'קט בפרוטוקול המסירה או רק ר ימים אחר כך (ואפילו 12 חודשים פחות יום).

קח את המפתח וקשקש להם חתימה על הפרוטוקול המאיים שלהם (אני מצהיר שבדקתי את הדירה והיא לשביעות רצוני בלה בלה בלה), אחר כך תביא בלי לחץ את חברת הבדק שתוציא דו"ח מסודר, ועם זה תתקדם.

בהצלחה!

לגבי 2 יש משמעות בחלק מהמקרים (לא בכולם) לציין רג'קטים מראש לפני קבלת דירה- שיהיה חד משמעי שכך נמסר הנכס, בנוסף זה יש לזה עוד משמעויות פרקטיות בהתנהלות מול נותני השירות מטעם הקבלן

פורסם
בתאריך 8.11.2022 בשעה 22:57, Nakamichi כתב:

בשעה טובה הזמינו אותנו לפרוטוקול מסירה ראשוני. 

הוואטסאפ של הפרוייקט שוצף וגועש.

ברוך הבא לאצ'קלונה.

עם קבלת המפתח, תמצא את שכניך סופרי האפונים נלחמים על כל 100 שקל (שמו מיליונים על הדירה, אבל 100 שקל פחות בבדק בית - והם מוכרים את אמא שלהם). זוהי תופעה סופר-מקובלת בהרבה מאוד פרוייקטים.

*נסה* להתנתק מהסיטואציה ובחר לך את מי שמתאים לך - מבחינת רמה מקצועית וחוות דעת קבילה בבית משפט. אתה לא חייב לשחות עם הזרם כי הוא לא תמיד מתאים למי שמחפש את הסחורה האיכותית.

אל תחפש רג'קטים מטופשים שחיית איתם כבר 40 שנה, כי ביננו, הסבירות שלקחת פלס ובדקת את כל הקירות בדירה המשומשת שעזבת\תעזוב, היא אפסית.

תילחם על מה שבאמת חשוב (ענייני תשתית [כגון איטום, חימום, קירור, מים, גז, חשמל, זיגוג, אלומיניום וכד'] הם החשובים ביותר ולרוב גם קל לאתר אותם ויזואלית).
בכל סיטואציה של רג'קטים שקשורים לעבודות גמר - דע מתי לשים את הגבול.

כמו בטיפול פחחות בדלת שלמה (בשביל dent של מילימטר בגלל פתיחת דלת כושלת) תזכור שגם כאן - לעיתים בשביל לתקן משהו סופר-מינורי, התוצאה הסופית תהיה פחות טובה מהמצב הנוכחי. תפעיל שיקול דעת.

קבלו את העובדה שבסופו של יום מדובר בעבודה שהיא מעשה יד אדם ולא מכונה\רובוט.

איציק

• אהבתי 5
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

זה בדיוק העניין.

שאני מחפש מישהו שלא יטריד אותי בכלל בזוית של השפכטל על הקיר. אלא יידע לתת הערות רלוונטיות וגם להגיד שאין אם אין ולא ירגיש צורך למלא דוח סתם.

הבעיה היא שאיך בוררים את המוץ מהתבן. 

יש משהו בחברת בית בית שאני צריך לחפש? שהבודק יהיה רק שמאי? רק מהנדס? 

יש איזה גושפנקה שאומרת לי - וואלה. זאת חברה רצינית.

האם כדאי להביא בפרוטוקול מסירה ראשוני? או סופי? 

פורסם
לפני 6 דקות, Nakamichi כתב:

יש משהו בחברת בית בית שאני צריך לחפש?

מישהו פה רשם - שהבדיקה תהיה קבילה בבית משפט ודי אהבתי את זה.

עשיתי חיפוש קצר בגוגל וראיתי בחברה אחת שהם פשוט מפרסמים את הפסק דין + הדוח שהם ביצעו.

זה יכול להיות אחלה כלי לסינון חברות בדק-בית

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אגב, יש שאומרים שבפרוטוקול מסירה ראשוני הבניין לא מחובר למים וכאלה שאומרים שכן.

שאלו את הקבלן. התשובה לא חד משמעית.

מישהו יכול לשתף מהבנתו מתי מחברים דירות למים?

פורסם

הקבלן צריך מים לעבודות הגמר אז חיבור כללי בוודאי יהיה.

אצלנו חיברו שעונים לדירות כשנה וחצי אחרי האכלוס. היה מעניין...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...