Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז גם תורי הגיע,

ביום ראשון לפני שבוע נכנסו בי מאחורה, נהגת צעירה בלי ביטוח, טוענת שהרכב של הדוד שלה, אין לה מושג איפה הפוליסה, החלפנו מספרי טלפון, צילמתי כמה תמונות של הרכבים, ברוב טיפשותי לא בקשתי לצלם רישיון נהיגה.

במהלך הפגישה היא אמרה שתשלם על הנזק, אחרי ששלחתי לה הצעת מחיר מהמוסך היא נבהלה, ומאז אני מתנהל מול אבא שלה שמנסה למרוח אותי במקום להביא לי פרטים בשביל לתבוע. 

אשמח מאוד לדעת כיצד עלי להתנהל, אשמח מאוד גם אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות:

1.היום אנחנו שבוע אחרי התאונה, ורק מחר אלך למשטרה לפתוח תלונה על מנת לקבל את הפרטים של בעל הרכב - האם יש סיכוי שהמשטרה יעכבו את התהליך וכבר יהיה מאוחר מידי לתבוע? במידה ואגיש את התביעה באיחור, יש סיכוי שיתחשבו בעובדה שהיו חגים + ניסיתי לסגור את הנושא באופן פרטי?

2.בקשר לתיקון.

יש לי מוסך פחחות שאני מאוד סומך עליו. ולמרות שהוא לא בהסדר עם חברת הביטוח מאוד חשוב לי לתקן את הרכב דווקא שם. אשמח לקבל הסבר על התהליך.

תודה רבה!

רועי

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כולם טועים וזה לא נורא 

גש לפתוח תלונה 

תאמר שלא היה לנהגת פרטים מזהים ושהיא מסרבת למסור בטלפון 

חדרים מה לעשות חגים ולחץ בעבודה לא יכולת להגיע יום אחרי 

זה לא בעיה בכלל 

לגבי המוסך אתה יכול לתקן בכל מוסך שתבחר רק קח בחשבון שאם הוא לא בהסדר התהליך  שונה

• אהבתי 1
פורסם

התהליך במוסך הסדר הוא שאתה מכניס את הרכב לתיקון, בסיומו משלם את ההשתתפות העצמית ונוסע לשלום, שאר ההתחשבנות ישירה בין המבטח לבין המוסך והשמאי. במוסך שאינו בהסדר אתה נותן גם צ'קים דחויים ל-60 או 90 יום, שבמהלכם אתה מקבל את הכסף מהביטוח ובסופם הצ'קים נגבים ממנו.

אבל כל זה נכון רק כאשר אתה תובע את הפוליסה שלך, ולכך, כידוע, יש עוד מחירים.

המקרה שלך קצת שונה, כיוון שמדובר בתביעה נגד צד ג', ובמקרה זה ההתנהלות נגזרת מגובה הנזק ומשיתוף הפעולה של הפוגע. חפש בפורום, מקרים כשלך עולים כאן פעמיים בשבוע ואיני רואה צורך לחזור על ההמלצות. מכל מקום, בקצרה, פנה לסוכן הביטוח שלך עם הפרטים לפני הכניסה למוסך, הוא יתדרך אותך.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בנסיון לחסוך לעצמך כאב ראש, גייס קצת החלטיות ותחתוך ״מריחות״ מהאב, תסביר לו שאם עד סוף היום אתה לא מקבל את פרטי הנהגת, אתה ניגש למשטרה לקבל את פרטי בעל הרכב ותתנהל מולו.

אולי זה יזיז לו ויחסוך לך זמן, אולי בעל הרכב זה אח שהוא שונא ולא תהיה ברירה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

למה נשמע לי שהצעירה הזו היא בעלת חושים ושיטות של סוחר רכב מעיר מסויימת?

אם יש לך פרטי הרכב - מספר הרישוי צריך להספיק, אבל יתכן שתזקק לפרטי הביטוח, אותם תקבל מהמשטרה - תן לסוכן הביטוח להתנהל מול הפוגע. זה אולי יקח קצת יותר זמן, אבל המנוף שלהם חזק מאוד ויש סיכוי ש"ישבור" את ההתנגדות.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מעדכן שהייתי היום במשטרה ופתחתי תלונה בשביל שאקבל את פרטי הפוליסה של בעל הרכב. במקביל ניסיתי להיות קצת יותר תקיף בבקשה שלי מבעל הרכב לקבל את הפוליסה אבל נעניתי בתגובות כמו "מה הלחץ" "הכל בסדר" "אפשר לתבוע גם חודש אחרי התאונה", וכרגע החלטתי שאין לי מה לנסות לדבר איתם והתביעה פשוט תבוא להם בהפתעה.

בקשר לתביעה עדכנתי את הסוכן שלי.

בכל אופן כרגע אני מתרכז בעיקר בתיקון הרכב:

החלטתי שאני מעוניין לתקן במוסך שאני מכיר - שהוא לא בהסדר.

אחרי שדברתי עם סוכן הביטוח והמוסך הבנתי שבעקרון אין הבדל, ב2 המקרים אצטרך להשאיר צ'קים דחויים, וב2 השיטות המוסכים הבהירו שלא פודים את הצ'קים עד שהתביעה נסגרת בבית המשפט (במקרה הצורך כמובן) האם אני מפספס משהו?

שאלה נוספת שכרגע פתוחה היא השמאי:

בעקרון הרכב לא עבר תאונה עמוקה, מבדיקה של הפחח הטמבון שבור (קלות), פנס רוורס שבור, גשר אחורי שהתעקם מעט - את כל אלו הוא המליץ להחליף, בנוסף ראיתי שהוא גם כתב בהצעה "יישור פח אחורי" - האמת שלא שמתי לב לזה במוסך ולא שאלתי אותו לגבי זה.

בנוסף הוא בדק שאין נזק לשלדת הרכב - אני די נוטה להאמין לו אבל מי יודע.

בכל אופן, אחרי קריאה פה בפורום הבנתי שההמלצה היא שאם הרכב חשוב אז עדיף לקחת שמאי שלא קשור לחברת הביטוח, אני מנסה להבין עד כמה עניין השמאי יכול להשפיע במקרה שלי? הרכב מאוד חשוב לי אבל מצד שני אני תוהה עד כמה הטיפול במקרה לפי 2 השיטות השונות יכול להיות שונה.

תודה רבה לכל המגיבים!

לפני 3 שעות, sperial כתב:

למה נשמע לי שהצעירה הזו היא בעלת חושים ושיטות של סוחר רכב מעיר מסויימת?

אם יש לך פרטי הרכב - מספר הרישוי צריך להספיק, אבל יתכן שתזקק לפרטי הביטוח, אותם תקבל מהמשטרה - תן לסוכן הביטוח להתנהל מול הפוגע. זה אולי יקח קצת יותר זמן, אבל המנוף שלהם חזק מאוד ויש סיכוי ש"ישבור" את ההתנגדות.

למרבה ההפתעה הפוגעת לא מנתניה - לפחות לא לפי מה שהיא טוענת 😆

עריכה אחרונה על ידי Roy142
פורסם

עזוב. נתניה היא משל בפורום. סוחרי רכב הם עם ידוע לשמצה לא רק בנתניה, אפילו לא רק בישראל, אלא בכל העולם.

לעניין התביעה - אני מקווה שיש לך תיעוד של כל השיחות וההתכתבויות עם הפוגעת/אבא שלה/דוד שלה וכל גורם רלוונטי אחר. גבה את כל המסמכים לפחות בשני מקומות.

לפי התיאור שלך אני חושש כי הנזק שלך נמדד ב-5 ספרות, אבל רק הפחח והשמאי ידעו. שאל את הפחח לגבי אומדן ראשוני. מחיר התיקון ייסגר במו"מ בין השמאי למוסך, מה שהשמאי הפרטי יתן, אולי, יותר הוא ירידת ערך. המספר הזה נגזר באחוזים מערך הרכב ביום התאונה, כך שההתעסקות עם שמאי פרטי, ואולי בהמשך התמקחות עם חברת הביטוח על שכר הטרחה שלו, כדאית רק אם שווי הרכב מצדיק זאת.

ולגבי הפוגעת - קודם כל, סביר שגם הרכב שלה ניזוק. אם הרכב מבוטח מדובר מבחינת בעליו בתביעה אחת והשתתפות עצמית אחת, אבל אם אינו מבוטח ותאלץ ללכת  למסלול של תביעה תצטרך לחשב מסלול מחדש בהתאם לגובה הנזק, כי לא מובטח שהמוסך יסכים להמתין לפסק הדין, שכן קרוב לודאי המשפט יארך הרבה מעבר ל-60 או 90 ימי הצ'ק הדחוי. בימים אלה של אינפלציה זה הפסד משמעותי בשבילו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 23 דקות, Roy142 כתב:

שאם הרכב חשוב אז עדיף לקחת שמאי שלא קשור לחברת הביטוח

זה לא קשור לרכב. שמאות זה לא מדע מדוייק ואתה רוצה שמאי שייצג את האינטרס שלך ולא של חברת הביטוח.

בדיוק מאותה סיבה שלא הולכים למוסך הסדר. למה לבחור באיש מקצוע שיש לו אינטרס להוריד עלויות?

• אהבתי 1
פורסם

יש לך סוכן?

תשתמש בו

אצלי הסוכן ממש מתעקש שאנחנו לא נדבר עם הפוגע (או הנפגע מאיתנו ח"ו) 

להחליף פרטים ולתת לו לטפל בהכל

לפני שנתיים מישהו שפשף אותי בקטנה

החלפנו פרטים והרגשתי שאני יכול להתנהל מולו בלי הסוכן

חודשיים!!

חודשיים הוא סחב אותי

הלכתי לסוכן חפוי ראש כי תכלס התביישתי

למחרת הסוכן מתקשר אליי

"תלך בזמנך החופשי למוסך ככה וככה"

אחרי 3 ימים הרכב כבר היה מתוקן

בלי צ'ק ביטחון ובלי כלום

אני לא סוכן ביטוח

אני יודע לעשות את העבודה שלי

הסוכן יודע לעשות את העבודה שלו

תעזר בו!

• אהבתי 2

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

חוזר לעדכן,

אתמול התקשר אלי בעל הרכב וטען שהוא רוצה לסיים את הסאגה, ההצעה שלו הייתה נתינת הפוליסה כדי שאתבע אותו בביטוח תמורת זה שאשקר לחברת הביטוח שהוא זה שנהג ברכב - כמובן שהעדפתי לשקר לו כדי לקבל את פרטי הביטוח, מקווה שלא ישאלו אותי בעניין, וגם אם כן, אחרי כל הסחבת באמת שכבר לא אכפת לי.

בכל אופן, מהשיחה איתם אתמול אני בטוח במאת האחוזים שלנהגת אין ביטוח על שמה, לפחות לא צד ג'\מקיף, אני מסיק מזה שיש סיכוי לא קטן שהביטוח של הרכב הפוגע יתנער במידה וישאלו אותי\יבדקו במשטרה אם נפתחה תלונה.

במידה וזה מה שקורה, הבנתי שהתביעה מתנהלת דרך חברת הביטוח שלי ואחרי זה תובעים את הנהגת באופן פרטי, האם במקרה זה עדיין יש לשמאי של חברת הביטוח שלי אינטרס להוזיל עלויות כמו בלקיחת שמאי של חברת ביטוח של רכב אשם אל מול שמאי פרטי?

לפני 12 שעות, sperial כתב:

עזוב. נתניה היא משל בפורום. סוחרי רכב הם עם ידוע לשמצה לא רק בנתניה, אפילו לא רק בישראל, אלא בכל העולם.

לעניין התביעה - אני מקווה שיש לך תיעוד של כל השיחות וההתכתבויות עם הפוגעת/אבא שלה/דוד שלה וכל גורם רלוונטי אחר. גבה את כל המסמכים לפחות בשני מקומות.

לפי התיאור שלך אני חושש כי הנזק שלך נמדד ב-5 ספרות, אבל רק הפחח והשמאי ידעו. שאל את הפחח לגבי אומדן ראשוני. מחיר התיקון ייסגר במו"מ בין השמאי למוסך, מה שהשמאי הפרטי יתן, אולי, יותר הוא ירידת ערך. המספר הזה נגזר באחוזים מערך הרכב ביום התאונה, כך שההתעסקות עם שמאי פרטי, ואולי בהמשך התמקחות עם חברת הביטוח על שכר הטרחה שלו, כדאית רק אם שווי הרכב מצדיק זאת.

ולגבי הפוגעת - קודם כל, סביר שגם הרכב שלה ניזוק. אם הרכב מבוטח מדובר מבחינת בעליו בתביעה אחת והשתתפות עצמית אחת, אבל אם אינו מבוטח ותאלץ ללכת  למסלול של תביעה תצטרך לחשב מסלול מחדש בהתאם לגובה הנזק, כי לא מובטח שהמוסך יסכים להמתין לפסק הדין, שכן קרוב לודאי המשפט יארך הרבה מעבר ל-60 או 90 ימי הצ'ק הדחוי. בימים אלה של אינפלציה זה הפסד משמעותי בשבילו.

הפחח נתן הצעת מחיר לתיקון באופן פרטי על סך 7000 כולל מע"מ, העריך שבביטוח הסכום יתפס מעל ל10000, מחירון הרכב המשוקלל (לוי יצחק) 36000, יש לך המצלה קונקרטית לעניין השמאי?

בכל מה שנוגע לתיעוד, יש לי הכל, החל מהשיחה בזירת התאונה ועד הרגע שהם הציעו לי לרמות את הביטוח, הקלטתי כל פיסת מידע ושלחתי לטלפון של האישה למקרה ששלי יתפגר.

בעניין סוכן הביטוח, כמובן שאני בקשר איתו מרגע התאונה, בזכות התאונה הבנתי שיש לי סוכן תותח.

תודה רבה רבה לכל העוזרים!

פורסם

אתה רוצה לקחת חלק בהונאת ביטוח בשביל לחסוך לעצמך כאב ראש?

להסתכן באישום פלילי בשביל אדם זר?

טוב שהקלטת את השיחה, גם אם כיבכול היא מתעדת אותך מסכים, הוא זה שהציע את הענין.

תוודא עם הסוכן שלך שפרטי הביטוח שהם נתנו נכונים, וצור קשר עם בעל הרכב, תסביר לו שאתה מבין את הבעיה שלו אבל אין לך כוונה לעבור על החוק.

ולגבי השמאי, אני אחזור שוב. לא לוקחים איש מקצוע שלא מייצג את האינטרס שלך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 12 דקות, Be roo כתב:

אתה רוצה לקחת חלק בהונאת ביטוח בשביל לחסוך לעצמך כאב ראש?

להסתכן באישום פלילי בשביל אדם זר?

טוב שהקלטת את השיחה, גם אם כיבכול היא מתעדת אותך מסכים, הוא זה שהציע את הענין.

תוודא עם הסוכן שלך שפרטי הביטוח שהם נתנו נכונים, וצור קשר עם בעל הרכב, תסביר לו שאתה מבין את הבעיה שלו אבל אין לך כוונה לעבור על החוק.

ולגבי השמאי, אני אחזור שוב. לא לוקחים איש מקצוע שלא מייצג את האינטרס שלך.

אבהיר במידה וכתבתי בצורה לא ברורה - כמובן שאני לא מתכוון להונות את הביטוח, שקרתי לבעל הרכב כדי שיסכים לשחרר לי את הפוליסה ובכך אחסוך לעצמי את הנסיעה + המתנה + מי יודע מה בשביל להוציא את התעודה מהמשטרה.

בעקרון היום\בחמישי אני אפעיל את הביטוח, אמסור אמת בלבד כמובן, ואחרי שאשלח את התביעה אעדכן את בעל הרכב שזה המצב וזה מה שיש.

לגבי השמאי, ואללה השתכנעתי, אשמח מאוד להמלצות על שמאים מומלצים שעובדים באזור חיפה\הקריות.

תודה.

• אהבתי 1
פורסם

סבלנות.

אל תדבר יותר עם בעל הרכב, תן לסוכן ולנציג חברת הביטוח לעשות זאת.

אתה תדרש למלא כמה טפסים של דיווח על תאונה, ציין את הפרטים הידועים לך. לא פחות ולא יותר. הכיסוי הביטוחי של הנהגת אינו מעניינך, תן לבעל הרכב לשבור את הראש.

לגבי התשלום למוסך - עשה מה שיגידו לך. אם יגיע זמן התשלום ועדיין לא התקבל תוכל לבקש דחיה מהמוסך. בכל מקרה, הוועץ בסוכן הביטוח שלך לגבי האפשרות להפעיל את הפוליסה שלך באיחור אם תזקק לכך, ואז תתבע את בעל הרכב הפוגע בתביעות קטנות על ההשתתפות העצמית ועליית הפרמיה. סמוך על חברת הביטוח שתתבע את הפוגע על הוצאותיה, אבל תצטרך להיות פעיל מולה כדי לנסות להשיב את ההשתתפות העצמית ועלית הפרמיה לאחר סיום ההליכים.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 42 דקות, Roy142 כתב:

היום\בחמישי אני אפעיל את הביטוח

עדיף היום, למקרה שבעל הרכב הקליט גם את השיחה ויחליט לנסות להציג אותך כזה שהציע לשקר לביטוח.

• אהבתי 1
פורסם

עדכון,

דברתי עכשיו עם סוכן הביטוח, הסברתי לו הכל והוא טוען שמיותר לגמרי לשלוח תביעה לחברת הביטוח של הנהג הפוגע משום שהנהגת לא מבוטחת והתהליך סתם יהיה ארוך ומיותר.

הוא מציע כרגע 2 דרכי פעולה והאמת שאני מאוד מתלבט:

1.תביעת הנהגת באופן ישיר בבית משפט - כנראה שאצטרך ללכת שוב לתחנת משטרה ולהוציא את פרטי הנהגת, בינתיים אצטרך לתקן את הרכב בעצמי ואז לתבוע את הסכום מהנהגת בבית המשפט. -  אני מאמין שזה יצריך ממני יותר התעסקות במהלך התביעה (?)

2.תביעת הביטוח שלי, ואז הגשת תביעת הפסדים לחברת הביטוח על מנת שהיא תתבע את הנהגת הפוגעת - פה אני בעצם אשלם השתתפות עצמית ואספוג את עליית הפרמיה עד שבבוא היום אתבע את הכספים חזרה. בעצם החיסרון הרציני שאני רואה פה זה מה יקרה במידה ותהיה לי תביעת ביטוח נוספת במהלך 3 השנים הקרובות.

אני מתלבט מאוד מה כדאי.

בעקרון אין לי בעיה לשלם כרגע מה שצריך בשביל שהרכב יתוקן, והדבר שהכי חשוב לי בעצם הוא לאבד כמה שפחות זמן והתעסקות מצידי.

יש המלצות לגבי איזה דרך יותר כדאית לאור השורה למעלה?

תודה רבה!

• תוכן חדש...