Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגדול הם למעשה מרחיקים את הג'אנט מהנאבה של הגלגל אז מגדילים את המרחק בין הגלגלים(מפשק סרנים).

לדעתי אין בזה צורך מיוחד אלא אם כן ביצאת איזה שינוי משמעותי באזור הגלגל או שהגדלת ברקסים ואז הם גדולים מדי ונוגעים בקליפר,או כמובן בקטע אסטתי בשביל שהגלגל יהיה בקו של הכנף ולא בפנים.

יש מצב שזה יכול לשפר מעט את היציבות ,אבל לזה אין לי סימוכין.

חוץ מזה שזה עלול ליצור יותר בלאי על המתלים כי אתה מגדיל את הזרוע של המומנט על הנאבה,אבל שוב לא בטוח עד כמה זה משמעותי.

בגדול הייתי נמנע מזה אלא אם כן אין ברירה כמובן.

יש עוד הרבה מידע על הנושא הזה(יתרונות וחסרונות) ואם תרצה פשוט תשאל.

• מעניין 1
פורסם

יתרונות - בדרך כלל נראה יותר יפה. חלק טוענים שזה משפר אחיזה בכך שמגדיל את המפשק, לא חושב שזה עד כדי כך משפיע.

חסרונות - הגדלה של המשקל הבלתי מוקפץ, פוגע בהתנהגות, בנוחות ובתחושת ההיגוי. מגדיל בלאי. 

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

@RKפוגע - לא בטוח, מה שבכן בטוח שזה משנה, ואלא אם אתה נכנס לעובי הקורה של החישוב והמשוואה הדינאמית של הרכב, קשה מאד לדעת אם זה משפר או לא.
זה בטוח ישפר מעט את האחיזה, כי זה משפר את הפרופורציות של הרכב מבחינת רוחב\גובה, זה כן מעביר יותר כח למערך המתלים כי הזרוע גדלה.

על ההיגוי יש בדיוק 0 קשר. 
כי זרוע ההיגוי מחוברת לנאבה, והספייסר יושב 'אחרי הנאבה'.

אם מישהו אמר לך את זה ועד היום הסקת שהוא מבין עניין, תפסיק. 
הוא כנראה לא ראה נאבה בחיים שלו מקרוב.
הדבר היחיד שישפיע על כמות הסיבובים מנעילה לנעילה הוא המסרק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

@shellcase הכוונה שלי הייתה שזה משפיע על תחושת ההיגוי ומשהמשקל הבלתי מוקפץ משתנה באופן די חד, זה לא יכול לא להשפיע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מסכים לגמרי שזה בטוח משפיע, ההיגוי יתקשה כי נדרש להפעיל יותר מומנט, והמשקל הלא מוקפץ אכן משתנה, אבל יש הבדל בין ספייסר 25ממ מפלדה על קליאו ספורט עם ג'אנט 15 קל של OZ לספייסר 10ממ אלומיניום על מאזדה 3 עם ג'אנט 18, בשני - אני חושב שההבדל זניח למשל.
לגבי השינוי וההשפעה - ברכב שההיגוי שלו קל מדי, זה יכול למשל לשפר (זה כמובן רק פרמטר אחד מתוך הרבה), בקיצור כל מה שרציתי לומר הוא - שכללי אצבע של 'טוב\לא טוב' לא עובדים פה יותר מדי.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

המסרק , tie rods והספייסרים מהמסרק זה מה שמשפיע על כמה זווית היגוי יש לך.

ספייסרים משמשים:

1. לתיקון אופסט כשמשתמשים בג׳אנטים אפטרמרקט עם אופסט שונה (גבוהה יותר)

2. כשעושים widebody לדוגמא או לשפר נראות

3. להגדיל את מפסק הסרנים ולקבל עוד יציבות (מינורי - יש המון דברים אחרים שכדאי לעשות קודם - חוץ מעניין המחיר)

4. ספייסרים מיוחדים שמשנים את הbolt pattern כדי להתאים לג׳אנטים אחרים.

שים לב - שבכל ספייסר מעל 5 מ״מ - רצוי מאוד (עד חובה) לשנות את הברגים או את הstuds (ההפוך - תלוי ברכב) לכאלו ארוכים יותר ומיועדים לשאת את העומס הנוסף. ARP לדוגמא מתמחים בזה. אחרת העומס הנוסף עלול לעוות (במקרה הטוב) או לגזור אותם (במקרה הרע)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 שעות, Fraysa כתב:

מוזמן לקרוא בשרשור שלי

כמה קטנות על השרשור (כי אני לא הולך להגיב על שרשור כזה ישן :) ):

1. אתה מדבר על ההחלפה של הגאנט ועל האופסט אבל לא מדבר על זה שצריך לנרמל אותו כנגד רוחב הג׳אנט + הצמיג (כלומר - בפועל - ההפרש במרווח פנימה של הגלגל והצמיג החדש היה אפילו יותר גדול מה10 מ״מ האלו - פשוט היצרן מראש מכוון למרווח ביטחון מסוים)

2. ה״ספייסרים מפלסטיק״ שצמיגיות שמות זה לא זה - זה לרוב wheel hub adapters שזה משהו שונה לחלוטין עם תפקיד שונה לחלוטין (מרכוז). הסיבות שעושים אותם מפלסטיק (לא בדיוק פלסטיק אגב) זה בגלל שבהרבה מקרים מתכת בשימוש הזה לא בדיוק מתאימה או ״מתאחדת״ עם הנאבה או הג׳אנט או נסדקת. אם זה אשכרה ספייסרים מפלסטיק - אז זה הזיה (או חומר אחר)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...