Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, vadim6385 כתב:

אבל אם הם עובדים בזה - כנראה שמשתלם להם. אף אחד לא גורר אותם בכח, עבודות לא חסר.

את זה אפשר להגיד גם על עובדות בזנות או על עובדי נקיון..

את העלות האמיתית של המחיר הזול כולנו משלמים.

וולט יוצרת מצב שבו לשליח יש תמריץ לנהוג בצורה מסוכנת וסיבוב קצר ברחובות יבהיר לך שזה מה שקורה.

אבל אם בעקבות נהיגה כזו שליח על אופניים חשמליים ידרוס את הבן שלי, וולט לא אחראים ולאופניים אין ביטוח חובה. וולט ישארו עם הכסף ואני עם ההוצאות ועם ילד פגוע.

• אהבתי 3
  • מבאס 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 דקות, om2 כתב:

הבעיה מתחילה ששליחי וולט לא באמת מביניפם על מה הם מוותרים

הם רואים 12 אלף בחשבון, מרוצים עד הגג

מורידים במקרה הטוב עלות דלק

אבל שוכחים שיש עוד הרבה הרבה דברים שעבודה, גם בשכר מינימום מביאה

ימי מחלה כתאונת עבודה מבט"ל.

ביטוח אובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה

פנסיה

זכאות לדמי אבטלה

קרן השתלמות - המחוקק דאג דווקא לשכבות החלשות (לדוג ניקיון ואבטחה)  לקרן השתלמות חובה 

ימי מחלה בתשלום

ימי חופשה בתשלום

ניכוי זול (יחסית לעצמאי) של מיסים

כל אלה שווים הרבה מאוד

הבעיה שהשליחים במקרה הטוב משלמים בט"ל

ביטוח/פנסיה רוב רובם לא משלמים

אז נכון,

נכנס להם  15 לחשבון

עלה להם 2-3 אלף הדלק ובלאי של הכלי/ציוד

נשאר 10 נטו ביד

אבל עבדו כמו חמור כל יום 12 שעות

בעבודה של שכר מינימום היו מקבלים סכום דומה לזה עם על השעות נוספות/לילות שהם עושים

וגם היו מקבלים תנאים סוציאלים

סתם לדוג'

חבר שעובד כבר 3 שנים כשליח

שאלתי אותו אם הוא מפריש לפנסיה,

כמובן שלא

אמרתי לו שאם היה עובד בשכר מינימום את אותן כמות שעות

כבר היה לו 150K בקרן הפנסיה

שעם ריבית דריבית זה היה היה שווה לחצי מיליון שקל ביום היציאה לפנסיה

האם הוא הסתכל על זה עד לאותו היום?

לא

יותר מזה,יודע מה?עשיתי מועדפת בתחנת דלק(כן אני עושה דברים מטומטים)

היה חדש אחד שטחנתי כמו שטחנתי בוולט,אבסורד(לקחתי מוולט הפסקה כל החורף באותה תקופה ואמרתי ננצל את המועדפת גם)

קיבלתי 34 שעתי,סופש 150% סופש לילה 175%. 

עם שעות נוספות כחוק,עבודה פי 20 יותר קלה משליח ואי אפשר כמובן להשוות את רמת הסיכון. 

עשיתי בערך 9 אלף נטו אבל עם ימי חופש+פנסיה+9 אלף נקי בלי הוצאות. 

ועבדתי פחות שעות פשוט לקחתי קבוע את המשמרת של שישי-שבת לילה. 

עדיף לעבוד בתחנת דלק מאשר וולט,יותר כסף. 

זה פשוט מצחיק כמה מפסיקים לחשב הוצאות מתי שרואים שנכנס 20+ לבנק,ואחרי תקופה ארוכה מידי מבינים שעשית שכר מינימום. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 27 דקות, Ido12 כתב:

אני אותו אחד שרשם שמרוויח 20k,לא רק 20 אפילו 24 ברוטו. 

אבל מה?בחדש הזה האופנוע ״נהרג״ועשה 10 אלף קמ. 

מה זה הצריך?רפידות בקטנוע מחליפים כל 10 אלף קמ(לא שזה יקר,סהכ 250 עם עבודה)

רואת חשבון 250 חודשי,ועוד קרוב ל2000 שנתי לדוח מרוכז.(1500+מעמ) 

טיפול גדול היה שעלה 3 אלף.(טיפול אמורים כל 12,אבל בתנאי קטנוע משלוחים תוריד ל10)

17% ביטוח לאומי מהברוטו,31% מס מהנטו. 

ביטוח רק חובה לשליח ונהג בן 22 עולה 9,עם ג עובר את ה10. לנהג צעיר בן 17 לא רוצה לדמיין מה המחיר. 

קטנוע שמכניס 20-25 ברוטו בחדש כמו פורזה 350(אני החלפתי לxadv,אבל זה קיצוני)פורזה 350 עולה 37 אלף חדש,אחרי שנה עושים עליו 100 אלף קמ(הייתי עדין)והשווי שלו נהפך ל0.

פנסיה אתה חייב להפקיד היום,1300-1500 בקשו ממני להפקיד כל חדש.

ימי מחלה/הבראה/פיצויים?כמובן שאין.  

אני בכוונה לא מחשיב מעמ והחזר מעמ,כי מה שמשלמים זה מה שמקבלים בול במאזן שהיה לי. 

הדרך היחידה שוולט זה שווה זה כהכנסה נוספת עד 2500 שח שיש אלהם פטור מביטוח לאומי וכל המסביב,ולא מחייבים אותך להפריש מזה כלום. 

והבלאי שנוצר לאופנוע מהכנסה של 2500 בחדש זה ממש בקטנה אז זה כדאי. 

ה״דבר״היחידי שטוב בעבודה הזאת שאם נפצעים(וממש לא כיף לי לשבת בבית עם יד שבורה+כף יד מרוסקת+מכות מהאספלט בכל הגוף)שיש ביטוח חובה ובתאונה כזאת יש סכום פיצוי רציני. 

לא שווה רבע מהסבל,אבל אם כבר רבע נחמה. 

אין לי ספק שיש לך הוצאות, אבל וולט לא אחראים על זה שנניח שליח מקביל אליך בחר לא לעשות ביטוח,או להפריש לעצמו כסף לפנסיה. 

אני לא אמרתי שמדהים להיות שליח וולט. אני רק אמרתי שאפשר להיות עצמאי ועדיין שתהיה לך פנסיה, ביטוח וכו'. 

המרחק בין השוואות מגוכחות כמו זנות לשליח וולט שעשו פה היא הגזמה פראית. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 דקות, Ido12 כתב:

יותר מזה,יודע מה?עשיתי מועדפת בתחנת דלק(כן אני עושה דברים מטומטים)

היה חדש אחד שטחנתי כמו שטחנתי בוולט,אבסורד(לקחתי מוולט הפסקה כל החורף באותה תקופה ואמרתי ננצל את המועדפת גם)

קיבלתי 34 שעתי,סופש 150% סופש לילה 175%. 

עם שעות נוספות כחוק,עבודה פי 20 יותר קלה משליח ואי אפשר כמובן להשוות את רמת הסיכון. 

עשיתי בערך 9 אלף נטו אבל עם ימי חופש+פנסיה+9 אלף נקי בלי הוצאות. 

ועבדתי פחות שעות פשוט לקחתי קבוע את המשמרת של שישי-שבת לילה. 

עדיף לעבוד בתחנת דלק מאשר וולט,יותר כסף. 

זה פשוט מצחיק כמה מפסיקים לחשב הוצאות מתי שרואים שנכנס 20+ לבנק,ואחרי תקופה ארוכה מידי מבינים שעשית שכר מינימום. 

פה לדעתי נכנס הניצול - נכון, כל אחד עושה מה שטוב לו, אבל כשילד בן 20 בלי השכלה רואה תלוש ברוטו של 20 אז הוא מסתנוור ולא עושה את כל התחשיבים האלה של ביטוח פנסיה בלאי וכולי, כל זה יוצא מכיס אחר.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 7 דקות, flytomars כתב:

פה לדעתי נכנס הניצול - נכון, כל אחד עושה מה שטוב לו, אבל כשילד בן 20 בלי השכלה רואה תלוש ברוטו של 20 אז הוא מסתנוור ולא עושה את כל התחשיבים האלה של ביטוח פנסיה בלאי וכולי, כל זה יוצא מכיס אחר.

תגיד תודה למערכת החינוך שלימדה אותו ספרות ותושב"ע, ולא חינוך כלכלי

לפני 22 דקות, פינדר כתב:

את זה אפשר להגיד גם על עובדות בזנות

אם כבר, יש גם כאלה שעובדים בתעשיית מין מרצון, והיו ממשיכים לעבוד בזה גם אם לא היו משלמים להם.

לחילופין, לא חסר גם כאלה שכן נגררו לשם בכח.

אבל ההשוואה של זה עם וולט לא במקום. במקרה של וולט, אף אחד לא גורר אף אחד לשם בכח. אתה גם לא חייב להשתמש בשירותים שלהם אם אתה לא רוצה.

לפני 26 דקות, פינדר כתב:

עובדי נקיון..

מישהו צריך לעשות את זה, לא? חוץ מזה, אם ניקיון הייתה העבודה היחידה שזמינה לי, תאמין לי שהייתי הולך לעבוד בזה.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מנסיון עם שחקנים דומים בחו"ל - הכיף האמיתי מתחיל כשהביקוש גדל מספיק, ואז החברות שמאחורי האפליקציות מתחילות לסחוט את כל המסעדות באזור ולהוריד להן את המחירים עד שכבר לא נותר ממה להתפרנס.

בשלב הבא, החברות מרכיבות רשימה של המנות הכי פופולריות בכל אזור, פותחות שם מטבח קייטרינג ללא חלונות או סימני זיהוי כלשהם, ומתחילות למכור את זה תחת חמישה מותגים שונים ב-20% פחות. 

העסקים המקומיים והשליחים לא מרוויחים מהמצב, בלשון המעטה. יתכן שוולט שונה בנוף והוקמה ע"י אנשים טהורי כוונות וטובי לב, אבל כל שחקן גדול אחר בעולם ששרד בתחום הזה עבר בסופו של דבר לשחק לפי הכללים המתוארים לעיל. אני מניח שגם בשוק הישראלי זה רק עניין של זמן. 

יש לי גם כמה סיפורים על אפליקציות לא-אוכל אלא כאלה שמתמחות בלהביא לך דברים מהסופר, אבל נשאיר את זה להודעה אחרת. 

• מעניין 4
פורסם
לפני 6 דקות, vadim6385 כתב:

תגיד תודה למערכת החינוך שלימדה אותו ספרות ותושב"ע, ולא חינוך כלכלי

עצוב כמה שזה נכון. 

מלמדים בולשיט לא מועיל. 

טוב שאני חסכן טבעי והכרתי את הסולידית....

חינוך כלכלי למדתי לבד,ולגיל 22 המצב שלי מצויין עם יותר מ250k מושקעים...פשוט שרואים 20-24 ברוטו זה מסנוור...

משנה כיוון למקצוע נוראמלי+חפירה בפורום סולידית/בלוג. 

אני צעיר,22 טרי ולמדתי לקח לחיים. 

נוצרה סטיגמה ששליחים של וולט עושים ארגזים...שזה פשוט עבודה בעניים,וזה מה שחיסל את הטיפים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, natco כתב:

מעסיקים אותם ללא קיום אף אחד מהתנאים של יחסי עובד-מעביד.

פנסיה,ביטוח לאומי,ימי חופשה ומחלה וכו'.

(גילוי נאות - עובד בתחום הנ״ל , לא ישירות בולט ולא בשוק הישראלי)

מצד שני ההכנסה יותר גבוהה ויש גמישות מוחלטת בשעות בלי התחייבות ובלי להיות חייבים לקבל כל משלוח. (לפחןת אם זה עובד כמו המודל אצלינו בדורדאש / אובר איטס)

למסעדות - הם ״שוחטים״ בעלויות - אבל להחזיק מערך משלוחים ושירות זה לא זול. וגם הרבה לקוחות מגיעים שלא היו מגיעים בלי להיות בmarketplace). ההשוואה לאמזון מדויקת במקרה הזה.

לפני 4 שעות, ברווז כתב:

זה כבר זכה לשם בומבסטי  (ונכון): "כלכלת החלטורה"

תרגום גרוע לgig economy שהרבה עסקים בהם מחוץ לישראל כבר שינו לחלוטין את העולם והנגישו והגמישו עבודה והעבירו הרבה לאנשים במקום לעסקים שהיו קיימים על גבם (ראה ערך מוניות ואובר)

לפני 10 דקות, Derish כתב:

מתחילות לסחוט את כל המסעדות באזור ולהוריד להן את המחירים עד שכבר לא נותר ממה להתפרנס.

החברות לא קובעות פיפס מהמחיר בתפריט

ואם כבר בשנתיים האחרונות האחוזי עמלה ירדו.

לפני 10 דקות, Derish כתב:

בשלב הבא, החברות מרכיבות רשימה של המנות הכי פופולריות בכל אזור, פותחות שם מטבח קייטרינג ללא חלונות או סימני זיהוי כלשהם, ומתחילות למכור את זה תחת חמישה מותגים שונים ב-20% פחות. 

ביזנס שונה , חברות שונות. יש גם הרבה דברים אחרים כמו מסעדות מנצלות את האקסטרה יכולת מטבח כדי להשכיר אותו לאחרות אגב

זה הרבה יותר מורכב משחור ולבן האמת.

ודבר אחרון - לפחןת מחוץ לישראל - הרוב משתמשים בזה כמו שצוין כהכנסה נוספת באיזי לשעות גמישות. לא ראשית. ושם באמת זה משתלם.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לא ישירות, אה? ;-)

בנוגע להתגלגלויות הנוספות שדריש דיבר עליהן -

ספציפית למדינת תל אביב, נתקלתי בכל מיני מסעדות שעשו את הסיבוב של משלוח עצמי / וולט / בחזרה למשלוח עצמי, עקב חוסר שביעות רצון מהשירות / נשבר להן מהעמלות.

מדובר בשוק מספיק גדול והמקומות הטובים/ותיקים שורדים בינתיים יפה גם בלי וולט.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 2 דקות, hans כתב:

לא ישירות, אה? ;-)

ההתנהלות העסקית נפרדת וכן ניהול המודלים.

יש לי 0 ידע מעבר לדעת איך חברות כאלו פועלות מחוץ לשוק הישראלי על וולט. אבל ציינתי מראש.

אצלינו אגב נותנים את האופציה to mix and march

רוצים רק שליחויות ? אחלה , רוצים רק להיות באפליקציה ולעשות שליחויות בעצמיכם ? אחלה , רוצים רק אתר יעודי? אחלה.

וכל עסק (כי זה כבר last mile logistics) עושה מה שמתאים לו.

וכנל השליחים. (אגב פה - יש ביטוח מצד החברות, זה לא על השליח. זה שוב יורד לרמת השוק וההתנהלות)

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני שעה, Ido12 כתב:

ימי מחלה/הבראה/פיצויים?כמובן שאין.

כי אתה לא מפריש לעצמך את הדברים הללו אז לא יהיה לך. בסופו של דבר אתה קובע לעצמך את הביטוחים/פנסיה וכדומה. 

אני ממליץ בכל אופן לברר מה מומלץ לעשות, אולי יש איזה ביטוח כלשהוא ששווה לעשות ויעלה לך 100 שקל בחודש ובסופו של דבר כשתצטרך אותו הוא יביא לך הרבה כסף..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

מנסיון עם שחקנים דומים בחו"ל - הכיף האמיתי מתחיל כשהביקוש גדל מספיק, ואז החברות שמאחורי האפליקציות מתחילות לסחוט את כל המסעדות באזור ולהוריד להן את המחירים עד שכבר לא נותר ממה להתפרנס.

העסקים המקומיים והשליחים לא מרוויחים מהמצב, בלשון המעטה. יתכן שוולט שונה בנוף והוקמה ע"י אנשים טהורי כוונות וטובי לב, אבל כל שחקן גדול אחר בעולם ששרד בתחום הזה עבר בסופו של דבר לשחק לפי הכללים המתוארים לעיל. אני מניח שגם בשוק הישראלי זה רק עניין של זמן. 

יש לי גם כמה סיפורים על אפליקציות לא-אוכל אלא כאלה שמתמחות בלהביא לך דברים מהסופר, אבל נשאיר את זה להודעה אחרת. 

ממש כמו מייקרוסופט - embrace, extend and extinguish

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, DareDevil כתב:

כי אתה לא מפריש לעצמך את הדברים הללו אז לא יהיה לך. בסופו של דבר אתה קובע לעצמך את הביטוחים/פנסיה וכדומה. 

אני ממליץ בכל אופן לברר מה מומלץ לעשות, אולי יש איזה ביטוח כלשהוא ששווה לעשות ויעלה לך 100 שקל בחודש ובסופו של דבר כשתצטרך אותו הוא יביא לך הרבה כסף..

וזה הקטע,אני מוציא על פנסיה+ביטוח עסקי כבר 27 אלף בשנה.

10 ביטוח שליחים ו17 אלף שקל פנסיה לשנה. 

קטנוע יקר(קטנוע 125 לא יתאים למשימה,אתה מסתובב בתל אביב-ראשון-בת ים) 

אין כבר מרווח ללשלם עוד לביטוחים ולשלם לעוד דברים. 

גם ככה אם עשית 70 לשעה,במקרה הטוב ישאר 35 נטו. 

כמה עוד לשלם לעוד ביטוחים מסביב?אין מאיפה כבר. 

איזה ביטוח יש שיתן לי פצויים לכל שנה משכורת(אחרי 5 שנים שכיר משכורת 10?מגיע לך 50 אלף בוולט תקבל 0) 

ודמי הבראה ומחלה ב100 שח לחדש?

משלוח של 18 שקל,אחרי הורדות והמסביב נשאר אולי 9 שקל. 

בעבר,שהרוב המוחלט היה משאיר 5-10 במזומן והיית עושה 200-250 שקל מזומן ביום זה היה  מתגמל,ומהטיפים שהיית מתחזק את האופנוע. 

מהשנה האחרונה טיפים יש רק בערים מסויימיות,ואין שם עבודה בשעות צהריים בכלל. 

בראשון יש יחסית טיפים עדיין,אבל אתה רק מטייל ושורף דלק ובלאי בלדוג משלוחים. 

בתל אביב יש עבודה אבל 0 טיפים,יצא לי המון משמרות של 30-40 משלוחים עם 10 שקל טיפ מבן אדם אחד וזהו. 

עצמאי זה לאנשים עם מחזור עסקי מאוד גבוה. 

מ20 אלף ברוטו  הנטו הוא 14 נטו+-,מפה תוריד פנסייה 1500+,800 דלק בחדש+2500 טיפולים וזריקת הקטנוע  שיהיה שווה 5 אלף אחרי שנה(ואופנוע שיתן לך לעשות בשקט 100 אלף קמ,עולה 37 כמו פורזה 350)

כמה כבר נשאר אולי 9 במקרה הטוב 10?ועבדת 280 שעות+ בחדש..וכמובן רואה חשבון 250 בחדש ו1500+ מעמ בסוף שנה. 

תעבוד בתחנת דלק/אבטחה במגדל שיושנים בו תעשה 10+ נטו עם מספר השעות. ותקבל את כל ההטבות של שכיר. 

ה5-10 שקל טיפ שהפסיקו לתת הרס את הענף,כי זה היה הרוווח ה200 מזומן כל יום. 

הנושא נטחן...מקווה ששליח וולט שעובד בזה במשרה מלאה יבין את זה. 

להכנסה של עד 2500 בחדש,וולט הדרך הכי קלה...זה כן.

• אהבתי 2
פורסם

בתור אחד שמהיום שהחל להשתמש בוולט (מזמין) זרק על הזמנות שם יותר מ 25 אלף שקלים (ואני עוד נחשב חובבן) יכול לומר לכם שאין להם תחרות. לא ב UI, לא ביעילות וזמינות כח האדם למשלוחים וגם לא בש"ל.

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
  • לא הבנתי... 1
  • מבאס 1
  • מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, om2 כתב:

הבעיה מתחילה ששליחי וולט לא באמת מביניפם על מה הם מוותרים

הם רואים 12 אלף בחשבון, מרוצים עד הגג

מורידים במקרה הטוב עלות דלק

אבל שוכחים שיש עוד הרבה הרבה דברים שעבודה, גם בשכר מינימום מביאה

ימי מחלה כתאונת עבודה מבט"ל.

ביטוח אובדן כושר עבודה מקרן הפנסיה

פנסיה

זכאות לדמי אבטלה

קרן השתלמות - המחוקק דאג דווקא לשכבות החלשות (לדוג ניקיון ואבטחה)  לקרן השתלמות חובה 

ימי מחלה בתשלום

ימי חופשה בתשלום

ניכוי זול (יחסית לעצמאי) של מיסים

כל אלה שווים הרבה מאוד

הבעיה שהשליחים במקרה הטוב משלמים בט"ל

ביטוח/פנסיה רוב רובם לא משלמים

אז נכון,

נכנס להם  15 לחשבון

עלה להם 2-3 אלף הדלק ובלאי של הכלי/ציוד

נשאר 10 נטו ביד

אבל עבדו כמו חמור כל יום 12 שעות

בעבודה של שכר מינימום היו מקבלים סכום דומה לזה עם על השעות נוספות/לילות שהם עושים

וגם היו מקבלים תנאים סוציאלים

סתם לדוג'

חבר שעובד כבר 3 שנים כשליח

שאלתי אותו אם הוא מפריש לפנסיה,

כמובן שלא

אמרתי לו שאם היה עובד בשכר מינימום את אותן כמות שעות

כבר היה לו 150K בקרן הפנסיה

שעם ריבית דריבית זה היה היה שווה לחצי מיליון שקל ביום היציאה לפנסיה

האם הוא הסתכל על זה עד לאותו היום?

לא

איפה ב3 שנים אתה אוגר 150000 לפנסיה? 

וסתם שאלה, למה ההתרכזות בוולט בשיטה זו? 

גם כל העוסקים בתאורה והגברה כגון "עובדים" של טרנספורטר עובדים כך. 

ואני בטוח שיש תחומים נוספים.. 

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...