Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

השווי המאזני לא נקבע לפי המחיר לצרכן, אלא לפי המחיר לליסינג

השווי של צי הרכב המשומש בספרים נקבע לפי מחירון לוי יצחק שנגזר ממחיר המחירון של הרכב באופן רשמי אצל היבואן.

הפחתת הליסינג היא כתוצאה מכך שהרכב שומש בתור רכב ליסינג, ולכן השקלול להבנתי לא לוקח בחשבון את ההנחה הזו שבעצם קובעת את המחיר ההתחלתי האמיתי של הרכב. זה מעלה את הערך של הרכבים בשירות ושמוצעים למכירה ולכן את שווי חברת הליסינג / ההשכרה. ברור שיש כאן יתרון מבחינתם.

שווי הדגם המאובזר והלא מאובזר, כמשומש, להוציא הבדלי אופי שימוש וקילומטרז' - זהים. הרי אין היום אקזמפלרים יד ראשונה פרטי מהגרסה הלא מאובזרת, שלא היו בעברם רכבי ליסינג 0 קילומטר.

הבעיה שלי? אני בצד של משלמי שווי שימוש מנופח על רכב שלא מכיל תוספות בשווי של עשרות אלפי שקלים שקיימים בדגם הפרטי... צרות של "עשירים".

פורסם
לפני 9 שעות, פריג'י כתב:

השווי של צי הרכב המשומש בספרים נקבע לפי מחירון לוי יצחק שנגזר ממחיר המחירון של הרכב באופן רשמי אצל היבואן.

עקרונית לוי יצחק אמור לקבוע את המחיר לפי המחיר בפועל.

לפני 9 שעות, פריג'י כתב:

הפחתת הליסינג היא כתוצאה מכך שהרכב שומש בתור רכב ליסינג, ולכן השקלול להבנתי לא לוקח בחשבון את ההנחה הזו שבעצם קובעת את המחיר ההתחלתי האמיתי של הרכב.

למה הוא צריך?

כשאתה קונה מוצר מעסק, מחיר הקנייה שלו איננו נקודת המוצא של התמחור. עצם זה שיש הפחתת ליסינג נועד לשקף את העובדה שכביכול רכב מליסינג הוא יותר משומש מרכב מקביל (מה שאיננו נכון). כלומר, הצרכן מקבל פה הנחה קבועה ללא קשר למצב הרכב שהוא קונה.

לפני 9 שעות, פריג'י כתב:

זה מעלה את הערך של הרכבים בשירות ושמוצעים למכירה ולכן את שווי חברת הליסינג / ההשכרה. ברור שיש כאן יתרון מבחינתם.

לפי כללי החשבונאות רכב משוערך לפי שוויו הריאלי. מחיר הקנייה איננו שיקול.

לפני 9 שעות, פריג'י כתב:

שווי הדגם המאובזר והלא מאובזר, כמשומש, להוציא הבדלי אופי שימוש וקילומטרז' - זהים.

ממש לא. עקרונית, שווי הרכב אמור להיות לפי הביקוש, לכן סביר להניח שרכב לא מאובזר, שווי השוק שלו לצרכן הוא נמוך יותר.

לפני 9 שעות, פריג'י כתב:

הבעיה שלי? אני בצד של משלמי שווי שימוש מנופח על רכב שלא מכיל תוספות בשווי של עשרות אלפי שקלים שקיימים בדגם הפרטי... צרות של "עשירים".

אז קח רכב אחר.

לפני 10 שעות, KipodYam כתב:

נו באמת, לזה קוראים כשל שוק

נו באמת, קוראים לזה שוק משוכלל

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה לא שוק משוכלל כלל וכלל. 

אם היו מוכרים קיה פיקנטו רק מרמת גימור אחת, הייתה ליבואן בעיה. חברות הליסינג היו מגלגלות חלק מההנחה ללקוח הסופי.

לקוחות ירתעו לקנות ממנו רכב חדש בגלל ירידת ערך גדולה( הקונה יתחרה בעתיד עם רכבי ליסינג בהנחה משמעותית) או תחרות מצד 0 קילומטר על רכב זהה. 

איך פותרים או לפחות מצמצים את הפגיעה? 

לוקחים רכב זהה רק עירום, מתמחרים אותו במחיר כמעט זהה לרכב המאובזר, ומגיעים להסכם עם חברות הליסינג שהם יקנו רק אותו. ככה גם חברת הליסינג ממקסמת את הרווחים שלה, וככה גם היבואן מקטין את הפגיעה בו. 

מי היחיד שמפסיד? כמובן הצרכן. 

אם זה היה שוק באמת תחרותי, קומבינה כזאת בחיים לא הייתה עובדת, כי יבואנים קטנים שלא עובדים עם הליסינג היו פשוט מתמחרים את הדגם המאובזר במחיר נמוך יותר ומתחרים ביבואן הראשי. 

אבל מכיון שהיבואן הוא בלעדי, אין לו באמת תחרות(ולא משנה מה הסיבות לזה). הוא יכול לעשות מה שבא לו. 

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

מי היחיד שמפסיד? כמובן הצרכן. 

לא הסברת איך הצרכן נפגע ולמה השוק לא משוכלל.

מודל הרווחיות של מכירת רכב לליסינג ולפרטי לא דומה.

אני לא מבין למה בשוק נורמלי אי אפשר שיהיה מוצר לסיטונאים ומוצר לפרטי. אתה מכיר שוק שמתמחר את שניהם אותו הדבר?

בא לך לקנות את הדגם של הליסינג במחיר של הליסינג, ואם אתה לא מקבל את זה אז כל השוק פגום?!

זה הטיעון שלך?

לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

אבל מכיון שהיבואן הוא בלעדי, אין לו באמת תחרות

זה לא נכון, ליבואן יש מתחרים רבים.

פורסם
לפני 29 דקות, falou כתב:

לא הסברת איך הצרכן נפגע ולמה השוק לא משוכלל.

בטח שהסברתי.

מכירת אותו רכב ללקוח הפרטי ולליסינג בהכרח יגרום לתחרות מצד חברות הליסינג וכתוצאה מזה ירידה במכירות. מה שיחייב מתן הנחות גדולות יותר גם ללקוח הפרטי. 

יצירת מוצר נחות שמתומחר כמעט כמו הכרסא המאובזרת, מצמצם את התחרות,  מצמצם

את הפגיעה במכירות של הגרסא הבכירה, וכך גם מצמצם את ההנחות שהלקוח הפרטי יקבל. 

לפני 39 דקות, falou כתב:

אני לא מבין למה בשוק נורמלי אי אפשר שיהיה מוצר לסיטונאים ומוצר לפרטי. אתה מכיר שוק שמתמחר את שניהם אותו הדבר?

זה בדיוק העניין. זה לא אותו מוצר שנמכר ללקוח הפרטי במחיר X וללקוח המוסדי במחיר X + הנחה כלשהי. אלא 2 מוצרים שונים. 

אתה מכיר שוק אחר מלבד שוק הרכב שמוכר גרסא אחת של מוצר ללקוח הפרטי, ווגרסא זהה נחותה יותר ללקוח המוסדי? 

לפני 42 דקות, falou כתב:

זה לא נכון, ליבואן יש מתחרים רבים.

כש-99 אחוז מהיבואנים מתנהלים באותה דרך, זה לא תחרות. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
פורסם

אתה מסביר דבר שידוע לכל מי שנמצא יותר מיומים בתחום הרכב , היבואנים מביאים גירסאות עירומות לרכבים המיועדים לשוק הליסינג בלבד ולכן כאשר הגעתי לפני שנתים למועד ההחלפה וביקשתי נירו EX ולא את דגם LX , חברת הליסינג סירבה בכל תוקף לספק את הרכב, ולא אחת אלא כל חברות הליסינג ...

ההבדל במחיר בסוכנות עמד אז 990 ש"ח בלבד , רק מחיר פנסי הלד מול ההלוגן מכסה את ההבדל .

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
בתאריך 8.9.2023 בשעה 10:43, davemustaine87 כתב:

יצירת מוצר נחות שמתומחר כמעט כמו הכרסא המאובזרת, מצמצם את התחרות,  מצמצם

את הפגיעה במכירות של הגרסא הבכירה, וכך גם מצמצם את ההנחות שהלקוח הפרטי יקבל. 

בכלל לא נכון.

הכלכלה של ״המוצר הנחות״ היא שונה לגמרי. מתח הרווח עליו נמוך, לכן לא משתלם למכור אותו לבודדים (העלות הכוללת של מכירה לבודד גבוהה יותר).

לגבי ״מצמצם הנחות״, גם אם אתה נכנס, לדוגמא, לחנות לחומרי בניין וקונה שק מלט, אתה לא מקבל מחיר של קבלן.

מה ההבדל?

למה אתה חושב שאתה זכאי לקנות מוצר שנועד לשוק סיטונאי במחיר סיטונאי, כצרכן פרטי?

או אחרת, ״השוק לא תחרותי״.

בתאריך 8.9.2023 בשעה 10:43, davemustaine87 כתב:

כש-99 אחוז מהיבואנים מתנהלים באותה דרך, זה לא תחרות. 

מה זה ״אותה דרך״ ואיך זה מונע תחרות?

פורסם

תמצא לי שוק אחד בעולם בו יש כזה עיוות של מחיר לדגם מסוים, כי אני לא מכיר. לגבי נחות? זה ממש לא המקרה זה אחרת לא היו מוכרים באירופה 10 גרסאות שונות של הפיקנטו ולפעמים בהפרשי אבזור מטופשים ועדיין, אין כזה עיוות במחיר הדגם. מוכרים כאן מוצר שנועד להטיב עם צרכן אחד ולפגוע בצרכן השני ביום המכירה. זו המטרה היחידה של התמחור המעוות הזה. 

פורסם
לפני כשעה, Supertigre כתב:

תמצא לי שוק אחד בעולם בו יש כזה עיוות של מחיר לדגם מסוים,

לא רואה פה עיוות. רואה שני מוצרים שונים בשני מחירים שונים לשני סיגמנטים שונים. 

זה ממש לא המקרה זה אחרת לא היו מוכרים באירופה 10 גרסאות שונות של הפיקנטו ולפעמים בהפרשי אבזור מטופשים

האופן שבו יבואן קונה רכב שונה מהותית בארץ מאשר איך שדילר באירופה קונה. יבואן בארץ קונה במחיר טוב יותר, אבל במחיר של העדר גמישות ומפרט מוכתב לחבילה שהוסכמה.

במכוניות יוקרה אפשר להזמין מפרט רצוי, אבל מתח הרווחים אחר לגמרי.

מוכרים כאן מוצר שנועד להטיב עם צרכן אחד ולפגוע בצרכן השני ביום המכירה

לא הבנתי מי נפגע פה ואיך. אתה מוכן להסביר?

לפני שעה, Supertigre כתב:

זו המטרה היחידה של התמחור המעוות הזה. 

המטרה היחידה של היבואן זה לפגוע בצרכנים?

אתה רציני?!

פורסם

במבי לפעמים צריך לדעת מתי לפרוש מדיונים מעגליים.

ואני כותב את זה בהערכה אליך, לא בהתרסה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

היבואנים בארץ שומרים על מטה לחמם ועל הלקוחות הגדולים שלהם, לצערי על חשבון הלקוחות הפרטים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני 2 דקות, CX25GTI כתב:

היבואנים בארץ שומרים על מטה לחמם ועל הלקוחות הגדולים שלהם, לצערי על חשבון הלקוחות הפרטים.

זה כמו להגיד שהלקוחות הגדולים של כל עסק מתקיימים על חשבון הקטנים 

גם המכוניות של הליסינג מגיעות לצרכן פרטי לבסוף, במחיר טוב יותר, ולפני כן נהנים מהן שכירים, שגם הם צרכנים. 

וזה לפני שדברנו על אפס ק"מ 

אתה משחרר הצהרות ולא מסוגל לגבות אותן עם נתון אחד 

לפני 15 דקות, avargel כתב:

במבי לפעמים צריך לדעת מתי לפרוש מדיונים מעגליים.

ואני כותב את זה בהערכה אליך, לא בהתרסה.

אפשר להראות כל פעם מחדש שפופוליזם זה לא מחזיק מים. 

חוסרים פה על מנטרות ישנות שכבר מזמן לא רלוונטיות בזמן שהיבואנים חוגגים במקומות אחרים

פורסם
לפני 33 דקות, CX25GTI כתב:

כלומר - היבואנים בארץ מתעדפים את מי שמספק להם עבודה בשפע? מתנהגים, שומו שמיים, כמו גוף מסחרי? אוי אברוך...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני 32 דקות, falou כתב:

גם המכוניות של הליסינג מגיעות לצרכן פרטי לבסוף, במחיר טוב יותר

אתה מצד אחד מתכחש לתופעה ומצד שני מאשר אותה? הם מוכרים במחיר טוב יותר לא בשל ההנחה שקיבלו על רכישה בכמות, אלא בשל העיוות במחירון שהיבואן יצר עבורם. אם המחיר של פיקנטו LX היה מחיר אמיתי, כלומר כ-5000 שקל פחות מהמחיר של דגם EX (אני לא באמת יודע מה ההפרש האמיתי) אז היו כנראה יותר צרכנים עם הדגם הזה ואז המחיר של חברת הליסינג פתאום לא היה כזה אטרקטיבי מול יד פרטית. 

אף אחד לא אומר שעסק לא יכול לתת הנחת כמות אבל זה לא בדיוק המקרה הקלאסי של הנחת כמות, זה עדיין דבר שפוגע בצרכן הפרטי והוא גם פוגע בעובד הליסנג שאתה מתאר כי הוא משלם את אותו המחיר בשווי מס על מוצר נחות יותר. 

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...