Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בדיקת מחשב לרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים צהריים טובים. 

מעוניין לשאול 

הגעתי למוסך ושילמתי על בדיקת מחשב 

ושאיבחנו לי תקלה וכשלא רציתי לטפל אצליהם שילמתי והלכתי 

בסופו של דבר התקלה לא הייתה מה שהם איבחנו וזה גרם לי להוציא כסף מיותר על טיפול והחלפת חלק שאינו קשור בכלל.. ביותר מאלף ש"ח.. 

(אציין שגם הם לא לקחו אחריות שאם יחליפו את החלק וזה לא יפתור את התקלה הם יפרקו את החלק ולפחות עליו לא אשלם, ולכן העדפתי מקום אחר שהוא יותר זול והם יקרים בלפחות כפול.) 

האם הם צריכים לזכות אותי על בדיקת המחשב לפחות? 

410 ש"ח 

עריכה אחרונה על ידי Namber1
פורסם
לפני שעה, ba323f כתב:

אולי  תפרט קצת מה הייתה הבעיה ברכב, מה איבחנו במוסך א' ומה איבחנו במוסך ב' שפתרו את הבעיה.

תקלה שפירטתי עליה בעבר 

נורות שנדלקות ורכב שנכנס למצב חירום לדוגמה גיר ננעל על הילוך שני, ומאוורר מנוע עובד ממש חזק. 

מכבה ומדליק את ברכב והכל מסתדר ונעלמות הנורות. 

מוסך כפיר באשדוד שטוען שהוא מומחה פורד 

עשה לי בדיקת מחשב 

אחרי שהחליף לי חיישן אי בי אס 

ואז מתלה שלם צד שמאל קדמי 

החליט שזה מחשב אי בי אס ממש כל היחידה

לא רציתי להסתכן כי על זה הוא לא לקח אחריות שבמידה ולא תיפתר התקלה הוא יחזיר את המחשב שלי. 

במוסך שרד בבאר שבע מוסך מורשה 

עלו על הבעיה מיד. 

חיווט חוטים של החיישן מקצר בסה"כ 

ביקשתי מכפיר שלפחות יחזירו לי את הכסף של הבדיקה והחיישן שהוחלף שלא לצורך 

אינם מוכנים. 

טל אומר לי אתה יכול לדבר לפה.. והוא מצביע על הצוואר שלו בזלזול. 

לא מספיק גרמו לי להוציא 1,400 ש"ח על מחשב אי בי אס. 

לא מקצועיים בעליל 

השאלה אם חייבים לזכות אותי?

פורסם (נערך)

לא היית צריך לפרט את שמות המוסכים, אבל זו בחירה שלך.

לדעתי המוסך הראשון לא היה מקצועי ולכן נגרר עם החלפת חלקים שלא לצורך כפי שאתה מתאר.

לפי התשובות שקיבלת ממנו אתה רואה עם מי יש לך עסק.

לגבי השאלה שלך האם חייבים לזכות אותך, אין תשובה חד משמעית, זאת אומרת אין איזה כלל כזה.

מה שיכול לחייב את המוסך לזכות אותך בתשלום זה רק דרך הגשת תביעה בבית משפט, כמובן תצטרך קצת להתאמץ ולפרט את השתלשלות העניינים.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם
לפני 7 שעות, ba323f כתב:

לגבי השאלה שלך האם חייבים לזכות אותך, אין תשובה חד משמעית, זאת אומרת אין איזה כלל כזה.

לדעתי התשובה חד משמעית. מוסכניק שלא אבחן את התקלה במקצועיות הטעה את הלקוח כמי שיש לו ניסיון במערכת. ראה את ההבדל בין המוסכים באבחון.

פורסם

ומה אפשר לעשות 

המוסך לא מוכן לזכות!!

לפני 3 שעות, mcaspi כתב:

לדעתי התשובה חד משמעית. מוסכניק שלא אבחן את התקלה במקצועיות הטעה את הלקוח כמי שיש לו ניסיון במערכת. ראה את ההבדל בין המוסכים באבחון.

פורסם
לפני שעה, ba323f כתב:

כמו שעניתי קודם תצטרך לתבוע את המוסך בבית משפט לתביעות קטנות.

לפני זה תוכל לנסות לפנות לאיגוד המוסכים.

אתה יודע, זה לא ה600 ש"ח 

זה החוצפה שהוא מסמן לי על הצוואר שלו ואומר לי יש לך משפט אחד לומר. אח"כ תדבר אליו 

זיכוי לא יהיה היום!!

פורסם (נערך)
בתאריך 4.8.2022 בשעה 12:27, ba323f כתב:

כמו שעניתי קודם תצטרך לתבוע את המוסך בבית משפט לתביעות קטנות.

לפני זה תוכל לנסות לפנות לאיגוד המוסכים.

זה החוצפה שהוא מסמן לי על הצוואר שלו ואומר לי יש לך משפט אחד לומר. אח"כ תדבר אליו 

זיכוי לא יהיה היום!!

חבל להתעצבן.. פנה לאיגוד המוסכים, הם יעזרו לך להגיע לפשרה עם המוסך
ו מנסיוני הם בסדר.

https://iga.org.il/מוסד-הבוררות/ 

מוסד הבוררות הארצי של אגוד המוסכים הוא הגוף המקצועי היחיד בישראל, המביא לידי סיום מחלוקות משפטיות ופרטיות בתחום שרותי הרכב והתחבורה.

מוסד הבוררות בודק, מברר ופוסק במחלוקות וסכסוכים בין אזרחים פרטיים בעלי רכב לבין מוסכים, מכוני רישוי/בדיקה וכן בין גופים, חברות וארגונים,
כאשר המחלוקת ביניהם קשורה לתחום זה. מוסד הבוררות הוא הגדול והוותיק פעיל מאז שנות ה-40.

הבוררויות עצמן מתנהלות בכל אחד מסניפי אגוד המוסכים ברחבי הארץ.

הבוררות מתנהלת תוך הסתמכות על החוק (הוראות חוק הבוררות, תשכ”ח – 1968) ולפסק הבוררות המתקבל מעמד ותוקף משפטי מחייב.

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...