Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה בבחירת רכב שני.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

זקוק לתובנות שלכם לגבי בחירת רכב שני למשפחה.

מספר נתונים:

הרכב ישמש את האישה בעיקר לנסיעות לעבודה- המון עמידה בפקקים של גוש דן.

מידי פעם נסיעות קצרות עם שני ילדים 12,15 וחבריהם.

הרכב עושה בממוצע כ- 10,000 ק"מ בשנה.

מחליף יונדאי I20 שנת 2014.

התקציב 140 אש"ח לרכב חדש.

דרישות: (לא מסודר לפי חשיבות)

• רכב גבוה
  • בטיחותי
  • מנוע היברידי או מיקרו היברידי- מעבר לחיסכון בדלק, התוספת של מנוע חשמלי עוזרת להתחלת נסיעה חלקה יותר בעיקר בפקקים על פני מערכת "דומם מנוע"
  • אנחנו גבוהים- לכן רצוי רכב יחסית מרווח (אהבתי את הטויוטה יאריס קרוסאובר) אבל המרווח במשוב האחורי והכניסה אליו נראים ממש צפופים.
  • בקרת שיוט אדפטיבית- כולל שמירת מרחק- נוח בפקקים
  • לא מחפש רכב ענק, (ובתקציב הזה גם אי אפשר להגיע לרכב כזה).
  • מראות מתקפלות חשמלית- אולי שולי, אבל חשוב לי בגלל חניה (פרטית) מעט צפופה.
  • אמינות
  • מתכנן להחזיק את הרכב כ- 7 שנים בערך.

בחנתי  מספר רכבים:

טויוטה יאריס קרוס: צריכת דלק מעולה, היברידית, רכב יפה, אבל שוב, המושב מאחור צפוף.

קיה סלטוס: צריכת דלק גבוהה, ללא שמירת מרחק....

קיה נירו- יקרה מידי.

אז נשארתי עם האופציה שנראית הכי מתאימה, סוזוקי קרוסאובר - מיקרו היברידי. - הדגם הפשוט

הרכב מאובזר, בקרת שיוט כולל שמירת מרחק, נראה מרווח, מבחינת מראה, אין לי בעיה עם המראה שלו, אני אוהב את החזית שלו בעיקר.

מבחינת פנים תא הנוסעים, אני מבין שהוא מעוצב באופן פשוט וחסר יומרות, אפילו מיושן מעט, אבל נראה לי שנוכל לבלוע את הצפרדע הזו.

מקריאה כאן בפורום אני מבין שסוזוקי נחשב לרכב אמין.

האם יש משהו, אופציה אחרת שפספסתי?

בחנתי את האקסיד, פיגו 2008, מאזדה CX3... מצאתי שהן לא עונות על הצרכים שלנו.

ניסאן ג'וק ודומיהם קטנים מידי,

רכב חשמלי, יקר יותר, ולא ברורה עדיין איך תתבטא ירידת הערך, בלאי של הסוללות- קיצור טווח, התעסקות עם טעינה, והמס שהמדינה רוצה להשית על הקילומטארז' ברכבים חשמליים.

פורסם

אני בדיוק עם אותה התלבטות (ראה פוסט שלי מהשעות האחרונות). אנחנו הסתכלנו גם על הסיטרואן c4 ועל היומדאי קונה אבל מהבדיקות שעשיתי גם הגעתי למסקנה שהסוזוקי הכי מתאימה (צרכים די דומים לשלך), אבל אשמח לראות גם את התגובות של המבינים פה בפורום.

פורסם

אני רוצה להפיג קצת את החשש שלך מפני רכב חשמלי.

בלאי של סוללות ליטיום-איון ברכב חשמלי מודרני מאוד נמוך, טסלות שקיימות כבר 10 שנים וחלקן עברו את המיליון קילומטר מראות שהסוללות שורדות יופי קילומטראז גבוהה מאוד שנחשב לגימיוני עבור מנוע בעירה פנימי.

המילד היבריד של סוזוקי זה יותר טריק שיווקי כדי לעמוד בדרישות זיהום אוויר מאשר מערכת היברידית אמיתית, לא הייתי מתייחס לרכב הנ"ל כהיברידי בכלל.

לכן הייתי ממליץ להתרכז בחשמלי/היברידי מלא, קיה נירו, טויוטה יאריס, mg zs ev (החדשה) אולי אפילו הונדה גאז שהיא אמנם לא ג'יפון אבל תנוחת הנהיגה בה זקופה וגבוהה.

פורסם

היי, גם אני נמצא באותה התלבטות , מה דעתכם על קונה היבריד? ( הדבר היחיד שקצת לא אהבתי זה את תא הנוסעים האפור ) .  או אולי טויוטה chr ?

פורסם

אנחנו פסלנו את הקונה ההיברידית בגלל צפיפות מאחור ומחיר גבוה משמעותית. וכמובן זמני אספקה לא ברורים. אם לא אלה כנראה היינו הולכים עליה.

פורסם

אם היאריס צפופה לכם אז למה לא קורולה היברידית?

לא רכב גבוה, אבל עונה על שאר הדרישות שלכם.

יש את ה-CHR שבמתיחה קלה בתקציב אפשר למצוא, אבל היא מרגישה לי קלסטרופובית, מכלולים של קורולה היברידית.

יש גם את האלנטרה ההיברידית שאמורה לענות לדרישות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...