Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו עומדים בפני רכישת רכב חדש למשפחה (סופר מיני/ מוגבהת) ואני כמנהגי מנסה לקבל החלטה מושכלת ולכן נובר ונובר בכל המידע שיש במרשתת להציע, הגעתי למבחני הריסוק של euro-ncap.

אני מסתכל על תתי הציונים של הגנה על היושבים מקדימה והגנה על ילדים בספסל האחורי ורואה פערים לא קטנים בין רכבים מאותה קטגוריה.

למשל:

ארונה 80 בהגנה על ילדים במושב האחורי לעומת 85 אצל הקאמיק.

יונדאי באיון (שעתידה להגיע בקרוב) הגנה על מבוגרים 76 לעומת 94 עבור פורד פומה.

עלו לי כמה תהיות בנושא:

האם ציון 85 של רכב שנבדק ב2017 זהה לציון 85 של רכב שנבדק ב2021?

עד כמה פערים של 5 נקודות (למשל) זה שיקול משמעותי בבחירת רכב לדעתכם? ו10?

האם אני נותן שיקול גדול מדי לציונים? האם כל הרכבים האלה בטוחים בפועל במידה זהה פחות או יותר והפערים הם ״פערי מעבדה״?

מה דעתכם?

פורסם

אין לי תשובה מדעית כי אני לא מצוי בניואנסים של הבדיקות ומתן הציונים, ואיני יודע היכן למצוא את הדוחות המפורטים עם כל הפרמטרים שנמדדו(כאילו שאני יודע לפענח נתוני תאוצה של בובת ניסוי). אבל לרמת משתמש הקצה, קרא את ה-PDF'ים המצורפים לכל דו"ח.

שים לב:

1. לא תמיד הדגמים הנבחנים זהים לדגמים הנמכרים בארץ. שכיח מאוד שה-NCAP בוחן דגם האצ'בק ברכבים שנמכרים בארץ בתצורת סדאן. איני יודע איך זה משפיע על תוצאות הבדיקה.

2. אבזור הבטיחות ברכבים שנבדקו לא תמיד זהה לאזור בדגמים הנמכרים בארץ. האבזור מפורט בדוח, השווה אותו למפרט הרכב הנרכש.

3. לעתים אותו דגם נבחן עם שתי רמות אבזור בטיחות, ציוני הריסוק יהיו זהים, אבל ציוני האבזור שונים, וכדאי לקרוא את שני הדוחות.

4. הקריטריונים למבחן משתנים עם הזמן, אני חשוב שבממוצע כל שנתיים. ב-2016 היתה מהפיכה גדולה כאשר ציון הריסוק מהווה רק 3 מבין חמשת הכוכבים, שני כוכבים תמימים מוקדשים לאבזור הבטיחות.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...