Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

מצאתי ביד 2 מישהו שמוכר מאזדה 3 דור שני האצ'בק, 2011 שעשתה 150 אלף, יד 03.
כשבדקתי במחירון בלוי יצחק עם השקלול, זה הראה לי קצת מעל 35 אש"ח, הוא רוצה עליה 33 אש"ח.

במודעה הוא גם רשם ש"צריך טיפולים קוסמטים ולכן אני מתאים את המחיר".
כששאלתי את הבן אדם על מה זה אומר טיפולים קוסמטים, הוא הרחיב והסביר שיש פגמים בצבע, שבגג הוא מתחיל לדהות ולהתקלף, שריטות בצבע בשני צידי הרכב בדלתות הקידמיות, ושהוא בטעות נכנס בעמוד עם הטמבון האחורי ושהצבע התקלף.
הוא אמר שהרכב לא עבר תאונות ושהמנוע תקין ושהוא שמר עליו מבחינה מכנית.
יחד עם זאת, הרכב צריך לעבור טסט עוד יומיים, זאת אומרת שצריך לשלם עוד אגרה וכו'.

כשאני אגיע אליו אני כמובן אעשה את הבדיקות כדי לראות אם החליפו ברגים למכסה מנוע או לדלת האחורית, או שאם החלונות מקוריים.

השאלות שרציתי לשאול הן:

1. פחחות - במידה וארצה לעשות תיקון לחלקים שציינתי למעלה, כמה זה בערך אמור לעלות לי? (לא מחפש תשובה חד משמעית)
בנוסף, אם ארצה להחליף טמבון אחורי, כמה זה יעלה?

2. כמה עולה האגרה למאזדה 3 בשנתון הזה?

3. מחווית עבר שהייתה לי בקניה שניסו לדפוק אותי בגלל נקישות בהגה שלא זיהיתי אותן, איך אני כן מזהה דבר כזה? וכמה זה עולה?

4. מה עוד לדעתכם כדאי לי לבדוק לפני הקניה? איך אני מזהה שהנהיגה שלה תקינה ושאין משהו דפוק במתלים?

כי בכנות אני ממש רוצה אותה, אבל אני רוצה להיות רציונלי בהחלטה שלי.

תודה על המענה!

עריכה אחרונה ברגע זה על ידי Hod135

פורסם

1. אי אפשר לענות על זה בלי לדעת מה העבודה הנדרשת. זה גם תלוי מאוד באיכות העבודה.

טמבון אחורי- נראה לי סדר גודל של 1500 ש"ח. גם זה משתנה לפי המוסך והחלק (מקורי חדש יעלה הרבה יותר).

2. אתה יכול לראות כאן. אם זה מנוע 1600 כ-1260 ש"ח.

3. לא יודע. כדאי לבדוק במוסך.

4. לקרוא ולראות כמה שיותר מדריכים בין היתר כאן בפורום.

לבדוק דוח סליקה, לבדוק שכל מה שהמוכר טוען תואם למה שכתוב ברישיון וכן שהוא הבעלים, לחפש סימנים לתאונות, לנסות לשמוע רעשים שלא אמורים להיות, העברת ההילוכים תקינה, מזגן (חום וקור) תקין ועוד.

בנוסף, לא לוותר על מכון בדיקה או מוסך ופחח. 

כדאי לקחת אתך חבר או קרוב משפחה, הוא יכול לשים לב לדברים שאתה מפספס, במיוחד אם הוא מבין יותר ברכבים.

אגב, העובדה שהרכב צריך לעבור טסט עוד יומיים קצת מעלה חשש. לא בהכרח משהו לא בסדר אבל נראה לי שהייתי מעדיף לא לקנות רכב יומיים (וגם קצת יותר) לפני טסט. מקסימום יגיע עוד רכב.

פורסם

הרכב צריך לעבור טסט עוד חודשיים**
בטעות כתבתי שהרכב צריך לעבור טסט עוד יומיים...

פורסם

-לשם ההשוואה, במאזדה 3 הקודמת שהייתה לי (שנת 2008) היו גם כמה שפשופים ממש מינוריים וקצת צבע שהתחיל לדהות בגג ואני זוכר כשהלכתי לשאול במוסך פחחות סטנדרטי כמה יעלה לי צבע כללי, רצו לא פחות מ-4,000 ש"ח, וזה בלי קשר לטמבון כמו במקרה שלך.

-בנוסף למה ש- itzik123 הזכיר והוא די סיכם לך את העניין, לדעתי ללכת עם חבר שמתמצא ברכבים יותר ולבדוק את הרכב לבד, זה רק בשביל להחליט אם יש טעם לקחת אותו לבדיקה במכון, לא הייתי מוותר על הבדיקה בכל מקרה (מניסיון רע ומר), יש להם כלים ומכשור שלא תמיד עין רגילה יכולה להחליף. עדיף לסכן 500 ש"ח על בדיקה מאשר בור פוטנציאלי של כמה אלפים.  

אם בכל זאת אתה הולך ללא חבר שמבין, הייתי מנסה לשים לב להעברת הילוכים, לנסות להרגיש ולשמוע קרקושים מהמתלים וההיגוי, לבדוק את צבע ומצב השמן, מסתכל מלמטה אם יש מעיכות כלשהן, כשאתה פותח את הדלתות ואת דלת תא המטען לראות אם יש הבדלים בצבע, לשמוע אם המנוע עובד 'חלק' ולא מגמגם, להרגיש את הבלמים, ועוד כמה דברים שמוזכרים פה בפורומים במדריכי קנייה.

המוכר טוען שהרכב לא עבר תאונות ובהנחה שהוא דובר אמת, מי אמר שבעל הרכב הקודם לא עבר אתו תאונה? ובעל הרכב שלפניו?

אז אם תעלה דו"ח בדיקה של הרכב המומחים כאן יכולים לעזור לך יותר ולנתח אותו. 

שוב, אישית לא הייתי מוותר על בדיקה.

בהצלחה.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

לא התכוונתי לוותר על בדיקה בכל אופן, אני כן מתכוון לקחת לבדיקה אם אני באמת מתכוון לקנות אותה.

• תוכן חדש...