Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

גם אם יש תאונת פגע וברח יש לך רק מספר רכב.

במקרה הזה יש לך יותר, יש לך מספר רכב, מספר שלדה, צבע, דגם וכו' זמינים לך (מה שמונע טענה של שכפול לוחית).

אבל מי שצריך להגיש את התלונה זה בעל הנכס או נציגו, אני מניח שבמקרה שלכם זה הוועד.

אחרי זה צריך גם לתחזק את הסיפור - כלומר לכל הפחות שלט "חניה פרטית לדיירי X".

רעיון טוב, אבדוק עם נציג הוועד.

לפני 31 דקות, sperial כתב:

על שם מי רשום המגרש בטאבו? יש לך אסכתאות?

להבנתי, בעבר היה מוגדר כ"חניון ציבורי" וסופח לשכונה כ"חניון פרטי", אני משער שעל שם השכונה.

לפני 13 דקות, Be roo כתב:

כלומר אתה היחיד שזה מפריע לו? 

אם שאר הדיירים מוכנים לסבול זאת, כדייר יחיד אין לך ממש מה לעשות באופן חוקי. כל פעולה משפטית תצריך שיתוף עולה מצד בעלי השטח, כלומר לפחות רוב הדיירים.

נראה שאני האחד היחיד שמנסה לפעול לטובת מיגור התופעה - אך להרבה אנשים גם מפריע הדבר כי הוא עלה בקבוצת הפייסבוק השכונתית לא פעם.

לפני 1 דקה, ד ו ד כתב:

כמה חניות מתוכננות יש בחניון וכמה מכוניות זרוקות שוכבות שם ובעיקר מה רמת הצפיפות בשעות הלחץ.  כשנקבל את הפירוט אפשר יהיה לנסות להבין, גם את הדיירים שלא-איכפת -להם .

יש כ-25 מקומות חנייה בחניון ויש מצוקת חנייה אדירה בשכונה, החניון בתפוסה מלאה כמעט תמיד, כך שיוצא ש-4 רכבים נטושים זה הרבה.

2016 BMW M235i.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מכיר ישות משפטית של "שכונה". אם אין הצמדה של חלקות ספציפיות לדירות ספציפיות יש שתי אפשרויות: או שמדובר בשטח פרטי ששייך לבית משותף (זה יכול להיות גם יותר מבניין אחד), ואז הבעלות היא אכן פרטית וועד הבית (רשמית זו "נציגות הבית המשותף") אחראית לו. אפשרות שניה היא שאכן מדובר בשטח ציבורי השייך לעיריה, ואז אחריותה לפנות  את הגרוטאות.

במאמר מוסגר - הגרוטאות האלה הן סיכון בטיחותי, ואם מדובר בטח פרטי ותתרחש איזו תאונה בגלן כל הדיירים השותפים לבעלות על השטח חשופים לתביעה, שיכולה להיות שמנה מאד. לכן יש לדיירים (ולועד המייצג אותם) אינטרס מובהק לסלק אותן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ילד שיכנס וייכלא בגרוטאה.

מישהו שישחק וייפצע ממתכת חדה.

ילד שיטפס על הרכב וייפול.

היו דברים מעולם

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 דקות, sperial כתב:

ילד שיכנס וייכלא בגרוטאה.

מישהו שישחק וייפצע ממתכת חדה.

ילד שיטפס על הרכב וייפול.

היו דברים מעולם

ברוב המוחלט של המקרים המכוניות האלו הן מכוניות שלמות לגמרי רק מאובקות ולפעמים ללא אוויר בגלגלים, רמת הסיכון שלהן היא בדיוק כמו של כל רכב אחר שעומד ליד. 

רכב שמגיע למצב מפורק באמת שוב, ברוב המקרים שאני מכיר כן מתחיל להציק לציבור וכן עושים מאמץ לפנות אותו. 

כל עוד הוא רק עומד מאובק, זה לא מפריע לרוב האנשים. 

פורסם (נערך)

ראשית, הדברים האלה עומדים לעתים תקופות ממושכות, מחלידים, מתפרקים, זכוכיות נשברות וכו'. במקום הקודם בו גרתי היה רכב שעמד קרוב לשנתיים, תפס שני מקומות חניה (ליד הרחוב), ופשוט הלך והתפרק עד שסולק. אם הרכב אינו נעול (או שהמנעול פגום) הסכנה עוד הרבה יותר גדולה, כי ילדים עלולים להלכד ברכב בלי יכולת לצאת ממנו.

שנית - מבחינת אחריות, הרכב שלך מבוטח. הרכבים האלה לא, ואז אם יש פציעה בעלי השטח בהחלט עלולים להתבע על ההזנחה. אפילו אם בסופו של דבר יזכו במשפט - וזה ממש לא מובטח - עלות ההגנה המשפטית לא קטנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 8 דקות, sperial כתב:

מתפרקים, זכוכיות נשברות וכו'.

רכב שעומד בחניה גם 10 שנים, שום זכוכית לא תשבר ושם דבר לא יתפרק ממנו מעצמו. 

פשוט המכוניות האלו הם מטרה נוחה לוונדליזם, שוברים ומפרקים אותן בכוונה בידיעה שהרכב נטוש ולא יהיה עונש על מעשה וונדליזם כי אף אחד לא יתלונן אבל זה כבר בעיה אחרת. 

לגבי הביטוח לרוב אין אבל לחלקם יש, הרכב שלי שהזכרתי מקודם שסבל  ממעשה וונדליזם כזה רק בגלל שהוא ישן וקצת מאובק, כן מבוטח בביטוח חובה. 

פורסם (נערך)

אוקיי, אז לאחר דין ודברים עם נציג וועד הבית זו התשובה שהוא נתן:

ציטוט

זה שטח ציבורי פרטי, הוועד לא רשום בנסח טאבו, אין לי מסמך להציג לשוטר. זה לא חניה פרטית שמוצמדת בטאבו שנניתן להציג נסח ותשריט.

ולפני שאתם שואלים - "מה זה שטח ציבורי פרטי"? אז תגובה אחרת שלו מלפני שנה על פוסט דומה:

ציטוט

תראה, יש לנו נקודות מפגש עם העיריה על שטחים שלכאורה מוגדרים "פרטיים" בשעה שבפועל הם די ציבוריים. יש כל מיני שטחים כאלה - של תאורה, של ריצוף (השדרה למשל), של הדקלים, של הגינון וכו'. אלה שטחים שאני כיו"ר ועד אומר לעיריה - תטפלי זה ציבורי, העיריה מבחינתה אומרת זה פרטי של כלל קבוצת הדיירים - תטפלו אתם. בפועל - מה שקורה שלרוב העיריה דווקא מאוד משתפת פעולה. במקרה של החניון ספציפית - העיריה והמשטרה בפינג פונג. למיטב ידיעתי לא ידועה זהות בעלי הנגרר ו/או המכוניות הנטושות. לפנות למשטרה למיטב ידיעתי - אין ממש טעם (מוזמנים לנסות). אם תהיה ידועה זהותם - אשמח לדעת ולטפל 

כמו כן, היום גיליתי שלאחד מהרכבים המדוברים החלון המשולש האחור שבור - לא יודע אם עוזר לי לקדם את הקייס לאנשהו.

278929365_10158548839007056_1852957994539479313_n.jpg?stp=dst-jpg_p843x403&_nc_cat=103&ccb=1-5&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=d6IrtFrAEEgAX9YCAFr&_nc_ht=scontent.ftlv6-1.fna&oh=00_AT8wED7UCUodvRzuKQDdGhJMxNIsoaf1-1NlzPecREiKDQ&oe=6275CF04

•  
עריכה אחרונה על ידי Fraysa

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 7 שעות, m3x7r3m3 כתב:

אחרי זה צריך גם לתחזק את הסיפור - כלומר לכל הפחות שלט "חניה פרטית לדיירי X".

זה כבר היה צריך להיות אתמול 

לפני 6 שעות, Fraysa כתב:

נראה שאני האחד היחיד שמנסה לפעול לטובת מיגור התופעה - אך להרבה אנשים גם מפריע הדבר כי הוא עלה בקבוצת הפייסבוק השכונתית לא פעם.

תתחיל עם הקמת קבוצת וואצפ, במידה ומדובר בכמה בניינים שהחניון משותף להם. ככה שתוכלו לתאם פעולות

לפני שעתיים, Fraysa כתב:

כמו כן, היום גיליתי שלאחד מהרכבים המדוברים החלון המשולש האחור שבור - לא יודע אם עוזר לי לקדם את הקייס לאנשהו.

עוזר לך להזיז את הרכב לרחוב. אין מנוס לקחת כמה אנשים, אפילו בתשלום ולפנות את המפגע הזה לרחוב. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

עדכון:

אחד השכנים הגיב על הפוסט שלי וכתב:

״אחד הרכבים שם שלי, הוא לא נטוש פשוט הרבה זמן לא בשימוש.
כל עוד יש בחניון הזה נגררים חונים אני לא רואה בעיה בזה, במיוחד ע"י אני גר בשכונה וזה חניון לשכונה.״

״לא הכרזתי על שום דבר כחנייה שלי פרטית.
אני לא יודע על איזה חלון שבור אתה מדבר אבל אני מסביר שהרכב בתהליכי פינוי.
ברגע שיגיע התור למשרד רישוי והוא יורד מהכביש אדאג לפנות אותו משם.
עד אז הוא חונה כמו כל רכב של כל דייר פה בשכונה.
אם זה עוזר אתה יכול לדמיין שאני חוזר מאוד מוקדם ומחנה שם.״

לצערי לא ידוע לי באיזה רכב שלו מדובר מתוך ה-5.

2016 BMW M235i.

פורסם

מצד שני, אם אין לו ביטוח חובה על הרכב - הרי שהוא מסכן את הועד והדיירים בתביעה במידה ויקרה משהו.

הועד צריך להבין שאם מדובר ברכבים שאין להם ביטוח חובה, הרי שהחבות במקרה של פציעה בעקבות כל דבר עם אחד הרכבים הללו היא על הועד (בתקווה שהם השכילו לבטח את החניון גם בצד ג'...).

פורסם

אצלינו תופעה דומה, העירייה (עיריית ירושלים) נותנת דוחות ומחייבת פינוי.
מעניין אם זה תלוי פקח. או שהעירייה במקרה שלנו לא מודעת שמדובר בחניון פרטי (אין מחסום או משהו).

• תוכן חדש...