Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 12 דקות, el-chanan כתב:

השקעתי סכום משמעותי כדי לקנות כיסא עם איזו פיקס, ועכשיו מתברר לי שאולי במקום להקל עליי זה רק מסרבל אותי.

הרעיון שמאחורי האיזופיקס הוא לא לעשות חיבור טוב או קל יותר, אלא למזער מקרים של עיגון לא טוב של כסא בטיחות לרכב.

• אהבתי 1

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 17 דקות, el-chanan כתב:

אין שום חיבור אחר מלמעלה, ואם לא צריך, אז הרצועה הזו סתם מסרבלת ומפריעה להוצאת והכנסת התינוק בצורה משמעותית מאד. השקעתי סכום משמעותי כדי לקנות כיסא עם איזו פיקס, ועכשיו מתברר לי שאולי במקום להקל עליי זה רק מסרבל אותי.

עשה טובה לעצמך ולילדיך וקרא את חוברת ההוראות ממש-ממש טוב, עד הסוף. זה קריטי. אני בטוח שהכל מוסבר שם.

במצב נגד כיוון הנסיעה שאליו אני מניח אתה מתייחס, בכל מושב שאי פעם נתקלתי בו, לא מחברים את הרצועה העליונה וגם אין לאן לחבר. היא מיועדת למצב עם כיוון הנסיעה, בו אתה מעגן את הרצועה השלישית מאחורי המושב בטבעת המיועדת לכך.

לא מחברים חגורה בנוסף לאיזופיקס אלא אם יש הנחיה מפורשת כזו בהוראות (אישית לא מכיר שום דגם כזה).

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 1 דקה, קורן בן אשר כתב:

עשה טובה לעצמך ולילדיך וקרא את חוברת ההוראות ממש-ממש טוב, עד הסוף. זה קריטי. אני בטוח שהכל מוסבר שם.

במצב נגד כיוון הנסיעה שאליו אני מניח אתה מתייחס, בכל מושב שאי פעם נתקלתי בו, לא מחברים את הרצועה העליונה וגם אין לאן לחבר. היא מיועדת למצב עם כיוון הנסיעה, בו אתה מעגן את הרצועה השלישית מאחורי המושב בטבעת המיועדת לכך.

קראתי את חוברת ההוראות טוב טוב. היא לא לידי כרגע, אשתדל להעלות צילום בהמשך, אבל היא טוענת חד משמעית שהרצועה מיועדת לשימוש גם במצב נגד כיוון הנסיעה, עם איורים שאינם משתמעים לשני פנים.

כיוון שבטיחותית אני משוכנע שזה מיותר (הכיסא, כאמור, יציב כסלע), ופרקטית זה מציק מאד, לכן אני מנסה להבין מה החוק אומר בענין כי זה הדבר האחרון שלא ברור לי עדיין.

לפני 3 דקות, אורי מ. כתב:

הרעיון שמאחורי האיזופיקס הוא לא לעשות חיבור טוב או קל יותר, אלא למזער מקרים של עיגון לא טוב של כסא בטיחות לרכב.

תקרא את עצמך. אז הוא כן מיועד לעשות חיבור קל יותר, כדי למזער עיגונים לא טובים (אם זה קל אנשים לא יטעו. כרגע אצלי זה כמעט מסובך יותר מחגורות וזהו). זה בדיוק זה, ואני חיפשתי חיבור קל עקב פירוק וחיבור תדירים של הכיסא.

לפני 6 דקות, Uri-G כתב:

הרצועה משמשת כאשר מתקינים את הכסא עם הפנים לכיוון הנסיעה. היא מתחברת לוו בחלק האחורי של מושב הרכב שניתן להגיע אליו מהתא מטען.

כאמור, חוברת ההוראות טוענת אחרת.

אם לא מוצא חן בעיניך איך שאני נוהג אז רד מהמדרכה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז אם אין לך לאיפה לחבר את הרצועה העליונה, איך בדיוק תחבר אותה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הנה ההוראות לחיבור נגד הכיוון עם איזופיקס, מפי הסוס. אני לא רואה פה רצועה שלישית. חוץ מזה, איך תחבר? הרצועה תרוץ באלכסון מעל הראש של הילד ועלולה לערוף את ראשו בזמן תאונה.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם

זה לא הכיסא של פות"ש..

@el-chananמה הדגם של הכיסא? ואם יש לינק לחוברת הוראות בכלל טוב. אולי זה רק עניין של הבנת הנקרא כי משהו לא נשמע סביר בתאור שלך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)
לפני כשעה, misterb כתב:

זה לא הכיסא של פות"ש..

@el-chananמה הדגם של הכיסא? ואם יש לינק לחוברת הוראות בכלל טוב. אולי זה רק עניין של הבנת הנקרא כי משהו לא נשמע סביר בתאור שלך.

כסא בטיחות מסתובב 0-36 ק"ג LYB836 אפור/שחור איזופיקס Circle - - כסאות בטיחות (baby-star.co.il)

אנסה להעלות לפה צילום של החוברת (לא מצאתי בגוגל PDFׂ), אבל הבנתי את הנקרא. אני שואל מה החוק.

לפני שעתיים, SlowRide כתב:

אז אם אין לך לאיפה לחבר את הרצועה העליונה, איך בדיוק תחבר אותה?

יש בגב המושב טבעת ייעודית (פיג'ו 3008). אני שואל אם צריך.

עריכה אחרונה על ידי el-chanan
תיקון לינק

פורסם

אכן לא מצאתי גם שום דבר בגוגל, זה כנראה מותג מדבקה מקומי (לא אומר שלא טוב בהכרח, אבל הייתי מעדיף לקנות כיסא שיש לו ציון בטיחות ומבחנים בחו"ל, מחברה ידועה עולמית).

אם זה המצב כנראה שהחוברת היא גם איזה 'ייצור מקומי' ולכן עלולה להכיל טעויות, כשאין את המקור כרפרנס זה בעייתי.

בכל מקרה - אין חוק כזה ואין גם הגיון לעגן רצועה אחורית כשהכיסא מותקן נגד כיוון הנסיעה. כל המטרה של העיגון העליון זה למנוע את התנועה של החלק העליון כשהוא עם כיוון הנסיעה.

כשהוא נגד הכיוון אין בעיה כזאת, וגם עצם התקנת הרצועה מעל הראש שלו מסוכנת.

לא תמצא כזאת הוראה בשום כיסא של חברה ידועה מחו"ל.

• אהבתי 2

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני 47 דקות, misterb כתב:

אכן לא מצאתי גם שום דבר בגוגל, זה כנראה מותג מדבקה מקומי (לא אומר שלא טוב בהכרח, אבל הייתי מעדיף לקנות כיסא שיש לו ציון בטיחות ומבחנים בחו"ל, מחברה ידועה עולמית).

אם זה המצב כנראה שהחוברת היא גם איזה 'ייצור מקומי' ולכן עלולה להכיל טעויות, כשאין את המקור כרפרנס זה בעייתי.

בכל מקרה - אין חוק כזה ואין גם הגיון לעגן רצועה אחורית כשהכיסא מותקן נגד כיוון הנסיעה. כל המטרה של העיגון העליון זה למנוע את התנועה של החלק העליון כשהוא עם כיוון הנסיעה.

כשהוא נגד הכיוון אין בעיה כזאת, וגם עצם התקנת הרצועה מעל הראש שלו מסוכנת.

לא תמצא כזאת הוראה בשום כיסא של חברה ידועה מחו"ל.

תודה רבה. אני חושב שיש לי תשובה.

פורסם (נערך)

אני רק הערה:

כסא רכב קונים במקום שיש מתקין שמתקין לך ברכב את הכסא ומסביר לך כיצד משתמשים בו בגילאים שונים.

ברבות מהחנויות (בעיקר ברשתות) אין שירות כזה. בחנויות הפרטיות יותר.

גילוי נאות וכו'.....

עריכה אחרונה על ידי tinoki

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

הרצועה העליונה חובה לחיבור כשכסא הבטיחות עם הפנים קדימה ויש חיבור כזה בכל רכב לפעמים מאחורי המושב, לפעמים ליד משענת הראש ונתקלתי גם בקצה הרחוק ליד דלת הבגאז באיזו יונדאי. 

כשהפנים אחורה החיבור הזה אופציונאלי ויש רכבים שיש עיגונים באיזור מסילות הכסא של המושבים הקדמיים.

יש כאן הסברים (סתם מחיפוש בגוגל) - https://www.wvdot.com/car-seat-tether-rear-facing/

• אהבתי 1
פורסם

לי היה כיסא ברייטקס בולווארד. 

כשהכיסא היה מורכב נגד כיוון הנסיעה, היה צריך להעביר רצועה קצרה שהגיעה עם הכיסא סביב תושבת המושב הקדמי של הרכב, ובקצה שלה יש לולאה, ואל הלולאה לחבר את הרצועה שבגב המושב, וכך לקבע את הכיסא גם מקדימה.

נשמע קצת  מסובך. אחפש בהמשך תמונה שממחישה.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, misterb כתב:

שתף את כל הכיתה :)

התכוונתי למה שאתה כתבת :-)

לפני 4 שעות, tinoki כתב:

אני רק הערה:

כסא רכב קונים במקום שיש מתקין שמתקין לך ברכב את הכסא ומסביר לך כיצד משתמשים בו בגילאים שונים.

ברבות מהחנויות (בעיקר ברשתות) אין שירות כזה. בחנויות הפרטיות יותר.

גילוי נאות וכו'.....

זאת חנות שהיא בסדר גמור. היה שירות כזה; לא הייתי צריך אותו. אבהיר שוב: אני לא מסתבך *כיצד* להתקין את הכיסא, אלא האם צריך לעשות משהו מסוים.

לפני שעתיים, galbh כתב:

הרצועה העליונה חובה לחיבור כשכסא הבטיחות עם הפנים קדימה ויש חיבור כזה בכל רכב לפעמים מאחורי המושב, לפעמים ליד משענת הראש ונתקלתי גם בקצה הרחוק ליד דלת הבגאז באיזו יונדאי. 

כשהפנים אחורה החיבור הזה אופציונאלי ויש רכבים שיש עיגונים באיזור מסילות הכסא של המושבים הקדמיים.

יש כאן הסברים (סתם מחיפוש בגוגל) - https://www.wvdot.com/car-seat-tether-rear-facing/

אני באמת צריך להתאמץ ולהעלות צילום של ההוראות כי אנשים ממשיכים לא להאמין לי... החוברת היא חד משמעית: במצב *נגד* כיוון הנסיעה, למתוח את הרצועה *מעל* כיסא התינוק ולעגן אותה בגב מושב הרכב *האחורי*. לא הקדמי, ולא במסילות של הקדמי.

מקווה להעלות מחר.

עריכה אחרונה על ידי el-chanan

• תוכן חדש...