Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיצד מקבלות הדירות במגדלים הנבנים על כל צעד ושעל, את אספקת המים שלהן?
האם יש לכל מגדל שכזה - מגדל מים אינטגרלי משלו, או שמשאבות (דחסני מים) מספקות לפי חיישני צריכה?
אני מדבר על צריכת מים רגילה, לא למטרות כיבוי אש וכו'.

פורסם

בבניין שבו גרתי היו 4 משאבות ( שתיים בקומה התחתונה ושתיים על הגג), וכן מאגר מעל הקומה העליונה. אבל מדובר הנדסה של לפני 28-30 שנה, והדרישות השתנו מאז מספר פעמים, עד כמה שאני יודע בניינים שנבנו בסמוך אחרי כן נדרשו למשאבות בלבד. גם זה היה לפני הרבה שנים ואיני יודע מה הדרישות העכשוויות.. באותו בניין 6-8 הקומות התחתונות סופקו מהלחץ.העירוני ורק העליונות נזקקו למשאבות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בבנין שבו אני גם בן 17 קומות משנת 95 יש בריכות מים למעלה וכל שנה בערך יש הודעה ששוטפים אותה ולא יהיה מים למס' שעות, למטה יש משאבות מים גם ושומעים אותם היטב מאחורי הבניין.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

במערכות שאני מכיר לא מוותרים על מיכלי מים אלא אם יש גנרטור חרום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הופתעתי לגלות שבבניין שלי (בן 9) אין שום מאגר למעלה. יש שלוש משאבות ומאגר בקומה מינוס 1. יש גם גנרטור חירום, אך לא יודע אם הוא מפעיל את המשאבות (מעליות ותאורה, כן). הבניין לא כזה גבוה, אז הקומות העליונות מקבלות מים גם בלי המשאבות, פשוט בלחץ עלוב.

למה זה הפתיע אותי? כי בלי מאגר למעלה, אחת המשאבות נדלקת ונכבית כל פעם שמישהו בבניין פותח ברז ליותר משניה (מיכל ההתפשטות לא מסוגל להשלים נפחים משמעותיים). מאוד לא בריא למשאבות. המקוריות שרדו כ-8 שנים. מעניין כמה ישרדו הסיניות שהחליפו אותן.

פורסם

למשאבה אין בעיה להתחיל ולעצור. זה לא מנוע בנזין שיש בלאי יותר גבוה בהנעה.

פורסם (נערך)

זה לא נכון. במשאבות הסכנה העיקרית היא לאטם המכאני.

היבואן המליץ לי שלא יופעלו יותר משלוש פעמים בשעה 😅

גם עובדה ששלושת המקוריות כבר התפגרו. לא יודע מה היה הכשל בשתי הראשונות, אך בשלישית אשכרה נגזר הציר באזור האטם.

דרך אגב, במשאבות תעשייתיות גדולות (מאות ק"וו הספק) גם למנועים יש מגבלה של מספר הפעלות בשעה / מרווח בין הפעלות.

עריכה אחרונה על ידי A_lex
פורסם

בקיצור, ממה שהבנתי זה שכניראה המאגר הוא למטרות חירום והאספקה הרגילה היא ע"י משאבות.
והמשאבות הללו הן לא הסידור הכי טוב, אם הן תלויות בצוות האחזקה של הבנין...

הבנתי נכון?

פורסם
לפני 32 דקות, A_lex כתב:

זה לא נכון. במשאבות הסכנה העיקרית היא לאטם המכאני.

היבואן המליץ לי שלא יופעלו יותר משלוש פעמים בשעה 😅

גם עובדה ששלושת המקוריות כבר התפגרו. לא יודע מה היה הכשל בשתי הראשונות, אך בשלישית אשכרה נגזר הציר באזור האטם.

דרך אגב, במשאבות תעשייתיות גדולות (מאות ק"וו הספק) גם למנועים יש מגבלה של מספר הפעלות בשעה / מרווח בין הפעלות.

אטם מכאני איכותי יחיה גם 20 שנה עם 30 התנעות בשעה.

בגדולות הבעיה זה לא רק מספר התנעות אלא מחזור פעולות. הסיבה היא סילוק החום.

גילוי נאות: עוסק בתחום המים ב 30 שנה האחרונות.

פורסם (נערך)

גר במגדל בעל 48 קומות בן שנתיים, יש מאגר עליון ויצא לי לצלם את המשאבות שדוחפות את המים אליו:

image.jpg.9cc189159e08e1233a92aafb39412580.jpg

עריכה אחרונה על ידי adi89
פורסם

תיארתי לעצמי שאם זה קיים, כנראה שזה תל אביב.

בהתחלה בכלל חשבתי שאתה גר בחו"ל 

אבל מהסתכלות בתמונה ראיתי שכתוב בעברית.

תודה!

.

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, ירחמיאל כתב:

בקיצור, ממה שהבנתי זה שכניראה המאגר הוא למטרות חירום והאספקה הרגילה היא ע"י משאבות.
והמשאבות הללו הן לא הסידור הכי טוב, אם הן תלויות בצוות האחזקה של הבנין...

הבנתי נכון?

המשאבות הן סה"כ מאוד אמינות ואם הבקרה עליהן טובה לא אמורות להיות בעיות. בבניין של ההורים שלי המשאבות לא נדלקות כל פעם שמשתמשים בברז, אם הלחץ יורד כך שצריך את המשאבות ואחת נדלקת, היא נשארת דולקת לזמן מה, והבקר גם יודע להחליף ביניהן כך שהבלאי נשאר יחסית נמוך. הבניין בן 20 ורק עכשיו היה צורך להחליף את אחת המשאבות.

דווקא עם הבקר היו בעיות וחברות בתחום לא כל כך מעוניינות לתקן את הבקר אלא להחליף לחדש בעלות גבוהה, אבל בסוף כל פעם מצאו איזשהו פתרון.\

אצל ההורים שלי יש גם משאבה שלישית שאחראית לתת לחץ לצנרת הכיבוי, היא נמצאת על הגג ליד הבריכה.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel
  • אהבתי 1

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...