Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 31.3.2022 בשעה 13:53, WE988244 כתב:

רצת רחוק  מאוד,

לא מרגישים את הרגלים של העכביש, וזה לא סובארו של שנות ה80, 

אולי הוא לא האוטו הכי מאובזר בקטגוריה,

אבל זה טיוטה,

וטיוטה כמו טיוטה יהיה להם ביקוש בכל מצב,

אבל היא לא נוראית,

היא די נוראית ביחס לרוב הסופר מיני מאותה תקופה.

נהגתי עליה ב-2019 ולא הבנתי מה הקשר בינה לבין C3 או איביזה שנהגתי עליהן באותה שנה. היאריס כאילו מתקופה אחרת לגמרי.

בקליאו שהייתה לי ב-2012 היה אבזור שלא היה קיים ביאריס הזו (כמו בקרת שיוט למשל).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, edward כתב:

אם אכילת שמן זו הבעיה היחידה לא ברור למה צריך להחליף מנוע בעלויות כאלה ועוד למנוע לא חדש.

לצערי יש לי נסיון עם 308 עם בעיית שריפת שמן וזו צרה שקשה להיפטר ממנה.

גם במוסכים המורשים והמומחים, רובם אומרים לחיות עם זה ולא רוצים להתעסק עם זה.

זה לא כיף לשלם מאות שקלים על שמן חדש כל פעם או לקבל התרעות אזהרה מהרכב על מפלס השמן.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם (נערך)

אני לא מבין משהו..

לפני חצי שנה פרסמתי שאני מעוניין לקנות רכב עד 45 אש"ח

אני חושב שכמעט כל מי שהגיב לי בשרשור המליץ לי על פיג'ו 208 אקטיב שנת 2016/17 (אחרי שוידאתי עם בעל הרכב לגבי הרצועת תזמון. קראו לו למוסך ולא החליפו לו את הרצועה בריקול כי אמרו שלא צריך)

עכשיו זה ניראה שאחרי חצי שנה, יש יותר אזהרות בנוגע לרכב הזה מאשר המלצות

עריכה אחרונה על ידי Saphisto
פורסם

אתה נמצא בקבוצת סיכון כי לפי מה שאני  מבין אתה נוסע עם הדןר הראשון עוד, שיכול להתפורר ולגרום לנזק.

כבר היה בפורום מקרה שביבואן אמרו שאין צורך להלחליף ובגבע או אורן הראו שהיא כן מתפוררת.

פשוט עכשיו אני חושב שההמלצה של אורן נשמעת הגיונית יותר, החלפה כול 4 שנחם או 60 אלף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, Saphisto כתב:

אני לא מבין משהו..

לפני חצי שנה פרסמתי שאני מעוניין לקנות רכב עד 45 אש"ח

אני חושב שכמעט כל מי שהגיב לי בשרשור המליץ לי על פיג'ו 208 אקטיב שנת 2016/17 (אחרי שוידאתי עם בעל הרכב לגבי הרצועת תזמון. קראו לו למוסך ולא החליפו לו את הרצועה בריקול כי אמרו שלא צריך)

עכשיו זה ניראה שאחרי חצי שנה, יש יותר אזהרות בנוגע לרכב הזה מאשר המלצות

לא חושב שהיה איזה תקופת זמן כלשהי שבה ההמלצות היו רבות יותר מהאזהרות לרכב הזה.

אני גם אכלתי חרא עם הדרעק הזה (אמנם לא בדיוק כזה אבל מאותה ״משפחה״) ונשבעתי בחייים לא להתקרב לקונצרן הזה.

פורסם
לפני כשעה, edward כתב:

הייתי בודק קודם כל במוסך אם יש תקלה ברורה. אם לא מוצאים כלום הכי כלכלי להמשיך לנסוע ולמלא שמן. צריכה של ליטר ל1500 קמ זה משהו שיכול תיאורטית לקרות במנוע טורבו גם בלי תקלות מיוחדות. 

למשל בוואג הם כותבים שצריכה של עד ליטר ל1000 קמ זה "בטווח הנורמה".

זה לא מנוע טורבו.

מה שבמוסך עשו זה אימוץ ארוך של המנוע בניוטרל, בשלב מסוים יצא קצת עשן מהאגזוז, והם אמרו שזה מספיק כדי לדעת שיש בעיה במנוע, ואם רוצים לפתור מהיסוד, צריך להחליף מנוע (או אוברול, עליו פחות המליצו מהסכנה שלא יצליח). שמו לי איזה חומר שנקרא "דבש" (בתוך תא השמן) ואמרו שזה אמור לסתום דליפות, וייתכן שישפר את צריכת השמן...

פורסם
לפני 22 שעות, roy007 כתב:

לא בטוח שיש סטטיסטיקה כזו, אך אם יעשו אחת כזו  לפיג׳ו 208  מול מאזדה למשל, אני די בטוח מה יראו בסטטיסטיקה הזו…  

ברור שאתה בטוח, הרי המוצא שאתה מציע לכל מי שיש לו כזה אוטו הוא להעיף אותו לכל הרוחות. ואגב, פירסום הצעות מהסוג הזה שאינן מבוססות על מידע מסודר ומקיף הוא בגדר השמצה. בינתיים היצרן הזה שאינו בדיוק יצרן נישה קטנטן, ממשיך לצייד את מרבית הדגמים שהוא מוכר, לרבות החדשים, במנוע הזה. מכאן עולות שתי מסקנות אפשריות, האחת שהקטסטרופה שאתה מתאר היא קצת מוגזמת, השניה שהוא פשוט סיגל הלך רוח אובדני, אף יצרן נורמלי לא יתעלם מהעובדה שמנוע מרכזי בליין שלו מתפגר בטרם עת כענין שבשיגרה. 

פורסם (נערך)

זה לא מוצא זה פתרון ואני עומד מאחורי המילים שלי.

מה בדיוק לא מבוסס? יש מאות הודעות מבוססות על אנשים שסובלים או סבלו מכך כולל אני בעבר.

אני בכלל לא חושב שמה שאני מתאר זה מוגזם.

אני סבור שיש עוד עשרות מקרים כאלו שאנחנו בכלל לא  מודעים אליהם.

כמו הפרינס בעבר וכיום הפיורטק, לדעתי אלו מנועים שאסור היה להם לצאת לאור.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 3.4.2022 בשעה 09:27, itamarg כתב:

בבקשה תראה לי את הסטטיסטיקה הזו. אבל שיהיה מתוך המחשבים של היצרנים, שיראו לנו איפה ומתי התקלקל כל דבר. ולא שמועותצ של מר ישראלי.

מצורף קישור למבדק אמינות מאוגוסט 2020.

פירוט שקלול הציונים מוצג בקישור.

פיג'ו נמצאת באמצע (64% שזה לא נורא), הכי מובילים בציונים גבוהים: טויוטה (80%) והונדה (87%).

https://www.carwow.co.uk/blog/most-and-least-reliable-car-brands-revealed#gref

למרות תוצאות אלו לגבי רכב צרפתי, מנסיוני האישי שלי ומנסיון חברים, זה 40 שנה, אין לנו נסיון טוב עם הרכבים הצרפתים.

יתכן שהרכבים הצרפתים נוחים יותר, אבל העדפתי פחות נוחות ויותר חסכון כלכלי.

בנוסף, מציע גם להתייחס לתגובות הגולשים ולא לכנות אותם "עדר", כי הם שלמעשה מדווחים את האמת מהשטח.

ושוב, רכישת רכב זה ניהול סיכונים, עם כל המשתמע.

image.thumb.png.4b678001a6d3b810dd500edd6814cf72.png

פורסם

אין לי ענין להגן על היצרן או היבואן, כן יש לי ענין באינפורמציה מבוססת. יכול להיות שיש מאות הודעות, לא ספרתי, מניח שאתה כן, נדמה לי שחלקן הלא קטן הוא של חברים כמותך שחוזרים בכל פעם על אותה המנטרה ויוצרים את הרושם כאילו לא מדובר בחזרה סיזיפית של אנשים בודדים, אלא בשטף בלתי פוסק של המוני "נפגעי חגורה". לא מדובר במספרים בדוקים, מדובר לכל היותר בהתרשמות, לך זה מספיק בכדי להפוך את הדברים לעובדה, לי לא. 

פורסם (נערך)

אבל כן יש לך עניין לחלוק על אנשים בטענת מידע לא מבוסס, טענה שאינה נכונה במקרה המדובר.

הדברים מבוססים! קרו במציאות! ומתועדים אצלי ואצל עוד הרבה אנשים בעלי נסיון (רע) עם רכבי הקונצרן.

אני כותב שיש לי נסיון אישי ואתה כותב שמדובר בהתרשמות.. זה חטא לאמת מה שאתה עושה כאן וזה הרבה יותר גרוע מאישום על פרסום מידע שאינו מבוסס.

בחוגים מסויימים יש שיקראו לזה הוצאת דיבה.

בוא מחר אני ואתה נתקשר למוסך גבע שיוציא לך את הפלא של ה308 שהיתה לי..

לא תצליח לשכנע לא אותי ולא את אלפי האנשים שנדפקו מהרכבים האלה שזו נבלה סרוחה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, ddaniel123 כתב:

זה לא מנוע טורבו.

מה שבמוסך עשו זה אימוץ ארוך של המנוע בניוטרל, בשלב מסוים יצא קצת עשן מהאגזוז, והם אמרו שזה מספיק כדי לדעת שיש בעיה במנוע, ואם רוצים לפתור מהיסוד, צריך להחליף מנוע (או אוברול, עליו פחות המליצו מהסכנה שלא יצליח). שמו לי איזה חומר שנקרא "דבש" (בתוך תא השמן) ואמרו שזה אמור לסתום דליפות, וייתכן שישפר את צריכת השמן...

הבנתי, אם כך יש במנוע כנראה שחיקה מוגזמת. כל כמה קמ הוחלף שמן ברכב?

לגבי המוסך שלך, לשים שמן דבש זה פיתרון של חאפרים. אני מעריך שמוסך מתמחה כמו גבע יציע לך פתרון יותר מקצועי לבעיה.

האתר שלי: long.co.il

פורסם
לפני 11 דקות, edward כתב:

הבנתי, אם כך יש במנוע כנראה שחיקה מוגזמת. כל כמה קמ הוחלף שמן ברכב?

אצלי זה קרה בגלל גומיות שסתומים יבשות.

פורסם
לפני 1 דקה, roy007 כתב:

אצלי זה קרה בגלל גומיות שסתומים יבשות.

גם אצלי אגב. יכול להיות שזו הבעיה ולכן אמרתי שכדאי ללכת למוסך מתמחה שיבדקו במקום להרוס עוד יותר עם שמן לא מתאים.

האתר שלי: long.co.il

• תוכן חדש...