Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיפושיי אחרי רכב (פיג'ו 208 / סיטרואן C3) מצאתי פיג'ו 208 ונאמר לי שבטיפול האחרון החליפו לא רצועת טיימינג אבל נגרם נזק ולכן החליפו לו מנוע במסגרת האחריות יצרן במוסך המרכזי של פיגו' בראשלצ (זה מתבצע בימים אלו). אני כמובן אבקש את כל היסטוריית הטיפולים של הרכב כולל פירוט של סיבת החלפת המנוע, קבלות ובדיקת אחריות למנוע החדש ורציתי לשאול אתכם אם ידוע לכם על השלכות שיש להחלפת מנוע על הרכב? האם זה יתרון או חיסרון לדעתכם לקבל רכב יד 2 עם מנוע חדש? יש דברים ספציפיים נוספים שאתם מציעים לי לבדוק ברכישת רכב בסיטואציה הזו? וכמה לדעתכם ירידת מחיר בגין זה? 

הנתונים הידועים לי על הרכב אם זה רלוונטי:
עליה לכביש 11/2017

יד 2 - ראשונה מליסינג נהג יחיד, שניה פרטית- שנה אחת אצל המוכר (טוען שמחליף כי עובר לרכב חשמלי)

מטופל במוסך המרכזי של פיג'ו בראשלצ

עשה 54,000 ק"מ

תודות

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הסיבה שהחליפו מנוע זו אותה סיבה שכתבו לך בשרשור שפתחת על הקליאו. 

לא מתקרבים לתוצרת הזו  בפרט בשנים 2015 עד 2017. המנועים האלה עם כשל בתכנון . אם את רוצה לישון בשקט חפשי רכב אחר אמין יותר בלי רצועת תזמון מתפוררת. לא סתם הוא נמכר אחרי החלפת מנוע. היית מצפה שבעל הרכב יהנה ממנו אחרי שהוחלף מנוע. אבל הוא אכל כל כך הרבה חרא שכל מה שהוא רוצה זה להעביר את הנבלה לפראייר אחר . בפרט שזה רכב שכנראה עבר התעללות בליסינג.

אין ערובה שההחלפה מוצלחת ויכול להיות שעוד שנה שנתיים תהיה בעיה אחרת . ככה אני רואה את זה . 

עריכה אחרונה על ידי nepet
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

לא ממליץ אבל לפי השרשור הצרפתי שפתחת בפורום הייעוץ אז ברור לי כבר שאת נעולה על הרכבים האלה. 

אגב אל תקני כל סיפור שמוכרים לך במיוחד בשוק הרכבים המשומשים שם לוקחים פי כמה כל דבר בערבון מוגבל.

בנאדם שקנה פיג'ו יוצאת ליסינג ומעיף אותה אחרי שנה "במקרה" אחרי שהחליפו לה מנוע הוא ככל הנראה לא עושה זאת כי פתאום התפנה לו תקציב לרכב חשמלי יקר פי כמה אלא כי הוא מחפש להעיף את הדבר הזה בגלל שהוא חושש ממה שיבוא הלאה (במיוחד כשהאחריות כבר לא תציל לו את התחת) וכנראה שבצדק. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

יכול להיות שהוא חושש מהאמינות לאחר החלפת מנוע, וזה מובן.

מצד שני, אם הוחלף מנוע חדש לגמרי, זה יכול להיות יתרון, הוא כבר מגיע עם רצועה מעודכנת, את יכולה להחליף רצועה כמו שמומלץ 4 שנים או 60 אלף (לפי מוסך מתמחה,וזאת המלצה שגם אני אבצע) ולהשתמש בשמן בתקן יעודי.

החלפת מנוע נשמעת רע, לכן תנסי להוריד על זה במחיר.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם אכן הוחלף מנוע חדש, אם שאר מכלולי הרכב תקינים ומעתה והלאה יעבור הרכב טיפולים במוסך מתמחה ואמין (כנראה מה שלא נעשה בזמן הליסינג) ואם המחיר נוח, אין לכאורה סיבה אמיתית שלא לרכוש בגלל החלפת המנוע.

מנוע חדש משמעו שנים של שקט נפשי עם כל ענייני "הרצועות ותרחישי האימה", המנוע עצמו מעבר לסיפור הרצועה הוא מנוע מצוין והחשוב מכל, הוא מחובר לתיבה אוטומטית פלנטרית כך שלפחות בחום הישראלי ובפקקי הארץ, הרעות החולות של שאר המתחרות בעלות הגירים הרובוטיים נחסכות ממך.

בשורה התחתונה, אולי יש אמינות מה-208/C3 אבל אין הרבה טובות מהן כלומר נוחות, מרווחות, נאות ונעימות יותר, גם לזה יש ערך, הרי אנחנו חיים גם כדי ליהנות, לא רק לחסוך...

בסופו של יום, לא מדובר דווקא בהמלצה לרכוש את הרכב הספיציפי אלא בהסתכלות אחרת על העניין, אני סבור שמנוע חדש עדיף על תיבת רובוטית משומשת שהיית מקבלת ברכב אחר.... אם לקנות את הרכב הספיציפי, זו החלטה שאת תהיי צריכה לקבל.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

כבעלים של 208 ידנית, אני מאוד מרוצה מהרכב. 
בעבר היו לי לא מעט מכוניות, יכול לומר לך שאין רכב נקי מתקלות. 

הכי חשוב זה לרכוש רכב שטופל כראוי עם תיעוד טיפולים מסודר ולהמשיך לטפל בו לפי הוראות יצרן. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

לי יש רכב עם מנוע כזה, שעבר החלפה  לחדש אחרי שנתיים ואחרי שלוש שנים  נוספות המנוע מת שוב ןהפעם שופץ קומפלט.

פעם הבאה הוא הופך לעציץ.

לא הייתי נוגע ברכב, וממליץ לנהוג אותו דבר..

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 28.3.2022 בשעה 20:22, nepet כתב:

הסיבה שהחליפו מנוע זו אותה סיבה שכתבו לך בשרשור שפתחת על הקליאו. 

לא מתקרבים לתוצרת הזו  בפרט בשנים 2015 עד 2017. המנועים האלה עם כשל בתכנון . אם את רוצה לישון בשקט חפשי רכב אחר אמין יותר בלי רצועת תזמון מתפוררת. לא סתם הוא נמכר אחרי החלפת מנוע. היית מצפה שבעל הרכב יהנה ממנו אחרי שהוחלף מנוע. אבל הוא אכל כל כך הרבה חרא שכל מה שהוא רוצה זה להעביר את הנבלה לפראייר אחר . בפרט שזה רכב שכנראה עבר התעללות בליסינג.

אין ערובה שההחלפה מוצלחת ויכול להיות שעוד שנה שנתיים תהיה בעיה אחרת . ככה אני רואה את זה . 

ניראה שאין לך נסיון בנושא רכבים.

המלצתי, אל תכנסי לפינה הזאת של רכב צרפתי, במיוחד במקרה זה שהוחלף מנוע, יחכה לך הרבה  עגמת נפש.

יש כאן בפורום, למודי נסיון עד עשרות שנים, תיעזרי בנו ולא להחפז.

תפרטי את הדרישות מהרכב: ייעוד, גודל הרכב וכמובן תקציב.

והעיקר לא להחפז, ברגע שקנית אין דרך חזרה!

• אהבתי 3
  • משעמם 1
פורסם

לא, כי לניסן אין בעיות בגיר בקשקאי, מיקרה וג'וק ואין תביעה ייצוגית (בעצם יש, פשוט לא מדברים על זה), וגם לעוד יצרן יפאני שלא אנקוב בשמו, ולטויוטה לא היו דוושות גז שנתקעו,
וליונדאי אין בעיות חשמל והיגוי שעולות אלפי שקלים (פרסמתי פה בעבר סקירה שלי במשך 6 שנים של אחזקת יונדאי I20).

אבל לא נורא, אני מברך אנשים כמותך. בזכותך, אני יכול לרכוש פיג'ו במחירים טובים.  

• רעיון טוב! 2
פורסם

גם בר רפאלי לא תצליח למכור את הרכב הזה בעתיד, קשה למכור רכב שעבר החלפת מנוע, המלצתי אלייך או שתקני רכב חדש בניילונים או שתקני רכב עם אמינות מופתית כמו רכבים יפנים

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בדיוק,עדיף לא להכניס ראש בריא למיטה חולה,אלא אם כן יש פה הנחה משמעותית במחיר,וגם אז אל תצפי לאמינות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא הייתי ממליץ לאף אחד בלי ניסיון+הורדת כאסח במחיר לקנות 208.

אל תעשי לעצמך כאב ראש. 

תקני מאזדה 2/טיוטה יאריס ולרדת בשנתון יתן לך שקט. 

את תצטערי בתקלה הראשונה עם הרכב הזה. בלי להיות שובניסט זה לא רכב של ללכת למוסך ולא לדעת איזה שמן שמו ברכב. 

ומי שיודע לא מתייעץ בפורום ומתלבט על החלפת מנוע. 

תעשי לעצמך טובה ולחפש רכב כמו מאזדה 2/יאריס/סיזוקי סוויפט אפילו. 

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

רק ביומיים האחרונים נפתחו בפורום טכני 2 שרשורים שונים על המנוע על אותה בעיה עם הצעת מחיר של אלפי שקלים מהמוסך . לפניהם נפתחו עשרות שרשורים באותו נושא בפורום טכני , אני חושב שכל מי שמייעץ לקנות את הרכבים האלה הוא כנראה מישהו עם הרבה זמן פנוי עצבים מברזל וכיסים עמוקים . 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

וכול הרכבים הם עם הדור הראשון של הרצועה כך שאין פה הפתעה.

מעבר לזה, אף אחד מהם לא החליף רצועה כמו שאורן ממליץ 4 שנים או 60 אלף. כולם החליפו בריקול או מתי שהיצרן ממליץ, שזה יכול להיוץ בעייתי.

אם להחליף את הרצועה לפני שהיא מתחילה להתפורר, היו משמעותית הרבה פחות  שירשורים.

• רעיון גרוע 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...