Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מיני\סופר מיני עד 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 9 שעות, Pichie כתב:

אבדוק את הנושא ,הבנתי שיש תקלה באוריאה  ב 1.6 טורבו דיזל של פיג'ו 

אכן היו תקלות עם האוריאה אבל בתקציב של 25 אני חושב שלא תמצא רכב עם מערכות אוריאה.

אגב בסוד... אפשר לבטל את מערכת האוריאה לאלתר ולשכוח מזה. עולה באזור ה1000 שקל נעשה ע"י צריבת תוכנת ניהול מנוע של אותו מנוע רק ללא אוריאה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

קורסה 1.4L ידני/אוטומט נכנסת בול לתקציב גם בשנתון יחסית גבוהה אוליי 2014/15. 

איביזה/פולו 1.4L הרכב קצת יותר אמין אבל צריך לבדוק שלא חיפפו עם הטיימינג ועשו ב-100אלף. הפולו יותר יקרה ונדירה.

פורסם

אל תגע במנוע 1.2 של פג׳ו/סיטרואן, טורבו ולא טורבו. תוכל למצוא כאן בפורום מספיק סיפורי אימה.

* השבוע מכרתי 208 עם מנוע גמור במחיר שחיטה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כיוון שונה אבל הרבה יותר אמין - סוזוקי ספלאש,
אמינה להפליא, חסכונית מאוד וזריזה (בגרסה הידנית אפילו יותר).

למעט תא המטען היא גם מרווחת יחסית.

פורסם

אני עם איביזה 1.4 ידנית, מרוצה ממנה מאוד.

צריכת דלק 1/15, סוחבת יפה מאוד, מבחינת אמינות היא אצלי רק 3 חודשים ו6000 ק"מ אז מוקדם לדעת.

רק שים דגש שהחליפו טיימינג כל 5 שנים או 120,000 ק"מ.

• אהבתי 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

הבעיה של הטימיינג נפוצה יותר במנועים מדגם הטורבו, לא ה 82 כ"ס. אם מצאת אחת עם ק"מ נמוך ומטופלת לפי הספר עם תיעוד - לך על זה. 

יש לי כזו כבר שנתיים, מבסוט ממנה ממש. 

ביטוח זול, מהנה לנהיגה, חסכונית בדלק, בקיצור אחלה אוטו!.

אגב מנוע וגיר זה לא הכל. מי שקרא את הסקירה שלי על ה I20, מבין שהצטברות של תקלות ובעיקר חלקים פנימיים כמו כפתור הדלקה של מזגן או חיישנים, יכולים להגיע במצטבר לאלפי שקלים.

חפש אחת שמורה ומטופלת, יש להן שוק חזק יחסית לפיג'ו סיטרואן אז ייקח לך זמן למצוא (לי לקח חודשיים, מקווה שלך ייקח פחות).

אל תוותר על תיעוד טיפולים, חשוב מאוד בשוטף לטפל עם שמן בתקן b712297 בלבד, ולא סתם 5w30 שמנסים לדחוף במוסכים השונים ובחנויות החלפים שלא מכירות את הרכב. 

איביזה/פאביה/פולו ידניות מנוע 1400...לך תמצא אחת שלא נמכרת מעל המחירון בכמה אלפים. אוטו סופר מבוקש ומוצלח מאוד. רק טיימינג כדאי להחליף אחת ל 4 שנים או 90K כדי לא למשוך עם הרצועה יותר מדי במיוחד בשמש הישראלית. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, galbh כתב:

אל תגע במנוע 1.2 של פג׳ו/סיטרואן, טורבו ולא טורבו. תוכל למצוא כאן בפורום מספיק סיפורי אימה.

* השבוע מכרתי 208 עם מנוע גמור במחיר שחיטה.

היכן כתוב על מנועים **אטמוספריים** שהתקלקלו?. יש לך סטטיסטיקות? נתונים? אשמח לראות. 

פורסם

יש גם בעיה באטמוספרים, בגלל שבארץ לא נמכרו הרבה כניראה פחות שומעים:

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תוסיף לחיפוש שלך פיאסטה. יש סקירה שלי ויומן תחזוקה בחתימה (אפשר להגיד שכמעט 0 תקלות, למעט צינור מזגן ששווק חיים ועלה 400 שקל)

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא מצליח למצוא רכב נורמאלי. אני גם מחפש ידנית קטנה בסביבות ה-20K לא יודע מה קרה השוק מטורלל... או במחיר ממש גבוהה למשל איביזה 2013 ב-34אלף.

פורסם

כן, השוק כרגע בעייתי מאוד.

צריך פשוט להתאזר בסבלנות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 6 שעות, itamarg כתב:

היכן כתוב על מנועים **אטמוספריים** שהתקלקלו?. יש לך סטטיסטיקות? נתונים? אשמח לראות. 

למנוע יש פגם בתכנון עם רצועת הטיימינג הטבולה בשמן וגם החלפה שלה לא מונעת נזקים ארוכי טווח. אין לי את הידע למה בפורום בישראל מופיעים יותר מקרים בגרסאת טורבו.

פורסם

ראיתי שנמכרות 2008 עם אותו המנוע,האם שווה בדיקה או עדיף את ה 208 ?

לפני 7 שעות, EliC25 כתב:

תוסיף לחיפוש שלך פיאסטה. יש סקירה שלי ויומן תחזוקה בחתימה (אפשר להגיד שכמעט 0 תקלות, למעט צינור מזגן ששווק חיים ועלה 400 שקל)

מאוד מבאס אותי העניין שאין ברכב הזה מחשב דרך 

פורסם

208/2008 בגדול אותו רכב רק שתא מטען ל2008 יותר פרקטי.

• תוכן חדש...