Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, m3x7r3m3 כתב:

כי המטרה שלהם זה לא לספק לך חשמל עד דלא ידע, אלא מספיק חשמל כדי להפעיל את הסטאפ שלך, למספיק זמן עד להפעלה של אספקת חשמל.

החל ממקומות עם צריכת חשמל שוטפת נמוכה, וגנרטור אוטומטי, ואז צריך אספקת חשמל לשנייה-שתיים-שלוש, וכלה במקומות עם צריכת חשמל שוטפת גבוהה וגנרטור ידני, ואז צריך אספקת חשמל ל-5-10-15 דקות אפילו.

בשביל זה יש לך אפשרות לחבר מצבר חיצוני, לא בשביל שזה יהיה תחליף לגנרטור.

אגב לדעתי זה עדיין כתוב בהוראות שימוש של אל פסק אונליין, ויש להם גם ממשקים לעבודה מול גנרטורים.

UPS אינו תחליף לגנרטור איפה שיש צורך בכזה.

באופן כללי לציוד אין מטרה. לציוד יש יכולות והמשתמש בוחר האם היכולות מתאימות למטרה שלו.

התחלנו לגלוש מאלפסק לשימוש ביתי לציוד שמתממשק לגנרטורים ומה כתוב שם בהוראות הפעלה.
הצעתי את הפתרון שאני בחרתי ומה היתרונות שלו, אתה ציינת את החסרונות שלו. לדעתי אפשר לסיים את הדיון כאן ולתת לקוראים להחליט לבד. 

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, Boltik כתב:

מזכיר לי את אלו שאומרים "למה לשים שמן יקר ברכב ישן וזול?"
אתה צריך שהרכב שלך ימשיך לנסוע/הציוד שלך ימשיך לעבוד, אז מה שה משנה מה מחירו או גילו?

לא בדיוק.

ברכב - השמן שתשים יהיה בשימוש כל עוד הוא בתוך המנוע (גם אם הרכב לא עובד - השמן למשל יתחמצן.  שמן גרוע יותר - יתחמצן מהר יותר).

אל פסק מיועד בעיקרו לתת פתרון לזמן קצר (כמה דקות עד כמה עשרות דקות - תלוי מה מחובר אליו).  מה שהייתי מקפיד לוודא זה לדאוג להתקין את התוכנה שמורידה בצורה מסודרת את המחשב במקרה של הפסקת חשמל (ולקבוע פרמטרי הורדה [אחרי X זמן או כשהמצבר ירד ל Y%]  שמתאימים לך, ולוודא שזה אכן פועל.... כל המכשירים הסיניים האלה באים עם תוכנה גנרית שלא יודע עד כמה ניתן לסמוך עליה (לא בחלונות ובוודאות אינה רלוונטית ללינוקס).

לפני 5 שעות, m3x7r3m3 כתב:

יש אני רואה גם של APC שיש להם כבר שקעים רגילים אבל לא מכיר את החברה והמוצר.

יחסית למותגים השיראליים שהוזכרו כאן, APC לא רק שהיא מותג אמיתי, זה מותג מכובד ומוכר (בערך להשוות דגם ראשוני של צ'רי עם יצרן כמו מרצדס).  אני משתמש באלפסק שלהם כבר הרבה שנים (מצברים הוחלפו, האלפסק מתפקד כמו חדש), ויש להם תמיכה נפלאה (ותודה לקהילה) בלינוקס.

פורסם (נערך)

פיתחת איזה מוצר אי פעם?

לכל מוצר יש מטרה. לפעמים מוצאים שלמוצר מסוים יש מטרה אחת, אבל אפשר להשתמש בו למטרה אחרת, לפעמים זו גם מטרה לא רצויה (מבחינת המדינה, מבחינת היצרן, מבחינת החברה).

זה מזכיר לי את הדיון על כלי עבודה והאם כדאי להשתמש במברגת אימפקט כ-All rounder.

האם זה אפשרי? כן.

האם זה רצוי? לא ממש.

האם זו מטרת הכלי? ממש לא.

אז האם זה אפשרי להשתמש באל פסק כספק חשמל מעל ל-10-15 דקות? כן

האם זה רצוי? לא ממש

לפני 2 דקות, dani666 כתב:

יחסית למותגים השיראליים שהוזכרו כאן, APC לא רק שהיא מותג אמיתי, זה מותג מכובד ומוכר (בערך להשוות דגם ראשוני של צ'רי עם יצרן כמו מרצדס).  אני משתמש באלפסק שלהם כבר הרבה שנים (מצברים הוחלפו, האלפסק מתפקד כמו חדש), ויש להם תמיכה נפלאה (ותודה לקהילה) בלינוקס.

טוב לדעת, לא הכרתי את החברה

אם ככה אז @vadim6385 אפשר ללכת על APC כזה (יש דגם של 850VA אבל ההפרשי מחירים זה 50 שקל, שווה בשביל עוד 150VA).

ואז אתה לא צריך את המתאם ההוא בכלל

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

פיתחת איזה מוצר אי פעם?

אנחנו מדברים כאן בקובע של משתמשים, לא מפתחים/מהנדסים או אנשי מכירות ואין לי צורך להוכיח שקיימת דרישה בשוק ליכולות כאלו או אחרות.

לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז האם זה אפשרי להשתמש באל פסק כספק חשמל מעל ל-10-15 דקות? כן

האם זה רצוי? לא ממש

אתה אומר בנחרצות "ממש לא". תוכל להסביר או לספק בסיס לטענה שלך?

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, Boltik כתב:

אנחנו מדברים כאן בקובע של משתמשים, לא מפתחים/מהנדסים או אנשי מכירות ואין לי צורך להוכיח שקיימת דרישה בשוק ליכולות כאלו או אחרות.

גם מפתחים/מהנדסים לא קובעים שקיימת דרישה בשוק ליכולות כאלה או אחרות 😉 זה לא התפקיד שלהם.

התפקיד של מפתח/מהנדס הוא למצוא פתרון, לא דרישה.

בכל מקרה זה לא רלוונטי לעניין - מה שרלוונטי לעניין זה שכשאתה מפתח מוצר מסוים, אתה מפתח אותו לצורך כלשהו, הוא נועד לענות על צורך כלשהו.

ובד"כ הוא יענה בצורה מיטבית על הצורך הזה, ולא על צרכים אחרים (גם אם הוא יכול לענות עליהם).

לפני 31 דקות, Boltik כתב:

אתה אומר בנחרצות "ממש לא". תוכל להסביר או לספק בסיס לטענה שלך?

שכל חדר שרתים כולל בנוסף ל-UPSים מסוג אונליין, גם גנרטור.

יותר מזה, בבניינים גבוהים עם מעלית, יש חובה חוקית גם ל-UPS, וגם לגנרטור.

הרי לטענתך הם שווי ערך, אז למה אני צריך גנרטור בבניין? וגם לדאוג שיש לו דלק, שהוא תקין, שהוא מחובר למערכת ואני גם צריך לבדוק אותו תקופתית וכו'?

אם בחברת הייטק הגיעו למסקנה שצריך גם UPS וגם גנרטור, הרי שיש להם מטרות שונות.

אם תשאל אז תגלה שהמטרה של ה-UPS זה מעבר חלק ואספקת חשמל זמנית, ומטרת הגנרטור זה אספקת חשמל תחליפית.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נצל"ש.
המחשב הנייח בבית מחובר לUPS של Advice מסוג זול. אני לא מתמצא בסוגים ולא הצלחתי למצוא עליו דגם, אבל אני בטוח שהוא מהפשוטים.
לדעתי זה דבר בסיסי שכל מחשב נייח יהיה מחובר לUPS, סתם שהמייל שאתה כותב, או אפילו הסרט שהילד רואה, לא יילך לעזאזל כשיש הפסקת חשמל קצרה.
המטרה היא לא להמשיך לעבוד כשאין חשמל אלא רק לשמור ולכבות את המחשב בצורה מסודרת.
במחשב הנייד כמובן שאין צורך כי יש לו סוללה פנימית שמתפקדת כUPS גם בזמן שעובדים עם מתח מהרשת.

עכשיו מה שמעצבן אותי..
אני כבר איזה 4 פעמים קניתי סוללה חדשה לUPS שלי. לצערי אני לא מוצא תיעוד מתי רכשתי אבל לדעתי לא עברו שנתיים מאז הפעם האחרונה.
ועכשיו אני שוב מגלה שהUPS לא מתפקד, הפסקת חשמל קצרה מאוד והמחשב קורס. לפני שאזמין שוב סוללה חדשה, האם מכשיר יותר טוב (דוגמת APC שהוזכר כאן) ייתן לי חיי סוללה ארוכים יותר?

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 7 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בכל מקרה זה לא רלוונטי לעניין - מה שרלוונטי לעניין זה שכשאתה מפתח מוצר מסוים, אתה מפתח אותו לצורך כלשהו, הוא נועד לענות על צורך כלשהו.

גם זה לא רלוונטי לעניין, כי אנחנו לא מפתחים כלום כרגע. אנחנו מחפשים מוצר שיענה לצרכים שלנו. כן, דיברנו שצרכים של פות"ש ושלי הם שונים.
מוצר שפותח למטרה מסויימת יעשה את זה טוב, אבל זה לא שולל שיתאים גם למטרות אחרות. לא מפתחים UPS מראש שחס וחלילה לא יתאים למשהו אחר.

לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הרי לטענתך הם שווי ערך

לא. מדברים על פתרון לגיבוי תשתית אינטרנט + מחשב וכמה מסכים. אלו גם הצרכים שלי וגם של פות"ש. איך לקחת את זה שוב לחדרי שרתים, מעליות וגנרטורים?
אני הייתי מוכן להוסיף עוד 200 ש''ח על הפיצ'רים הנוספים מצד אחד ולוותר על האחריות, פות''ש מעדיף שלא לעשות את זה.
אין כאן פתרון או תשובה אחת נכונה. אתה בחרת, משום מה,לנסות לשלול כל דבר ודבר ולגרור את זה לויכוח אינסופי.
אתה צודק, אתה ניצחת!

לפני 6 דקות, amosbmw כתב:

עכשיו מה שמעצבן אותי..
אני כבר איזה 4 פעמים קניתי סוללה חדשה לUPS שלי. לצערי אני לא מוצא תיעוד מתי רכשתי אבל לדעתי לא עברו שנתיים מאז הפעם האחרונה.
ועכשיו אני שוב מגלה שהUPS לא מתפקד, הפסקת חשמל קצרה מאוד והמחשב קורס. לפני שאזמין שוב סוללה חדשה, האם מכשיר יותר טוב (דוגמת APC שהוזכר כאן) ייתן לי חיי סוללה ארוכים יותר?

מה שבטוח, אין טעם להמשיך להחליף מצברים ב-UPS הנוכחי.
עוד לא יצא לי להחליף מצברים ב-UPS של ADVICE שיש לי כשנתיים וקניתי אותו משומש. יש שם מצברים הכי סינים של LUGGAR והם עדיין מחזיקים יפה בהפסקות חשמל (תראה מעלה רשימת ציוד שמחובר למכשיר).

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, amosbmw כתב:

האם מכשיר יותר טוב (דוגמת APC שהוזכר כאן) ייתן לי חיי סוללה ארוכים יותר?

זה נקבע (מעבר לאיכות הבסיסית של המכשיר) על ידי הסוללה/ות שיש בפנים.  (כל הסוללות 12V).

במכשיר זול לא אתפלא אם יש סוללה של 5AH.

במכשיר רגיל תהיה סוללה של 7AH.

ב APC שלי שהוא די בסיסי (אם עוד קיים ....) בליין שלהם, יש במקור שתי סוללות של 7AH, שבהחלפה הראשונה הוחלפו בסוללות של 9AH.

אז בדוק איזו סוללה יש בו, האם של יצרן סביר, ומה הקיבולת שלה.  ב APC ניתן להחליף לקיבולת גדולה יותר, מניח (אבל לא יודע) שגם בזולים יותר.

פורסם
לפני 36 דקות, amosbmw כתב:

אם ההספק שלו יותר גבוה - כן.

יכול להיות שהעומס על ה-UPS גדול ממה שהוא מסוגל לספק?

לפני 32 דקות, Boltik כתב:

גם זה לא רלוונטי לעניין, כי אנחנו לא מפתחים כלום כרגע. אנחנו מחפשים מוצר שיענה לצרכים שלנו. כן, דיברנו שצרכים של פות"ש ושלי הם שונים.
מוצר שפותח למטרה מסויימת יעשה את זה טוב, אבל זה לא שולל שיתאים גם למטרות אחרות. לא מפתחים UPS מראש שחס וחלילה לא יתאים למשהו אחר.

אבל כשפיתחו את ה-UPS פיתחו אותו כמענה למשהו, יותר מזה, פיתחו אותו בעולם שבו גנרטור כבר קיים.

לפני 32 דקות, Boltik כתב:

לא. מדברים על פתרון לגיבוי תשתית אינטרנט + מחשב וכמה מסכים. אלו גם הצרכים שלי וגם של פות"ש. איך לקחת את זה שוב לחדרי שרתים, מעליות וגנרטורים?
אני הייתי מוכן להוסיף עוד 200 ש''ח על הפיצ'רים הנוספים מצד אחד ולוותר על האחריות, פות''ש מעדיף שלא לעשות את זה.
אין כאן פתרון או תשובה אחת נכונה. אתה בחרת, משום מה,לנסות לשלול כל דבר ודבר ולגרור את זה לויכוח אינסופי.
אתה צודק, אתה ניצחת!

שוב, UPS הוא לא פתרון גיבוי, הוא פתרון מעבר, מהרשת חשמל הארצית, לגיבוי חשמל אחר, דוגמת גנרטור.

זה שאתה רוצה להשתמש בו כפתרון גיבוי - אחלה, אבל לא לזה הוא מיועד, ומכיוון שכך הוא לא מתאים לגמרי לצורך הזה.

אחר כך כדי לענות על החסרונות שלו כיוון שהוא לא מתאים כפתרון - אתה מרחיב אותו עם מצברים נוספים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

אם ככה אז @vadim6385 אפשר ללכת על APC כזה (יש דגם של 850VA אבל ההפרשי מחירים זה 50 שקל, שווה בשביל עוד 150VA).

ואז אתה לא צריך את המתאם ההוא בכלל

קניתי את הUPS המדובר.

אפשר לחזל"ש, אלא אם בא לכם להמשיך להתווכח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
בתאריך 21.12.2021 בשעה 17:05, amosbmw כתב:

נצל"ש.
המחשב הנייח בבית מחובר לUPS של Advice מסוג זול. אני לא מתמצא בסוגים ולא הצלחתי למצוא עליו דגם, אבל אני בטוח שהוא מהפשוטים.
לדעתי זה דבר בסיסי שכל מחשב נייח יהיה מחובר לUPS, סתם שהמייל שאתה כותב, או אפילו הסרט שהילד רואה, לא יילך לעזאזל כשיש הפסקת חשמל קצרה.
המטרה היא לא להמשיך לעבוד כשאין חשמל אלא רק לשמור ולכבות את המחשב בצורה מסודרת.
במחשב הנייד כמובן שאין צורך כי יש לו סוללה פנימית שמתפקדת כUPS גם בזמן שעובדים עם מתח מהרשת.

עכשיו מה שמעצבן אותי..

הבעיה שלך היא כנראה בסוללות שאתה קונה.

סוללות שאפשר לקנות בחנויות ציוד טכני הן אומנם באותה טכנולוגיה, אבל לכל דבר שהוא לא מערכת הזעקה הן פשוט לא מספקות, גם אם אתה קונה מצבר של 9Ah (שזה די הרבה). הם יודעים להתמודד עם זרמים נמוכים מאוד בלבד ולכן מחשבים גומרים אותם. בגרפים שלהם רואים שבזרם מעל 3 אמפר (יעני 40W בערך) המתח שלהם יורד לרצפה תוך כלום זמן.

סביר להניח שמצבר של אדוויס יעשה עבודה הרבה יותר טובה, אבל הוא יותר יקר - https://1pc.co.il/product-88973-מצבר_לאל_פסק_12V_9AH_.aspx?utm_source=google-merchant&gclid=Cj0KCQiA2ZCOBhDiARIsAMRfv9JuiwECx7qvdjmQ7X_cKA1q4Jqx873_SA-EL2J_lhstZw5g_n59qoAaAgiTEALw_wcB

הכי טוב זה YUASA אבל אלה לא משווקים כמצברים בנפרד אלא מגיעים רק באל פסקים ש TMS מיבאים (זמן חיים ממוצע כ 3 שנים).

ואם נלך לעניין הגיבוי - נקודת הטורפה של UPS הוא המצבר, שבאמת לא יודע לספק גיבוי לאורך זמן. לצרכנים מאוד קטנים כמו ראוטר זה אולי יעבוד, אבל לא למחשב. צריך מצברים בטכנולוגיה אחרת כדי לדעת להתמודד עם זה ואלה לא נמצאים ב UPSים.

שימוש בהם שלא לצורך גיבוי מהיר בלבד עבור עומסים לא מינימליים יקצר את אורך החיים של המצבר משמעותית.

אגב, בכל הנוגע לגיבוי ראוטרים ושאר מוצרי 12/9v, יש לזה פתרון ידוע - DC UPS.

אלה UPSים מבוססי סוללת ליתיום, שעושות עבודה טובה בדיוק כמו שהן עושות במטענים ניידים/מחשבים ניידים.

גם כשהם עובדים זה יותר הגיוני, אין המרה מ 12v ל 220v שמתחברת לשנאי ששוב מוריד את המתח ל 12v ומתחבר לראוטר.

מה UPS יש יציאת 12/9v ישירות למוצר בלי צורך בשנאי באמצע.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מאחר והשבוע כרמלה דאגה לפרגן בדיוק בשכונה שלי במכת ברק עוצמתית במיוחד, שפיחמה ללא מעט מדיירי השכונה מכשירי חשמל רגישים (לשמחת סחבק, לא נפלתי בסטטיסטיקה וגם ככה ברק לא מכה באותו המקום פעמיים, לפחות כל עוד לא מגלים את מיקום הפגיעה של הברק לחמאס), אני תוהה אילו UPSים יודעים להתמודד עם ספקי כח שהם APFC. כיום כבר מדובר בלא מעט, אבל בזמנו זכור לי ש UPSים מסוג אינטרקטיב לא ממש סיפקו לכך מענה וגם אם היו משורשרים למחשבים שמכילים ספקים שכאלו, ברגע האמת המחשב פשוט היה קורס.

כיום נראה שב KSP מחזיקים בעיקר צעצועים של Advice/APC, בעוד סדרות ה Online כבר עולות כמו מחשב בפני עצמו.

דעת המומחים? עדיין אפשרי לזרום עם הסדרות הנמוכות ביותר (אינטרקטיב), כל עוד אני יודע שהצריכה הכללית של המחשב (+ מסך ושאר שיט היקפי כמו ראוטר/גיבוי חיצוני וכיוצ"ב) לא מדגדגת או חורגת מנתון ההספק של האל-פסק?

פורסם
לפני 8 שעות, Ooga כתב:

סביר להניח שמצבר של אדוויס יעשה עבודה הרבה יותר טובה

זה בדיוק המצבר שאני קונה כל פעם. 9 אמפר שאני מזמין מאדוויס עצמם.

כשהוא חדש עובד כמו שאני צריך. מאפשר כיבוי מסודר של המחשב.

ואז אחרי פחות משנתיים אני מגלה שאין לי גיבוי אפילו לא לשנייה. זה סביר?

מחוברים אליו מחשב רגיל, מסך, ראוטר אחד.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעה, amosbmw כתב:

זה בדיוק המצבר שאני קונה כל פעם. 9 אמפר שאני מזמין מאדוויס עצמם.

כשהוא חדש עובד כמו שאני צריך. מאפשר כיבוי מסודר של המחשב.

ואז אחרי פחות משנתיים אני מגלה שאין לי גיבוי אפילו לא לשנייה. זה סביר?

מחוברים אליו מחשב רגיל, מסך, ראוטר אחד.

כן, סביר כש-UPS זול ומתח טעינה לא יציב.

• תוכן חדש...