Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, RedLabel כתב:

אין ארון תקשורת, יש קופסת תקשורת אבל אין בה חשמל, המודם יצטרך להיות באחד מהחדרים. במקרה כזה, הם פשוט מוציאים סיב מחור בקיר?

אני מניח שזה תלוי במתקין, אבל כנראה שיחפשו את הדרך הקצרה והקלה ביותר לחדר שבו אמור להיות המתאם והראוטר. הדירה מקבלת סיב יחיד, כל שאר החיבורים בבית יוצאים מהראוטר

לפני שעתיים, RedLabel כתב:

בנוסף, חיפשתי קצת וראיתי שיש שקעים שנקראים ST ו SC, האם אחד מהם מתאים לחיבור שמשתמשים בו בהתקנות הללו?

אצלי יש סיב של פרטנר אחרי שעברתי אליהם מאנלימיטד ושניהם לא מתקינים שקע, אלא מכניסים את הסיב לדירה, משם למתאם.

התקנת שקע נועדה כדי להגן על הסיב ולמנוע גישה אליו(כמובן במידה שבוצעה באופן מקצועי כך שכל הסיב בתוך הקירות)

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלנו פרטנר התקינו לפני כ-4 חודשים ויש קופסה קטנה אליה מגיע הסיב ויש בה שקע שאליו מתחבר מגשר אופטי. הקופסה הותקנה בתוך ארון התקשורת הביתי, באותו מקום אליו מגיע כבל של בזק והכנה לכבלים.

המגשר האופטי, שיוצא מהקופסה מתחבר אל ממיר מאופטי לנחושת, במקרה שבנתב אין כניסה אופטית יעודית, שזה המצב אצל רוב הנתבים הביתיים. ספקי התקשורת (פרטנר, בזק...) מספקים לעיתים נתב שיש לו כניסה אופטית.

אין צורך במודם בהתקנת סיבים. הנתב עושה את כל העבודה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

מישהו עבר מהוט לסיבים? 
חיבורים של הוט יושבים בחדרים על כבל RF ואין מגבלה היכן לשים את הראוטר. מעניין מה עושים מתקיני הסיבים אז, מחברים ממיר ל MOCA?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 5.2.2022 בשעה 20:27, RedLabel כתב:

עומד בפני התקנת סיב אופטי בבית של ההורים (כנראה של פרטנר אבל לא סגור 100%). מדובר בבית שיש בו תעלות תקשורת בקירות עם קופסת תקשורת מרכזית במרכז הבית.
כמה שאלות (אולי קצת טפשיות) לאנשים שכבר הותקן אצלם סיב:

1. מה צריך להכין לפני התקנת הסיב?

2. באילו תעלות תקשורת הם מעבירים את הסיב? בתעלות של הטלפון או של הכבלים?

3. יש שקע לסיב אופטי שאפשר לקנות? צריך להשאיר קופסה ריקה בקיר? האם הם מתקינים בכלל שקע או שמשאירים סיב שיוצא מהקיר?

תודה!

שאלה נוספת ויותר כללית, האם מישהו ניסה להתחבר לפרטנר דרך קבוצת הפייסבוק ILFIBER? האם יש בזה יתרון כלשהו ביחס להתחברות עצמאית (הנחה, שיפור בשירות וכו')?

1. כלום.

2. בד"כ טלפון.

3. לא, לסיב אין שקע, הוא יוצא מהקיר ויש מעין קופסה שמגינה על הסיב היוצא והסיב עובר דרכה החוצה ומגיע לממיר או לראוטר.

אז הסיב יוצא מהקיר, הקופסה נועדה להגן קצת ולעשות את זה טיפה יותר יפה.

בתאריך 5.2.2022 בשעה 21:10, RedLabel כתב:

אין ארון תקשורת, יש קופסת תקשורת אבל אין בה חשמל, המודם יצטרך להיות באחד מהחדרים. במקרה כזה, הם פשוט מוציאים סיב מחור בקיר?

בנוסף, חיפשתי קצת וראיתי שיש שקעים שנקראים ST ו SC, האם אחד מהם מתאים לחיבור שמשתמשים בו בהתקנות הללו?

הסיב מגיע מחוץ לדירה לארון תקשורת (כמו החוטי טלפון וכבלים), נכנס מתעלה אחת ויוצא לתעלה אחרת לחדר המיועד.

שם הוא יוצא מהתעלה ומתחבר לראוטר או לממיר מדיה, ואת התעלה מכסה חתיכת פלסטיק.

בתאריך 6.2.2022 בשעה 09:09, אורי מ. כתב:

אצלנו פרטנר התקינו לפני כ-4 חודשים ויש קופסה קטנה אליה מגיע הסיב ויש בה שקע שאליו מתחבר מגשר אופטי. הקופסה הותקנה בתוך ארון התקשורת הביתי, באותו מקום אליו מגיע כבל של בזק והכנה לכבלים.

המגשר האופטי, שיוצא מהקופסה מתחבר אל ממיר מאופטי לנחושת, במקרה שבנתב אין כניסה אופטית יעודית, שזה המצב אצל רוב הנתבים הביתיים. ספקי התקשורת (פרטנר, בזק...) מספקים לעיתים נתב שיש לו כניסה אופטית.

אין צורך במודם בהתקנת סיבים. הנתב עושה את כל העבודה.

אצל פרטנר שני הנתבים האחרונים שמסופקים (F@ST 5670 ו-Technicolor DGA2232) שניהם עם כניסה אופטית.

לפני 21 שעות, zaf כתב:

מישהו עבר מהוט לסיבים? 
חיבורים של הוט יושבים בחדרים על כבל RF ואין מגבלה היכן לשים את הראוטר. מעניין מה עושים מתקיני הסיבים אז, מחברים ממיר ל MOCA?

כן. הם שמים מוקה אם אין לך תשתית LAN בקירות.

אתה מתכוון בשביל טלוויזיה של פרטנר נכון?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

צריך להיות נוכח בעת ההתקנה של הסיבים? 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

כן. הם שמים מוקה אם אין לך תשתית LAN בקירות.

אתה מתכוון בשביל טלוויזיה של פרטנר נכון?

לא ממש, מן הסתם הממ"ד הוא המשרד הביתי, יש ב MOCA ויש עוד  MOCA שנמצאת ליד הפיברבוקס של הוט בחדר אחר. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

1. כלום.

2. בד"כ טלפון.

3. לא, לסיב אין שקע, הוא יוצא מהקיר ויש מעין קופסה שמגינה על הסיב היוצא והסיב עובר דרכה החוצה ומגיע לממיר או לראוטר.

אז הסיב יוצא מהקיר, הקופסה נועדה להגן קצת ולעשות את זה טיפה יותר יפה.

הסיב מגיע מחוץ לדירה לארון תקשורת (כמו החוטי טלפון וכבלים), נכנס מתעלה אחת ויוצא לתעלה אחרת לחדר המיועד.

שם הוא יוצא מהתעלה ומתחבר לראוטר או לממיר מדיה, ואת התעלה מכסה חתיכת פלסטיק.

העניין הוא שקיימים שקעים ואפשר לעשות את זה יפה, אבל זה כמובן דורש יותר עבודה, בגלל זה אני רוצה להכין את זה מראש. יכול להיות שזה קרב אבוד ובכל מקרה ישימו לי קופסה על הטיח.

בכל מקרה, יש לך (או למישהו אחר) מושג באיזה תקן יוצא הסיב מהקיר? אולי בכל זאת קיים שקע מתאים.

"ai motoare capul doare"

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, DareDevil כתב:

צריך להיות נוכח בעת ההתקנה של הסיבים? 

מישהו צריך להיות בבית כמובן

לפני 4 שעות, zaf כתב:

לא ממש, מן הסתם הממ"ד הוא המשרד הביתי, יש ב MOCA ויש עוד  MOCA שנמצאת ליד הפיברבוקס של הוט בחדר אחר. 

מה שנקרא "לקחנו את זה באופליין", ולסיכום MOCA.

לפני 4 שעות, RedLabel כתב:

העניין הוא שקיימים שקעים ואפשר לעשות את זה יפה, אבל זה כמובן דורש יותר עבודה, בגלל זה אני רוצה להכין את זה מראש. יכול להיות שזה קרב אבוד ובכל מקרה ישימו לי קופסה על הטיח.

בכל מקרה, יש לך (או למישהו אחר) מושג באיזה תקן יוצא הסיב מהקיר? אולי בכל זאת קיים שקע מתאים.

בטח שקיימים שקעים, אבל זה מצריך ממך גם סיב וגם שקעים.

זה SC/LC בד"כ

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3
  • אהבתי 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

רוב הסיכויים שכן.

אינדיקציה טובה תהיה לבדוק באתרי הספקיות אם בניין קרוב שכבר מאוכלס יש בו סיבים

ליאור