Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לשוכני העוף.

מישהו יכול לעשות סדר ולהסביר מי נגד מי ולמה?

נחת לי פלאייר בתיבת הדואר, בו נתבשרתי שסלקום הגיעו לבניין. בדיקה זריזה באתר של בזק - ובכן גם הם 'הגיעו' לבניין. באתר של פרטנר - נאדה (בינתיים).

אז של מי בעצם הסיב? איך העסק עובד? למי שייכת התשתית? מי הספק? האם יש גם פה באנדלים ספק + תשתית כמו שקיים ב-ADSL?

בנוסף, איך עובד נושא הנתב/מודם. יש לי נתב משלי (אפליינס של צ'קפויינט) ואני רוצה לשרשר אותו מאחורי המודם של הסיב. אני יכול להביא מודם משלי? כדאי? האם צפויה בעיה לשרשר את המכשיר שלי מאחורי מודם שאקבל מהחברה? (הסיבה שאני שואל, לפעמים יש בעיות עם ציוד "סגור" שמנוהל מרחוק ע"י הספקית, למשל כרגע עם המודם הסלולרי של פרטנר נאלצתי בזמנו לחפש ולמצוא לבד פתרון טכני שעבד, בזק לא ידעו ולא רצו לתת תמיכה בנושא).

מדגיש - מעניין אותי רק אינטרנט.

הרבה שאלות, תודה מראש לעונים.

חזיר דיזל

• תגובות 114
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא בדקתי אצל בזק, אבל אצל פרטנר וסלקום - אתה מפסיק לשלם על תשתית וספק, אתה משלם על אינטרנט, לגוף אחד בלבד. לא באנדלים ולא נעליים.

משחילים סיב אופטי מהתשתית שלהם אליך לדירה, ומשם לנקודה כלשהי בבית, מהקיר יוצא סיב, חוט דקיק כזה שמתחבר בצד השני שלו לרכיב שנקרא SFP, הרכיב הזה יכול להיכנס לאחד משני מכשירים:

ממיר אופטי, יצור שנראה בערך ככה:

ממיר אופטי D-LINK DMC-700SC

הוא מקבל בצד אחד רכיב SFP עם הסיב האופטי, ובצד השני מוציא לך כבל LAN רגיל.

מכאן אתה יכול לחבר את הראוטר שלך, או ראוטר של הספקית (ובו בד"כ יש לך 4 חיבורי רשת מאחורה, אליהם אתה יכול לשרשר את הראוטר שלך).

בגדול בתצורה הזו - בחיבור רשת מהממיר האופטי, יש לך רשת, לא חייגן ויצורים כאלה, ואז הציוד של הספקית יכול לתת לך פיצ'רים נוספים (WIFI, חיבורי רשת נוספים, כלי דיאגנוסטיקה שלהם וכו').

בתצורה השנייה, ה-SFP נכנס לתוך ראוטר מתאים, כמו הראוטר הזה של פרטנר:

נתב Technicolor DGA2232

ואז אין לך ממיר אופטי, אבל לגב של הראוטר יש 4 חיבורי רשת, אליהם תחבר מה בא לך.

מה הראוטר שלך נותן לרשת שלך?

• אהבתי 3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אתה גם יכול לחבר את ה SFP ישירות למכשיר כזה 

https://www.routerboard.co.il/product/hex-s-1

או כזה :

https://mikrotik.com/product/RB962UiGS-5HacT2HnT

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

זה בדיוק מתאים לתצורה השנייה שציינתי 😉

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, קורן בן אשר כתב:

אז של מי בעצם הסיב? איך העסק עובד? למי שייכת התשתית? מי הספק? האם יש גם פה באנדלים ספק + תשתית כמו שקיים ב-ADSL?

יש היום פריסת סיבים (תשתית) של 3 חברות/גורמים:

-פרטנר: פרטנר הם גם הספק

-בזק: בזק הם הספק

-שותפות של אנלימיטד, סלקום, הוט וחברת החשמל.

אצל פרטנר ובזק זה straightforward, הסיב שלהם והם גם הספק, אין לך אופציה לבחור ספקים אחרים.

אם סלקום הגיעו אליך זה אומר שאתה יכול להתחבר לסיב דרך סלקום, אנלימיטד או הוט. פיזית זה אותו הסיב, כנס לאתר של אנלימיטד והוט ותראה שמופיע שהם זמינים בבניין שלך.

אם תתחבר דרך סלקום אז סלקום הם הספק (שזה בתכלס נטוויז'ן שנרכשו ע"י סלקום)

אם דרך הוט אז הוט הם הספק (הוט-נט)

ואם תתחבר דרך אנלימיטד אז הם נותנים אופציה לבחור בין מספר ספקים, הרשימה פה: https://www.unlimited.net.il/משנים-את-חוקי-הגלישה-בבית/

אישית אנחנו מחוברים לפרטנר ומאוד מאוד מרוצים, השירות מצוין והאינטרנט מאוד יציב ומקבלים בדיוק את המהירות שמשלמים עליה. יש לנו ממיר אופטי שממנו יוצא כבל Ethernet רגיל שמחובר לראוטר שלנו (נטגיר כלשהו).

• אהבתי 4
פורסם

אגב נושא הכבלים - אני תופס כאן טרמפ: מישהו יודע מה עלה בגורל הניסוי של חברת החשמל?

ובכלל - ללא קשר לחב' החשמל - מדוע כל כך קשה לספק אינטרנט מיפלצתי בשנת 2021 (2022)? מה הבעיה? איפה? היכן?
הרי הלקוחות יהיו מוכנים לשלם עוד קצת בכדי לקבל מוצר איכותי ואמין. הטכנולוגיה קיימת והיא זמינה ובכלל, כבר מנחיתים חלליות על המאדים.
למה יש מדינות בהן זה כבר קיים ורק אצלנו זה מג'עג'ע?
לא מצליח להבין את זה.

פורסם

מלחמות בין בזק לרגולטור, ועבודה איטית שמתרכזת בשכונות צפופות במיוחד, עם פוטנציאל להרבה לקוחות.

ליד החניה שלי יש קצה של סיב שהושחל לפני 5 שנים. בינתיים לא מחובר לכלום וגם אין צפי.

אני מקבל כל כמה חודשים שיחת טלפון מסלקום, שמנסים למכור לינחיבור סיבים. הבעיה היא שהם לא מעודכנים שעזבתי את רב הקומות לפני 8 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

בגדול בתצורה הזו - בחיבור רשת מהממיר האופטי, יש לך רשת, לא חייגן ויצורים כאלה, ואז הציוד של הספקית יכול לתת לך פיצ'רים נוספים (WIFI, חיבורי רשת נוספים, כלי דיאגנוסטיקה שלהם וכו').

תודה על ההסברים אבל לבור כמוני עדיין לא ברור האם תצורה זו עם הממיר האופטי יציבה ואמינה יותר? האם היתרון הוא שאני יכול לבחור את הראוטר (ולא צריך מודם...?)

האם תצורה זו עדיפה?

ושוב תודה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

יש לך רשת, לא חייגן ויצורים כאלה

בפרטנר, (ייתכן שגם אצל האחרים) יש אפשרות, לבקש חיבור

באמצעות חייגן PPPOE, (בדיוק כמו ADSL), ואז אפשר להגדיר את הראוטר הפרטי שיבצע את החיוג.

(פרטנר מספקים את המודם האופטי של דילינק ללא עלות).

מניסיון, (עוסק בתחום) זו התצורה היציבה ביותר, כמובן בתנאי שהראוטר הפרטי איכותי.

וכמובן שהראוטר צריך לתמוך בחיבור גיגה.

עריכה אחרונה על ידי teyal
  • אהבתי 2
פורסם

כל העיכוב בארץ בנושא הסיבים הוא פוליטי. 

יש לי חולצה שקיבלתי בתערוכה בארצות הברית בשנת 1997! וכתב עליה  Fiber to the desk .

למי ששאל מה עם חברת חשמל - המיזם המקורי עבר כמה גילגולים והוא נקרא כיום IBC . 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בחזרה לשאלות המקוריות:

בסיבים בדרך כלל מגיע אליך סיב אופטי הביתה. בחלק מהחיבורים של סלקום (לשעבר חברת חשמל IBC Unlimited ושאר ירקות) יגיע כבל רשת.

את הסיב האופטי מחברים לממיר אופטי שלצורך העניין הוא שקול למודם, או לנתב שיש לו ממיר אופטי מובנה. ככל הידוע לי אי אפשר לחבר ממיר פרטי.

כצפוי החברות ינסו להשכיר לך נתב משולב.

פרטנר נותנים ממיר אופטי בחינם אם מתעקשים. לא יודע למה PPPOE יותר טוב מ DHCP אם יש לו תקורה, אבל פות״ש כתב שהם עוד לא מחוברים. פרטנר הם גם הספק.

עם סלקום צריך להתאמץ יותר כדי לקבל ממיר: "תומך בכיר" וכו׳. בכל מקרה סלקום מחברים כרגע את הסיבים שלהם רק דרך נטוויז׳ן. חיבורים סימטריים וספקים עלומים הם נחלת העבר.

אם תתעקש לא להשתמש בנתב ה"מופלא" שלהם בזק ימכרו לך ממיר (180₪) ויש להם גם דמי התקנה של 500₪. אבל פה הספק עדיין ניתן לבחירה כך שאתה יכול לבקש "בנדל הפוך" ללא דמי התקנה ואולי תוכל לקבל ממיר.

• אהבתי 2

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

בשכונה שלי פרטנר מוכנים לספק SFP והתקנה ללא עלות ואני נוטה להאמין שזה כך בלא מעט שכונות שנמצאות כעת בפריסה התחלתית. ראוטר כבר אשרשר מטעמי.

סוגיית ה DHCP vs. PPPoE מרתקת אותי ולא הייתי מודע אליה כלל עד לשרשור הזה, הייתי משוכנע שימי החיוג על כל צורותיו נכחדו מהעולם במעבר לפורמט הזה. בטוח ש"חיוג" (PPPoE) הוא המתודה המועדפת והאם זה דבר שהוא בר שינוי מול התמיכה הטכנית לאחר מכן אם נתקלים בקשיים כלשהם (משער שכן והדבר נטו תלוי בהגדרת קצה אצל פרטנר)?

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם (נערך)

תודה לעונים. כל מה שאני רוצה זה כבל רשת שאוכל לתקוע בטוסיק של הנתב. לכאורה זה נשמע טריוויאלי, לוקח כבל רשת, מחבר למודם ביציאת LAN ולנתב בכניסת WAN, מעשית כפי שכתבתי כרגע אני עם מודם סלולרי של פרטנר וכדי לשרשר את הנתב שלי במורד הזרם הייתי צריך לעשות שמיניות באויר עד שגיליתי כיצד להגדיר את המודם הסלולרי כ-bridge (התמיכה הטכנית שלהם לא שיתפה פעולה, מזל שגוגל יודע הכל).

אז אני מנסה לצפות את הבעיות האלה מראש. המכשיר שלי תומך הן ב-DHCP והן ב-PPPoE אם זה משנה.

לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

משחילים סיב אופטי מהתשתית שלהם אליך לדירה, ומשם לנקודה כלשהי בבית, מהקיר יוצא סיב, חוט דקיק כזה שמתחבר בצד השני שלו לרכיב שנקרא SFP, הרכיב הזה יכול להיכנס לאחד משני מכשירים:

ממיר אופטי, יצור שנראה בערך ככה:

ממיר אופטי D-LINK DMC-700SC

הוא מקבל בצד אחד רכיב SFP עם הסיב האופטי, ובצד השני מוציא לך כבל LAN רגיל.

מכאן אתה יכול לחבר את הראוטר שלך, או ראוטר של הספקית (ובו בד"כ יש לך 4 חיבורי רשת מאחורה, אליהם אתה יכול לשרשר את הראוטר שלך).

או. יפה. זה בגדול מה שאני שואף אליו.

לפני 4 שעות, m3x7r3m3 כתב:

מה הראוטר שלך נותן לרשת שלך?

הנתב הוא אפליינס של צ'קפויינט כולל פיירוול מובנה ועוד שאר כלי הגנה של צ'קפויינט.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

אצלי בסלקום הסיב מגיע עד לנקודה ומתחבר לראוטר בלי ממיר, שאלתי את הנציג מכירות לפני ההתקנה (ללא קדיחות בקירות וממיר אופטי).

אפס תקלות עד עכשיו. 

• אהבתי 1
פורסם

בהמשך לעניין של ה PPPoE vs. DHCP... לא נראה ש PPPoE מומלץ/אפשרי עבור מהירויות גבוהות (מעל 500, לצורך העניין), בעיקר בשל ה overhead.

למי שרוצה לקרוא התבכיינויות על ISPz בחו"ל, מוזמן -

https://forums.anandtech.com/threads/which-consumer-routers-can-do-full-gigabit-speeds-over-wan-in-pppoe-mode.2498232/

• תוכן חדש...