Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה קניתי שתי פורד פוקוס, שתיהן שנת 2010 - אחת עם מנוע 1600, ואחת עם מנוע 2000, שתיהן אוטומטיות טיפטרוניק, שתיהן קילומטרז' יחסית נמוך.

כאשר נסעתי איתן בהילוך בירידה, המחשב של ה-1600 הראה צריכת דלק 0L/100KM, ואילו של ה-2000 הראה צריכה של בין 1.5 ל-4 L/100KM, וככל שההילוך היה נמוך יותר / הירידה תלולה יותר - המחשב הראה צריכה גבוהה יותר.

אני גדלתי על הידיעה שבהילוך בירידה צריכת הדלק אפסית, וכמו שהיה נראה ב-1600, אבל אולי אני צריך להתעדכן..

איזו מהמכוניות שידרה נתוני אמת, ואיזו זייפה - או שזה תלוי בסוגי המנועים וכו'?
תודה.

פורסם

אם אספקת הדלק מתנתקת במצב הזה תקבל נתון כמו עם מנוע ה-1.6   = 0 ליטר.

יש מנועים שמזרימים מינימום דלק בכל מצב.

כך שהילוך גבוה = סלד נמוך = צריכה נמוכה

והילוך נמוך = סלד גבוה = צריכה טיפה יותר גבוהה.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם (נערך)

אהלן,

שני המחשבים מזייפים ולא הייתי מסתמך עליהם.

אם ברצונך לגלות את הצריכה תמדוד מהמשאבה.

תתחדש ובשורות טובות. 

עריכה אחרונה על ידי Kooper

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם (נערך)

במדידה הזו מקבלים תוצאה ריגעית  מוערכת ולא צריכה ממוצעת. החשיבות שלה שהיא מאפשרת למידת נהיגה חסכונית, מתי איך וכמה להאיץ.

ליצרני המערכת יש חיים דיי קשים להציג את הנתונים בצורה שלא "תשגע" את הנהג (נתונים משתנים במהירות)

למשל, אם אתה עומד ברמזור המנוע בסל"ד סרק, הצריכה היא אין סופית  =    X ליטר / ל-0 ק"מ

איזה מספר להציג ?

כאמור, לגבי צריכה ריגעית אתה מקבל קריאה משוערכת לא "מזוייפת".

יפה למדוד מהמשאבה, אבל כדי לקבל ממוצע יציב צריך מספר תדלוקים.                                                                                               מי שרוצה צריכה ממוצעת "אמיתית"  יתכבד ויבדוק  את הנתון המצטבר שמופיע במחשב הרכב. כמה שיותר תדלוקים  יתנו תוצאה מדוייקת יותר.           

accumulated.jpg

עריכה אחרונה על ידי רוןS
תוספת צריכה מצטברת

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
בתאריך 17.8.2021 בשעה 14:18, davideinat כתב:

לאחרונה קניתי שתי פורד פוקוס, שתיהן שנת 2010 - אחת עם מנוע 1600, ואחת עם מנוע 2000, שתיהן אוטומטיות טיפטרוניק, שתיהן קילומטרז' יחסית נמוך.

כאשר נסעתי איתן בהילוך בירידה, המחשב של ה-1600 הראה צריכת דלק 0L/100KM, ואילו של ה-2000 הראה צריכה של בין 1.5 ל-4 L/100KM, וככל שההילוך היה נמוך יותר / הירידה תלולה יותר - המחשב הראה צריכה גבוהה יותר.

אני גדלתי על הידיעה שבהילוך בירידה צריכת הדלק אפסית, וכמו שהיה נראה ב-1600, אבל אולי אני צריך להתעדכן..

איזו מהמכוניות שידרה נתוני אמת, ואיזו זייפה - או שזה תלוי בסוגי המנועים וכו'?
תודה.

נסיעה בהילוך בירידה עם דוושת הגז משוחררת - צריכת דלק צריכה להיות 0. 

ברכב אוטומטי התנאי של נסיעה בהילוך מתקיים רק אם ממיר המומנט בגיר נעול, זאת אומרת יש קשר פיזי קשיח בין הגלגלים למנוע. 

אני מכיר מצב של צריכת דלק שונה מ 0 בירידה רק ברכב שבדקות הראשונות של הנסיעה לא היה נועל ממיר מומנט. אז הייתי רואה צריכה שונה מ 0. 

אחרי שהיה מגיע לטמפ' עבודה ונועל ממיר מומנט, הייתי רואה צריכה 0. 

לפני 3 שעות, Kooper כתב:

אהלן,

שני המחשבים מזייפים ולא הייתי מסתמך עליהם.

אם ברצונך לגלות את הצריכה תמדוד מהמשאבה.

תתחדש ובשורות טובות. 

אהלן. 

מחשבי דרך לא מזייפים. מחשב מנוע יודע בדיוק כמה דלק הוא מזריק, באיזה מהירות האוטו נוסע, באיזה הילוך, באיזה מצב פתיחת מצערת והוא יודע בדיוק די טוב כמה דלק נצרך. 

תמלא מיכל מלא ותסע במהירות קבועה ללא עצירות 500 ק"מ, תראה שהקריאה של המחשב די מדייקת.

הבעיה היא בנוסחת חישוב צריכה ממוצעת  שהיא מבוססת על אישזהי נוסחה מתגלגלת שלוחת בחשבון X קילומטרים מסויים אחורה. 

נגיד אף אחד לא איפס את המחשב, בסוף הצריכה הממוצעת תתקבע על איזה מספר קבוע שלוקח בחשבון 100.000 ק"מ, המספר הזה אף פעם לא ישתנה כי כל שינוי קטן מידי בכדי להשפיע על הממוצע. 

אבל זה לא עובד ככה, אנחנו רואים שכביש פתוח צריכה ממוצעת יורדת, בעיר עולה... 

מה שאומר שהצריכה הממוצעת שאתה רואה בכל רגע נתון לא מתייחסת לכל המיכל ואי אפשר לחשב על סמך זה צריכת דלק של האוטו. 

זה עדיין לא אומר שמחשבי דרך מזייפים. 

בשורות טובות. 

• תוכן חדש...