Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1784 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב שלי על הכביש מ-11.2015 ולאחר שנה לערך הוחלף המצבר כי רכיב  "סטארט אנד סטופ" לא פעל.

מאז אני עם אותו מצבר, אבל הרכיב הנ"ל כבר לא פועל כשנה וחצי (C4 פיקאסו) כולל נסיעה עם מזגן.

מכיוון שאני עובד מחוץ לעיר, המצבר של הרכב נטען היטב פעמיים ביום (נסיעה לעבודה - ובחזרה).

למה זה קורה בעצם והאם רק רכישת מצבר חדש היא הפתרון?

אני תמיד קונה מצברים מאיכות טובה, לא מחפף בזה. אז הבעיה היא לא מצבר נחות.

עריכה אחרונה על ידי usafun
פורסם

אם הבעיה היא לא במצבר, [בכוונה הדגשתי את זה], תעזוב את העניין.

ייתכן שיש בעיה במע" עצמה,

או

שהמצבר הנ"ל אינו מתאים למערכת הזו.

או גמור. שזה לא סביר, לטענתך.

בכל מקרה, אפשר לומר שהרווחת מכל העניין הזה.

חסכת לך הרבה בעיות, ובלאי, כמו: סטרטר, מצבר, ועוד כמה חלקים נלווים.

ובכל התנעת מנוע, לדאוג לכבות את זה.

כל זה על חשבון "חיסכון" של טיפות דלק, פה ושם.

אם בכלל. 

פורסם

זכית ואל תנסה לתקן.

אני קניתי יחידה שמבטלת את הסטארט/סטופ בסוזוקי ויטארה,לדעתי הנזקים גדולים יותר לאורך זמן מהתועלת שזה מביא.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אהלן,

וודא תאימות של המצבר למערכת (אמור להיות רשום בספר רכב לדעתי.)

כמו כן במידה והמצבר תואם לחלוטין כנראה מדובר בתקלה אחרת ומומלץ ללכת למוסך מומחה לדגם שלך. מהיכן אתה בארץ?

ולגבי התגובות מעליי, אני חולק עליכם, יצא לי לנהוג באופן שוטף על כמה רכבים עם מערכת שכזו, וכשהיא מתוכננת היטב היא לא מורגשת, חסכונית, פחות מזהמת, ועל עניין הבלאי אני סבור שהוא בטל ב60, משום שלא הייתה לנו בעית שנגרמה כתוצאה "ממערכת סטארט אנד סטופ". כמובן שאם יש בידכם הוכחות או ראיות נגדיות אשמח לשמוע ולהשכיל.

בשורות טובות.

עריכה אחרונה על ידי Kooper

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם

זה, ש-לך אישית לא היו בעיות עם המע" הזו , זה לא אומר שלא קיימות.

קודם כל, המצברים הולכים בקצב מהיר יותר, כאשר לא מנתקים את זה אחרי כל התנעה.

והמצברים הללו הם מיוחדים. הם גם עולים לפעמים פי 3 ממצבר רגיל. וזו כבר הוצאה לא מבוטלת.

אפילו כאן פורום יש מלא כאלה. וזה האחרון רק מלפני יומיים:

דבר שני זה הסטרטר. ולעתים רחוקות יש בעיות גם במנגנון עצמו. שנמצא בגיר, או בסמוך לא. לא זוכר טוב..

וכאשר זה קורה, הרכב אפילו לא יניע יותר אחרי הכיבוי. וזה כבר מקרה קיצוני, שיהיה כרוך בגרירה, והוצאה מטורפת.

הרכב שלי חדש, [2021],ואני דואג תמיד לכבות את זה. פעולה אוטומטית כמו ניטרול קודן. [למרות שאין לי קודן].

את האמת? גם לא איכפת לי אם המע" עובדת או לא, או מדליקה על כך נורה בלוח מחוונים.

המערכת הזו מן הסתם, היא עוד תוספת, שמייקרת את הרכב. וזה בא על חשבון הצרכן בסופו של דבר.

לדעתי, להרכיב מע" כזו ברכב הזה, {מנוע 2 ליטר אטמוספרי}, זה סתם גימיק, כדי לסתום פיות לאנשים מסויימים, שעוסקים במתן ניקוד על זיהום אוויר, או מתן תקן מסויים, או סיבות אחרות..

בחיים האמיתיים הצרכן לא ירגיש ביתרונה או בחסרונה. 

אבל וכשהיא כן קיימת, הוא ירגיש את זה טוב טוב.  בכיס. 

פורסם
לפני 3 דקות, yossiaviel כתב:

זה, ש-לך אישית לא היו בעיות עם המע" הזו , זה לא אומר שלא קיימות.

קודם כל, המצברים הולכים בקצב מהיר יותר, כאשר לא מנתקים את זה אחרי כל התנעה.

והמצברים הללו הם מיוחדים. הם גם עולים לפעמים פי 3 ממצבר רגיל. וזו כבר הוצאה לא מבוטלת.

אפילו כאן פורום יש מלא כאלה. וזה האחרון רק מלפני יומיים:

דבר שני זה הסטרטר. ולעתים רחוקות יש בעיות גם במנגנון עצמו. שנמצא בגיר, או בסמוך לא. לא זוכר טוב..

וכאשר זה קורה, הרכב אפילו לא יניע יותר אחרי הכיבוי. וזה כבר מקרה קיצוני, שיהיה כרוך בגרירה, והוצאה מטורפת.

הרכב שלי חדש, [2021],ואני דואג תמיד לכבות את זה. פעולה אוטומטית כמו ניטרול קודן. [למרות שאין לי קודן].

את האמת? גם לא איכפת לי אם המע" עובדת או לא, או מדליקה על כך נורה בלוח מחוונים.

המערכת הזו מן הסתם, היא עוד תוספת, שמייקרת את הרכב. וזה בא על חשבון הצרכן בסופו של דבר.

לדעתי, להרכיב מע" כזו ברכב הזה, {מנוע 2 ליטר אטמוספרי}, זה סתם גימיק, כדי לסתום פיות לאנשים מסויימים, שעוסקים במתן ניקוד על זיהום אוויר, או מתן תקן מסויים, או סיבות אחרות..

בחיים האמיתיים הצרכן לא ירגיש ביתרונה או בחסרונה. 

אבל וכשהיא כן קיימת, הוא ירגיש את זה טוב טוב.  בכיס. 

אהלן😄,

שים לב, בשרשור ששלחת ההבדל במחיר הינו 250 שקלים. פותש ציין שמצבר "מקורי" עלה 1250, ו"תחליפי" 1000, אכן לא מדובר בפער של פי 3 כפי שציינת. כמו כן במהלך השרשור מדובר על חוסר בהתאמה של המצבר למערכת. כמובן שלאחר מכן התקלה נפתרה מעצמה. אני נוטה לא להסכים איתך, וחושב שמדובר פה בהגזמה נרחבת. הרי אם המצב היה כפי שאתה מתאר, היו הרבה רכבים עם בעיות/ריקולים ועוד. מאחר ולכמעט (אם לא כל) היצרנים יש את המערכת הזו בוריאציה כזח או אחרת, ניתן להסיק לדעתי שהיא מהונדסת טוב וכראוי. השאלה עד כמה היא "חוסכת" דלק, היא שאלה נפלאה שיש עלייה מגוון רחב של בדיקות "בזמן אמת".

יש אנשים כמוני לדוגמה (אולי גם פות"ש) שחשוב להם שכלל מערכות הרכב יעבודו ללא יוצא מן הכלל, גם אם לא משתמשים בהם.

על כל מקרה אני סבור שהאמרה "המערכת לא טובה, הרווחת שהיא מקולקלת" איננה נכונה, משום שמדובר בדעתך על המערכת הנ"ל, ולא בעובדה שהמערכת "לקויה".

יום קסום, ובשורות טובות.

• רעיון טוב! 1

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לי גם חשוב שכלל מערכות הרכב יעבדו ללא יוצא מן הכלל.

אני מטפל ברכב במוסך הראשי, אז קטנים הסיכויים שהמצבר שהותקן לי לא טוב או אינו מתאים למערכת הזו.

הוא גם הוחלף לי בתקופת האחריות על הרכב אז בכלל קשה לי להאמין שששמו משהו לא מתאים.

מדוע בכלל קורה דבר כזה שהמנגנון של "סטארט אנד סטופ" מפסיק לפעול, בעוד המצבר נותן חשמל כרגיל?

אני מניח שאם אלך למוסך, יגידו לי "צריך להחליף את המצבר". אבל למה צריך להחליף ולהשקיע כ - 1,000 ש"ח (או אף יותר) אם המצבר למעשה פועל?!

עריכה אחרונה על ידי usafun
פורסם

לא ניתן להשיב לך דרך הפורום.

מה שמתואר בהודעה שלך מחייב הערכה מלאה, בדיקה ואבחון, ורק לאחר מכן ניתן יהיה להשיב לך.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מערכת ארורה. דווקא בימים חמים אלו עם 83% לחות החליטה לחזור לפעול ברמזור. 

ואז אתה מתחיל להזיע ברמזור. 

למה אין מד לחות במערכת ?!

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 18 דקות, save כתב:

למה אין מד לחות במערכת ?!

ברכבים מסויימים בהחלט קיים חיישן לחות. על איזה רכב מדובר ?

איזה כייף לי :)

פורסם
בתאריך 9.8.2021 בשעה 07:16, usafun כתב:

הרכב שלי על הכביש מ-11.2015 ולאחר שנה לערך הוחלף המצבר כי רכיב  "סטארט אנד סטופ" לא פעל.

מאז אני עם אותו מצבר, אבל הרכיב הנ"ל כבר לא פועל כשנה וחצי (C4 פיקאסו) כולל נסיעה עם מזגן.

מכיוון שאני עובד מחוץ לעיר, המצבר של הרכב נטען היטב פעמיים ביום (נסיעה לעבודה - ובחזרה).

למה זה קורה בעצם והאם רק רכישת מצבר חדש היא הפתרון?

אני תמיד קונה מצברים מאיכות טובה, לא מחפף בזה. אז הבעיה היא לא מצבר נחות.

כמעט 5 שנים על אותו המצבר? כבוד. 

99.999% שהמצבר בסוף חייו.

איציק

• רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 8 שעות, איציק נ. כתב:

כמעט 5 שנים על אותו המצבר? כבוד. 

99.999% שהמצבר בסוף חייו.

איציק

המצבר גמור בסבירות גבוהה .

יש שני סוגים AGM  ו EFB ויש להרכיב מצבר,לפי  הסוג הרשום בספר הרכב 

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...