Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מכיוון שאני חושב שלא כולם יודעים מה זה "עלוקה אלחוטית", אני מעלה הסבר קצר :-)

קודם כל יש לנו את לוח המקשים שמתקינים במקום כלשהו באיזור הנהג. 

לוח המקשים מתחבר פיזית רק למתח מצבר לפני הסוויץ' (קו שיש בו מתח כל הזמן גם כשהסוויץ' סגור), מתח אחרי הסוויץ' (קו שיש בו מתח רק כשהסוויץ' פתוח) ול"אדמה"  - שזה המינוס של המצבר. 

חוט אדם - מתח לפני הסוויץ', ירוק - אחרי הסוויץ', שחור - "אדמה".

"לפני ואחרי" הסוויץ' נדרש על מנת שהקודן ידע מתי להידרך אחרי כיבוי המנוע, מתי לא להידרך, מתי לאפשר להכניס קוד ומתי לא. 

מעבר לכך לוח המקשים לא מחובר פיזית לכלום. יש בו משדר שמשדר אות אחרי שמקישים קוד נכון. 

90.thumb.jpg.b1014f426299c5f98e4261787d3fef37.jpg

מי שקולט את האות, היא היחידה הפעילה, ה"עלוקה". 

זה ממסר עם פיקוד אלחוטי שסוגר ופותח מעגל חשמלי. 

הממסר הזה על מנת לעבוד גם צריך מתח הזנה ולכן מחברים אותו למתח מצבר אחרי הסוויץ' (הוא לא צריך לעבוד כשהסוויץ' סגור). חוט אדם -  מתח אחרי הסוויץ', חוט שחור דק - "אדמה". 

חוט אפור זו האנטנה שקולטת את הפקודה מלוח המקשים. 

החוטים העבים הם הניתוקים, זו יחידה עם אפשרות לשני ניתוקים שונים שלא חייבים לחבר את שניהם, אפשרי לחבר אחד. 

91.thumb.jpg.f100a7238a1019d56ae33f60961ed5ac.jpg

המתקין בעת ההתקנה חותך ברכב חוט כלשהו שבלעדיו המנוע לא יכול להניע. לרוב מדובר בחוט של האנטנה של האימובלייזר. האנטנה מנותקת - האימובלייזר לא יכול לקורא את השבב שבמפתח - הרכב לא מניע. 

ברכב ההדגמה חותכים חוט הזנה :-)

93.thumb.jpg.6a63bd5147c4852af2aff7d9fefd12e5.jpg

94.thumb.jpg.3650b0011919d4b34f1aa0e4da0c4433.jpg

ובמקום הנתק מחברים את ה"עלוקה".

95.thumb.jpg.87157e85bbcf60899a7c5035e344c194.jpg

את הממסר של העלוקה אמורים להסתיר, עלוקה אלחוטית מאפשרת התקנה במקום נסתר שלא תלוי במיקום לוח המקשים. 

96.thumb.jpg.6f11aad822c0591ed954a0a116ee70d8.jpg

לאחר הזנת הקוד, לוח המקשים משדר אות לעלוקה. העלוקה קולטת את האות ומפעילה את הממסר שלה. 

הממסר סוגר מעגל עליו מותקן הניתוק ומאפשר למערכת שנותקה לעבוד - זאת אומרת מאפשר התנעה. 

• אהבתי 5
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גוף הרכב, כולל קיר האש  זה מתכת.  אחלה כלוב פרדיי (פרט אולי לחלונות).  תא המנוע - כנ,ל (אין חלונות, פתוח לעתים כלפי מטה).

מעניין איך משדר כזה קטן (מוכל בתוך לוח המקשים) מסוגל לעקוף זאת.

בסוסיתה כמובן שהבעייה הזו לא קיימת.

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בוקי - תודה להסבר המפורט. עכשו נשארת רק הבעיה לאתר ברכב שלי את המקלט/ממסר. אחפש.

פורסם

@Buki שאלה: אצלי באוטו הקודן עשה בעיות , ניתקתי את הלוח  מקשים , וכעת אני מזין את הקוד דרך הסוויץ' (סיבוב המפתח לקליטת המספר) מסתבר שלא הלוח מקשים שולח את הביטול לעלוקה ,אני טועה?

ואולי אפשר לגרום לביטול הקודן, אם מחברים את האדום והירוק יחד, אז תמיד הוא יחשוב שהאוטו מונע, ואז הקודן לא ידרך?

פורסם
לפני 2 דקות, ארי62 כתב:

מסתבר שלא הלוח מקשים שולח את הביטול לעלוקה ,אני טועה?

זה מערכת גיבוי במקביל. 

אני ממליץ לא לחבר שום חוטים, לא לעשות שום קומבינות, לא שום חוט אדם ושום חוט ירוק אלא לפרק את כל ההתקנות הלא מקוריות ולהחזיר את החיוט למצב שהגיע מהיצרן. רק ככה אפשר להיות בטוח שהכל יעבוד כמו שצריך. 

פורסם
לפני 3 דקות, Buki כתב:

זה מערכת גיבוי במקביל. 

אני ממליץ לא לחבר שום חוטים, לא לעשות שום קומבינות, לא שום חוט אדם ושום חוט ירוק אלא לפרק את כל ההתקנות הלא מקוריות ולהחזיר את החיוט למצב שהגיע מהיצרן. רק ככה אפשר להיות בטוח שהכל יעבוד כמו שצריך. 

ברור שאני לא הולך לעשות את זה ,רציתי לדעת אם זה מעשי, אצלי יש כספת לכן אני לא יכול לנתק בקלות.

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט :)
אז בשביל "לבטל" את הקודן צריך פשוט לחבר בחזרה את החוט ה"חשוב להנעה"? (בד"כ האנטנה של האימבולייזר)

פורסם
לפני 50 דקות, Roy142 כתב:

פשוט לחבר בחזרה את החוט ה"חשוב להנעה"? (בד"כ האנטנה של האימבולייזר)

אם שם בוצע הניתוק וזה הניתוק היחיד אז כן. אבל יתכן שיש התקנה מסובכת יותר עם ניתוק על המחשב מנוע וזה נעול בתוך כספת. 

מה שאני תארתי זו התקנה קלאסית פשוטה ונפוצה. 

כמו כן מומלץ לנתק ולפרק את הלוח מקשים למרות שאחרי ביטול הניתוק האוטו יניע גם אם לוח המקשים נשאר מחבור. 

• אהבתי 1

• תוכן חדש...