Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1898 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים, בוחן אפשרות של רכישת היברידית פשוטה כמו האיוניק, עושה רושם שהיא תספק את הדרישות שלי, אבל אשמח לקצת סדר בבלאגן. 

איני מתכנן לרכוש רכב חדש מהחברה, ופוזל יותר לכיוון משומשת חדישה, שנתון 17-18

השאלה היא האם יש תיעוד למחלות כלשהן כעבור 3-4 שנות שימוש ברכב?

מה קורה עם הסוללה? כמה זמן אחריות ניתנה מהיבואן בשנתונים האלו?

האם ניתנת להרחבה? 

מתיחות פנים למיניהן, מתי היו, מה עשו? 

ובאופן כללי אשמח לשמוע חוות דעת על הרכב מאנשים שהיה אחד בבעלותם, לאיזו צריכת דלק אמיתית לצפות בנסיעה שרובה עירונית, והאם כדאי לבחון חלופות אחרות ומאיזו סיבה? נירו/אוריס? 

תודה ושבוע טוב

פורסם

בסך הכל רכב אמין. מכיר שני חברים שנסעו בליסינג אחד מעל 200000 ק"מ והשני כ 120000 ק"מ לטענתם ללא תקלות. היו גם כאלו שהתלןננו על תקלות נקודתיות, אבל לרכב שמאוד נפוץ, נראה לי הגיוני שיהיו פה ושם גם נהגים שיתלוננו על בעיות. 

אחריות מלאה לרכב ל5 שנים ו/או 100000 ק"מ ולמערכת ההיברידית 7 שנים או 150000 ק"מ. מעבר ל7 שנים הראשונות ניתן להאריך אחריות לסוללה לשנה או 15,000 ק"מ בעלות של 399 ש"ח וללא מגבלת זמן (כך נאמר לי בכלמוביל). מתיחת הפנים הגיע לקראת סוף 2019 ומתבטאת בפנסים שונים, גריל שונה, חיפויי גלגלים ושינויי מקיף בלוח השעונים ומערכת המולטימדיה. בנוסף קיבל הרכב בלם יד חשמלי ומערכת בקרת השיוט האדפטיבית תומכת עכשיו גם בזחילה בפקקים. אצלי צריכת הדלק הממוצעת כ -4.5-4.4 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת. ישנם גם נסיעות ספציפיות שיותר וגם פחות. 

• מעניין 1
פורסם

מנסיון רב עם האיוניק (וגם עם הנירו)
האיוניק חסכונית מאוד, בנסיעה רגועה תצליח להוציא 1/19 בערך (אולי טיפה יותר טוב), אמינה מאוד, בדור הראשון (לפני מתיחת הפנים) רעשי כביש מורגשים מאוד, מושב נהג לי לא היה נוח, נוחות נסיעה בינונית.

אצלי לאורך 120K ק"מ++ יחד עם לא מעט נהגים חדשים לא היו תקלות מיוחדות (פעם אחת איזה חיישן סורר אבל זהו).

הנירו דומה בצריכת הדלק אבל לי יותר נוחה ויותר שקטה,
הגג המשתפל באיוניק מהווה בעיה לגבוהים בישיבה מאחור.

• מעניין 1
פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, wildlands2019 כתב:

לגבי הארכת אחריות, לא הצלחתי למצוא איפה זה כתוב כמו בטויוטה למשל.

תוכנית הארכת האחריות לסוללה ברכבים היברידיים מבית כלמוביל -

https://hyundai-h6.co.il/wp-content/uploads/2021/04/תנאי-הצטרפות-לתוכנית-הארכת-האחריות-לסוללה-ההיברידית.pdf

עריכה אחרונה על ידי eyalkar
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

היתה ברשותי דור 1.5 (מתיחת פנים הרכב) במשך שנה~ עם 16K קילומטרים אותה אספתי עם 7 קילומטרים על השעון. לא יכול להמליץ על הרכב ; מדחס מזגן (חשמלי, כמובן) החל לעשות בעיות בשלב מוקדם יחסית (פשוט מפסיק לקרר לסירוגין, בלי סיבה ברורה), קרטועים/שיהוקים רנדומליים ללא דרמות מלוח המחוונים, פשוט תחושה של fuel cutoff תוך כדי נסיעה ומנוע נחנק (פתחתי על התופעות ההזויות האלו שרשורים בפורום, במוסך המורשה לא מצאו כמובן שום תקלה) ובעיטה מעצבנת בכל פעם שמתבצעת בלימה מכנית רגילה ולא רגנטיבית (זחילה בפקקים/התקרבות לעצירה מוחלטת).

בנוסף גם רעשי הצמיגים/כביש לטעמי מאוד מוגזמים בתוך חלל הרכב כבר מ 60~ קמ"ש. אם אתה לבד עם המוזיקה זה עוד bearable, עם נוסעים במושב האחורי בכביש החוף, סביר להניח שתצטרכו להרים את הקול.

אם הייתי צריך לנסות רכב עם מכלולים דומים שוב, ככל הנראה שהייתי נותן צ'אנס לנירו שפחות באה בטוב בעין ונראית גמלונית, אך ככל הנראה גם פרקטית יותר מבחינת מרווח פנים ויכולת העמסה וגם יותר בשלה לפי מה שנראה ברחבי הרשת.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
  • אהבתי 1
פורסם

בטיוטה המקסימום שניתן להאריך אחרי ה 5 שנים הראשונות זה עד 12משנים. ביונדאי, כמו בטויוטה ניתו להאריך כל שנה מחדש, כרגע ללא הגדרת תקופת מקסימום. תקראו טוב את המסמך שצורף

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...