Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, AMITHUX כתב:

חדש מהיבואן עולה פחות או יותר 5...בדוק.

בעיה אם לא הבנת עדיין למה אבל לא צריך להתעצבן בכל זאת

אני מנסה לקבל מידע שיעזור לי לקבל החלטה סופית

אני מציע לך לבדוק שוב את המחיר, זה דבר ראשון, דבר שני לבדוק אם קיים במלאי. 

תוסיף לזה זרועות קדמיות, זוג חיישני חמצן, אטמים וברגים + מיגון אם אתה רוצה שהחלק ישרוד אצלך ברכב, תבדוק לאיזה מחיר אתה מגיע.. 

ולא, אני בכלל לא עצבני. רק לא היה ברור כל כך  הצורך  בתחליפי 

עריכה אחרונה על ידי barak5915
פורסם
הבני דודים הרסו את הסובארו יד 2 שלי שברשותי כבר 7 שנים וגמעה רק 140K . אנשים רעים.
אני ממש בהתלבטות קשה מה לעשות....מה שטוב בחליפי שהוא לא שווה הרבה בכלל למחזור לעומת המקורי והסיכוי שייגנבו שוב פוחת.
הבעיה שזה לא נגמר רק בממיר אלא גם בחיישן למדה(חמצן) שעולה 400 שקל ואין לו תחליפי חייב מקורי של MGK נראה לי.
מקורי משומש זאת הייתה האופציה הכי טובה לדעתי ולדעת הרוב כאן כמו שחשבתי אבל אני בהחלט מפחד משידור חוזר.

דניאל לשאלתך הממיר מחובר עם ברגים אבל הם חייבים לחתוך משתי קצוות האגזוז בשביל לשחרר אותו.
המשטרה לא יודעת מה לעשות וככה אכלתי אותה בגלל פלדיום.
הרכב שלך יסע עוד הרבה שנים עם ק"מ כזה, אם אתה לא מתכנו להחליף רכב בקרוב אז בהחלט תשים

Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

אני מציע לך לבדוק שוב את המחיר, זה דבר ראשון, דבר שני לבדוק אם קיים במלאי. 
תוסיף לזה זרועות קדמיות, זוג חיישני חמצן, אטמים וברגים + מיגון אם אתה רוצה שהחלק ישרוד אצלך ברכב, תבדוק לאיזה מחיר אתה מגיע.. 

ולא, אני בכלל לא עצבני. רק לא היה ברור כל כך  הצורך  בתחליפי 
אתה קצת מנותק חבר, אין להרבה אנשים עץ של כסף בבית.
הרכב עולה בקושי 5 אלף שקל למה לשים בו רכיב שעולה כמו הרכב ועוד עם הסיכון של הגניבה שאני מאמין שייגנב תוך שבוע.

פורסם

לא מבין איך אין עדיין תביעות נגד המדינה בגלל מה שקורה בדרום. לא הגיוני שתושב בדרום ישלם יותר ממה שמשלם תושב אחר במדינה.

פורסם
לפני 5 שעות, mcaspi כתב:

לא מבין איך אין עדיין תביעות נגד המדינה בגלל מה שקורה בדרום. לא הגיוני שתושב בדרום ישלם יותר ממה שמשלם תושב אחר במדינה.

אני מהצפון וזאת תופעה עולמית  כבר מלפני 3 שנים וארצית כבר 5, 6 חודשים שמחיר הפלדיום זינק ונהיה יקר מזהב וממשיך לעלות מאז.

עשיתי מיני תחקיר על התופעה .

כל בעלי הרכב ובעיקר בעלי סובארו וטויוטה אנא שימו לב ✖️✖️

פורסם
בתאריך 12.3.2021 בשעה 17:55, B3A כתב:

הרכב שלך יסע עוד הרבה שנים עם ק"מ כזה, אם אתה לא מתכנו להחליף רכב בקרוב אז בהחלט תשים

אתה קצת מנותק חבר, אין להרבה אנשים עץ של כסף בבית.
הרכב עולה בקושי 5 אלף שקל למה לשים בו רכיב שעולה כמו הרכב ועוד עם הסיכון של הגניבה שאני מאמין שייגנב תוך שבוע.

תסתכל  שוב מה כתבתי באותו הפוסט  לפני מספר הודעות, אני המלצתי לבחור לשים תחליפי ולא מקורי, כי את המקורי יגנבו לו, עניין של זמן פשוט. בדיוק כמו שאתה כתבת, כך אני כתבתי לפני כן. 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שמתי ממיר חליפי וחיישנים מפירוק אבל הרכב שותה דלק ברמות של 1 ל 8 7 בבינעירוני, לפני היה 1 ל 12. 

יש משהו שאוכל לעשות או שזה ככה אמור להיות?

פורסם
בתאריך 13.3.2021 בשעה 14:52, AMITHUX כתב:

אני מהצפון וזאת תופעה עולמית  כבר מלפני 3 שנים וארצית כבר 5, 6 חודשים שמחיר הפלדיום זינק ונהיה יקר מזהב וממשיך לעלות מאז.

עשיתי מיני תחקיר על התופעה .

כל בעלי הרכב ובעיקר בעלי סובארו וטויוטה אנא שימו לב ✖️✖️

אכן זאת תופעה עולמית,וספציפית מאוד ממוקדים ברכבים יפנים.נפל לי הלסת כאשר שמעתי כמה מוכנים לשלם על זה,לכן לא נראה לי סוף לתופעה הזאת :shock3:

https://www.whatcar.com/advice/owning/catalytic-converter-theft-why-is-it-so-common/n20384 

פורסם

תכל'ס זה בגלל הרודיום שיש בממירים קטליטים -המתכת הכי יקרה בעולם. 

ככל שהרכב הוא פחות מזהם ובעל תקן זיהום אוויר גבוה יותר, כך כעקרון אמור להיות יותר אחוז רודיום בממיר הקטליטי. 

רק אני לא סגור עדיין איך "כורים" אותה מתוך הקטליזטור. 

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בתאריך 12.3.2021 בשעה 02:09, AMITHUX כתב:

בנוסף אצטרך אם מישהו מכיר לינק לרכישת חיישן למדה באיביי או מקט מתאים שאוכל להיעזר בו לרכישה.

מניח שלך זה כבר לא רלוונטי אבל ארשום לתועלת הבאים: החיישן המקורי נקרא DENSO DOX0307

אם כבר הקפצתי:

בתאריך 20.4.2021 בשעה 13:26, AMITHUX כתב:

שמתי ממיר חליפי וחיישנים מפירוק אבל הרכב שותה דלק ברמות של 1 ל 8 7 בבינעירוני, לפני היה 1 ל 12. 

יש משהו שאוכל לעשות או שזה ככה אמור להיות?

דולק לך נורת מנוע? יתכן שהחיישנים מפירוק לא תקינים.( הרבה נוסעים עם חיישן לא תקין ונורה דלוקה) חיישן קדמי לא תקין משפיע על צריכת הדלק.

בתאריך 12.3.2021 בשעה 10:57, B3A כתב:

איזה צרות הוא יכול לעשות? אני התקנתי חליפי וחוץ מזה שהוא אוכל טיפה יותר אין שום דבר חריג

גם אצלך איזה חיישנים שמת? דולק לך נורת מנוע? יתכן שהצריכה בגלל החיישן הקדמי ולא בגלל הממיר.

פורסם

חיישן מקורי מעל 1000 שקלים! לא 400 כמו שרשמו. ממיר וחיישן. עלות של 6000 עד 7000 שקלים. סביר ששוב יגנבו את החלפים.

פורסם (נערך)

אני קניתי  לפני שנה חיישן מקורי חדש בארץ ב850₪~. בהזמנה מחול יש גם בפחות מ400₪.

בכל מקרה לא גונבים אותם לחלפים אלא בשביל המתכות היקרות בממיר המקורי.

רוני אגזוזים לוקח לתיקון אחרי גניבה 2700₪~ שזה כולל צנרת שתי חיישנים מקוריים (אאל"ט) וממיר חליפי של MagnaFlow.

מסכים איתך שאין טעם לשים ממיר מקורי אחרי גניבה אלא את החליפי שלא גונבים.

עריכה אחרונה על ידי tza
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

בתאריך 22.6.2021 בשעה 16:38, tza כתב:

מניח שלך זה כבר לא רלוונטי אבל ארשום לתועלת הבאים: החיישן המקורי נקרא DENSO DOX0307

אם כבר הקפצתי:

דולק לך נורת מנוע? יתכן שהחיישנים מפירוק לא תקינים.( הרבה נוסעים עם חיישן לא תקין ונורה דלוקה) חיישן קדמי לא תקין משפיע על צריכת הדלק.

גם אצלך איזה חיישנים שמת? דולק לך נורת מנוע? יתכן שהצריכה בגלל החיישן הקדמי ולא בגלל הממיר.

אכן חיישנים מפירוק

לא יודע איזה ממיר שם לי. נורה לא דלוקה.

עריכה אחרונה על ידי AMITHUX
פורסם
לפני 10 שעות, AMITHUX כתב:

אכן חיישנים מפירוק

לא יודע איזה ממיר שם לי. נורה לא דלוקה.

אם לא דולקת נורת מנוע (והיא לא דלוקה ומכוסה עם איזולירבנד כמו שיצא לי לראות פעם..) החיישנים כנראה תקינים ולא בגללם יש לך עליה בצריכת דלק.

אבל מצאתי הסבר לעליה בצריכה במאמר הזה, שמסביר שבמנוע אטמוספרי 4 פעימות זרימה חופשית מידי גורמת לעליה בצריכה ובגלל שכעת סביר שיש לך רק ממיר חליפי במקום ממיר + דוד אחורי במערכת המקורית יש לך זרימה חופשית יותר כמו שהוא מתאר כאן:

בתאריך 6.10.2007 בשעה 19:07, R5T כתב:

כאשר התערובת נכנסת לצלינדר, ויש לנו מערכת אגזוז שלמה פתוחה, (זרימה חופשית) התערובת יכולה לצאת בקלות לאגזוז, ומכאן תצרוכת גבוהה בגלל שחלק ממה שאמור להשרף במנוע "נשפך" החוצה, ומבוזבז.

תוכל לראות אם יש לך דוד אחורי בצורה פשוטה: הרכב במקור בנוי שביציאת האגזוז מאחור יש סופית אגזוז שמרותכת ישר לדוד האחורי שנראה היטב במבט מבחוץ. אם אצלך אתה רואה מאחור רק צינור אגזוז ללא דוד אין לך דוד אחורי וכנראה זאת הסיבה לעליה בצריכה.

פורסם (נערך)
בתאריך 20.4.2021 בשעה 20:15, danniel כתב:

רק אני לא סגור עדיין איך "כורים" אותה מתוך הקטליזטור.

באמת מעניין, זה מה שנתקלתי בו:

עריכה אחרונה על ידי innvision
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 12.3.2021 בשעה 02:09, AMITHUX כתב:

הי עמית, סליחה שאני מתפרץ לשרשור לא רלוונטי אבל אני חדש ולא יכול לשלוח לך מסר עדיין.. מה נסגר עם הממיר שגנבו מהסוברו שלך? פרקו את ה B4 שלי (שנתון דומה) שלשום, ואני בוחן אפשרויות, כי חדש (ואפילו חליפי) עולה יותר מהרכב. תודה ושוב סליחה .

תודה לעונים

• תוכן חדש...