Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

3008 ירידת ערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 49 דקות, vladclar כתב:

ברח לי מהראש מיכל אוריאה....
אז מחיר התיקון הגיוני יותר.

למיטב ידיעתי מיכל עלות המיכל היא כ 6k.

טמבון 6.5

לא הגיוני שעל כיסוי הפלסטיק בדלת יקחו כ 16 אלף

לפני 57 דקות, save כתב:

בוא אוסיף נקודה : מיכל אוריאה תקול מהייצור צריך החלפה וזה בסדר.
אבל כדי שמיכל אוריאה יסדק בתאונה דרושה מכה דיי עמוקה עד לתוך תא המטען (מי כמוני יודע). לדעתי צריך לבדוק היטב רצפת תא מטען , כל איזור הבולם האחורי ימני .
אפילו במוסך היבואן להוציא ₪28000 על דלת, טמבון ומיכל נשמע לא סביר.

מסכים עם כל מילה, אך עם זאת, כאשר מדובר בפגיעת צד ג, אין סיבה שבעל הרכב לא יבדוק את הנושא וידרוש תיקון, מניח שגם המוסך בדק בכדי לנסות להעלות את מחיר התיקון.

תקן אותי אם אני טועה

פורסם

לא החליפו רק כיסוי פלסטיק, כנראה את כל הדלת, ואולי באמת גם היה תיקון בריצפת הבגאז'.
טמבון ודלת גם היו צריכים לצבוע. צריך להוסיף את עלות העבודה, לא רק החלפים.
ירידת ערך ששולמה ככל הנראה גם נכללת בסכום הגדול.
אני לא מאמין שלמוכר אין דוח שמאי מתאונה כל כך טרייה - כנראה הוא מעדיף לא להציג אותו לקונה.

• מעניין 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא חושב שיש דוח שמאי למוסך.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תנסה לבקש ממנו גם את פירוט התיקונים, בטוח הוא יודע איפה הרכב שלו תוקן, והוא יכול להוציא את זה.

אם מדובר באמת לפי הפירוט בתיקונים האלה, לא הייתי חושש לקנות את הרכב, אך צריך לבדוק שלא היה אזכור תיקונים של דופן, פגיעות שלדה והוא...

פורסם (נערך)

אם הרכב תוקן במוסך היבואן הסכום בהחלט סביר ואם זו כל הפגיעה, אז גם ירידת הערך. גש עם הבחור למוסך בו בוצע התיקון ותגלה כל מה שצריך. 

עריכה אחרונה על ידי ch2856
פורסם
לפני 42 דקות, idanva7 כתב:

האמת שלא ביקשתי, אבקש היום.

למוסך אמור להיות את הדוח במקרה ואין למוכר?

הוא יכול לבקש מחברת הביטוח שלו. לפי מה שכתוב בדו"ח הוא מבוטח בביטוח ישיר - סביר להניח שזה קיים באיזור האישי.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא אופתע אם בחשבונית המוסך יופיע החלפת בולם אחורי , תיקון כנף ימנית אחורית, החלפה וצביעה טמבון . החלפת דלת ואולי גם חצאית וצמיג. אלו בכיף מגיעים ל ₪28000 . עלות המיכל כבר ממש לא ₪6400 . זה היה פעם. עלות צביעת טמבון ביבואן היא ₪1000 לכל היותר (שאלתי) . עלות עבודה למיכל אוריאה ₪600. בקיצור חסרים לנו פרטים ובעיקר תמונות לפני התיקון.

תזכור שירידת ערך לא משקפת נכון. החלפת פנסים, בולם, טמבון או דלת אין בהן ירידת ערך מסחרית. אך מעידים על משהו קשה יותר

• ספונסר פורום
פורסם

תודה!

מוסך גבע עושה גם בדיקה לפני קניה?

מבחינת ירידת ערך זה נראה לי מסתדר אבל התשלומים לתביעה קצת גבוהים לא?

Screenshot_20210218-204326_Drive.thumb.jpg.193f6044ffe91a9cd0c7b5f3800ff69d.jpg
למיטב ידיעתי, מוסך גבע (כמו כל מוסך אחר שאינו מכון בדיקה) אינו מבצע בדיקות לפני קנייה.
אבל זה לא אומר שאתה לא יכול לגשת לשם ולקבל שרות נהדר בדמות חיבור למחשב, בדיקה על הליפט, נסיעת מבחן. לא תקבל שום מסמך ביד, אך בדיקה שלהם ללא נייר שווה בעיני הרבה יותר ממכון "מוסמך" שייקח מאות שקלים בשביל להגיד לך מה שאתה ממילא כבר יודע. דבר עם החברים בגבע, אין ספק שזה מוסך ששווה להיות לקוח שלו.

לעניין התשלום - אין ספק שסכום של כ-30,000₪ הוא משמעותי ומהווה עילה לחשוב היטב על העיסקה, בוודאי בהנחה המאד זעומה שהמוכר מציע.
לדעתי, צריכה להיות פה שקיפות מלאה של המוכר, עם כל הניירת, לגבי תאונה שהתרחשה ממש בזמן האחרון. אין מצב שלא יוכל לעזור עם דו''ח השמאי, גם ע״י פנייה אליו בבקשה לקבל העתק.
כל התנהגות אחרת תעיד יותר ויותר שכדאי להתרחק ולהמשיך לחפש...

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם

לדעתי תתעקש על דוח שמאי ולא רק בשביל שהקונה הבא של הרכב יחליט לבקש ממך, ממה שאני מכיר ברגע שהרכב עבר בעלות כבר לא תוכל להוציא עותק של הדוח שמאי.

אם הוא רוצה למכור את הרכב אז שיתאמץ קצת

פורסם

פגוש, תא מטען ומיכל אורה, נראה שהמכה חזקה, תבדוק שאין פגיעה בשלדה או אפילו קצה שלדה, לי יש הרגשה שכן יש פגיעה.

אם יש בשלדה, לא להתקרב,

אם קצה שלדה, לא יפריע מבחינה בטיחותית אך כן יהיה לך קשה למכור בעתיד.

פורסם

אני לא לגמרי שקט עם הקבלה הזאת בלי דוח שמאי.
החליפו פגוש ודלת אחורית לחלקים משומשים, ועדיין היו צריכים לבצע עבודות חוץ ב 3000₪ ועבודות פחחות במוסך עצמו ב 3000₪. החליפו גם מגן גחון תחתון ותושבת לפגוש. הנזק הגיע גם למיכל אוריאה.
זאת לא מכה שטחית , אבל יכול להיות שאין פגיעה מעבר למה שהמוכר טוען.
צריך לראות בדוח שמאי סעיפים בגינם נקבעה ירידת ערך.
אגב, 1.5% הגיוני מאוד להחלפת פגוש+ דלת.

נ.ב. חלפים משומשים לדעתי זה דווקא טוב , במידה ומצאו אותם בצבע הרכב שלך ולא צבעו כאן.
אין כמו הצבע המקורי מהמפעל.

• תוכן חדש...