Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

3008 ירידת ערך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

על הפרק פיג'ו 3008 שנת 2017.

המוכר טוען שהייתה תאונה וירידת ערך של 1.5%

כאשר הוחלף טמבון אחורי, מיכל אוריאה והדלת האחורית, כלומר רק הפלסטיק מסביב למספר(הייתי בטוח שזה פח כמו שאר הרכב).

האם לדעתם זה משהו שהוא קריטי? יקשה המכירה עתידית? 1.5% לא נשמע מעט מידי?

תודה

פורסם

תבקש לראות את דו"ח השמאי. 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם מה שהמוכר מספר נכון לגבי ירידת ערך וחומרת הפגיעה, זה לא משמעותי.
אולי אפילו יש משהו קטן חיובי בכל הסיפור הזה - מיכל אוריאה שהוחלף ( היו תלונות בשנתונים הקודמים על המיכל הזה ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

זה מה שהוא מספר וזה גם מה שאמרו לי במוסך

הם אמרו החלפת דלת, הוא אמר החלפת פלסטיק אברר את זה מחר.

זה באמת נקודה טובה העיניין עם המיכל.

שורה תחתונה, 

2017 אקטיב דיזל

53k יד ראשונה

מחירון לא משוקלל 93, משוקלל (קמ וירידת ערך) 95.5.

טסט ביוני

מחיר לסגירה 90k, כדאי?

פורסם

כן, יהיה לך קשה למצוא דיזל פרטי עם קילומטראז' נמוך ( וזה אכן נמוך).

• רעיון טוב! 1

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בעל הרכב יכול להוציא תמורת 10₪ תדפיס ממאגר חברות הביטוח.
https://www.slika-ins.co.il/
תוכל לראות כמה עלה התיקון ואולי כמה שילמו ירידת ערך ( בשקלים ).
אבל הכי טוב אם המוכר יכול להראות לך דוח שמאי, שם רשום אחוז ירידת ערך.
יש בלוח עוד רכב במחיר דומה, עם 14 אלף קילומטרים, אבל גם שם היתה תאונה עם 3.5% ירידת ערך ( לפי המוכר ללא פגיעה בשלדה ).

• ספונסר פורום
פורסם
לפני שעתיים, idanva7 כתב:

שלום לכולם,

על הפרק פיג'ו 3008 שנת 2017.

המוכר טוען שהייתה תאונה וירידת ערך של 1.5%

כאשר הוחלף טמבון אחורי, מיכל אוריאה והדלת האחורית, כלומר רק הפלסטיק מסביב למספר(הייתי בטוח שזה פח כמו שאר הרכב).

האם לדעתם זה משהו שהוא קריטי? יקשה המכירה עתידית? 1.5% לא נשמע מעט מידי?

תודה

קודם כל - אין היום כזה דבר "המוכר טוען". יש דו"ח שכל אחד יכול להוריד מאתר www.infocar.co.il  תמורת 10 שקלים.

לצורך הורדה זו תזדקק ל-3 פרטים מתוך רשיון הרכב:

- מס' הרישוי

- מס' ת.ז. של הבעלים הראשי

- תאריך הבעלות

מתוך הדו"ח תוכל להסיק אילו תביעות שולמו בגין הרכב הנדון (בהנחה ולא עוסקים כאן ברכב ליסינג שלא היה מבוטח).

תמצא שם גם את הסכום ששולם בגין התביעה, וגם אם אכן שולמה ירידת ערך של 1.5% כפי שטוען המוכר.

צודק ZVIT שממליץ לך לקבל גם את דו"ח השמאי - יחד עם דו"ח מרכז הסליקה תדע גם מה באמת הוחלף וגם מה המשמעות מבחינת ירידת הערך - ותוכל להחליט בצורה הכי מושכלת.

ואם הכל נכון, ואין שום פגיעה מעבר ל-1.5% ושום תיקון קורה/שילדה, אני מסכים שהרכב עדיין כדאי לקנייה מבחינת הנתונים האחרים.

ממליץ, כמובן, גם לקחת אותו למוסך מומחה ל-PSA (באזור המרכז = מוסך גבע בת"א) לבדיקה מכנית/דיאגנוסטית.

שיהיה בהצלחה.

לפני 2 דקות, vladclar כתב:

בעל הרכב יכול להוציא תמורת 10₪ תדפיס ממאגר חברות הביטוח.
https://www.slika-ins.co.il/
תוכל לראות כמה עלה התיקון ואולי כמה שילמו ירידת ערך ( בשקלים ).
אבל הכי טוב אם המוכר יכול להראות לך דוח שמאי, שם רשום אחוז ירידת ערך.
יש בלוח עוד רכב במחיר דומה, עם 14 אלף קילומטרים, אבל גם שם היתה תאונה עם 3.5% ירידת ערך ( לפי המוכר ללא פגיעה בשלדה ).

vladclar@  -  שלפת את אותה התשובה דקה לפני😉

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

פורסם (נערך)

תודה!

מוסך גבע עושה גם בדיקה לפני קניה?

מבחינת ירידת ערך זה נראה לי מסתדר אבל התשלומים לתביעה קצת גבוהים לא?

Screenshot_20210218-204326_Drive.jpg

עריכה אחרונה על ידי idanva7
פורסם

ניסו למכור לי רכב עם ירידת ערך של 1.5% , ביקשתי לראות דוח שמאי ובדוח שמאי היה כתוב אובדן להלכה

למטה היה אכן כתוב שאם הרכב יתוקן בלה בלה בלה אז תהיה הורדה רק של 1.5%, תתעקש על דוח שמאי, כפי שנראה אצלך לא מדובר באובדן להלכה בגלל העבר הביטוחי(בדף שאני הורדתי גם היה כתוב שהרכב היה אובדן להלכה ולאחר יום גם קיבלתי דוח שמאי, לא שזה שינה..)

פורסם

המוכר קיבל 1.5% ירידת ערך מהביטוח ועוד 1.5% כנראה השתתפות עצמית. (או שהוא מחרטט) עדיין לא הייתי מבזבז כסף על בדיקה עד שלא הייתי רואה דו"ח שמאי.

• רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לא מסתדרת לי גם ירידת ערך.
התאונה מ 2020, מחיר מחירון הרכב כ 100 אלף₪. 3000₪ שולמו בגין ירידת ערך, זה 3% ולא 1.5%
ואם למוכר יש עוד 1.5% השתתפות עצמית שלא נכללה בתדפיס ( אולי כן נכללה, אני לא בטוח בזה ), מדובר ב 4.5% ירידת ערך אותה קבע השמאי.

גם מחיר התיקון נראה קצת גבוה בשביל הנזק עליו המוכר מספר. ( אני מודה שאין לי מידע לגבי מחיר הפגוש והדלת האחורית בדגם ספציפי , למשל בטויוטה ורסו תיקון מהסוג הזה עולה 40% פחות לחלפים מקוריים).
בקיצור, צריך לראות דוח שמאי.
נראה לי שהמוכר קצת מקטין את נושא התאונה .

• מעניין 1

פורסם

בוא אוסיף נקודה : מיכל אוריאה תקול מהייצור צריך החלפה וזה בסדר.
אבל כדי שמיכל אוריאה יסדק בתאונה דרושה מכה דיי עמוקה עד לתוך תא המטען (מי כמוני יודע). לדעתי צריך לבדוק היטב רצפת תא מטען , כל איזור הבולם האחורי ימני .
אפילו במוסך היבואן להוציא ₪28000 על דלת, טמבון ומיכל נשמע לא סביר.

פורסם

ברח לי מהראש מיכל אוריאה....
אז מחיר התיקון הגיוני יותר.

• תוכן חדש...