Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אנחנו קצת אבודים מהמבחר ובערך כל יום שומעים על דגם נוסף שאולי רלוונטי.

אפילו על קטגוריה אנחנו לא סגורים - SUV B או SUV C או משפחתית ואפילו ראינו מכוניות מנהלים רלוונטיות (ומפנקות!).

תוסיפו לזה מבצע חבר דרך ההורים, מתיחות פנים לאורך השנים, רכב חדש\יד שנייה\0 ק"מ, והנה אנחנו כאן, צריכים יותר הכוונה ו"מה לא" מאשר מה כן.

דרישות:

• בטיחות - בקרת שיוט אדפטיבית (אני מת על זה), בלימת חירום אוטונומית והתראת סטייה מנתיב - חובה. מערכת שמירה על נתיב - יתרון.
  • 3 כסאות בטיחות במושב האחורי. (תאומות מתחת לגיל 3 ואח קטן ממש בקרוב). פתחי מיזוג מאחור - יתרון.
  • נוסעים כ-11K בשנה, בעיקר נסיעות ארוכות בסופ"שים. מוציאים היום כ-450 ש"ח בחודש עם רכב שעושה כ-12 ק"מ לליטר.
  • ‎‎תחזוקה, ביטוח וירידת ערך - לא רוצים לעבור את ה-1500 ש"ח לחודש בממוצע ל-3-4 שנים.
  • תקציב - כפי שהבנתם, אנחנו מתנהלים כלכלית לפי הוצאה חודשית מה שמביא אותנו לעד 2000 ש"ח בחודש בממוצע ל-3-4 שנים, כולל ביטוח וצריכת דלק. (אין אפשרות לעמדת טעינה).
    • תקציב הרכישה הראשוני גמיש וגם יכול להיות 200 אל"ש אבל סביר שזה יביא לחריגה בירידת ערך החודשית הממוצעת. נראה לנו שהדרישה הזו שמה אותנו באזור ה-100-130K בהנחת ביטוח שנתי של 3.5K וטיפול שנתי וטסט של 2K.
  • תא מטען מרווח שיספיק לעגלה ומזוודה גדולה.

יש איזה רכב מנצח? טופ 5? קטגוריה מסויימת?

רכבים שצריך לפסול ? דרישה שאולי מגבילה וכדאי לשחרר קצת?

מקווים שהתקציב החודשי לא מבלבל וברור לנו שהוא מכניס אי וודאות כי לא ניתן לצפות בדיוק את ירידת הערך, התחזוקה ומחירי הדלק.

אבל מהנקודת מבט שלנו, אנחנו לא מבינים איך אפשר להסתכל על זה אחרת ;)

תודה מראש!

פורסם

ג'יפון משפחתי יתאים מבחינת גודל. הביקוש לרכבים מהקטגוריה הזו מניב ירידת ערך מתונה יחסית. 

סיאט אטקה סטייל חדשה (סביב 140000 במבצע) מתאימה מאוד לצרכים. 

יש לה אבזור בטיחות מצויין, צריכת דלק נמוכה יחסית לג'יפון עם 150 כ"ס ומרווח טוב במושב האחורי ובתא המטען. 

שימו לב שעלות הביטוח /טיפול/טסט תהיה גבוהה ממה שציינתם בכל רכב חדש במחיר כזה. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

RAV4 גדולה חסכונית ומרגישה איכותית מאוד.

3008 גם גדולה ונוחה מאוד, הבנזין כנראה תהיה חזקה מהRAV4 והדיזל אולי תיתן צריכת דלק דומה או עדיפה, אך מבחינת נוחות ואיכות היא גם כן אופציה מצויינת.

שניהן דגמים חדשים אז מבחינת אבזור בטיחות כנראה שיהיה להן מה שתרצה ויותר, אבל תבדוק כל מקרה לגופו.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני כשעה, markb205 כתב:

שימו לב שעלות הביטוח /טיפול/טסט תהיה גבוהה ממה שציינתם בכל רכב חדש במחיר כזה. 

הטיפולים לא כאלו יקרים אם יודעים איפה לטפל.

בקבוצה של סיאט בפייסבוק יש מוסכים שנותנים הנחות גדולות ואז המחירים סבירים לגמרי. כולל במוסך מורשה יבואן.

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הוא רשם טיפול וטסט שנתי - 2000 שקל. כאשר הטסט לבד לרכבים במחירים הללו עומד על 1809.

• אהבתי 1

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם (נערך)

לא, זה לא מה שהוא רשם.

זה מה שהוא רשם:

‎‎תחזוקה, ביטוח וירידת ערך - לא רוצים לעבור את ה-1500 ש"ח לחודש בממוצע ל-3-4 שנים.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
ציטוט מיותר

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני עם כל הדרישות האלה והתקציב החודשי להוצאות הנלוות ( די חונק ) , הייתי קונה טויוטה פריוס פלוס, אולי אפילו מליסינג 0 קילומטרים.
ביטוחים וטיפולים זולים, צריכת דלק נמוכה, שמירת ערך טובה. 3 מושבים נפרדים בשורה השניה, בגאז' ענק ואפילו שני מושבים נוספים למקרה הצורך. מה שחסר מהדרישות - מיזוג מאחורה, אבל המזגן בטויוטה חזק ומקרר את כל הרכב מהר.
נכון, זה לא רכב אופנתי כמו ג'יפון, אבל אמין, פונקציונלי , חסכוני וסחיר ( במיוחד עם קילומטראז' נמוך מאוד ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש כאן דרישה לא כל כך סבירה של 2000₪ בחודש , כולל ירידת ערך, ביטוחים, טיפול, טסט, דלק.
וכל זה לרכב חדש הם מקום ל 3 כסאות בטיחות מלאים.
לפי החישובים שלי, רק רכב בן 3 יכול לעמוד בדרישות, בגלל ירידת ערך יותר מתונה.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

קיה נירו פלאג אין תחזיק אותכם היטב בתקציב,

קצת יהיה קשה לדחוף את הכסאות אבל לאחר ההתקנה בכל השאר היא תעמוד בכבוד.

עריכה אחרונה על ידי llaavvii
פורסם

אתה אופטימי מידי, בשביל 2000 ש"ח בחודש כולל הכל, אתה צריך להסתכל על רכבים של 80K מקסימום, רצוי פחות

פורסם

תודה לכולם!

2 הבהרות:

1. התקציב של 2000 ש"ח בחודש כולל הכל לנסועה של 11 אלף קילומטר בשנה הוא בממוצע ל 3-4 שנים. זה הגיוני שבשנה הראשונה זה יהיה יותר ויתאזן בשנה השלישית ואילך.

2. אנחנו לא מחפשים רכב חדש. זו אופציה אבל גם לדעתינו רכב חדש יחרוג בתקציב. רכב בן 2-3 שעומד בדרישות ואחרי הירידת ערך של השנתיים הראשונות כנראה ייתן את התמורה המקסימלית.

אגב, נראה שרוב המערכות נכנסו באזור 2019 או רק בגימורים היקרים יותר. בשישי כמעט הלכנו לראות טוסון elite turbo 2019 והופתענו לגלות שאין בה בקרת שיוט אדפטיבית.

ה-3008 אכן אופציה טובה, הבוקר עשינו נהיגת מבחן והרגישה מתאימה מאוד. מאיזו שנה וגימור יש את השמירה על נתיב?

ה RAV4 מרגישה יקרה מדיי. האם באמת עומדת בתקציב חודשי ממוצע לאורך 3 שנים? 

טויוטה פריוס - הרגישה חלשה אבל אכן ענתה כמעט על הכל. גם תא מטען מאוד מרשים. יד 2 ונראה שיישאר אפילו עודף. אבל זו המשפחתית היחידה שהומלצה כאן.

סיטרואן C5 אייקרוס הייתה טובה אבל לא מצאנו כלל יד שנייה. Shine PK  מ-2019 מרגישה בול. מהC4 לא התלהבנו.

הנירו קטנה. לא רואה אותנו שורדים את הנסיעות סופ"שים איתה.

סיאט אטקה - פעם ראשונה שאנחנו שומעים. נבדוק. האם סחירה ושומרת יחסית על הערך? יש מ-2019 עם כל המערכות?

לסיכום, נראה שרכבי הפנאי מככבים בהמלצותיכם מה שנראה לי מביא אותנו להחלטה על רכב פנאי ולא משפחתית. תודה!

ושאלה לסיום - מה דעתכם על פוסטר 2019 או אאוטלאנדר PHEV 2019 ושימוש כהיברידית?

פורסם

ב 3008 על תבנה כל כך על שמירה על נתיב, מדובר במערכת בטיחות שעובדת בצורה פסיבית הפועלת רק במקרה קיצון על מנת למנוע גלישה מהנתיב ולא שומרת בצורה אקטיבית על נתיב.

לי אישית יש 3008 ואני מאד מרוצה מהרכב ואני יכול להמליץ בחום.

לגבי הסיאט, כך בחשבון שמדובר בגיר ה DSG 7 יבש. תעשה חיפוש בפורום ותגלה יותר מידי חומר אליו, יש כאלה טוענים שהמצב השתפר אך עדין זה נקודה שמרתיע אותי ורבים אחרים מגירים יבשים מכלל היצרנים.

הפורסטר נותן הרבה אם אתה מתכנן לרדת לשטח אבל במידה שלא לדעתי הוא פחות טוב מהמתחרות.

אוטלנדר סך הכל רכב טוב ואמין אבל תוכנן לפני עשור ובפנים מרגישים את זה, הרכב ארוך וצר ולא נראה לי שנכנסים 3 כסאות מאחור.

אם ה 3008 עשה לכם את זה אז תבדקו גם את CX-5, הוא המתחרה העיקרי שלו.

טסלה 3 2022

פורסם

הנה העלות החודשית שלי (הכל כולל הכל), הרכב הוא ריו 2014, ידני ולא סבל משום תקלות. עלה כחדש 76 אלף ש"ח:

year 1 year2 year3 year4 year5 year6
km/year 14800 15200 11500 11345 20655 12100
total 2351 2074 1822 1744 1983 1468

הטוטל כאן כולל גם אבדן תשואה אלטרנטיבית של 4% (אם הרכב נקנה בהלוואה אפשר להכניס את הריבית שלה במקום) וירידת ערך של 15% בשנה, מה שנראה ריאלי מאוד יחסית למחירים ביד2 היום.

מצטער אם אני מבאס, אבל אלה המספרים...

פורסם

אתה לא מבאס אף אחד - בשלוש השנים הראשונות יצאה לך תחזוקה של 2000₪ ממוצע בחודש ( לא רשמת כמה מזה הוצאות דלק, וגם לא פירוט ההוצאות).
חישבת ירידת ערך של רכב אשר עלה בתור חדש 76 אלף₪.
הרכבים בהם פותח השרשור מעוניין ( גם כי הולך עם הלב, וגם בגלל הצורך ברכב מספיק גדול ל 3 מושבי בטיחות + בגאז' ענק) עולים כחדשים כמעט כפול.
זה אומר ש 15% ירידת ערך בשקלים תחרוג מהתקציב החודשי המוגדר להוצאות. טסט עולה יותר ( בוודאות ), ביטוח יותר ( רוב הסיכויים), טיפולים בחלק מהדגמים גם.
איפה תהיה הפשרה? לקנות רכב משומש וסחיר, עם מחירי מוסך לא גבוהים, או להגדיל את תקציב ההוצאות ל 2500-3000₪.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...