Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאבא שלי יש אסטרה 1.4 טורבו 2012 עם בערך 152K ק"מ.

לרכב היו כל מיני מחלות שהצריכו החלפת מים עיבוי (אני חושב שאפילו פעמיים) או בעיות אחרות שקשורות לצנרת\מים.

לפי 3 חודשים הרכב היה במוסך אמרו שצריך להחליף תרמוסטט ואחרי זה אמרו שיש צורך גם בהחלפת משאבת עיבוי-שניהם הוחלפו.

אתמול הרכב שוב התחמם, אבא שלי מילא מים וראה שהם נוזלים ונסע מיד למוסך, הוא אומר שהוונטה רועשת מאוד והרכב מצפצף על חימום יתר.

הפעם הרכב נלקח למוסך אחר, שם אומרים שהמנוע מייצר לחץ וזה כנראה מה שגורם לנזילה ואולי אפילו יהיה צורך בהחלפת המנוע (הגיוני?)

מאחר והעלות של החלפת המנוע היא 14K יש הרבה לבטים אם להשאיר את הרכב או לא (כבר התחלנו לחפש חדש).

מה יכול לגרום להתחממות הזו? במוסך אמרו שינסו להחליף שם 2 צינורות ואת המיכל כדי לסדר את הנזילה ואולי זה יעזור. 

השאלה היא- יש מצב שיש ברירה אחרת חוץ מהחלפת מנוע או שאין מנוס? 

המנורת מנוע כמובן כרגע דולקת כבר תקופה ארוכה, במוסך הקודם (שהחליף את התרמוסטט והמשאבה) אמרו שזה בגלל החיישן שקיים במיכל עיבוי, אין לי מושג למה לא כיבו את הנורה..

פורסם (נערך)

לדעתי אתה צריך לגשת עם הרכב למוסך מקצועי שמכיר את הרכב לבדיקה קצת רצינית וברורה יותר, אם המוסך ראה חיישן לא תקין (לא ברור גם בדיוק איזה) - מדוע לא החליף אותו?

אמרת שראיתם מים נוזלים מהרכב, מהיכן הנזילה?

מערכת המים במנוע הנ"ל רגישה יחסית אך היא ממש לא מורכבת, לחץ במערכת זה דבר תקין שכן מערכת המים ברכב הזה פועלת בלחץ - אלא אם הלחץ גבוה ממה שאמור להיות (עד 20PSI תקין).

איזה צינורות בדיוק רוצים להחליף כרגע? מדוע מחליפים שוב מיכל עיבוי? האם יש בו סדק?

הוונטה כנראה רועשת כי היא עובדת במהירות הגבוהה ביותר עקב חימום יתר - לא מומלץ לנסוע כלל ברכב במצב כזה.

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

לגבי מוסך- אפשר לקחת אתה רכב למוסך מורשה בראשל"צ (גרים במודיעין) זה הכי קרוב שאני מכיר, השאלה אם זה כדאי.

(מבחינת היכרות עם הרכב, אני חושב שמוסך יבואן באופן כללי לא אומר מוסך מקצועי, בלי להכליל או משהו, פשוט כל מוסך לגופו)

לגבי מים נוזלים- את מקום הנזילה לא הצלחנו לזהות מאיפה, פשוט רואים שחסרים מים במיכל.

לגבי הצינורות- אני לא יודע איזה, ממתינים לעדכון מהמוסך. למה מחליפים את המיכל? מתאר לעצמי שרוצים להחליף את המיכל ואת 2 הצינורות שאולי יכולים להיות בעיתיים בתקווה שזה מה שיפתור את הבעיה.

לגבי הוונטה והרעש- כרגע הרכב במוסך וכמובן לא נוסעים בו (אלא אם המוסך אולי מבצע בדיקות או משהו)

פורסם (נערך)

אני מאזור הצפון ואיני מכיר מוסכים באזור המרכז כדי לייעץ בנשוא.

אם המיכל לא סדוק ולא נוזל, החלפה שלו לא תשנה דבר. כנל לגבי צינורות מכל סוג. כל עוד הם תקינים החלפתם לא תשנה דבר. מציע לברר מול המוסך מה בדיוק האבחנה שלהם שהובילה להחלפה של הרכיבים - משלושת הרכיבים האלו הם איתרו נזילה? או שהם מחליפים על עיוור.

עריכה אחרונה על ידי dalet11

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני שעה, dalet11 כתב:

אני מאזור הצפון ואיני מכיר מוסכים באזור המרכז כדי לייעץ בנשוא.

אם המיכל לא סדוק ולא נוזל, החלפה שלו לא תשנה דבר. כנל לגבי צינורות מכל סוג. כל עוד הם תקינים החלפתם לא תשנה דבר. מציע לברר מול המוסך מה בדיוק האבחנה שלהם שהובילה להחלפה של הרכיבים - משלושת הרכיבים האלו הם איתרו נזילה? או שהם מחליפים על עיוור.

ממתינים לתשובה מהם. נקווה לעדכון עוד היום של מה הבעיה שהם מאבחנים.

לפני שעה, netanel1014 כתב:

תחליף מוסך אתה צריך אבחון רציני.

בגדול בגדול עדיף לכם להעיף את הרכב (גם אם המנוע תקין).

אני לא סמכתי על המוסך הראשון (שהחליף תרמוסטט ואז גם אמר שמשאבת המים התקלקלה) למרות שאולי בדיעבד אפשרי לסמוך עליו, לכן אח"כ אבא שלי לקח את הרכב למוסך אחר שפעם היינו מטפלים בו (מורשה מאזדה, כשהיתה מאזדה לפני האופל) והיינו מרוצים.

לגבי להעיף את הרכב? הלוואי.. כרגע זה קצת בעייתי בגלל התקופה (למרות שכבר התחלנו לחפש מחליף לאופל). מנסים למשוך איתו כמה שאפשר.

פורסם (נערך)
לפני שעה, aviel-bs כתב:

ממתינים לתשובה מהם. נקווה לעדכון עוד היום של מה הבעיה שהם מאבחנים.

אני לא סמכתי על המוסך הראשון (שהחליף תרמוסטט ואז גם אמר שמשאבת המים התקלקלה) למרות שאולי בדיעבד אפשרי לסמוך עליו, לכן אח"כ אבא שלי לקח את הרכב למוסך אחר שפעם היינו מטפלים בו (מורשה מאזדה, כשהיתה מאזדה לפני האופל) והיינו מרוצים.

לגבי להעיף את הרכב? הלוואי.. כרגע זה קצת בעייתי בגלל התקופה (למרות שכבר התחלנו לחפש מחליף לאופל). מנסים למשוך איתו כמה שאפשר.

אני לא מצליח לערוך אז כדי לעזור לכם לעזור לנו-

מה שמתוכנן להחליף זה המיכל עיבוי (דיברתי עם אבא שלי, רואים שהוא שבור אז חייב להחליף).

2 צינורות מים שחייב להחליף.

הבנתי ממנו שאחרי זה צריך לבדוק את התרמוסטט (שאי אפשר לבדוק כרגע כי אין דרך להזרים מים עד שיוחלפו הצינורות והמיכל).

מסתבר שהמוסך עדכן אותו שהביאו חלקים (חלופיים..בכל זאת מוסך מאזדה ולא אופל) שלא התאימו אז הם צריכים להביא חלקים מאופל ואז יוכלו לתקן.

*סתם הערה- אין לי מושג איך מיכל מים (בסוף זה פשוט מיכל פלסטיק, לא?) נהרס כ"כ הרבה פעמים! זו כבר פעם שניה או שלישית ברכב הזה, לא להאמין.

עריכה אחרונה על ידי aviel-bs
פורסם

תבצע בדיקת לחץ הפוך לשלילת אטם ראש מנוע פרוץ לפני שאתה ממשיך להוציא כסף על אביזרים במערכת הקירור, כל מה שאתה מתאר פה מתאים ללחץ גבוה במערכת הקירור(המערכת תקרוס בנקודה החלשה, במקרה שלך זה כנראה מיכל העיבוי).

Sent from my M2007J17G using Tapatalk

פורסם
לפני 15 דקות, ariq13 כתב:

תבצע בדיקת לחץ הפוך לשלילת אטם ראש מנוע פרוץ לפני שאתה ממשיך להוציא כסף על אביזרים במערכת הקירור, כל מה שאתה מתאר פה מתאים ללחץ גבוה במערכת הקירור(המערכת תקרוס בנקודה החלשה, במקרה שלך זה כנראה מיכל העיבוי).

איך אפשר לבדוק את זה? אני מתאר לעצמי שרק במוסך?

פשוט לבקש מהמוסך שיבצעו בדיקת לחץ הפוך לאטם ראש המנוע?

האמת שאבא שלי אמר שבמוסך אמרו משהו על שסתומים שאולי אחד מהם בעייתי, יכול להיות קשור?

פורסם

השאלה היא למה המוסך ממשיך להחליף לך חלקים ולא מבצע את הבדיקה לבד.
תבקש שיבצעו בדיקה, זו בדיקה פשוטה, מהירה וחד משמעית.
לאחר מכן בהתאם לתוצאות הבדיקה תתקדם הלאה

פורסם
לפני 14 שעות, ariq13 כתב:

השאלה היא למה המוסך ממשיך להחליף לך חלקים ולא מבצע את הבדיקה לבד.
תבקש שיבצעו בדיקה, זו בדיקה פשוטה, מהירה וחד משמעית.
לאחר מכן בהתאם לתוצאות הבדיקה תתקדם הלאה

דיברתי עם אבא שלי היום, הוא אמר שהיה חייב להחליף את החלקים כדי לבצע את הבדיקה. 

החלקים הוחלפו, נורת המנוע כבתה אבל הרכב עדיין מתחמם. הוא אומר שהמוסך ביצע בדיקת לחץ והרכב עדיין מתחמם. 

מה אפשר לעשות?

פורסם

אם הבדיקה יצאה תקינה זה כבר טוב.
תחבר obd ותבדוק האם התרמוסטט נפתח(לחיצה על צינור כניסת מים למנוע) ,האם המאווררים נכנסים לעבודה בזמן או בכלל.
ואל תיסע עם האוטו שלא ייגרם נזק נוסף.
ובכללי, תחליף מוסך, את כל הדברים האלה המוסך אמור לדעת לעשות לבד.

פורסם

קח את האוטו למוסך דודי אור בראשל"צ, יש לו הרבה ניסיון שם האוטו הזה, מדובר ברכב עם מערכת מים קצת בעייתית בעיקר בית טרמוסטט שנוטה להסדק ולנזול.

קודם צריך לטפל בנזילות במערכת המים, ללאחר מכן לבדוק מדוע האוטו מתחמם.

פורסם
לפני 18 שעות, ariq13 כתב:

אם הבדיקה יצאה תקינה זה כבר טוב.
תחבר obd ותבדוק האם התרמוסטט נפתח(לחיצה על צינור כניסת מים למנוע) ,האם המאווררים נכנסים לעבודה בזמן או בכלל.
ואל תיסע עם האוטו שלא ייגרם נזק נוסף.
ובכללי, תחליף מוסך, את כל הדברים האלה המוסך אמור לדעת לעשות לבד.

לגבי הobd, איך זה מתבצע(מכיר שמחברים רכיב ודרך אפליקציה, אבל מה בעצם אני מחפש שם)? ומה הכוונה ללחוץ על הצינור? פיזית ממש? האוטו כמובן לא נוסע כרגע אלא עומד בחניה ליד המוסך.

לפני 11 שעות, Roycohen1979 כתב:

קח את האוטו למוסך דודי אור בראשל"צ, יש לו הרבה ניסיון שם האוטו הזה, מדובר ברכב עם מערכת מים קצת בעייתית בעיקר בית טרמוסטט שנוטה להסדק ולנזול.

קודם צריך לטפל בנזילות במערכת המים, ללאחר מכן לבדוק מדוע האוטו מתחמם.

הרכב טופל שם פעם(לדעתי בטיפול הראשון שלו אצלנו) אני אעשה להם טלפון מחר אנסה לקבל הערכה גסה לworst case לראות מה קורה שנדע אם שווה להשקיע בגרירה לשם(למרות שאמורה להיות דרך הביטוח).

אגב, חבר אמר לי (לגבי האבחנה של המוסך הנוכחי שהמנוע גמור וחייב להחליף) ש "אם הרכב מניע ונוסע, אז את המנוע קומפלט לא צריך להחליף. אולי ראש מנוע אבל מנוע שלם בטוח לא כי אחרת הרכב לא היה זז בכלל" 

הגיוני? אם זה יסתכם אפילו בהחלפה של ראש מנוע, אז שווה להשקיע ברכב ולהחזיק איתו עוד שנתיים בערך (בתקווה) השאלה מה הסיכוי..

אני בכל מקרה אנסה השבוע להציץ ברכב מבחינת שמן ומים ולראות אם יש שם סימנים לראש באמת..

פורסם

המיכל מים היה כמעט ריק, מילאנו מים והנענו.אחרי שדיברתי עם כמה מוסכניקים זה נראה כמו ראש מנוע (כמובן שאי אפשר לבדוק רק על סמך העשן מהאגזוז והלחץ שנכנס למיכל עיבוי אבל אשמח לדעתכם!)

פתחתי את המכסה של השמן, בגדול הוא נראה בסדר עד כמה שהצלחתי לראות (המכסה עצמו נראה בסדר, את השמן בתוך המיכל לא הצלחתי לראות כי קשה אבל גם במדיד נראה תקין)

• תוכן חדש...