Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת שמן גיר יאריס 2012

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אנשים שממש מחמירים באיזה נוזלים לקנות מקוריים אני לא רואה את זה ככה.
אני יכול להגיד לך שהמוטול סינטטי מלא ועומד בכל כך הרבה תקנים שבוודאות הוא יותר איכותי מהמקורי...

ההפרש יוצא לא קטן בכסף אבל אנשים פה מנדבים כסף של אחרים כאילו 150 שקל זה כלום...

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 30 דקות, Shab00 כתב:

יש אנשים שממש מחמירים באיזה נוזלים לקנות מקוריים אני לא רואה את זה ככה.
אני יכול להגיד לך שהמוטול סינטטי מלא ועומד בכל כך הרבה תקנים שבוודאות הוא יותר איכותי מהמקורי...

ההפרש יוצא לא קטן בכסף אבל אנשים פה מנדבים כסף של אחרים כאילו 150 שקל זה כלום...

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

ראיתי הרבה תקנים ובאמת נשמע טוב גם במחיר ולד רשם משהו על השמן המקורי שהוא קצת שונה בסמיכות שלו וכבר יש אותו בתיבה , אז קצת דילמה יש הבדל בין. 260 שקל ל 400 שקל בכל זאת

פורסם

השמן הזה אמור להיות טוב יותר מהמקורי עם כל התקנים שהוא תומך והעובדה שהוא סינטטי מלא (שיש סיכוי טוב שהמקורי לא) מעבר לזה אם היה איתו בעיה היית שומע כי כל כך הרבה גירים רציפים משתמשים בשמן הזה ולא קרה כלום.

אין שום בעיה להשתמש בשמן הזה.

פורסם

יש אנשים שמנדבים בקלות 10000₪ של אחרים להמר על החלפת הגיר.
השמן של מוטול זה שמן אוניברסלי שתומך ברשימה רחבה של יצרנים.
כאשר משווים נתונים של השמן הזה מול השמן המקורי של טויוטה, יש הבדלים בצמיגות בטמפרטורות גבוהות.
מילא היתה אפשרות להחליף את כל הכמות למוטול, אבל לא זה המצב.
יהיה לך בתוך הגיר חצי-חצי.
על סמך מה קבעת שהשמן של מוטול יותר איכותי מהמקורי?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בוקר טוב חברים יקרים אני מעדכן עשיתי את החלפת השמן היום וזאת התוצאה יש לי עכשיו כמה שאלות , לפי מה שאני רואה. יש לי חצי מיכל של ג'ריקן 4 ליטרים , והשמן טויוטה שקניתי מכיל 4 ליטרים אני יכול לבצע את ההחלפה הזאת שוב? אם כן אז מתי? תודה רבה רבה :)

IMG_20210216_085919.jpg

IMG_20210216_085302.jpg

IMG_20210216_090017.jpg

IMG_20210216_085912.jpg

IMG_20210216_085906.jpg

פורסם

אתה יכול לבצע זאת שוב אחרי כמה אלפי קילומטרים בודדים או בטיפול הבא ( לפי הוראות יצרן כל 15 אלף קילומטרים, אני אישית צמצמתי ל 10 אלפים - שמן סינטטי טוב +מסנן עולים כ 150₪, לא מוצא מספיק סיבה לחכות מעבר ל 10 אלפים ברכב עם מעל 120-150 אלף קילומטרים ).
צבע הנוזל הישן שיצא לך מהגיר, כצפוי, כהה. אבל אם לא ראית לכלוכים יותר מוצקים, הכל טוב.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

לא הבנתי מה עולה 150 שקל מסנן ושמן מנוע? אני קניתי שמן מנוע סינטטי מלא ב 170 של יורול 

השמן גיר עלה 400 החלפתי גם נוזל קירור של זירקס ב 70 עשיתי יישור קו רציני

אם אעשה שוב החלפה בעוד חודש את שאר השמן הטרי שנשאר זה בסדר? והאם נראה לך שהכמות תספיק? לפי התמונה שראית? 

עריכה אחרונה על ידי klasa
פורסם

התכוונתי לטיפול החלפת שמן מנוע. צמצמתי מ 15 אלף ל 10 אלפים.
שמן יורול 5w-30 SN ניתן למצוא סביב 120₪.
https://www.justmotor.co.il/items~140~0~16498-16514-16535.htm

אחרי שתחליף שוב ותסיים את המיכל של נוזל הגיר, אין סיבה לרענן שמן גיר לפני 50-60 קילומטרים נוספים. נוזל קרור מחליפים פעם ב 150 אלף קילומטרים. צמצמת ל 130 - גם טוב.

פורסם (נערך)

הבנתי אני אסע חודש חודשיים ואבצע שוב החלפה , אתה חושב שבהחלפה הבאה השמן יצא יותר אדמדם? ונראה לך שיספיק לי השמן גיר? , כן אני אקנה בעוד שנתיים שלוש שוב גלון שמן גיר ואחליף שוב  , לא מבין למה מוסכים מזניחים את ההחלפה , בהוראת היצרן רשום שצריך להחליף הבעלים שרכשתי את הרכב טיפל במוסך טויוטה מורשה אז למה לא עשו את זה לעזאזל

עריכה אחרונה על ידי klasa
פורסם

ייצא לך נוזל כהה שוב, אין מה לעשות, עדיין יש לך בגיר יותר מהנוזל הישן. חוץ מזה, אחד התפקידים של השמן זה ניקוי. העיקר שלא יהיו שבבים מתכתיים בנוזל שיוצא.
אני גם לא מבין מדוע במוסכי טויוטה לא מחליפים, לא מתייחסים לאקלים שלנו בתור "תנאים קשים", וזה פותר אותם מהתעסקות עם הנוזל.

פורסם
לפני 1 דקה, vladclar כתב:

ייצא לך נוזל כהה שוב, אין מה לעשות, עדיין יש לך בגיר יותר מהנוזל הישן. חוץ מזה, אחד התפקידים של השמן זה ניקוי. העיקר שלא יהיו שבבים מתכתיים בנוזל שיוצא.
אני גם לא מבין מדוע במוסכי טויוטה לא מחליפים, לא מתייחסים לאקלים שלנו בתור "תנאים קשים", וזה פותר אותם מהתעסקות עם הנוזל.

עדיין לא נסעתי עם הרכב הנעתי את האוטו לאחר ההחלפה העברתי את ההילוכים בין המתנה של שלוש שניות עשיתי את זה פעמיים כיביתי את המנוע אחרי כמה דק' , היום אני אסע קצת , מקווה שלא יהיו הפתעות ;) תודה רבה לך על המענה המהיר העצות באמת שעזרת לי מאוד גם לגבי הדילמה של השמן 

פורסם

לא תרגיש הבדל. אולי פסיכולוגית יהיה נדמה לך שהגיר פועל יותר חלק.
אם בהחלפה הבאה חצי מיכל לא יספיק לך, תשלים מהשמן הישן שתרוקן לפני כן.

פורסם (נערך)
בתאריך 9.2.2021 בשעה 08:40, vladclar כתב:

יש אנשים שמנדבים בקלות 10000₪ של אחרים להמר על החלפת הגיר.
השמן של מוטול זה שמן אוניברסלי שתומך ברשימה רחבה של יצרנים.
כאשר משווים נתונים של השמן הזה מול השמן המקורי של טויוטה, יש הבדלים בצמיגות בטמפרטורות גבוהות.
מילא היתה אפשרות להחליף את כל הכמות למוטול, אבל לא זה המצב.
יהיה לך בתוך הגיר חצי-חצי.
על סמך מה קבעת שהשמן של מוטול יותר איכותי מהמקורי?

אין ספק שכדאי להשתמש בשמן שהיצרן אומר אבל לא ברור מה ייהרס בגיר שיהיה צריך יהיה להחליף אותו משימוש בשמן השני.

האם אתה עובד במוסך?

מדוע אין אפשרות להחליף את כל השמן? האם הגיר אטום?

אתה מדקלם את מה שאומרים לך.

לדברים שאתה רושם אין שום ביסוס במציאות.

לפני 41 דקות, vladclar כתב:

צבע הנוזל הישן שיצא לך מהגיר, כצפוי, כהה. 

האם ביצעת בדיקת מעבדה לגוון הצבע דרך המסך?

כצפוי.

כן גם השמן החדש יהיה כהה וגם אם תבצע החלפה מלאה.

שגם אותה אגב אפשר לבצע לא ברור למה לא.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

אני ביצעתי החלפה הזאת פעמיים ברכב שלי, וגוון הצבע היה זהה גם אחרי 75 אלף קילומטרים. בשביל לא לראות שהשמן הזה כהה צריך להיות עיוור צבעים.
אני לא מדקלם שום דבר מהמוסך - שם אמרו לי לא מחליפים כי לא צריך.
הגעתי למכון הגירים בפ"ת בשביל לקבל תשובות ממי שמתעסק עם הגירים האלה בין היתר, קיבלתי תשובות והחלפתי אצלם בפעם הראשונה עם כל ההסברים . אפילו הציעו לי להתקין קולר גיר חיצוני ( כי אין ברכבים האלה קולר גיר נפרד ). החלטתי שזה מוגזם, גם הרכב עוד היה באחריות.
כדי להחליף את כל השמן צריך להשתמש במכונה ייעודית שדוחפת את השמן החוצה מהתיבה או לפרק את הגיר.
לא מבין את התגובות התוקפניות שלך לגוף הכותב.

• תוכן חדש...