Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דחיפות בגיר, מאזדה 3 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 18 שעות, colauti 9 כתב:

הגיע הזמן לרענן שמן גיר- לבצע החלפה חלקית -ממליץ לבצע במוסך שלפחות מתמחה במאזדה ואם לא אז מורשה היבואן.

אם קיים מסנן חיצוני-החלף אותו גם.

קשה לי להאמין,שחלק כזה או אחר בגיר התקלקל,הגירים האלו אמינים מאוד מצד אחד וגם הרכב משנתון יחסית מתקדם.

מוסכי מאזדה לא יאהבו את מה שכתבתי כי הם אומרים ללקוחות שלהם ברוב המקרים "לא לגעת" (אצל אבא שלי היה אותו עניין בספיריט 2007 שנמכרה ללא החלפת שמן ,למרות שהתחננתי שיחליף שמן גיר לפני שילך הגיר הוא סירב ואמר:"אם ילך הגיר אני והמזל שלי" - האמת שלא הלך)

לא כל תקלת גיר קשורה להחלפת שמן גיר.

יש הרבה מאגיה סביב נושא הגירים, אבל הגיר לא הולך אם לא מחליפים את השמן.

סולונואידים לא מיוצרים על ידי יצרני גירים ולא קשורים לאמינות - כשיש גישה ההחלפה פשוטה מאוד.

פורסם

שמן גיר ככל שמן מאבד מתכונותיו ומתחמצן.

אצלי בשני רכבים,שבהם לא הוקפד על הנושא (כי כך הם נקנו ולא כ"כ באשמתי) היו תקלות בגיר.

ברכב הראשון אופל קדט 82 וברכב השני יונדאי גטס 2006 (שהיה בסה"כ בן 4 מהשכרה ביום הקנייה) הבעיות היו מהיום הראשון.

בגטס לצערי,גם החלפת שמן לא עזרה והרכב נמכר לפני החלפת הגיר.

בשני הרכבים האחרונים שלי (I30 הקודם משנתון 2009 ווהונדה הנוכחית 2013) אני מקפיד על העניין ואין שום בעיה.

בI30 שהיתה אצלי מ 31,000 ק"מ הוחלף פעמיים שמן גיר ובסיוויק הוחלף פעם אחת אצל הבעלים הקודמים ופעם אחת אצלי.

אי החלפת שמן,תגרום ברוב הסיכויים לבלאי מואץ ומוקדם לגיר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בוודאי שלא כדאי להישאר עם השמן הישן לעולם.

זו לא הייתה הכוונה.

לפני 19 שעות, colauti 9 כתב:

שיחליף שמן גיר לפני שילך הגיר הוא סירב ואמר:"אם ילך הגיר אני והמזל שלי" - האמת שלא הלך)

אני שואל לפי מה אתה קובע,שבגלל אי החלפת שמן בזמן הולך הגיר?

מה נהרס בגיר שלא מצדיק את התיקון?

פורסם

הבחור מתלונן על בעיה בגיר וישר קופצים פה ואומרים שהבעיה היא שמן גיר מבלי לאבחן את הבעיה.

אם הבחור היה הולך למוסך, מציין בפניו את הבעיה והמוסכניק היה פועל כמו האבחנה של הרוב כאן ומחליף שמן גיר והבעיה הייתה ממשיכה, היו יורדים עליו כאן.

אני לא נכנס לויכוח על עניין החלפת השמן גיר במאזדות. כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה.

אבל לא כל בעיה שנוצרת בגיר היא בגלל אי החלפת שמן גיר, במיוחד שמדובר במאזדה.

פורסם
לפני שעתיים, tribel כתב:

בוודאי שלא כדאי להישאר עם השמן הישן לעולם.

זו לא הייתה הכוונה.

אני שואל לפי מה אתה קובע,שבגלל אי החלפת שמן בזמן הולך הגיר?

מה נהרס בגיר שלא מצדיק את התיקון?

כאשר השמן התחמצן (לפחות בגטס שהיתה לי זה קרה) ו/או נעשה שימוש בשמן לא מקורי/לא תואם את המפרט/לא הוחלף בזמן (שמן מינרלי במקום שמן סינתטי),נוצרו שבבים בגיר וזה כנראה הספיק להרוס חלקים פנימיים בגיר (דסקיות/קלאצ'ים ).

בהתחלה הדפיקה היתה בשילוב הילוך של R ל D רק כאשר הרכב קר (מה שהראה על שמן לא נכון-אבל מה לעשות שהרכב הזה נסע כך כמעט 30,000 ק"מ מאז שהוחלף בחברת ההשכרה) ומאוחר יותר החלה הדפיקה גם בין ההילוכים כאשר הרכב חם (לפני כן,שני נסיונות להחלפה חלקית של שמן מקורי לא עזרו) ובסוף מכרתי את הרכב לפני שהגיר שבק חיים.

פורסם
לפני 4 דקות, colauti 9 כתב:

כאשר השמן התחמצן (לפחות בגטס שהיתה לי זה קרה) ו/או נעשה שימוש בשמן לא מקורי/לא תואם את המפרט/לא הוחלף בזמן (שמן מינרלי במקום שמן סינתטי),נוצרו שבבים בגיר וזה כנראה הספיק להרוס חלקים פנימיים בגיר (דסקיות/קלאצ'ים ).

בהתחלה הדפיקה היתה בשילוב הילוך של R ל D רק כאשר הרכב קר (מה שהראה על שמן לא נכון-אבל מה לעשות שהרכב הזה נסע כך כמעט 30,000 ק"מ מאז שהוחלף בחברת ההשכרה) ומאוחר יותר החלה הדפיקה גם בין ההילוכים כאשר הרכב חם (לפני כן,שני נסיונות להחלפה חלקית של שמן מקורי לא עזרו) ובסוף מכרתי את הרכב לפני שהגיר שבק חיים.

בכל מנוע או גיר נוצרים שבבים בשביל זה יש מסנן שמן זה לא שייך.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, tribel כתב:

בכל מנוע או גיר נוצרים שבבים בשביל זה יש מסנן שמן זה לא שייך.

יש לך הסבר משכנע לתקלה הזו (שדרך אגב מתרחשת לא מעט ברכבי יונדאי -שימוש בשמן לא נכון/אי החלפה בזמן גורמת להרס הגיר ואני יודע ומכיר מקרוב על לא מקרה אחד ולא שניים)..

נכון שלא שייך לדיון אבל אפרופו שמן מנוע ובוצה - מנועי ה I של סדרת יונדאי הם די חולניים ובמנועים שלא הוחלף שמן מנוע בזמן/לא שמן בתקן הנכון התחילו בעיות בוצה וחלק גמרו עם מנוע מוחלף- יש בפורום הסטוריה של כמה משתמשים עם הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

פורסם
לפני 1 דקה, colauti 9 כתב:

יש לך הסבר משכנע לתקלה הזו (שדרך אגב מתרחשת לא מעט ברכבי יונדאי -שימוש בשמן לא נכון/אי החלפה בזמן גורמת להרס הגיר ואני יודע ומכיר מקרוב על לא מקרה אחד ולא שניים)..

לא יודע,אבל "שמן מתחמצן" זה בטוח לא הסיבה.

אולי היא קשורה בקירור של הגיר.

גיר עם קלאצ'ים גמורים לא צריך ללכת לפח אם תשפץ ותנקה אותו הוא ייסע עוד הרבה.

לפני 25 דקות, colauti 9 כתב:

אפרופו שמן מנוע ובוצה - מנועי ה I של סדרת יונדאי הם די חולניים ובמנועים שלא הוחלף שמן מנוע בזמן/לא שמן בתקן הנכון התחילו בעיות בוצה וחלק גמרו עם מנוע מוחלף- יש בפורום הסטוריה של כמה משתמשים עם הבעיה.

שמן במנוע חשוף לכל מיני תוצרים מהשרפה וחשוף לטמפ' יותר גבוהה.

אין ממש קשר.

פורסם
לפני 9 שעות, roy007 כתב:

הבחור מתלונן על בעיה בגיר וישר קופצים פה ואומרים שהבעיה היא שמן גיר מבלי לאבחן את הבעיה.

אם הבחור היה הולך למוסך, מציין בפניו את הבעיה והמוסכניק היה פועל כמו האבחנה של הרוב כאן ומחליף שמן גיר והבעיה הייתה ממשיכה, היו יורדים עליו כאן.

אני לא נכנס לויכוח על עניין החלפת השמן גיר במאזדות. כל אחד שיעשה מה שהוא רוצה.

אבל לא כל בעיה שנוצרת בגיר היא בגלל אי החלפת שמן גיר, במיוחד שמדובר במאזדה.

לא נכון אני כן כתבתי מה אולי יכול לגרום לבעיה, אבל כדי לנסות לפתור אותה פותחים את הקרטר אז להחליף שמן גיר זה על הדרך ואולי יכול לשפר את המצב.

לפני 6 שעות, tribel כתב:

לא יודע,אבל "שמן מתחמצן" זה בטוח לא הסיבה.

אולי היא קשורה בקירור של הגיר.

גיר עם קלאצ'ים גמורים לא צריך ללכת לפח אם תשפץ ותנקה אותו הוא ייסע עוד הרבה.

שמן במנוע חשוף לכל מיני תוצרים מהשרפה וחשוף לטמפ' יותר גבוהה.

אין ממש קשר.

לא אומר שזאת דווקא הבעיה שבאמת גורמת אבל נגיד וזה באמת חום כמו ששיערת אז לשמן יש תפקיד מרכזי בקירור ואולי הוא מאבד את המוליכות התרמית שלו עם הזמן.

לגמרי מסכים שבהרבה מאוד גירים שזרקו לפח נשאר עוד הרבה חיים ורק היו צריכים לעבור שיפוץ מקצועי.

אנשים לא מבינים את זה שלפעמים זה הופך להיות קטע תחזוקתי כמו ברכב ידני (החלפות שמן וקלאצים).

• תוכן חדש...