Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברה...

אשמח לקבל עצה מאנשים עם ניסיון בתאונות ואולי עצה משפטית בנוגע לצרה שלי:

הסיפור שלי מתחיל בינואר של שנה שעברה (כמעט לפני שנה וחצי) שבנסיעה באיילון רכב חתך איזה בחור והוא שם ברקס וגרם לתאונת שרשרת קטנה.

לצערי, נכנסתי מאחורה בבחורה שנכנסה במישהו אחר מאחורה. (כלומר אני הרכב השלישי בתאונה והאחרון מאחר ובי מאחורה לא נכנסו).

לא גרמתי לנזק רציני מאחר והספקתי ללחוץ על הברקס ולהאט קצת - אך עדיין עשיתי לה נזק בתא המטען מאחורה.

יומיים לאחר מכן שהעברנו את פרטי התאונה חברת הביטוח שלנו טענה שבכלל אין לי ביטוח על הרכב (לעולם לא הייתי עולה על הרכב בכלל אם הייתי יודע שאין ביטוח מאחר ויש לנו עוד רכב פרטי וגם אני, אבי והבוס שלו חשבנו שיש ביטוח).

אתמול - שנה וחצי כמעט לאחר התאונה מגיע לי דואר מחברת הראל ובו דרישה (תחזיקו טוב) לשלם 22 אלף שקל על הנזקים! (היא נהגה במאזדה 323 צורה ישנה - לא זוכר שנה בדיוק, נראה לי 96/97) כמובן שהייתי בהלם ממש ואני עדיין אובד עצות ואוכל את עצמי.

יש לציין שיומיים אחרי התאונה הגברת שכחה שהיא נכנסה ברכב שלפנייה והאשימה את הנושא עליי שבזמן התאונה אני זה שדחף אותה על הרכב מקדימה (לרכב שלפנייה לא קרה כלום והיא נתנה לו לנסוע בלי לקחת אפילו פרטים) - אין לי ספק שגם את התיקונים מקדימה היא הפילה עליי.

אשמח לדעת מה האפשרויות שעומדות לפניי...

אני שוב רוצה לציין שעשיתי לה באמת נזק אך הוא לא היה רציני כזה וכנראה שכל הרכב שלה תוקן על חשבוני - לא שמעתי על הנושא ועל התאונה משנה שעברה וזה נפל עליי במכה.

תודה מראש,

ליאור.

פורסם

הבעיה היא שהרכב האחרון בשרשת משלם על הנזק של כולם - קוראים לזה בעגה הביטוחית תביעת שיבוב.

תובעים ממך לשלם לא רק את הנזק של הגברת שנכנסת בה, אלא גם את הנזק של מי שהיא נכנסה בו, וגם את הנזק שגרם זה שהיא נכנסה בו - וכן הלאה....

קח עו"ד - אתה בבעיה קשה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

קרה לי בדיוק אותו דבר. דרשו ממני איזה 94K על נזק ל 3 מכוניות, בזמן שחשבונית התיקון לרכב שאני נכנסתי בו הייתה על 1500 ש"ח, צביעת טמבון והחלפת פנס אחורי ימני.

קח עו"ד טוב ותתחיל להפעיל את סוכן הביטוח שלך בצורה יותר נמרצת.

ברגע שחברת הביטוח שמולך תיתקל במחסום של ע"ד ממולח וסוכן ביטוח עצבני, פתאום הם ירצו לשבת ולהתדיין על גובה הפיצוי ולנסות להגיע לפשרה.

יש צילומים ודו"חות שמאי (אני בטוח), תערערו על כולם, תוכיחו שעוצמת הפגיעה מאחור לא הייתה מספיק חזקה כדי להדוף אותה על רכב אחר. תביאו צילומי סימני בלימה וכו'.אם היא נכנסה ברכב שלפניה, הכריות היו אמורות להיפתח, אם נכנסת בה מאחור ורק הדפת אותה עליו, הן לא אמורות להיפתח.

יש עוד מיליון שיטות שכל עו"ד שמתמחה בתחום יודע ויכול דרכן לערער את אמינות התביעה שלהם.

אבל... כמו שאמרתי, אתה חייב סוכן ביטוח ועו"ד טוב (אם אתה מבוטח באחת מחברות הביטוח הישיר, אתה עומד לגלות למה הביטוח שלהן שווה לת*ת).

בברכה ובהצלחה, יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הבעיה היא שהרכב האחרון בשרשת משלם על הנזק של כולם - קוראים לזה בעגה הביטוחית תביעת שיבוב.

אני יכול להסכים עם הטענה אך חוץ ממנה אין שום רכב.

הבחור שהיה לפנייה ראה שאין לו נזק ופשוט נסע בלי להשאיר שום פרט!

מבחינתי הפגיעה יכלה להיות שם קודם לכן...

הם דורשים ממני כסף על תיקון כל האוטו שלה מאחר ואני נכסתי בה מאחורה אבל אין שום זכר לבחור מקדימה.

האם עדיין יכולים להאשים אותי בפגיעה?

תודה על העזרה.

פורסם

אתה נמצא בבעיה.

1. היית צריך לקחת פרטים של כל כלי הרכב המעורבים, בדיוק בשביל מקרים כאלו.

2. לא נכון בכלל שהרכב האחורי משלם תמיד על כולם. הדבר הזה נכון רק אם הוא התחיל את התאונה.

במקרה שלך הנהגת ברכב האמצעי נכנסה ברכב הקדמי, ואתה נכנסת בה - בכלל לא בטוח שאתה אשם, בטח לא ב-100%.

3. בדוק היטב את נושא תקפות הביטוח. למה חשבת שהביטוח בתוקף? למה הם טוענים שלא?

4. האם יש לך עדים לתאונה? האם היו נוסעים נוספים ברכב שלה?

5. אם סוכן הביטוח שלך מוכן לעזור - אפשר לנסות להיעזר בו לצמצום הנזק.

6. אם לא - להפנות את הטיפול בכל העניין לעו"ד - ואפשר אפילו לנסות לתבוע בחזרה את הוצאותיך על תיקון הרכב ועל העו"ד עצמו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

הצעה קטנה: לאחר שכל הסיפור יסתיים (ואפשר גם במקביל) בדוק מי אשם באי ההבנה שנוצרה בעניין הביטוח. אם הבנתי נכון הרכב הוא של אביך מטעם העבודה, תקן אותי אם אני טועה. במצב כזה אם הבוס שלו גם חשב שיש לך ביטוח זה אומר שהוא הטעה אותך. בדוק אם ניתן לתבוע את מקום העבודה.

דן.

פורסם

אמא שלי סוכנת ביטוח, היא הסבירה לי כך:

אם הראשון לא היה מעורב בתאונה, אלא אתה הדפת את הבחורה עליו, אתה צריך גם לתקן לו, אבל זה לא רלוונטי מכיון שהוא לא קיים במשוואה עקב כך שלא לקח\נתן פרטים.

בעניין הבחורה, אם יש לך ביטוח, אתה מכוסה, אם אין לך , תאלץ לשלם. לצערך.

אנא הסבר יותר ברור מה בדיוק קרה עם הביטוח שלך, אם יש כיסוי או אין , או מה בדיוק הביטוח אומר..

פורסם

יש מצבים, (קצת קיצוניים) שבהם בתאונת שרשרת קשה מאוד לעצור בזמן. אני אסביר:

נניח ועקב תנאי הכביש, רכב גבוה לפניך, או סגנון נהיגה אומלל, אתה מסתכל רק מה קורה עם הרכב שלפניך, ולא רואה את התאונה "מתפתחת" בהמשך הדרך. ונניח אתה שומר 2 שניות מרחק (החוק מחייב שניה אחת בלבד לדעתי), במצב רגיל, אם הרכב שלפניך יבצע בלימת חירום, אתה תספיק לעצור, אפילו שיש זמן תגובה מסוים. אבל- שים לב : אם הרכב שלפניך "נשתל" בתוך רכב אחר ונעצר בבת-אחת, "על המקום", אתה לא תספיק לעצור (אני יודע, זה מצב קיצוני).

לך יש מרחק בלימה מסוים, ואילו הרכב שלפניך בלם כמעט באפס מרחק (בגלל שהוא נכנס ברכב אחר).

אולי זה לא בדיוק קרה כך הפעם, אבל בעיקרון יותר קשה לעצור.

לרכב שהיה מאחוריך אפילו יותר קשה לעצור, היות ואתה כבר נכנסת במסה כבדה של "גוש מכוניות" ולכן אתה באמת נשתלת "על המקום"

פורסם

האם היית נהג חדש/צעיר כשנהגת כשקרתה התאונה ? אם לא היה לך כיסוי ביטוחי למרות שהבוס של אביך טען לפני כן שיש ושאתה יכול לנהוג ברכב, אתה בבעיה.

נצא מנקודת הנחה שלא היה ביטוח (כמו שאתה טוען) אתה צריך לקחת עו"ד טוב כדי שיוכל להוכיח את כל טענותיך ולסתור את טענותיהם. בכל מקרה, לא זה הנכנס מאחורה או האחרון בשרשרת הוא תמיד אשם בתאונה, אם כי עליו לרוב מוטלת רוב אשמת התאונה והבקשה להשתתפות ברוב הנזק שנוצר לשרשרת.

אם התאונה קרתה באיילון, האם יש דוח תאונה משטרתי ? תאסוף את כל החומר הדרוש כולל צילומים וגש לעו"ד.

בהצלחה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...