Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2044 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחת לכמה זמן אני חווה משהו, שאני קורא לו "שבוע ללא אלקטרוניקה". 

זה לא בתזמונים קבועים, ואני לא יכול לצפות מתי זה יגיע, אבל כשזה מגיע- זה מגיע ובגדול.

סממנים יכולים לכלול, אך לא מוגבלים ל:

מקרר שלא מקרר\ מזגן שלא ממזגן\ נתב שלא מנתב\ טלויזיה שלא מטלווזת\ מגבר מנמיך\ מדפסת שמדפיסה.

השבוע: מנורת אור שחור (אחרי כל שאר הכשלים, נותרתי רק עם זה טפו טפו).

(טוב, זה לא באמת מנורת אור שחור, אלא סתם מנורת פלואורסנט שלא עובדת כמו שצריך).

בתמונה- גוף התאורה במטבח שלי. 

מדובר על גוף המכיל 2 מנורות פלואורסנט דקות מהסטנדרט.

יום בהיר אחד, לקח למנורות זמן להידלק. דקות ארוכות. 

למחרת, לא נדלקו כלל.

פרקתי את הגוף בניסיון למצוא סטרטר, שיש לכל מנורת פלואורסנט סטנדרטית. 

אין אחד שהצלחתי למצוא בגוף הזה. 

הנורות הוחלפו (התמונה לאחר ההחלפה).

הוחלף גם המפסק ששולט על האור (כי הגיע הזמן להחליף אותו).

לאחר הטיפול, לקח למנורות דקות ארוכות להידלק. 

למחרת, לא נדלק כלל.

כרגע אני באפלה לגבי מה יכולה להיות הבעייה :lol:

במקום "סטרטר", יש רכיב אלקטרוני מלבני ארוך בתוך הגוף של היחידה. 

האם עלי להחליף אותו? עד כמה זה מסובך בסולם של בין 1 ולהזמין חשמלאי?

או שפשוט כבר מחליפים את כל הגוף הזה לאחד חדש וזה יותר זול מלהחליף רק את הרכיב הסורר?

תודה לעונים. 1343032486_2020-12-0919_29_39.thumb.jpg.d437390ba37073760013c2568fa9a014.jpg

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

גדול! יש לי בדיוק אחד כזה זרוק בצד.

תזרוק לפח ותקנה לד כלשהו מעליאקספרס.

אצלי אני מחליף בהדרגה את כל הפלוארסנטים ללד, תשמע, מה אני אגיד לך... עולם אחר, יפה, בהיר וללא גוון ירקרק.

אה, וכבר לא יקר בכלל ועם אורך חיים משוגע וללא קרינה אולטרה סגולה.

אבל מכיוון שאתה עקשן ידוע, אני ממליץ לבדוק דווקא את הנורות החדשות לכאורה. היה לי סיפור מעצבן דומה להפליא, החלפתי גם קבל וגם סטרטר ועמדתי להתחרפן - עד שהחלפתי לנורות חדשות אחרות ופתאום הכול עבד.

קבל אפשר למצוא בכל טמבוריה מצויה (או בעלי), סטרטר נהיה יותר נדיר - נהוג לפרק מיחידה אחרת. עדיין, אם תשאל אותי, בזבוז זמן.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בתוך המארז שצמוד לתקרה קיים משנק (צ'וק) אלקטרוני הניתן לרכישה בכול חנות חשמל. חשוב לרכוש אחד זהה למקורי מבחינת המפרט החשמלי אשר בדרך כלל

מודפס על הצ'וק.

ההחלפה פשוטה כמובן לאחר הורדת השלטר.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

אבל מכיוון שאתה עקשן ידוע, אני ממליץ לבדוק דווקא את הנורות החדשות לכאורה. 

נרכשו באותו היום שבו החלפתי אותן... ועבדו לאחר ההחלפה (והמתנה לא קצרה).

לגבי עניין הלד, בתכל'ס אני מעוניין האמת. בעבודה אצלי החליפו נורות פלואורסנט לנורות לד יחד עם הבית שלהם. אכן, עולם אחר.

מרק, תודה. 

אפתח את בית המנורה שוב, אעיף מבט, ואחליט אם לשדרג ללד או להחליף את המשנק וזהו.

פורסם

מצטרף בחום להמלצה על מעבר ל-LED. הגופים האלה לא יקרים (אייס, הום סנטר, מחסני תאורה). עד כדי כך זולים שבדגם מסויים, שיש לי במבנה שלישיה, אני מחזיק 1-2 גופים ספייר כדי שבמקרה תקלה לא אצטרך להתחיל לחפש משהו דומה או להחליף את כל השלישיה.

צריך להביא בחשבון שהגופים האלה חד פעמיים - כאשר הם מתקלקלים צריך להחליף אותם קומפלט. תאורטית צריכה להיות אפשרות להחליף דרייבר אם הוא מקור התקלה, מעשית לכל סדרת ייצור דרייבר שונה ואי אפשר למצוא אותם. זו הסיבה שבגללה עבור המטבח - שבו יש לי 3 גופים זהים - אני מחזיק רזרבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

בדיוק החלפתי דרייבר באחת המנורות שהזמנתי מעליאקספרס לפני שנתיים. בעצם, לא החלפתי, שדרגתי לדרייבר עם הספק זהה אבל קבלים עמידים לחום. עלות? 8₪ לדרייבר של 50w שעשוי כמו שצריך, בדיוק לפי התרשימים המומלצים של הצ'יפ. אמריקה זה כאן. זאת אומרת, סין.

לילדים יש לגו מדנמרק, לאבא יש לגו מסין, הכול מוצרי מדף עם מקטים וספסיפיקציות ושרטוטי מעגלים, בניגוד לזבל הסיני שקונים בארץ ללא שום אבא ואמא.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

המנורות שלי לא הגיעו מסין אלא משער הכרמל, (כלומר, הן כן הגיעו  מסין, אבל אין לי שם כתובת), ואני לא רוצה להשאר בחושך עד שדואר ישראל יואיל בטובו ויביא לי את הדרייבר מעליאקספרס, בהנחה שהוא יתאים למקום בתוך המנורה. אולי הייתי צריך לארגן סטוק מראש.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מנורות הגיעו תוך שבועיים, דרייברים תוך 9 ימים.

בארץ גם יעלה לי יותר מכפול, גם בדיוק-אין-עכשיו-תחזור-מחר וגם אין שום יכולת לתקן.

פורסם (נערך)

אז יש לך מזל. הזמנתי צבע לתיקונים נקודתיים ברכב - שפופרת של איזה 10 גר' ברוטו. לקח חודש וחצי מאנגליה. כמה פריטים אחרים שהזמנתי באותו יום הגיעו אחרי 3 שבועות ואחרים עדיין בסטטוס נעדרים. כל מה שקשור בהזמנות מסין הוא הימור מבחינת לוח הזמנים ואפילו עצם ההגעה.

אין ספק שקניה בארץ יותר יקרה ולך תמצא חלקי חילוף. אבל, כאמור, התאורה חשובה לי ולא רציתי להמתין.

תיקון: המשלוח מליטא, לא מאנגליה. אבל הניסיון שלי עם משלוחים מליטא לפני הקורונה היה שהם מהירים.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

מרק, תודה. 

אפתח את בית המנורה שוב, אעיף מבט, ואחליט אם לשדרג ללד או להחליף את המשנק וזהו.

אורך החיים של המשנק הוא יותר מ-10 שנים ככה שהחלפתו לא לוקחת יותר זמן מהחלפת גוף תאורה עם לדים שאורך החיים שלו גם מוגבל ובעתיד תצטרך להחליף את כול גוף התאורה או רק הדרייבר.

אצלי בבית התקנתי בזמנו גוף תאורה יחסית איכותי עם לדים ששווק חיים אחרי 3 שנים.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 13 שעות, hans כתב:

גדול! יש לי בדיוק אחד כזה זרוק בצד.

תזרוק לפח ותקנה לד כלשהו מעליאקספרס.

אצלי אני מחליף בהדרגה את כל הפלוארסנטים ללד, תשמע, מה אני אגיד לך... עולם אחר, יפה, בהיר וללא גוון ירקרק.

אה, וכבר לא יקר בכלל ועם אורך חיים משוגע וללא קרינה אולטרה סגולה.

אבל מכיוון שאתה עקשן ידוע, אני ממליץ לבדוק דווקא את הנורות החדשות לכאורה. היה לי סיפור מעצבן דומה להפליא, החלפתי גם קבל וגם סטרטר ועמדתי להתחרפן - עד שהחלפתי לנורות חדשות אחרות ופתאום הכול עבד.

קבל אפשר למצוא בכל טמבוריה מצויה (או בעלי), סטרטר נהיה יותר נדיר - נהוג לפרק מיחידה אחרת. עדיין, אם תשאל אותי, בזבוז זמן.

הגוף נראה T5 יש עוד אפשרות אם הגוף חביב עליך מאוד. חפש פלורוסנט לד T5 (זה בעצם נורת לדים בצורת פלורוסנט. מה שתצטרך לשפצר זה את הגוף עצמו. את צריך שמצד אחד יהיה+ מצד שני- זהו. ללא צ'וק/קבל /דרייבר וגם חסכוני יותר.

אני עשיתי את זה בעצמי קל מאוד לי שיש ידיים תקינות.

לפני 7 שעות, hans כתב:

בדיוק החלפתי דרייבר באחת המנורות שהזמנתי מעליאקספרס לפני שנתיים. בעצם, לא החלפתי, שדרגתי לדרייבר עם הספק זהה אבל קבלים עמידים לחום. עלות? 8₪ לדרייבר של 50w שעשוי כמו שצריך, בדיוק לפי התרשימים המומלצים של הצ'יפ. אמריקה זה כאן. זאת אומרת, סין.

לילדים יש לגו מדנמרק, לאבא יש לגו מסין, הכול מוצרי מדף עם מקטים וספסיפיקציות ושרטוטי מעגלים, בניגוד לזבל הסיני שקונים בארץ ללא שום אבא ואמא.

הדלקת אותי!

תוכל להרחיב מהו הדרייבר. יש לי הרבה נורות לד פרבוליות בנות 4 שנים בערך  (שקועות בתקרה אקוסטית) והם מתפגרים בקצב מהיר למדיי  (הם פשוט מהבהבות ועושות פלאשים)  אם יש דרך להשמיש אותם ב8 "שח אשמח מאוד לדעת.

לכל נורה מצורף "שנאי" קטנצ'יק זה הדרייבר? אם כן אצלי זה לא הבעיה  כי שהחלפתי נורות השארתי את השנאי הקודם וזה עובד תקין. 

פורסם

הדרייבר הוא אכן ספק הכוח, משום מה כאשר הוא מחובר למנורת לד יש לו שם אחר.

פורסם (נערך)
בתאריך 11.12.2020 בשעה 15:39, yd b-4 כתב:

הגוף נראה T5 יש עוד אפשרות אם הגוף חביב עליך מאוד. חפש פלורוסנט לד T5 (זה בעצם נורת לדים בצורת פלורוסנט. מה שתצטרך לשפצר זה את הגוף עצמו. את צריך שמצד אחד יהיה+ מצד שני- זהו. ללא צ'וק/קבל /דרייבר וגם חסכוני יותר.

אני עשיתי את זה בעצמי קל מאוד לי שיש ידיים תקינות.

מניח שהתכוונת ל"קטנות".

אכן T5. 

הגוף הזה היה מותקן בדירה כשרכשתי אותה. לא להיט, אבל גם לא מפגע ויזואלי. 

וידיים קטנות זה לא אני. תקינות כן, קטנות לא...

בתאריך 11.12.2020 בשעה 07:27, sperial כתב:

מצטרף בחום להמלצה על מעבר ל-LED. הגופים האלה לא יקרים (אייס, הום סנטר, מחסני תאורה). עד כדי כך זולים שבדגם מסויים, שיש לי במבנה שלישיה, אני מחזיק 1-2 גופים ספייר כדי שבמקרה תקלה לא אצטרך להתחיל לחפש משהו דומה או להחליף את כל השלישיה.

צריך להביא בחשבון שהגופים האלה חד פעמיים - כאשר הם מתקלקלים צריך להחליף אותם קומפלט. 

אני רוצה לסיים כבר עם הבעייה במטבח. לכן מתכנן לרכוש גוף אחד מהארץ וזהו. מצאתי משהו סביר במחסני תאורה האמת- גוף של 3 נורות לד שמצא חן בעיניי קצת. מינימליסטי, אבל נראה סביר.

חשבתי באותה הזדמנות להחליף גם את התאורה בסדנה הקטנה שלי למשהו עם יותר אור. אבל כנראה שלזה אמתין להזמנה מחו"ל לאור מה שהאנס כתב:

בתאריך 11.12.2020 בשעה 08:17, hans כתב:

אשמח לקישור למה שרכשת כדי להבין איזה מונחים לחפש ולמה לשים לב. תודה!

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם (נערך)

סליחה על העיכוב, מוטב מאוחר מאשר לעולם לא.

זאת החנות שממנה הזמנתי לא מעט מנורות - שים לב כמה מזמינים מישראל יש בביקורות...

https://m.aliexpress.com/item/33036088422.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=20004036536&tt=MG&aff_platform=default&sk=_mMINLCt&aff_trace_key=89c36f3c57274f2aa3de4e164eb3aa1f-1607839237562-09203-_mMINLCt&shareId=20004036536&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=4b3d2255f33e44f0b850049a73584adf

בדוגמה לעיל - אותו גוף חיצוני יכול להכיל שני צבעים שונים בהספקים שונים, במדרגות של 15,20,30,50 וואט.

ומה יש לנו כאן?

https://m.aliexpress.com/item/4000389965822.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=20004002646&tt=MG&aff_platform=default&sk=_mK3GZZ7&aff_trace_key=b9d545d2fe874945b0ec169d720dcbc4-1607839504796-07197-_mK3GZZ7&shareId=20004002646&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=4b3d2255f33e44f0b850049a73584adf

השנאים עצמם, בעלות מגוחכת ליחידה. עוד מוכר עם ציון מאוד גבוה. השנאים הספציפיים האלה מגיעים עם קבלים עמידים לחום (יחסית) - ועשויים כמו שצריך (מה שיש במנורה הזולה פשוט יותר).

אלה יחידות שעובדות ב-400 וולט, אז זהירות

יש גם עולם שונה לגמרי ומודולרי של פסי לדים עם שנאים מסוג אחר בהספק קבוע של 24 או 12 וולט, לא יצא לי לעבוד עם אלה. - יתאימו היטב לכל מיני פרוייקטים של עשה-זאת-בעצמך

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

פורסם

אני מניח שפסי הלד שעליהם אתה מדבר הם דקורטיביים ולא נועדו לתאורה ממש. גם ביניהם מגוון לא קטן, חלקם לבנים, חלקם צבעוניים אם שליטה בצבעים. יש לי כאלה (לבן, אני מני שבסגנון 4000K, בסלון ובמטבח, מהווים קישוט נחמד ותו לא.

פסים דקורטיביים יש גם באיקאה, אם כי איני יודע אם ניתן לרכשם בימים אלה.

• תוכן חדש...