Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2059 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אשמח לעזרתכם, 

במסגרת העבודה אני מוציא דוחות רכש משתי מערכות מידע. 

עד היום לא נתקלתי במצב שהיו פערים כלשהם. 

היום ראיתי שיש פער די משמעותי בסהכ הזמנות בין שתי המערכות ואני רוצה להשוות ערכי הזמנה. 

הכי נוח לדעתי יהיה להציג מספר הזמנה ואז שני מספרים שהראשון יהיה ערך ההזמנה ממערכת א' והשני ערך אותה ההזמנה ממערכת ב'. 

נדמה לי ש VLOOKUP יכל לעזור לי להגיע לתוצאה הרצויה, לא כ"כ בטוח באיזו משתי הטבלאות אני אמור לכתוב את הפונקציה 

יכל להיות שצריך להפעיל את הפונקציה בשתי הטבלאות. 

תודה מראש על העזרה 

פורסם

אתה צריך לבדוק שלושה מצבים:

1. שיש הזמנה בטבלה א' שאין בטבלה ב'

2. שיש הזמנה בטבלה ב' שאין בטבלה א'

3. שאין הבדל בערכים בין הטבלאות.

בגלל זה אתה צריך לעשות Vlookup בטבלה א', כדי לקבל את הערכים של טבלה ב', וגם בטבלה ב', כדי לקבל את הערכים של טבלה א'.

ועמודה נוספת, שמחסרת את הערך שקיבלת ב-vlookup מהערך בטבלה, כדי לראות אם יש הפרש.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

במידה ויש הזמנה/ות שנרשמה בטבלה אחת אך לא נרשמה בטבלה השנייה, האם גם אז להשתמש בVLOOKUP או שישנן דרכים נוספות? 

פורסם

במקרה שה-vlookup לא מוצא את הערך בטבלה ממנה הוא מביא את הנתונים, הוא מוציא הודעת שגיאה (NA), ואז אתה יודע אילו רשומות חסרות.

יש דרכים אחרות לעשות את זה, אבל אני חושב שזו הדרך הכי מהירה.

שים לב שכשאתה מבצע VLOOKUP, טבלת היעד צריכה להיות מסודרת בסדר עולה (או יורד) בעמודה אליה אתה מפנה.

וכמובן, אתה צריך שבכל אחת מהטבלאות תהיה עמודה עם ערך חד ערכי זהה (למשל, מס' הזמנה).

פורסם

הייתי עושה את זה אחרת - מאחד את הנתונים משתי המערכות. לפני זה, מתייג כל שורה לפי המערכת שממנה הגיעה. אח"כ תרכז הכל באוסף נתונים אחד (כל השורות) ותייצר PIVOT, כשעמודה אחת מייצגת את הערך ממערכת א' ועמודה שניה מייצגת את הערך ממערכת ב' עבור כל שורה (הזמנה). כל מה שנשאר לך זה לבדוק בכל שורה האם ערכי העמודות זהים.

באופן כללי, לא ברור למה ההזמנות שלכם מנוהלות בשתי מערכות שמתחזקות את אותו מידע (ערך הזמנה). שכפול מקורות אינפורמציה מוביל לטעויות, בדיוק כמו שאתה חווה.

פורסם
לפני 4 שעות, yoni162 כתב:

הייתי עושה את זה אחרת - מאחד את הנתונים משתי המערכות. לפני זה, מתייג כל שורה לפי המערכת שממנה הגיעה. אח"כ תרכז הכל באוסף נתונים אחד (כל השורות) ותייצר PIVOT, כשעמודה אחת מייצגת את הערך ממערכת א' ועמודה שניה מייצגת את הערך ממערכת ב' עבור כל שורה (הזמנה). כל מה שנשאר לך זה לבדוק בכל שורה האם ערכי העמודות זהים.

באופן כללי, לא ברור למה ההזמנות שלכם מנוהלות בשתי מערכות שמתחזקות את אותו מידע (ערך הזמנה). שכפול מקורות אינפורמציה מוביל לטעויות, בדיוק כמו שאתה חווה.

זו גם שיטה טובה מאוד, אבל עם יותר מקום לטעות, וצריך לדעת לעבוד עם פיבוט.

יש הרבה מערכות בעולם שמחזיקות מידע כפול (מערכת ייצור ומערכת חיובים, למשל), מכל מיני סיבות.

פורסם

בדיוק😁

רק אלוהים יודע כמה חברות נסגרו בגלל טעות באקסל... 

הבעיה העיקרית באקסל זו הקלות הבלתי נסבלת של מחיקת נתונים בטעות

בגלל זה אני אוהב לעבוד עם פיבוט.

פורסם
לפני 16 שעות, falou כתב:

זו גם שיטה טובה מאוד, אבל עם יותר מקום לטעות, וצריך לדעת לעבוד עם פיבוט.

יש הרבה מערכות בעולם שמחזיקות מידע כפול (מערכת ייצור ומערכת חיובים, למשל), מכל מיני סיבות.

"כל שורה" הכוונה גם למס' הזמנה וגם לערך ההזמנה, נכון? 

כי אם אתייחס רק לערכי הזמנות, יש סיכון שהזמנות שנרשמו רק באחת המערכות, יילכו לאיבוד. 

לגבי הניהול ב2 מערכות נפרדות, זו שאלה באמת טובה רק שקטונתי מלענות עליה 😉

פורסם

לכל מי שמכור ל- vlookup, ממליץ בחום לנטוש אותו ולהשתמש ב-index/match במקום, הרבה יותר נוח וורסטילי.
היתרון העיקרי - הערך שמחפשים בטבלת היעד יכול להיות ממוקם בכל עמודה ולא רק בראשונה בטווח. עוד יתרון - מסמנים/כותבים ישירות את העמודה שרוצים להחזיר ממנה ערך ולא צריך לספור עמודות היסט. זה נוח בטבלאות מרובות עמודות.

https://exceluser.com/702/why-index-match-is-far-better-than-vlookup-or-hlookup-in-excel/

• אהבתי 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אתם לא מעודכנים, היום אפשר לזרוק לפח את VLOOKUP וINDEX&MATCH, המלך החדש (שקיים בגרסאות החדשות של אקסל) הוא XLOOKUP.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, Tida-man כתב:

"כל שורה" הכוונה גם למס' הזמנה וגם לערך ההזמנה, נכון? 

כי אם אתייחס רק לערכי הזמנות, יש סיכון שהזמנות שנרשמו רק באחת המערכות, יילכו לאיבוד. 

לגבי הניהול ב2 מערכות נפרדות, זו שאלה באמת טובה רק שקטונתי מלענות עליה 😉

שורה גנרית אמורה להיראות ככה: מס' הזמנה, ערך הזמנה, מערכת מקור (א' או ב').

בשיטה הזו גם תראה אם יש הזמנות שנמצאות רק באחת המערכות (יהיה חסר ערך באחת מעמודות ה-PIVOT).

@Charge חידשת.

עריכה אחרונה על ידי yoni162
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...