Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב כעת עם K180 ק"מ ומטופל פדאנטית ב 7 שנים האחרונות.

לפני כשבועיים נסעתי בבוקר לעבודה, איכות הנסיעה טובה מאוד (אם לא היה לי חתך כזה גדול היא הייתה מצוינת) ועל כביש איכותי מרגישים כמו הסיטרואנים של פעם.

פתאום באמצע כביש שש כשאני ב 100 קמ"ש עם בקרת שיוט אני מתחיל להרגיש רעידות מטורפות מאחורה, כל כך חזקות שחשבתי שעפה חתיכה מהג'אנט או שהבאקאקס (זו הנעה אחורית) מתפרק. עצרתי בצד ובדקתי צמיגים, הכל תקין. לחץ 35psi (מאחורה), שום פגם בצמיג ושום משקולת איזון לא עפה. המשכתי לעבודה ב 60 קמ"ש (על כביש שש...), קצת יותר מזה הרכב רועד כאילו הוא עוד שנייה מתפרק. הגעתי לעבודה ובחנייה שלי עשיתי עוד סיבוב מסביב הרכב, בדקתי ששום ביטנה אינה רופפת, שאין שום חלק משוחרר והפגוש האחורי לא זז. הכל תקין.

יוצא מוקדם מהעבודה ודבר ראשון נכנס לפאנצ'ריה בראש העין לבדיקה. בדיקה וויזואלית לא מגלה כלום אז ביקשתי שיפרקו את הגלגלים לבדיקה ואיזון. אני חייב לציין אותם לטובה ששכנעו אותי כי זה בזבוז כסף והבעיה ברכב. אז עליתי על שש והבעיה נעלמה, אני מאיץ קצת (הרבה מהמקובל...) בכביש שש ושום  דבר אז המשכתי הביתה בנסיעה רגילה. קצת לפני בן שמן, 100 קמ"ש על בקרת שיוט עוד פעם הרעידה הזו מופיעה. התקשרתי למוסך וביקשתי שיקבלו אותי מעכשיו לעכשיו ואע"פ שהם היו מלאים אמרו לי לבוא. אני עולה על כביש אחת וזוחל ב 70 קמ"ש, גם במהירות הזו מרגישים את הרעידות אך הרבה יותר חלשות, ובכניסה לאיילון הן נעלמות...

במוסך לא היה ליפט פנוי אז המוסכניק לקח אותי למכון כיוון פרונט ונכנסנו לבור מתחת לרכב, שוב, בדיקה וויזואלית לא מגלה כלום. פשוט כלום, המוסכניק אומר לי כי הכל תקין, בודק את הסרן והדיפרנציאל ואין נזילות. ניסיתי לשכנע אותו אך הוא התעקש כי אין שם שום בעיה. הוא עשה סיבוב לא קצר ברכב אך הבעיה לא הופיעה.

בשבועיים האחרונים התופעה חזרה בקטן, אני מפעם לפעם מרגיש את הרעידות האלה אך הרבה יותר חלש, ברמה שהן מטרידות אבל לא כמו בפעם הקודמת בו הרגשתי שהרכב מתפרק.

חיפשתי בפורומים של מרצדס על התופעה הזו, של רעידה באה והולכת ולא מצאתי דבר. שאלתי שם אם מישהו נתקל בבעיה הזו או בעיה דומה ולא קיבלתי תגובה.

-משהו שמע/נתקל בתופעה הזו?

-בשבועיים הקרובים (ברגע שיגיעו המצתים שהזמנתי) אכניס את הרכב לטיפול גדול (K180 ק"מ), יש משהו שכדאי לשים לב אילו? אני עושה רוטציית צמיגים כל טיפול אז בזמן שהם יוסרו מהרכב יש משהו שניתן לבדוק?

פורסם

ישבתי כמה דקות בבוקר לבדוק עידכונים ומצאתי מישהו ב mbworld שמתאר בעייה זהה לחלוטין לשלי ברכב מאותה סידרה (W211 2007 E550 4MATIC) אך עם התה"ל של ה 5 הילוכים, הוא מתאר את הבעייה בצורה הרבה יותר נרחבת ממה שתיארתי. מה שקצת מוזר הוא שגם לו זה התחיל לפני כשבועיים...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

התופעה לא חזרה (בנתיים) אולם אני מקבל את ההרגשה שמשהו לא תקין. בזמן נסיעה, מפעם לפעם, אני מרגיש זימזומים/רעידות מפני הכביש. זה מרגיש כאילו המתלים תקועים והשיכוך יחידי הוא מהצמיג.

הייתי במוסך שבוע שעבר לטיפול שוטף ובמהלכו פורקו כל הגלגלים, בבדיקה וויזואלית לא נמצא כלום.

מישהו יכול לתת כיוון מה אני עושה עם זה? מצד אחד התנהגות הרכב לא נפגמה, שיכוך הבולמ"ז והמתלים תקין כפי שאני מרגיש בסיבובים/בלימות. אולם אני מרגיש לחוץ מהרעידות האלה...

• תוכן חדש...