Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברנו חמש היקרה שלי, יש תופעה של אובדן נוזל קירור.

זה לא באופן אחיד (יש ימים שתוך עשר קילומטר הכל נגמר, ויש זמנים שבמשך מאה ק"מ לא בורחת אף טיפה.

כשהיתה נזילה, הצלחתי להבחין בדברים הבאים:

1. הנוזל הוא ירוק

2. הנוזל קר

3. הנוזל מושפרץ על הרצועה העליונה ברכב (אני אפילו לא יודע איזו רצועה זו, אני רק יודע שיש שתיים מצד ימין של הרכב. ייתכן וזה האלטרנטור?)

מה דעתכם? מישהו יודע מה יכול להיות הדבר? האם יש סיכון בהמשך נסיעה?

כמו כן, על הדרך: לאחר הטיפול האחרון, שמתי לב שהמוסך שם יותר שמן מהרצוי. (בערך חצי מהמרחק בין המינימום למקסימום במדיד השמן). האם יש סכנה בדבר?

תודה לעונים!

פורסם

מחר בבוקר מלא נוזל קירור לרדיאטור וסע למוסך. בנסיעה בדוק שהמנוע לא מתחמם, ובמוסך יחברו משאבת לחץ לרדיאטור ואז יראו בדיוק מאיפה הנזילה במקום לנחש, ואז גם יתקנו אותה.

גש למוסך לפני שכל המים ינזלו ותיסע בלי מים ואז זה יכול להסתכם בשיפוץ ראש מנוע!

פורסם
מחר בבוקר מלא נוזל קירור לרדיאטור וסע למוסך. בנסיעה בדוק שהאוטו לא מתחמם, ובמוסך יחברו משאבת לחץ לרדיאטור ואז רואים בדיוק מאיפה הנזילה במקום לנחש, ואז גם מתקנים אותה.

גש למוסך לפני שכל המים ינזלו ותיסע בלי מים ואז זה יכול להסתכם בשיפוץ ראש מנוע!

שלום.

תעשה זה ותעשה זה וזה וזה וזה ואים ילך לך המנוע בדרך אז אני לא אשם!!!

בשביל מה לתת עצות פסולות כאלה?

א) אולי איין לא שעון חום כי לא בכול הרנו יש שעון חום , אז אייך ידע אים המנוע יתחמם אחרי שירתך?

ב) לפי טענתו המים מרטבים את הרצועה כלומר ניתן לראות את הנזילה ומירב הסיכויים שהלכה משאבת המים. בנוסף לזה כאשר משאבת מים נוזלת אים מכנסים לחץ למערכת הקרור היא מפסיקה לינזול.

כדי לראות נזילה ממשאבת מים ניתן בדרך כלל לראות כאשר המנוע קר ומכסה ראדיאטור פתוח ואז המים נוזלים לבד לבד.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

א) אולי איין לא שעון חום כי לא בכול הרנו יש שעון חום , אז אייך ידע אים המנוע יתחמם אחרי שירתך?

ב) לפי טענתו המים מרטבים את הרצועה כלומר ניתן לראות את הנזילה ומירב הסיכויים שהלכה משאבת המים. בנוסף לזה כאשר משאבת מים נוזלת אים מכנסים לחץ למערכת הקרור היא מפסיקה לינזול.

כדי לראות נזילה ממשאבת מים ניתן בדרך כלל לראות כאשר המנוע קר ומכסה ראדיאטור פתוח ואז המים נוזלים לבד לבד.

בברכה בני ל.

ובכן ככה (פרטים ששכחתי)

המנוע לא מתחמם (יש שעון חום)

המאוורר פועל כראוי

אז איך אני בודק אם הנזילה היא ממשאבת המים?

ומה המשמעות של כך? האם זה אומר שאל לי להניע את הרכב ולגרור אותו למוסך, או שהמצב לא כל כך נוראי?

פורסם
שלום.

בברכה בני ל.

אם אין לו שעון חום מנוע עדיף לגרור את הרכב כדי לא להסתכן. אבל אם יש לו שעון ויש לו נזילה קטנה והמוסך קרוב חבל לגרור את הרכב סתם ולשלם כסף לגרר. מקסימום רואים שהמנוע מתחמם אז עוצרים בצד.

פורסם
ברנו חמש היקרה שלי, יש תופעה של אובדן נוזל קירור.

זה לא באופן אחיד (יש ימים שתוך עשר קילומטר הכל נגמר, ויש זמנים שבמשך מאה ק"מ לא בורחת אף טיפה.

כשהיתה נזילה, הצלחתי להבחין בדברים הבאים:

1. הנוזל הוא ירוק

2. הנוזל קר

3. הנוזל מושפרץ על הרצועה העליונה ברכב (אני אפילו לא יודע איזו רצועה זו, אני רק יודע שיש שתיים מצד ימין של הרכב. ייתכן וזה האלטרנטור?)

מה דעתכם? מישהו יודע מה יכול להיות הדבר? האם יש סיכון בהמשך נסיעה?

כמו כן, על הדרך: לאחר הטיפול האחרון, שמתי לב שהמוסך שם יותר שמן מהרצוי. (בערך חצי מהמרחק בין המינימום למקסימום במדיד השמן). האם יש סכנה בדבר?

תודה לעונים!

אם אתה לא כ"כ מבין במערכת הזו אז עדיף לך לא להתעסק אתה הרבה,איבוד מים יכול לגרום למנוע להתחמם ואז יהיו לך יותר צרות,אם אתה לא מזהה במדוייק מאיפה יוצאים המים אז לך למוסך שם ימצאו את זה כבר(עדיף לא בנסיעה-יש דברים שלא כדי להתעסק איתם כי אח"כ משלמים),אם מצאת את הנזילה אז תקן זאת במהירות.

לגבי מה שרשמת בסעיף 3-באלטרנטור לא עוברים מים,האלטרנטור הוא רכיב חשמלי שעל ידי סיבובו (בעזרת הרצועה)הוא מייצר חשמל ומטעין את המצבר-כלומר זה לא יכול להיות הוא.

לגבי השמן : אם יש מעט מעל המקס" אז זה לא יהיה כ"כ נורא אבל אם יש יותר מדי אז עדיף שתרוקן מעט(לבד או במוסך) אם אין לך שעון חום אז יכול להיות שהמנוע התחמם כבר כשנזלו הרבה מים בדוק זאת במוסך!

פורסם
אם אין לו שעון חום מנוע עדיף לגרור את הרכב כדי לא להסתכן. אבל אם יש לו שעון ויש לו נזילה קטנה והמוסך קרוב חבל לגרור את הרכב סתם ולשלם כסף לגרר. מקסימום רואים שהמנוע מתחמם אז עוצרים בצד.

שלום.

גם אכשו אתה לא צודק ולמה ?

שעון חום מודד את חום המנוע בדיוק כמו שמודדים חום לתינוק (מכנסים לתינוק את המודד בתוסיק ואז רואים אים יש או אין חום) כאשר מודד החום בחוץ הוא לא יכול למדוד את חום המנוע . ולמה היתכון

המשורר? ברנו היוניד חום מורכב בבית משאבת המים והיה ונזלו המים זה כמו להוציע את המד חום מהתוסיק ואז השעון יראה כאילו המנוע לא חם ובמציעות המנוע יכול לירתוח.אים איין מים במערעת הקרור

המודד לא יקרא את חום המנוע.

לגבי בדיקה: לפתוח מיכסה למלות מים להוציע אויר להשאיר מיכסה ראדיאטור פתוח לא להניע את הרכב

להמתין מיספר דקות ולהביט בעזרת מראה מיתחת למשאבת המים ולראות אים נוזלים מים מנקב קטן שנועד לכך .

בברכה בני ל.

אגב מהיכן אתה בארץ בעל הרנו כמובן?

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אם אתה לא כ"כ מבין במערכת הזו אז עדיף לך לא להתעסק אתה הרבה,איבוד מים יכול לגרום למנוע להתחמם ואז יהיו לך יותר צרות,אם אתה לא מזהה במדוייק מאיפה יוצאים המים אז לך למוסך שם ימצאו את זה כבר(עדיף לא בנסיעה-יש דברים שלא כדי להתעסק איתם כי אח"כ משלמים),אם מצאת את הנזילה אז תקן זאת במהירות.

לגבי מה שרשמת בסעיף 3-באלטרנטור לא עוברים מים,האלטרנטור הוא רכיב חשמלי שעל ידי סיבובו (בעזרת הרצועה)הוא מייצר חשמל ומטעין את המצבר-כלומר זה לא יכול להיות הוא.

לגבי השמן : אם יש מעט מעל המקס" אז זה לא יהיה כ"כ נורא אבל אם יש יותר מדי אז עדיף שתרוקן מעט(לבד או במוסך)

לא אמרתי שבאלטרנטור עוברים מים - אני לא עד כדי כך דביל (רק קצת :-P)

רק ציינתי שהרצועה המדוברת, לדעתי היא הרצועה של אלטרנטור

ולגבי המים - לא להניע את הרכב כלל וכלל? המממ או קי. נחכה למחר ונגרור למוסך..

תודה

• תוכן חדש...