Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מנסה להסגר על רכב שיתאים בעיקר לנסיעות בין עירוניות, גרים בעיר ועובדים בה ככה שמתניידים ללא הרכב ברוב הימים.

המטרה היא למצוא רכב שהוא אמין, לא רואה כמעט מוסך ושישמור על הערך שלו כמה שאפשר בשנים הקרובות, ההכוונה לשנתון 2017, מקסימום 2016.

כרגע אנחנו זוג, אבל  סביר שבפרק זמן שנחזיק את הרכב זה יגדל ולא בא לנו לקנות רכב לשנה שנתיים ולהתעסק אחרכך בהחלפות, המטרה לקחת אותו לאיזור ה3-5 שנים בשקט.

בהתחלה הסתכלנו על המיני אבל פחות התלהבנו גם כי אין צורך במשהו שיהיה קטן מאוד ליום יום, וגם כי מרגיש מאוד לא בטוח ופחות כסף לנסיעה,  הסופר מיני גם היא אופציה אבל גם בודקים אופציות אחרות אשמח לשמוע חווד והמלצות.

אז אם לסכם מה הדברים הכי חשובים לנו (או לפחות מה אנחנו מעדיפים , כי תמיד צריך להתפשר על משהו)

- מחיר, הגבול הוא בתכל איזור ה65 עם רצון לפחות אבל אם יש איזה משהו שמצדיק את המחיר אז אפשר לנסות למתוח

- אמינות - החזקתי רכב יחסית ישן בזמן האחרון, קוראיני (אמין וכו) וראיתי הרבה מוסך ומעבר לכסף זה עשה לי רע ההתעסקות הזה, לא רוצה לראות מוסך עד כמה שאפשר

- שמירה על ערך וביקוש - יש הרבה רכבים מהנים וטובים, אבל אם ביום שאצטרך להחליף אותם הפסדתי המון עליהם או שלא ירצו אותם אז זה פחות סבבה.

- נוחות - שיהיה מרווח מספיק ונוח בין אם זה למשפחה, לקחת דבירם לטיול, סתם להרגיש שאתה נוסע בכלי נוח

- מראה - לא הדבר הכי חשוב, אבל כן אשמח שזה יראה רכב שיראה סבבה ולא ימאס ממנו.

- כוח - לא הולך ״להרביץ״ מהירות, אבל שלא ירגיש צעצוע, בכל זאת הנסיעות הן מחוץ לעיר

ממה שהצלחנו לצמצם:

טויוטה יאריס:

יתרונות: אמינה (יפנית), יציבה עם המון ביקוש, נראית סבבה, בגדול הבחירה עם הכי הרבה ״שקט״.

חסרונות: מרגיש קטן מדי ופחות כיף לנסיעות מחוץ לעיר, יקרה מאוד וקשה להביא מציאה בטווח מחירים.

הונדה גאז:

יחסת כמו הטויטה, רק יותר מרווחת, הרבה פחות יפה, שוק לא רע, ודי חלשה.

סוזוקי קרוסאובר:

שונה משאר הרכבים, אבל אפשרי להכנס בטווח מחירים,  סהכ אוהב איך שהוא נראה (אם כי לא יפה כמו הויטרה), נשמע שאמין מאוד, צריכת דלק סבבה, וכיף לסוע בו הרבה יותר משאר הרכבים מבחינת נוחות, יכול להיות ״טו מאץ״ לצרכים למצב הנוכחי ואולי גדולה מדי, ולא יודע לגמרי לגבי השמירה על הערך.

- חשוב לציין שיכול להיות שזה יהיה הדגם מ2016 ולא הטורבו מ2017 (מטעמי מחיר)

סיאט איביזה:

יתרונות: מאוד אוהב אי שהיא נראית, נסיעה נעימה, די מרווחת, שוק לא רע.

חסרונות: פחות אמינה (לא יפני תמיד בעייתי) מוביל ליותר מוסך, ירידת ערך גדולה יותר.

יתרונות: נוחה, נסיעה כיפית, די מרווחת

פורסם

איך עם דרישות של נוחות, מראה וכח הגעת ליאריס וג'אז?

אם אמינות, סחירות ושמירת ערך הכי חשובות לך ואתה עדיין מחפש רכב סביר לנסיעות בין-עירוניות, קורולה תהיה תשובה טובה כנראה. אם אתה יכול להעלות קצת את התקציב אולי תוכל למצוא אחת מסוף 2016 עם בלימה אוטונומית והתרעה על סטיה מנתיב.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

כמו שרשמתי זה עדיפויות, איאפשר לקבל הכל, גם אם ראית מיקמתי את מראה וכוח בסוף, וצריך להתחשב גם בתקציב, בזה שאנחנו העיר די צפופה והקורולה ארוכה מדי וגם קשה למצוא בתקציבים האלו, אבל אסתכל בכל זאת, מה דעתך על הקרוסאובר

פורסם

היו מקרים של כשל בגיר של הקרוסאובר, אני לא יודע עד כמה זה גורף ו/או אם זה קשור לשנתונים מסויימים. פרט לזה מדובר ברכב סביר למדי, אבל אפרורי מאוד.

אם הייתי במקומך, הייתי מחפש סיטרואן C3 / פיג'ו 208. ממש לאחרונה עלתה כאן מודעה על 208 מ-2018 ב-65, שנמכרה מיד. שתיהן יהיו נוחות יותר, נעימות יותר, וחזקות יותר מהיאריס / ג'אז (וגם די חסכוניות ואמינות בצורה סבירה). אם תלך על זה, חשוב מאוד לחפש אחת מ-2018 כדי (בשאיפה) להמנע מבעיית הטיימינג המתפורר, בתקציב שלך זה צריך להיות סביר לגמרי (208 חדשה נמכרת ב-80 וקצת באפס ק"מ, אבל צריך לזכור שממש עוד מעט מגיעה לכאן 208 כל חדשה).

מצד שני, יש לי הרגשה שרק לחשוב על צרפתיות יעשה לך רע, אז זו לא ממש הצעה.

אני מסכים איתך

פורסם

אכן, אני מודע לזה שיש צרפתיות מעולות ואולי אף אמינות, אבל מעדיף פחות לקחת סיכון על זה.

הן יפהפיות ומפנקות אגב אין ספק.

ולגבי הקרוסאובר מסכים שיש בו משהו קצת אפרורי אבל הוא גם קטן יחסית לקרןסאוברים ובטח לעומת סדאן ועומד בתקציבים האלה, במגרש של היפנים וקוריאנים אין אופציה כזו, אשמח לשמוע אם יש משהו אחר.

פורסם

יש לך האצ'בקים רגילים: i30, סיד, אוריס, אפילו לנסר ספורטבק. היום כבר יש עוד אפשרויות (ASX, נירו, CH-R) אבל הן כבר יקרות משמעותית ומעבר לתקציב.

אני מסכים איתך

פורסם

רכבים עם שמירת ערך טובה, אמינים ולא גדולים מדי - טויוטה אוריס ומאזדה 3 האצ'בק.
הבעיה היא שהרכבים האלה עם שמירת ערך טובה ( כן, עכשיו זה נגדיכם ) - לכן 2016 מחוץ לתקציב , אולי יש משהו עם קילומטראז גבוה, לדוגמה :
https://www.yad2.co.il/s/c/qxjol5
אגב, קילומטראז' כזה לא ממש מדגדג את אמינות הרכב בתנאי שטופל בזמן .
ואם אתם לא נוסעים הרבה, הוא יתאזן עם הזמן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

אם לא מפריע לך הקטע שהרכב ידני, דאצ'יה תוכל להיות אופציה קוסמת בשבילך, במחיר של 55,000 ש"ח אתה מביא 2020 0 ק"מ, מאבזר אותו במה שלא תקבל ברכבים אחרים מפאת חוסר תקציב, בעוד 3,000 ש"ח מולטימדיה וכו' = אחלה רכב. לאבא שלי יש דאצ'יה כבר 4 + שנם והוא מרוצה ממנה עד הגג, עשה עם הרכב כבר 45,000 ק"מ, והרכב לא רואה מוסך למעט טיפולים שוטפים. וגם אם מפריע לך הידני תוכל לעלות לדגמים האוטו' שלהם איזור 75,000 ש"ח.

ואגב דאצ'יה זה לא צרפתי, הרכב מורכב מניסאן ורנו, בדאצ'יה בנזין 1.2 טורבו זה המנוע של הניסאן קשקאי בנזין, 1.3 טורבו זה הניסאן קשקאי דיזל, ויש להם גם את המנוע 0.9 טורבו, שכמה שהוא נשמע קטן, הוא חזק מאוד.

לשם השוואה נסענו עם הרכב תפוסה מלאה מהמרכז לים המלח לאחר מכן המשכנו איתו לירושלים, משם לטבריה, עלינו לרמת הגולן וחזרנו למרכז, והרכב חלק בלי עין הרע, חזק בעליות יציב וחסכוני בדלק

עריכה אחרונה על ידי המהיר הזהיר

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

מה זה קוסמת, הרמיוני גריינג'ר לפחות... איפה אתה חי, בן -אדם?

אני מניח שאתה מדבר על סנדרו ידנית, שנהנית ממנוע חזק (73 כ"ס -קצת פחות מ-10 קג"מ) עם ביצועים מרשימים (0-100 בקצת מעל 15 שניות), אבזור "מפנק" (מערכת מולטימדיה ו...) ובטיחותית לעילא  ולעילא (4 כריות אוויר ומובילאיי). לגבי סחירות ושמירת ערך - לא יודע, אבל אני מניח שגם זה לא הצד החזק שלה. זו ללא ספק הצעה "קוסמת". גם ה"אוטומטית", כלומר רובוטית עם מצמד יחיד (אבל לפחות מנוע קצת יותר סביר) תמורת עוד 20,000 ש"ח, לא נשמעת מי יודע כמה אטרקטיבית.

מה הקשר בין זה לבין הבקשה של פות"ש לסופר-מיני - קומפקטית - ג'יפון קטן אמינה וסחירה שמיועדת בעיקר לבין-עירוני?

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 7 דקות, pooh-bear כתב:

מה זה קוסמת, הרמיוני גריינג'ר לפחות... איפה אתה חי, בן -אדם?

אני מניח שאתה מדבר על סנדרו ידנית, שנהנית ממנוע חזק (73 כ"ס -קצת פחות מ-10 קג"מ) עם ביצועים מרשימים (0-100 בקצת מעל 15 שניות), אבזור "מפנק" (מערכת מולטימדיה ו...) ובטיחותית לעילא  ולעילא (4 כריות אוויר ומובילאיי). לגבי סחירות ושמירת ערך - לא יודע, אבל אני מניח שגם זה לא הצד החזק שלה. זו ללא ספק הצעה "קוסמת". גם ה"אוטומטית", כלומר רובוטית עם מצמד יחיד (אבל לפחות מנוע קצת יותר סביר) תמורת עוד 20,000 ש"ח, לא נשמעת מי יודע כמה אטרקטיבית.

מה הקשר בין זה לבין הבקשה של פות"ש לסופר-מיני - קומפקטית - ג'יפון קטן אמינה וסחירה שמיועדת בעיקר לבין-עירוני?

צודק שבנתונים הטכניים הרכב נשמע ממש זוועה, אבל אני מדבר איתך מציאות, לאבא שלי יש אותו כבר 4 שנים את הלודג'י בנזין, ל2 דודים שלי יש את הלודג'י דיזל, שאחד מהם עשה 40,000 ק"מ בשנה, מחר את זה אחרי שנתיים וחצי וקנה עוד אחד. ועוד דוד שיש לו את הסטפווי.

ואגב איזה אבזור תרצה לקבל ב65,000 ש"ח?

מושבים מעור?

חימום קירור במושבים?

מקרר?

תיקון סטיה מנתיב?

בקרת שיוט אדפטיבית?

זיהוי כלי רכב בשטח מת?

בלימה אוטונומית?

כניסה והנעה בלי מפתח?

תא מטען חשמלי?

לוח שעונים דגיטלי?

ו.... יהלומים בהגה?

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

זה שכל המשפחה שלך קונה דאצ'יה לא הופך את הרכבים לאיכותיים, בטיחותיים.
הם זולים ופרקטיים, אבל מרגישים זולים וחסרי אבזור ( גם בטיחותי ), ללוג'י ציונים נמוכים במבחני הריסוק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

בבכל מקרה רק אוטומט, וגם פחות רלוונטי דאציה,  המחירים שלהם נופלים בקטע אחר ושמעתי עליהם הרבה דברים לא טובים וחלק גם טובים, מה שאומר לא יציב.

האוריס מעולה אם כי קצת לא מתחבר לאיך שהיא נראית, אבל זה מינורי אם אפול על משהו טוב זה בהחלט אופציה טובה, אבדוק אולי באמת התפשרות על קילומטרז גבוה.

מה דעתך לגבי הסוזוקי הקרוסאובר ? 

פורסם

אחלה רכב, אבל אישית לא אוהב

למה לא קיה פיקנטו, שברולט ספארק וכדו'?

אבל תכל'ס הרכב שאני הייתי לוקח זה קורולה 2015 2016, מה שנכנס בתקציב. ותיהיה די בטוח שתמכור וכמעט לא תפסיד כסף...

אגב, אם אתה ממש בקטע, נפתח בעוד מס' ימים מכרז של המשטרה, תנסה להגריל שם איזה יאריס היבריד שהיתה של קצין עם ק"מ שפוי, במכרז הקודם היה שם יאריס 2016 42,000 ק"מ שנמכרה באזור 45,000 ש"ח.

אבל האמת שלא יודע עד כמה שזה משתלם... מכיון שרפרוף קצר ביד 2 מצאתי את זה https://www.yad2.co.il/s/c/x9yud3l3    שנת 2016 יד 2 מליסינג 38,000 ק"מ  55,000 ש"ח

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

למה לא אוהב? וברור לי שהטויוטה בדוק תשמור על הערך הכי טוב אבל היאריס מרגישה לי קצת קטנה מדי ופחות כיפים לנסיעות (גם הגאז)

• תוכן חדש...