Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2147 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

הרכב (פורד פוקוס 2017 מנוע 1.5 טורבו) הוכנס למוסך לטיפול תקופתי וטסט.

אני לא מבין למה במוסך מורשה יבואן מתעקשים להציע תוספים שלא מתאימים ויכולים לגרום נזק ובטוח שהיצרן לא ממליץ עליהם.

המוסך מציע בהנחה יפה כחלק מהטיפול ערכה של תוסף שמן (שלא ברור מה תפקידו) ותוסף דלק K44 ב129 ש"ח.

לפי מה שאני יודע במנועי טורבו רצוי להצמד לשמן לפי דרישות היצרן בלי תוספים והמצאות כדי לשמור על חיי הטורבו. אז ויתרתי על התוסף שמן. אבל אחרי שכנועים הסכמתי לשים תוסף דלק K44 במחיר של 59 שקל שזה די זול והעניין של השאלה הוא לא הכספי אלא בכלל האם מותר?

רק אחרי שכבר הרכב שוחרר מהמוסך ועבר טסט נזכרתי שפעם שמעתי שלא כדאי לשים תוספי דלק במנועים עם הזרקה ישירה. האם זה נכון? האם יכול להגרם נזק?

בכל מקרה הרכב נוסע כרגיל כרגע ואני לא מרגיש שינוי לטובה או רעה.

אשמח לשמוע דעתכם גם לגבי ההתנהלות של המוסך
 

עריכה אחרונה על ידי Angelica

 

 

פורסם

שיטת מצליח.

מעניין אם החליפו לך גם רפידות וצלחות?

 

תוסף שמן - כנראה מדובר במוסך חמדן על גבול השרלטנות וחוסר מקצועיות. ברוב מנועי הטורבו ההנחייה למוסכי יבואן זה לא לשים שום תוספי שמן ולשים שמן איכותי במפרט יצרן.

זה יכול לגרום נזק לדעתי במקרה הרע. במקרה הטוב לא יעשה כלום.

אני מניח שאם היית שואל אותו האם זה חלק מהוראות היצרן והאם הוא יקח על עצמו נזק אפשרי - הוא היה מתחיל להתקפל מתוסף השמן מהר מאוד.

  • רעיון טוב! 1
פורסם

בס"ד
אין שום הנחיה או בעיה בלהשתמש בתוסף דלק, לגבי היעילות?, זה כבר נתון למחלוקת.
בכדי לשמור על הטורבו, להשתמש בשמן איכותי ולהחליף בתדירות גבוהה יחסית.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

תודה רבה, אז אני מבין שתוסף דלק לא גורם נזק במנוע הזרקה ישירה בניגוד למה זכרתי.

לגבי השמן אנחנו נוסעים מעט לכן יוצא טיפול שנתי כל 8000 ק"מ מוחלף שמן ופילטר. אני אמשיך להימנע מתוספי שמן כמובן.

 

 

פורסם

אשמח אם תוכל לשתף את שם המוסך. כמו שנאמר, תוסף שמן יכול להרוס את הטורבו.

תוסף שמן מיועד לפתרון בעיות, בעיקר במנועים ישנים, מוזנחים ועם בעיה קיימת.

אין שום סיבה לשים ברכב מודרני תוסף שמן, אלא אם קיימת המלצה עי יצרן הרכב, וזה לא המקרה ב99.999% מהרכבים.

×
×
  • תוכן חדש...