Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2203 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הייתי אצל מישהו של מזגנים  כמה פעמים לטובת המזגן בפיג'ו 206+ 2012 שלי.  בכל פעם מילאנו גז עם זרחן, זה החזיק חודש או חודשיים, ושוב הפסיק לקרר..

הוא אמר שהשלב הבא זה מילוי חומר בידוד לחלק הפנימי של המדחס, וזה יעלה כמה מאות שקלים.. לזכותו של הטכנאי הוא נראה מקצועי ולא גבה כסף נוסף בכל מילוי..

יש למישהו עוד רעיון? או מחיר סביר לעבודה כזאת? 

המזגן עבד מעולה מאז שהאוטו עלה על הכביש ועד עכשיו, המדחס מקורי (ונראה במצב טוב לפי הטכנאי)

תודה רבה

פורסם

למה נראה לו שזה המדחס?
זה ככל הנראה דליפה מהיחידה הפנימית.
אם הוא שם זרחן איך הוא לא מוצא את הדליפה?
תשתדל לא לשים חומרים זרים לאיטום דליפות לתוך המערכת. זה מתכון לצרות.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

יחידה פנימי - הכוונה היא למאייד המזגן שנמצא בתוך הרכב והא לא גלוי לעין

ולכן לא ניתן לראות את הדליפות ממנו גם עם סימני הזרחן.

צריך לחפש את סימני הזרחן, עם פנס ומשקפיים מתאימים, בפתח ניקוז מים

של המזגן, מהמאייד ולפעמים בהן נמהל גם הגז הדולף עם הזרחן.

אם אכן רואים זאת אז ודאי שהמאייד נוזל, אבל אם אין סימני זרחן בפתח הניקוז

זה לא אישור שאין נזילה מהמאייד.

בברכה  -  רפי לין

פנס זרחן.jpg

פורסם

היה לי סיפור כזה בדיוק לפני כמה חודשים עם סיטרואן C4 2011 - ניסיתי כמוך למשוך את זה כמה שיותר - עד שהחלטתי לטפל בזה סופית.

לאחר המלצות (וקבלת הצעות מחיר מכמה מוסכים)  הלכתי לעמוס מזגנים ליד קניון אילון.

עשו בדיקה יסודית למציאת הדליפה והגיעו למסקנה שזה המיחידה הפנימית.

תתכונן להוצאה כספית גדולה כי זה כולל פירוק של הדשבורד - עלה לי 3700 ש"ח כולל ומאז המזגן עובד....

אגב אתה יכול רק לעשות בדיקה למציאת מקור הדליפה ומילוי גז באיזה 300 ש"ח - לא חייב לתקן שם.

פורסם

לא נישמע טוב. המכונאי רוצה להזריק חומר בשיטת ניסוי וטעיה. אולי יעבוד ואולי לא (אצלי ניסו פעם ולא עזר בכלום).
הוא איתר בוודאות את מקור הדליפה או ניחש שזו היחידה הפנימית?
אצלי רוקנו את המערכת, מילאו בגז ייעודי לאיתור דליפות, ועברו עם גלאי דליפות על כל החלקים עד שמצאו. וזו היתה דליפה יותר קשה לאיתור, כזו שמרוקנת אחרי 3 חודשים.

זה לא זול, תיקון כולל איתור דליפות,מילוי גז ועבודה זה מחיר של 4 ספרות.

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם (נערך)

אלה שתי בדיקות שונות, את הזרחן פשוט מוסיפים לגז מזגנים ועושים בדיקה ויזואלית שהיא כניראה פחות יעילה.

עריכה אחרונה על ידי icohen436

לכו קיבינימאט כולכם.

גם מסלפים מה שאמרתי, גם מוציאים דברים מהקשרם, גם משמיצים, גם חוסמים, גם לא נותנים הזדמנות להגיב ולהסביר, וכולכם פותחים עלי ג'ורה מאחורי הגב כשאני לא יכול לענות. "גברים"

פורסם

תודה. אני חושב שהוא עשה גם את זה.

נראה מה יהיה.. אני נוסע עם הרכב פעם בשבוע מקסימום, חבל לי להוציא כל כך הרבה כסף

אם זה יחידה פנימית צריך להביא כזאת מפירוק? 

פורסם

שמע באמת שהייתי במצבך, אבל אין לך ככ ברירה כי בארץ שלנו אתה לא יכול להיות ברכב בלי מזגן - וגם יהיה לך קשה למכור רכב כזה.
לכן לדעתי, אין לך הרבה הרירות אלא לתקן - ומומלץ במוסך רציני גם אם זה אומר עוד 1000 שח - אחרת אתה באמת זורק כסף לפח.
המוסך יביא את היחידה הפנימית - אבל זה הכסף הקטן יחסית - מה שעולה פה הרבה זה העבודה - פירוק של כל הדשבורד והרכבה חזרה.

כשחיפשתי מוסכים שיעשו לי את זה בC4 - היו כאלה שבכלל לא רצו להתעסק עם זה וזרקו לי מחירים לא הגיוניים (4500 +).

• תוכן חדש...