Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים,

אני עם רנו גרנד סניק בנזין 2011.

אני רוצה להגדיר בקרת שיוט שתגביל את הנסיעה [נניח] ל-105 קמ"ש. אך נתקלתי בכמה בעיות קטנות, שאשמח מאוד שתעזרו לי..

1. שמתי לב שאפשר להגדיר רק תוך כדי נסיעה של בערך 30 קמ"ש ולא כשהרכב עומד.

כאן אני שואל, למה זה כך? זה לא בטיחותי!! למה שלא יהיה אפשר להגדיר כשהרכב עומד בחניה, לפני תחילת הנסיעה?

אם ישנה דרך להגדיר כשהרכב עומד, אשמח מאוד לשמוע!

2. לאחר שהגדרתי שהמהירות תוגבל ל-105 קמ"ש, קרה לי שכשהייתי בערך על 90 קמ"ש ולחצתי ברציפות על דוושת הגז, פתאום הרכב כביכול 'זינק' קדימה ללא כל הסבר הנראה לעין, וזה היה ממש מסוכן.. אם היה רכב קרוב אלי, חד משמעית הייתי נכנס בו מאחור... מה זו התופעה הזו? ואיך פותרים אותה?

3. הייתי משוכנע שההגדרה תגרום לרכב להגיע עד מהירות של 105 קמ"ש, וכשהמהירות הזו תגיע, הרכב ישאר על אותה המהירות גם אם אני ממשיך ללחוץ על דוושת הגז. אך בפועל קרה משהו קצת אחר.. כשהגעתי למהירות המוגדרת והרגל עדיין על דוושת הגז, הרגשתי כאילו המנוע עצמו 'מנסה' להאיץ וכאילו משהו 'חונק' אותו ולא נותן לו.. מה שנתן תחושת נסיעה גרועה במיוחד.. סוג של גז-ברקס-גז-ברקס-גז-ברקס.. למה זה כך? זה ממש לא נוח.

אשמח מאוד למענה ממקצוענים ומבעלי נסיון איך להפעיל את כל הקטע הזה ושיהיה נוח ובטיחותי.

תודה לכם!

עריכה אחרונה על ידי אבנר טייל
פורסם

כשאתה לוחץ ברקס אז בקרת השיוט מתבטלת. ככה זה כל המערכות. ברקס מבטל את המערכת.

זאת הסיבה שאתה לא יכול לעשות את זה בעמידה. כשתרצה לשלב ל D אתה חייב ללחוץ ברקס ואז ביטלת את המערכת.

הבקרות שיוט הישנות ( לפני האדפטיבי) תומכות ממהירות 30 קמ"ש. ככה כולן.

לגבי הגז, כן, אם תלחץ גז הוא לא יעצור במהירות שקבעת. בשביל זה יש מערכות ברכבים מסויימים שנקראים מגבילי מהירות ( היה בפג'ו וסיטרואן) שאת המערכת הזאת אתה כן יכול להגדיר בעמידה וכשאתה מגיע למהירות שהגדרת הדוושת גז פשוט מפסיקה להגיב.

מגביל מהירות ובקרת שיוט אלה שתי מערכות נפרדות ( למרות שהכפתורים שלהם סמוכים) ולא ניתן להפעיל אותם בו זמנית את שתיהן.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

• רעיון טוב! 1
פורסם

אבל אי אפשר להפעיל אותם בו זמנית כמו שאמרתי.

פות"ש, לפי מה שאני הבנתי, רוצה להינות משני העולמות.

לפי מה שאני הבנתי הוא רוצה שהרכב לא יעבור את המהירות שהוא קבע ומצד שני שהרכב ישלוט בגז - זאת בקרת שיוט אדפטיבית.

לגבי תכנות המערכת בחניה הסברתי מדוע זה איננו אפשרי.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

וואלה. עשיתי סלט... חיפשתי מגביל מהירות ובטעות כתבתי בקרת שיוט..

אז טעות שלי, קבלו תיקון.. אני מדבר על מגביל מהירות.

לגבי 1. אפשר להגדיר הגבלת מהירות גם כשהרכב עומד.. ורק בבקרת שיוט אי אפשר.

לגבי 2. לא רלוונטי.

לגבי 3. עדיין רלוונטי. עשיתי עכשיו סיבוב, והתחושה היא כשהמנוע מגיע למהירות המוגדרת, הוא כאילו 'נחנק', ולא שדוושת הגז הופכת ללא פעילה. וזו תחושה מעיקה.. א"א לנסוע ככה. זה הופך את המעיים, כמו שכתבתי לעיל תחושה של "גז-ברקס-גז-ברקס-גז-ברקס".. האם ישנה אפשרות לשנות/לתקן את זה?

עריכה אחרונה על ידי אבנר טייל
פורסם

בסעיף 3 התכוונת למגביל מהירות או בקרת שיוט? קצת איבדתי אותך.

אם מגביל מהירות, כשתגיע למהירות שקבעת אתה תרגיש שדוושת הגז לא מגיבה לגז. כאילו אין תגובה ללחיצה, אבל.....אם תיתן קיקדאון הוא יתגבר על המגבלה ויעבור את המהירות שקבעת.

זה בהיבט הבטיחותי - נניח והגבלת למהירות 90 קמ"ש ואתה צריך לברוח ממכשול. לכאורה אין לך יותר גז ( אלא אם תבטל את המערכת אך לעיתים אתה תהיה מרוכז בלברוח מהמכשול) והאינסטיקנט של הנהג זה ללחוץ עוד על הגז ואז למעשה אתה עוקף את המגבלה של המערכת שמשאירה לך אפשרות להאיץ גם כאשר המגביל מהירות פעיל. אני חושב שלזה התכוונת.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אכן התכוונתי למגביל מהירות [ערכתי גם את הפוסט שמעל], אך אני כן מרגיש שמהנוע 'נחנק', ולא שאין תגובה כלל מצד דוושת הגז, ואפילו שאני לא נותן כלל קיקדאון, אלא 'ממשיך' ללחוץ על הגז באותו הלחץ על הדוושה.

פורסם

לדעתי ככה זה עובד ברכב הזה. אתה צריך להרפות מעט מהדוושה ולא להמשיך באותה עוצמת לחיצה ואז לא תרגיש את התחושה הזאת.

פורסם

אם אני מרפה, המהירות יורדת. אם אני לוחץ, התחושה חוזרת.

בקיצור, זה לא תקין.

יש כאן מישהו עם אותו הרכב ויכול לבדוק בשבילי מה קורה אצלו?

תודה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 שעות, asix כתב:

מגבילי מהירות ( היה בפג'ו וסיטרואן) שאת המערכת הזאת אתה כן יכול להגדיר בעמידה וכשאתה מגיע למהירות שהגדרת הדוושת גז פשוט מפסיקה להגיב

עדין קים\ אבל לחיצה חזקה על דוושת התאוצה מאפשרת לחרוג ממגבלת המהירות - וזה מסיבה טובה.  פשוט צריך להיות ערים לזה.

לפני 5 שעות, אבנר טייל כתב:

לאחר שהגדרתי שהמהירות תוגבל ל-105 קמ"ש, קרה לי שכשהייתי בערך על 90 קמ"ש ולחצתי ברציפות על דוושת הגז, פתאום הרכב כביכול 'זינק' קדימה ללא כל הסבר הנראה לעין, וזה היה ממש מסוכן.. אם היה רכב קרוב אלי, חד משמעית הייתי נכנס בו מאחור... מה זו התופעה הזו? ואיך פותרים אותה?

כי ככה זה מתוכנן כמו שאמרתי שורה קודם - לחיצה על הבלם מנתקת את המערכת, לחיצה חזקה על הגז מאפשרת לחרוג מהמגבלה שקבעת - כדי שבמקרה חירום תוכל להאיץ מבלי לזכור שאתה צריך לבטל את ההגבלה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, asix כתב:

אם מגביל מהירות, כשתגיע למהירות שקבעת אתה תרגיש שדוושת הגז לא מגיבה לגז. כאילו אין תגובה ללחיצה, אבל.....אם תיתן קיקדאון הוא יתגבר על המגבלה ויעבור את המהירות שקבעת.

זה בהיבט הבטיחותי - נניח והגבלת למהירות 90 קמ"ש ואתה צריך לברוח ממכשול. לכאורה אין לך יותר גז ( אלא אם תבטל את המערכת אך לעיתים אתה תהיה מרוכז בלברוח מהמכשול) והאינסטיקנט של הנהג זה ללחוץ עוד על הגז ואז למעשה אתה עוקף את המגבלה של המערכת שמשאירה לך אפשרות להאיץ גם כאשר המגביל מהירות פעיל. אני חושב שלזה התכוונת.

לפני 48 דקות, dani666 כתב:
לפני 6 שעות, asix כתב:

מגבילי מהירות ( היה בפג'ו וסיטרואן) שאת המערכת הזאת אתה כן יכול להגדיר בעמידה וכשאתה מגיע למהירות שהגדרת הדוושת גז פשוט מפסיקה להגיב

עדין קים\ אבל לחיצה חזקה על דוושת התאוצה מאפשרת לחרוג ממגבלת המהירות - וזה מסיבה טובה.  פשוט צריך להיות ערים לזה.

הסברתי את זה בהודעות הקודמות.

פורסם

מובן בהחלט למה ברקס ו/או לחיצה חזקה על דוושת הגז מבטלות את ההגדרה.

אבל אני דיברתי על בעיה אחרת.. והיא; חוסר הנוחות בנסיעה...

ובשביל זה אני צריך מישהו שיש לו את אותו הרכב שיוכל לתאר לי מה הוא מרגיש..

פורסם

כנראה שזאת ההתנהגות של המערכת בהגדרה. ראה בסרטון הבא:

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בדקתי עם הרנו סניק שלי 2012. זו הפעם הראשונה שהשתמשתי במגביל מהירות, ואכן יש תחושה מאוד לא נעימה כשמגיעים להגבלת המהירות.

לדעתי, זו התנהגות סבירה של מגביל המהירות: הדוושה לחוצה -> המהירות עולה -> המערכת מנתקת את הדוושה -> המהירות יורדת -> המערכת מחברת את הדוושה -> המהירות עולה -> וחוזר חלילה

אני מניח ששימוש יותר מתאים למגביל המהירות, זה לא לכוון אותו למהירות הרצויה, אלא לכוון אותו למהירות גבוהה יותר. לדוגמא: אם אתה מתכוון לנהוג ב 100 קמ"ש, כוון את מגביל המהירות ל 110 קמ"ש. ככה, תוכל להמנע, מלמצוא את עצמך נוסע 130 בלי ששמת לב.

• אהבתי 1
פורסם
לדעתי ככה זה עובד ברכב הזה. אתה צריך להרפות מעט מהדוושה ולא להמשיך באותה עוצמת לחיצה ואז לא תרגיש את התחושה הזאת.

בדיוק כמו שטענתי. כל המגבילי מהירות שמנתקים את המצערת גורמים לתחושה הזאת.
ברכבי vag המערכת רק מצפצפת ולא מונעת מעבר של המהירות המותרת. לדעתי צפצוף עדיף למי שמתעקש על מגביל מהירות או לקנות רכב עם בקרת שיוט אדפטיבית שמייתרת את המגביל מהירות.

• תוכן חדש...